HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2911 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 00:15

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:02

Nekem a nettel nincs gond...most is igy vagyok fent, csak a routerrel nem kapcsolodik.

Komolyan nem értelek: elmondtuk, hogy miket nem csinálsz jól, de te csak szarsz bele, fújod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád és megcsinálnád. Én nem fogom összetörni magam, hogy neked működjön a neted, affelől biztos lehetsz.  :grrr:

#2912 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 05:35

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 1:11

Igen? Az fura.....

Akkor nálam se jó valami beállítás?
Nem változtattam semmit.... Mondjuk a LAN kártyának én is fix IP cimet állitottam. Lehet az a baja? Meglátom holnap mit irnak.

Itt tuti az lesz a baj. A DIGI oszt IP címet fújd meg :(  :omg:

#2913 Felhasználó inaktív   Ifa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 07:41

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:11

Igen? Az fura.....

Akkor nálam se jó valami beállítás?
Nem változtattam semmit.... Mondjuk a LAN kártyának én is fix IP cimet állitottam. Lehet az a baja? Meglátom holnap mit irnak.

:omg:

#2914 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:29

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:59

Wazze, erre nem tudok mit mondani!  :mad: Szerinted akkor a digitől hogy fogsz IP címet kapni? Az egészen más dolog, hogy a gépen te állítod be az IP címet.

Nekem ugyan Edimax-om van, de a beállításokat ugyanúgy kell megcsinálni:

http://kepfeltoltes.hu/090611/router_www.k...ltoltes.hu_.jpg

Ez ugyanaz, amit a kolléga írt. Fura is lenne, ha a NAT-on belüli címkiosztás módjától függne bármi is.

PPPoE-nél direkt gépről tárcsázva sem igazán érdekes a hálókártyának adott IP, meg lehetne nézni, hogy mit "oszt" a digi, azt ha 169.254-el kezdődik, akkor ismét egy téveszmével kevesebb.

Szerkesztette: Hasse 2009. 06. 11. 08:33 -kor

#2915 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:42

Idézet

Komolyan nem értelek: elmondtuk, hogy miket nem csinálsz jól, de te csak szarsz bele, fújod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád és megcsinálnád. Én nem fogom összetörni magam, hogy neked működjön a neted, affelől biztos lehetsz.  anyd.gif

A Mexel (és Peterx) által említett megoldás működött (üresen kellett hagyni a szolgáltató nevét).

Viszont nem tudom mit fújod fel magad, nem egyfolytában a netet túrtam, amint volt rá időm kipróbáltam. Viszont csak ennyit kellett módosítani, a DHCP szervert nyugodtan ki lehet kapcsolni, tök fölösleges, mert a belső hálón már én osztom az IP-t.

Szerkesztette: foxyr 2009. 06. 11. 08:43 -kor

#2916 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:43

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 20:53

2 hete használom a digit, minden rendben van vele. Ma járt le az ADSL netem, telefonom, s athoztam a Zyxel P-335WT routeremet, hogy megosszam vele a netet a masik gepemmel is. Mit ad isten? Egyaltalan nem működik. :reklamacio:  Belepek a routerbe, beallitom a PPPoE-s kapcsolatot, felhasznalonev, jelszo, s semmit sem csinál. Mind ADSL-lel, mind UPC-vel tökeletesen mukodik. Mi a francot csinaljak? Kurvara nincs kedvem lecserelni a majdnem 20eFt-os routeremet, mert a Digi nem kepes normalis halózatot kiepíteni....vagy esetleg talalkozott mar valaki hasonlo problemaval, s tud valami trukkot??

DNS-es beallitva a bongeszoben, szoval nem tudom mit kellene meg csinalnom...a tobbinel ennyi kellett, s szaguldozott a net.

Nincs a jelenleginél frissebb firmware a routerhez? A Digi más authentikációs eljárást használ, mint a T-Com, lehet ezzel is gond.

Szerk: Látom az üres név is elég volt, még jobb.

Szerkesztette: Hasse 2009. 06. 11. 08:45 -kor

#2917 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:04

Idézet: Hasse - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 8:29

PPPoE-nél direkt gépről tárcsázva sem igazán érdekes a hálókártyának adott IP, meg lehetne nézni, hogy mit "oszt" a digi, azt ha 169.254-el kezdődik, akkor ismét egy téveszmével kevesebb.

Direkt gépről tárcsázva a DIGI nem oszt ki IP címet a hálókártyának, csak a PPPoE kapcsolatnak.
Ha a hálókártya mégis kapott címet valahonnan, akkor annak forrása valamelyik szomszéd volt.
Aki így használja az inkább tiltsa le a TCP/IP-ta a hálókártyáról, és akkor a szomszédok sem látják az ő gépét a hálózaton.
VODKA
-Connecting People-

#2918 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:59

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:15

Komolyan nem értelek: elmondtuk, hogy miket nem csinálsz jól, de te csak szarsz bele, fújod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád és megcsinálnád. Én nem fogom összetörni magam, hogy neked működjön a neted, affelől biztos lehetsz.  :grrr:

Megy ám az észosztás! Pedig nem kellene (zka67).
Vajon, mire a dhcp szerver a lanra? Hogy a kliensek kapjanak címet. De ha valaki ezzel nem akar élni, kapcsolja ki nyugodtan, és állítson be fix ip-ket a pc-in. De nem árt, ha NEM abból a címtartományból választ statikus ip-t, amit a dhcp szerver kezel, ahogy zka67 tette.
Van köze dhcp szervernek a digi pppoe kapcsolódáshoz? Hát, nincs.
Kép

#2919 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:35

Idézet: whg - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 5:35

Itt tuti az lesz a baj. A DIGI oszt IP címet fújd meg :(  :omg:

Idézet: Ifa - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 7:41

:omg:

Vazze, ember. Nincs igazad!

Idézet: Hasse - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 8:29

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 9:04

Direkt gépről tárcsázva a DIGI nem oszt ki IP címet a hálókártyának, csak a PPPoE kapcsolatnak.

Ahogy Hasse és PeterX is írta, az mindegy hogy a LAN kártyának kézzel van adva cim vagy dinamikusan kap, viszont a DIGI nem a hálókártyának oszt ki IP címet, hanem a PPPoE kapcsolatnak! EZ utóbbi természetesen dinamikus.

Nálam korábban ez volt manuálisan adva a LAN kártyának (ismétlem nem a PPPOE kapcsolatnak):
169.254.105.103, mask 255.255.255.0

Most átállitottam ezt is dinamikusra, ekkor ezt kaptam: 169.254.98.4. Mask 255.255.0.0.
Mondanom se kell hogy igy se enged csatlakozni a jelszóval. Utána visszaállitottam 169.254.105.103-re de a maskot 255.255.0.0-ra és ugy se jo.

Az ügyfélszolg azt mondja hogy ok úgy látják hogy mindenképpen nálam van a hiba. Szerintem meg nem.

Szerkesztette: batagy 2009. 06. 11. 12:52 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2920 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 14:00

Megtaláltam hogy mi a hiba.

Mégiscsak nálam volt a hiba. Mivel van Datanet ADSL-em is, ugy tűnik hogy a Digi PPPOE a Datanet-es ADSL modem felé menő LAN kártyán akart csatlakozni, vagy legalábbis valahogy azzal összeakadt. Ugyanis ahogy a gépről lehúztam a másik kábelt (ami a helyi kis LAN-om felé megy, ezen  kis LAN-on van a Datanet ADSL modem is), akkor egyből megjavult a Digi csatlakozás.

Direkt korábban ezért szeparáltam el a kézzel a két LAN kártyát, és ezért adtam IP cimet kézzel a LAN kártyának, hogy ne akadjanak össze.
Ugyanis ez volt:
A Digis LAN-nak 169.254.105.103, mask 255.255.255.0 állitottam a kártyára.
A Datanet ADSL-es gépen pedig 169.254.98.4 mask  255.255.255.0 -ot állitottam be a kártyának.
Gondoltam hogy a subnet mask elszepárálja őket....
És el is szeparálta egy ideig, mert működött egy jó ideig, csak utána nem tudom mi történt, de mégis összeakadtak.

Egyébként azért nem értem hogy miért a Datanet-es ADSL modem felé routolta a PPPOE-t mert az afelé menő NIC-em IP címe 192.168.0.1. Úgy tűnik ez duplán megerősíti, hogy maga a NIC kártya IP címe bármi lehet, még totál eltérő subnet is. A PPPOE az ami IP-t kap, nem a NIC.

Kérdésem:
1. A PPPOE-ben meg lehet adni hogy melyik NIC-ra menjen a tárcsázás?
2. A digi milyen IP-ekt ad a LAN kártyának (nem a PPPOE-nek)? Másoknál is a 169.254.x.x tartományból?

Szerkesztette: batagy 2009. 06. 11. 14:20 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2921 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 14:50

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 15:00

Megtaláltam hogy mi a hiba.

Mégiscsak nálam volt a hiba. Mivel van Datanet ADSL-em is, ugy tűnik hogy a Digi PPPOE a Datanet-es ADSL modem felé menő LAN kártyán akart csatlakozni, vagy legalábbis valahogy azzal összeakadt. Ugyanis ahogy a gépről lehúztam a másik kábelt (ami a helyi kis LAN-om felé megy, ezen  kis LAN-on van a Datanet ADSL modem is), akkor egyből megjavult a Digi csatlakozás.

Direkt korábban ezért szeparáltam el a kézzel a két LAN kártyát, és ezért adtam IP cimet kézzel a LAN kártyának, hogy ne akadjanak össze.
Ugyanis ez volt:
A Digis LAN-nak 169.254.105.103, mask 255.255.255.0 állitottam a kártyára.
A Datanet ADSL-es gépen pedig 169.254.98.4 mask  255.255.255.0 -ot állitottam be a kártyának.
Gondoltam hogy a subnet mask elszepárálja őket....
És el is szeparálta egy ideig, mert működött egy jó ideig, csak utána nem tudom mi történt, de mégis összeakadtak.

Egyébként azért nem értem hogy miért a Datanet-es ADSL modem felé routolta a PPPOE-t mert az afelé menő NIC-em IP címe 192.168.0.1. Úgy tűnik ez duplán megerősíti, hogy maga a NIC kártya IP címe bármi lehet, még totál eltérő subnet is. A PPPOE az ami IP-t kap, nem a NIC.

Kérdésem:
2. A digi milyen IP-ekt ad a LAN kártyának (nem a PPPOE-nek)? Másoknál is a 169.254.x.x tartományból?

Hát az tuti szerintem, hogy két PPPOE-s kapcslatot egyszerre nem tudsz fogni felépíteni bridge nélkül, de javaslom, hogy a két hálókarinak ne állíts be semmilyen ip-címet, csak simán, kapja a hálókari amit kap automatikusan. Az egy dolog, hogy látsz a kártyákon ip címet, de majd azt a PPPOE szabályozza, hogy mit is látsz.
Ha nem akarsz tovább szívni, akkor válaszd vagy csak a digit, vagy a datanetet. Kettő egyszerrének nem látom sok értelmét, de biztos meg van rá az okod, hogy miért vagy ilyen mazoista :D

Tehát első kérdésedre belehet, de inkább ne állj neki, mert amióta nem használunk valódi, jó kis betárcsázós modemeket, azóta nem tárcsázunk. A PPPOE csak a kapcsolat típusát jelenti.

Második kérdésedre meg fentebb megvan a válasz.
Keeping the funk alive

#2922 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 14:58

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 15:00

Kérdésem:

Erre szép lehetett rájönni.

Belegondolva logikus, a modem keresése mint minden a PPPoE-ben IP-től független, még egyel lentebb ethernet szinten körbekérdezve próbálja megkeresni a megfelelő providert, ha nem használunk szolgáltatásnevet, akkor valszeg a legelsőt találja meg.

NIC-et windows alatt nem láttam, hogy meg lehetne adni.

A digi valószínűleg nem ad IP-t magának a kártyának (a fenti ok miatt szükségtelen). A 169.254.x.x-et a windows generálja, ha nem talál DHCP szervert (APIPA - IP címhez nem értő ember is csak összedugja a windowsos gépeket és működik a hálózat című feature.)

#2923 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 15:24

Ismétlem, a 169.254.x.x az IP-t nem a DIGI-től kapod.
Azt pont akkor állítja be a windows, ha nem kapott választ egyetlen DHCP szervertől sem.
És ha azt tapasztalod, hogy a windows elindulása után még 1 percig használhatatlan a rendszer, azt pont ez okozza, vár a DHCP szerverre. Ha manuálisan beállítasz egy hülye IP címet, akkor a várakozást elkerülheted, de nem ez a megoldás.
Tehát ha a DIGI kábelét közvetlenül a gépbe dugod, akkor a saját jól felfogott érdeked, hogy azon a hálókártyán letiltsd a TCP/IP-t.

A másik kérdésedre pedig azt mondanám, hogy a windows saját PPPoE kezelőjének nem tudod megadni hogy melyik kapcsolatnál melyik adaptert használja. Esetleg próbáld ki a RASPPPOE-t.
Mondjuk azt nem értem hogy miért kell neked egyidejűleg mindkettő? A rendszer úgyis csak az egyik kapcsolatot fogja használni.
VODKA
-Connecting People-

#2924 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 15:31

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 14:50

Hát az tuti szerintem, hogy két PPPOE-s kapcslatot egyszerre nem tudsz fogni felépíteni bridge nélkül, de javaslom, hogy a két hálókarinak ne állíts be semmilyen ip-címet, csak simán, kapja a hálókari amit kap automatikusan. Az egy dolog, hogy látsz a kártyákon ip címet, de majd azt a PPPOE szabályozza, hogy mit is látsz.
Ha nem akarsz tovább szívni, akkor válaszd vagy csak a digit, vagy a datanetet. Kettő egyszerrének nem látom sok értelmét, de biztos meg van rá az okod, hogy miért vagy ilyen mazoista :D

Tehát első kérdésedre belehet, de inkább ne állj neki, mert amióta nem használunk valódi, jó kis betárcsázós modemeket, azóta nem tárcsázunk. A PPPOE csak a kapcsolat típusát jelenti.

Második kérdésedre meg fentebb megvan a válasz.

Szia!

Én nem akarom egyszerre felépíteni a két PPPOE-es kapcsolatot, sőt a Datanet ADSL-t egyáltalán nem is akarom használni azon  gépen, amire a Digi csatlakozik.

A Datanet ADSL-t egy másik gépen használom. Csak az volt a baj, hogy a két gép egy switch-en keresztül össze vannak kapcsolva, és az ADSL modem szintén ehhez a switchhez csatlakozik, tehát az a gép, amelyiken a Digit akarnám használni, a másik LAN kártyán "látta" az ADSL modemet, és azzal összeakadt.

#2925 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 15:37

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 15:24

Ismétlem, a 169.254.x.x az IP-t nem a DIGI-től kapod.
Azt pont akkor állítja be a windows, ha nem kapott választ egyetlen DHCP szervertől sem.
És ha azt tapasztalod, hogy a windows elindulása után még 1 percig használhatatlan a rendszer, azt pont ez okozza, vár a DHCP szerverre. Ha manuálisan beállítasz egy hülye IP címet, akkor a várakozást elkerülheted, de nem ez a megoldás.
Tehát ha a DIGI kábelét közvetlenül a gépbe dugod, akkor a saját jól felfogott érdeked, hogy azon a hálókártyán letiltsd a TCP/IP-t.

A másik kérdésedre pedig azt mondanám, hogy a windows saját PPPoE kezelőjének nem tudod megadni hogy melyik kapcsolatnál melyik adaptert használja. Esetleg próbáld ki a RASPPPOE-t.
Mondjuk azt nem értem hogy miért kell neked egyidejűleg mindkettő? A rendszer úgyis csak az egyik kapcsolatot fogja használni.

Jól van, értem már a 169.254.x.x-et!

Ahogy mondtam nem akarom egyidejűleg mindkettőt használni egy gépen. Csak két külön gépen.

Az a kérdés, hogy meg tudom-e oldani azt, hogy bár fizikaikag a nem Digi-s NIC egy switch-en össze van kapcsolva az ADSL modemmel, de mégse "lássa" azt. Mivel kibeszéltük hogy a modem keresése mint minden a PPPoE-ben IP-től független, igy szerintem ezt akkor nem lehet megcsinálni pusztán IP állitással.

#2926 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 19:39

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 16:37

Az a kérdés, hogy meg tudom-e oldani azt, hogy bár fizikaikag a nem Digi-s NIC egy switch-en össze van kapcsolva az ADSL modemmel, de mégse "lássa" azt. Mivel kibeszéltük hogy a modem keresése mint minden a PPPoE-ben IP-től független, igy szerintem ezt akkor nem lehet megcsinálni pusztán IP állitással.

WAN oldali kapcsolatokat lehetne bridgelni egy megfelelő routerrel, és akkor LAN oldalról azt csinálsz amit akarsz a két gépen.
A switch ebben az esetben nem a te barátod :)
Keeping the funk alive

#2927 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:51

Azt hiszem volt már szó róla, de én is észrevettem, hogy nem nagyon megy a feltöltés a digivel(zugló) router nélkül is egyre rosszabb a feltöltésem, eddig mindig vittek mindent a torrenteknél, most pedig sosem éri el a max feltöltés negyedét-felét. lehet hogy kezd telítődni a hálózat, vagy csak véletlen, és ennyire nem megy a torrent?

#2928 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:57

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 9:51

Azt hiszem volt már szó róla, de én is észrevettem, hogy nem nagyon megy a feltöltés a digivel(zugló) router nélkül is egyre rosszabb a feltöltésem, eddig mindig vittek mindent a torrenteknél, most pedig sosem éri el a max feltöltés negyedét-felét. lehet hogy kezd telítődni a hálózat, vagy csak véletlen, és ennyire nem megy a torrent?

Napközben nálam is "csak" 5-800k-val csordogál a feltöltés, estefelé szokott felmenni 2MB körülire, úgy kb. este 7-től hajnali 2-ig. De szerintem érthető is a dolog, mert napközben szinte csak adsl-esek vannak meg upc-sek. A digiseknek meg lejön minden max fél óra alatt.

#2929 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 10:08

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:57

Napközben nálam is "csak" 5-800k-val csordogál a feltöltés, estefelé szokott felmenni 2MB körülire, úgy kb. este 7-től hajnali 2-ig. De szerintem érthető is a dolog, mert napközben szinte csak adsl-esek vannak meg upc-sek. A digiseknek meg lejön minden max fél óra alatt.

Az a baj nekem este sem megy. Ráadásul free torrentekkel próbálom, és olyan oldalakon, ahol mindig könnyen szokott menni a seed. Nekem 1-200k-val megy felfelé. :(

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 12. 10:08 -kor

#2930 Felhasználó inaktív   Chester85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 11:08

Na, a Digi a Havana lakótelepen már a 30., nál jár! :D Most voltam ott, ásnak folymatosan, megkérdeztem egy munkást, végig jönnek. Hamarosan a ViDaNet felkötheti a gagyát. :D
Budapest XVIII. Havanna ltp.

Internet: DigiLan StartNet 20/10 || Tv: DigiKábel Digi+

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »