Idézet: localnet - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 18:58
Lassan befejezhetnéd az állandó DIGI szapulásodat. (a DIGI xar, árat fog emelni, a UPC olcsóbb volt, kicsi a hálózata még, sok idő a net bekötés stb. stb stb.)
Lássuk mit is csinált a UPC amikor betette a lábát pl. Miskolcra.
KábelTV: A lakótelepek kábeltv-s hálózatát amik a lakók tulajdonában voltak önkényesen magántulajdonba vette és több lakótömböt lengőkábellel összekötött, majd a méregdrága műholdas rendszerek 2/3-át leszerelte és eladta (a pénzt természetesen zsebrerakta, volt köztük olyan is ami még fél éves sem volt). Egyidejűleg az előfizetési díjakat is megduplázta/triplázta és a csatornaszámot csökkentette. Az internet bekötésére több mint két évet kellett várni a bejelentéstől számítva, mégse pattogott senki sem (az elejétől volt szerencsém hozzá a cégnél). A net abból állt, hogy 3 napot ment, 3-at kimaradt. Amikor telefonon bejelentetted a hibát, akkor jöttek a kamu dumák, pl.: a nagy esőzésekben beázott a telefon vonal és ezért nincs net(Persze akkor, hogyan telefonálhattam be hozzájuk? Mi köze a telefonnak a UPC nethez? LOL), de ki nem jöttek volna megnézni mi a helyzet. A jelenlegi helyzet pedig siralmas. Hol ezt, hol azt korlátozzák. Ha elkötnek valamit ÜFSZ a gépedre fog mindent, szerelőt max. fenyegetésre hajlandó kiküldeni, órákon át hallgathatod a Vivaldit saját költségeden. Ha kijön a szerelő, lecserél egy szűrőt. Ha nem jó széttárja a kezét és küld másik kollégát.
stb. stb. stb.
Már megbocsáss, de hol is szapultam én a DIGI-t? Hol is írtam, hogy szar? Jó lenne ha az üzleti/műszaki dolgokat nem kevernéd össze a (általam dedós hozzáállásnak titulált) szolgáltató szapulásával.
A DIGI árképzésének, műszaki fejlesztési lehetőségek boncolgatása nem jelent szapulást. Vagy a Te elmédben ez már szapulás?
Idézet
KábelTV: A lakótelepek kábeltv-s hálózatát amik a lakók tulajdonában voltak önkényesen magántulajdonba vette és több lakótömböt lengőkábellel összekötött, majd a méregdrága műholdas rendszerek 2/3-át leszerelte és eladta (a pénzt természetesen zsebrerakta, volt köztük olyan is ami még fél éves sem volt). Egyidejűleg az előfizetési díjakat is megduplázta/triplázta és a csatornaszámot csökkentette.
Üzlet. Hallottál már erről? Tudod a kivásárláshoz (ahogy a szexhez is) két fél kell. Kell egy eladó és kell egy vevő. A UPC hiába akarta volna megvenni ha a hálózat tulajdonosai nem adták volna el. Biztos vagyok benne, hogy az akiktől megvették a lakótelepi kábelTV hálózatot jó pénzt kaptak érte (különben nem adták volna el). Az, hogy ezzel Te nem értettél egyet azt akkor ott helyben (ha Te is tulajdonosi részaránnyal bírtál) kellett volna jelezned, és több más tulajdonossal összefogva meghiusítani a kivásárlást.
Áremelkedés? Mihez képest? Az akkori közös költségbe épített kábelTV fenntartási költséghez képest biztos, de egy komolyabb szolgáltatás indításához már nem biztos.
Tudod, nálunk is volt a lakók tulajdonában lévő (közösen finanszírozott beruházás) közösségi műholdas rendszer (miénk volt a második Budapesten a 80-as években) de amikor a Satimex megjelent és kivásárolta, majd elkezdte az átkábelezést soros rendszerről csillagpontosra, behúzta az új kábeleket, lefektette az optikát én személy szerint nem bántam, mert a minőség is javult. Nem igazán foglalkoztatott, hogy drágább lett mint az eddigi mivel a szar után végre volt jobb kép, sztereó hang, és a mi a legfontosabb a csillagpontos rendszernek köszönhetően végre a szomszéd kábelbuherálása sem szívatott meg többé.
Idézet
Ha elkötnek valamit ÜFSZ a gépedre fog mindent, szerelőt max. fenyegetésre hajlandó kiküldeni, órákon át hallgathatod a Vivaldit saját költségeden. Ha kijön a szerelő, lecserél egy szűrőt. Ha nem jó széttárja a kezét és küld másik kollégát.
stb. stb. stb.
Mutass nekem egy olyan szolgáltatót aki egy telefonos bemondás után anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy nem az ügyfél gépe a hibás azonnal azt mondja, hogy igen, ez a hiba a mi részünkről van és máris megyünk kijavítani. Én rendszergazdaként szintén azzal kezdem, hogy kikérdezem a kollégát a gépe felől, mert két emelettel arrébb én sem tudhatom, hogy esetleg nem nála van a gond és pld. egy újraindítás megoldaná a problémát ami miatt felesleges lenne odamenni.