HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2871 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:44

Sziasztok!

Valaki tapasztalt már a Diginél torrent korlátozást? Debreceni vagyok, 20/10-es netem van, ami a routerem miatt gyakorlatilag 10/10-es, de az nem gond. A gond az, hogy a torrent feltöltések csak csordogálnak, vagy állnak egy helyben. A letöltés megy teljes sebességgel. Próbáltam Router nélkül is.

Ezt kb 1 hónapja vettem észre, de akkor még nem is hallottam semmilyen korlátozásról, ezért azt hittem, nálam van valami beállítási gond. Win reinstall, kliens frissítés megvolt, portforvard rendben van, kliens szerint aktív vagyok(uTorrent 1.8.2). Kliens portteszt is OK. Speedtest szerint is rendben van a sebességem mindkét irányba, a pinggel együtt. E-mail csatolt fájl teljes sebességgel töltődött fel, tehát tényleg jó a feltöltési sebességem is.
Természetesen a seedelt torrenteknek van elegendő leechere, tehát kéne mennie a feltöltésnek rendesen.
Annyira nem vagyok kezdő, hogy egy 0 leecheres torrenttől várom el a normális feltöltési sebességet.

Azt hiszem mindent leírtam. Szóval Debrecenben valaki már tapasztalt a Diginél ilyet?

ui.: Ja még annyi, hogy a titkosítás sem segít, és az sem ha angolra állítom a klienst. Bár mikor bekapcsoltam a titkosítást, akkor abban a pillanatban elindult az egyik torrent 600k-val de ez kb csak 1 percig tartott. Azóta semmi. Nagy ritkán 1-1 felhasználó 100-200k-val tölt tőlem, aztán megint semmi.

Szerkesztette: napppali 2009. 06. 06. 12:52 -kor

#2872 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 13:12

Idézet: napppali - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:44

Sziasztok!

Valaki tapasztalt már a Diginél torrent korlátozást? Debreceni vagyok, 20/10-es netem van, ami a routerem miatt gyakorlatilag 10/10-es, de az nem gond. A gond az, hogy a torrent feltöltések csak csordogálnak, vagy állnak egy helyben. A letöltés megy teljes sebességgel. Próbáltam Router nélkül is.

Ezt kb 1 hónapja vettem észre, de akkor még nem is hallottam semmilyen korlátozásról, ezért azt hittem, nálam van valami beállítási gond. Win reinstall, kliens frissítés megvolt, portforvard rendben van, kliens szerint aktív vagyok(uTorrent 1.8.2). Kliens portteszt is OK. Speedtest szerint is rendben van a sebességem mindkét irányba, a pinggel együtt. E-mail csatolt fájl teljes sebességgel töltődött fel, tehát tényleg jó a feltöltési sebességem is.
Természetesen a seedelt torrenteknek van elegendő leechere, tehát kéne mennie a feltöltésnek rendesen.
Annyira nem vagyok kezdő, hogy egy 0 leecheres torrenttől várom el a normális feltöltési sebességet.

Azt hiszem mindent leírtam. Szóval Debrecenben valaki már tapasztalt a Diginél ilyet?

ui.: Ja még annyi, hogy a titkosítás sem segít, és az sem ha angolra állítom a klienst. Bár mikor bekapcsoltam a titkosítást, akkor abban a pillanatban elindult az egyik torrent 600k-val de ez kb csak 1 percig tartott. Azóta semmi. Nagy ritkán 1-1 felhasználó 100-200k-val tölt tőlem, aztán megint semmi.

A digi nem korlátozza a p2p-t. Azt nézd meg inkább, hogy kik akarnak tőled tölteni, a peerek ablakban bekapcsolod a gépnév megállapítást és kiírja. UPC-sektől ne várj sokat, meg adsl-esektől se. A titkosítást mindenképp kapcsold be, a letöltők miatt, őket korlátozhatják ha a kimenő kapcsolatod nincs titkosítva. A sor végén legtöbbször kiírja a peer le sebességét, ha ez alacsony, akkor nem nálad van baj. Mindenesetre 5e-ért már lehet jó routert kapni.

#2873 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 14:50

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 11:49

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék valakitől aki esetleg tud ilyen infót, hogy Csepelen a Katona József u.-ban elérhető-e már a Digi Internet szolgáltatása?? Régebben figyelemmel kisértem ezt a fórumot, de az utóbbi hónapokban már nem néztem fel, gondolom azért azóta történtek fejlemények.. :think:  :Đ
Előre is köszi a segítséget!

valószínüleg igen, mivel pár napja már itt húzkodták a Zrínyi utcánál az optikai kábelt

#2874 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 20:49

Idézet: pacee22 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 14:50

valószínüleg igen, mivel pár napja már itt húzkodták a Zrínyi utcánál az optikai kábelt

Katona lakótelepen laknak a szüleim (5-7). Még nem lehet kötni. De Kolozsvári utcában már elindult a szolgáltatás, úgyhogy szerintem nagyon rövid időn belül indul már a Katona is.

#2875 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 09:34

Petoth!

Én is az 5-7-ben lakom, szóval akkor te vagy az emberem! :D :D Köszi szépen az infókat, sejtettem hogy akkor még nem lehet :( Remélem hogy hamarosan lesz most már valami mert kb. 2 éve ígérgetik, a plakát pedig már 1 éve van kinnt hogy "hamarosan".. Nem sietik el az már biztos...

#2876 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 22:16

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 9:34

Petoth!

Én is az 5-7-ben lakom, szóval akkor te vagy az emberem! :D :D Köszi szépen az infókat, sejtettem hogy akkor még nem lehet :( Remélem hogy hamarosan lesz most már valami mert kb. 2 éve ígérgetik, a plakát pedig már 1 éve van kinnt hogy "hamarosan".. Nem sietik el az már biztos...

itt 1 éve plakátoztak akkor még egy év????

#2877 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 22:39

Idézet: pacee22 - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 23:16

Nálunk az elsö plakát után másfél év volt mig lehetet rendelni  :(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2878 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 09:26

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 13:12

A digi nem korlátozza a p2p-t.

Hát akkor nem tudom mi van. Valami biztos történt, mert szemmel látható különbség van az eddigi torrentforgalmamhoz képest. Előtte felment 10-20 GB is naponta, attól függően hogy mennyit ment a gép. De most általában csak pár száz mega a feltöltésem egy nap. Néha 1GB, ha elkap egy-egy gyorsabb(100-200k) letöltőt.

ui.: Aki nem olvas vissza, annak írom, hogy a letöltés megy teljes sebességgel, a feltöltés 0 és 100k között döcög 10/10M-s nettel.

Szerkesztette: napppali 2009. 06. 08. 09:29 -kor

#2879 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 10:29

Idézet: napppali - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 9:26

Hát akkor nem tudom mi van. Valami biztos történt, mert szemmel látható különbség van az eddigi torrentforgalmamhoz képest. Előtte felment 10-20 GB is naponta, attól függően hogy mennyit ment a gép. De most általában csak pár száz mega a feltöltésem egy nap. Néha 1GB, ha elkap egy-egy gyorsabb(100-200k) letöltőt.

ui.: Aki nem olvas vissza, annak írom, hogy a letöltés megy teljes sebességgel, a feltöltés 0 és 100k között döcög 10/10M-s nettel.

Tegyél már fel pár képet azokról a torrentekről, amiket úgy gondolsz, hogy mennie kéne, de mégsem megy. Legyen benne a peer lap is teljesen. A torrentek nevét satírozd ki...

Szerk: a feltöltési sebességed mennyire van korlátozva?

Szerkesztette: zka67 2009. 06. 08. 10:31 -kor

#2880 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:49

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 10:29

Tegyél már fel pár képet azokról a torrentekről, amiket úgy gondolsz, hogy mennie kéne, de mégsem megy. Legyen benne a peer lap is teljesen. A torrentek nevét satírozd ki...

Szerk: a feltöltési sebességed mennyire van korlátozva?

Most gyorsan csak ennyi, mert megyek melózni.
Nem korlátozom a sebességet.

http://kepfeltoltes.hu/090608/torrent_up_w...ltoltes.hu_.jpg

#2881 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 12:36

Idézet: napppali - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 11:49

Most gyorsan csak ennyi, mert megyek melózni.
Nem korlátozom a sebességet.

http://kepfeltoltes.hu/090608/torrent_up_w...ltoltes.hu_.jpg

Ebből én azt látom, hogy minden rendben van nálad, egyszerűen arról van szó, hogy nincs kinek seedelned. Konkrétan ennél a torrentnél az van, hogy az egy darab digis leecher fullon tölt le 60 db seeder-től, egyszerűen nincs több sávszélességre szüksége/lehetősége (valószínűleg 10 mbites letöltése van, és 1.2MB/s-el tölt). A másik pedig egy adsl-es, valószínűleg igen kicsi sávszélességgel:
Kép
Az, hogy sok peer-t látsz, az nem jelenti azt, hogy valóban le is akarnának tölteni, valószínűleg kihagyták a sample-kat, és azért nem mentek át seederbe, de nincs már szükségük több adatra. Mindezekhez hozzájön a rengeteg seeder, ráadásul sokaknak gyorsabb lehet a feltöltésük, mint neked.

Ha arányt akarsz javítani, olyan torrentet tölts le, amit még épp csak elkezdett seedelni valami lassú feltöltő, mire lejön, addigra lesz 5-6x-os arányod.

#2882 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 12:43

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 13:36

Ha arányt akarsz javítani, olyan torrentet tölts le, amit még épp csak elkezdett seedelni valami lassú feltöltő, mire lejön, addigra lesz 5-6x-os arányod.

Nekem az a stratégia jött be, hogy elég sok 50gb+ os dolgot (elsősorban komplett sorozatok) leszedek, aztán azokat viszik (évek óta!!!) mint a cukrot.
0dB.

#2883 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 12:55

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 12:43

Nekem az a stratégia jött be, hogy elég sok 50gb+ os dolgot (elsősorban komplett sorozatok) leszedek, aztán azokat viszik (évek óta!!!) mint a cukrot.

Ja, nálam is ez megy, van olyan sorozat amelyik már megközelíti az 1TB-ot :D

#2884 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 12:56

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 22:39

Nálunk az elsö plakát után másfél év volt mig lehetet rendelni  :(

remélem már csak pár hét és válthatok

#2885 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 15:04

Idézet: pacee22 - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 22:16

Hát ha úgy haladnak mint itt akkor igen... :(

#2886 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 15:44

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 12:55

Ja, nálam is ez megy, van olyan sorozat amelyik már megközelíti az 1TB-ot :D

Kép 

:OOO

Szerkesztette: luckystar 2009. 06. 08. 15:45 -kor

#2887 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 18:03

Idézet: luckystar - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 15:44

Kép 

:OOO

Ok hogy feltöltés megy a diginél de mi az értelme annak hogy valakinek 80x az aránya.

#2888 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 18:45

Idézet: solyomferi - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 18:03

Ok hogy feltöltés megy a diginél de mi az értelme annak hogy valakinek 80x az aránya.

Szerinted? Vannak olyan emberek, akik már nem foglalkoznak az arányukkal, egyszerűen csak bekapcsolják a gépüket és közben megy a feltöltés. Ez pusztán arra jó, hogy pár ember gyorsabban le tudja tölteni azt, ami épp fent van a gépen.

Milyen szép és jó lenne, ha minden ember így gondolkodna...

#2889 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 19:25

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 19:45

Szerinted? Vannak olyan emberek, akik már nem foglalkoznak az arányukkal, egyszerűen csak bekapcsolják a gépüket és közben megy a feltöltés. Ez pusztán arra jó, hogy pár ember gyorsabban le tudja tölteni azt, ami épp fent van a gépen.

Milyen szép és jó lenne, ha minden ember így gondolkodna...

én is így csinálom.
van 3 torrentem, ami már hónapok óta áll a letöltésben (nem akarják adni), és van 70 torrent, ami seedben van és viszik. nálam is van, amit már 101-szeresen visszatöltöttek.
néha egész hétvégére hagyom a gépem, csak hogy töltsenek tőlem.

igen így kellene mindenkinek

#2890 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 23:02

Akkor én is felvágok, bár az utorrent már volt hogy elszállt és vitte az addigi statisztikát és igen: vigyék csak a cuccost, hisz adni jó! :$

Csatolt fájl:

Szerkesztette: asdasd23 2009. 06. 08. 23:04 -kor

0dB.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147