HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#341 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 05. 18:01

Ez igazán jó hír azoknak akikhez megy tovább a digi úthenger.

Éljen soká a Digi  :up:  :up:  :cool:  :reszeg:  :alcohol:  :dance:  :drummer:  :banana:  :beer:  :rock:

#342 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 20:14

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 20:01

Ez igazán jó hír azoknak akikhez megy tovább a digi úthenger.

szeptemberben kötik ! boldog én  ;)

#343 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 20:21

Sziasztok!

Havertól hallottam, hogy állítólag Várpalotán augusztus 15.-étől lehet már Internetet is rendelni. Mit tudtok erről, igaz lehet? honlapjukon nem sok infót láttam erről.. hátha jár errefelé palotai user is.. :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#344 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 20:34

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 18:39

Hová lett a digi bixe?  :o  :o  :o  :o

http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&page=...-2&portid=Te4/3

Itt már nincs pedig itt volt.

Vazzzzz  :respect:  :up:  :smoker:

#345 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 20:36

Mindenesetre egy nagy szakadás vana grafikonon, eltartott egy ideig a bővítés szerintem. Lehet, hogy egy óra? Ezt hogy kell elképzelni ezt a bővítést? MIt dugnak hogyan hova?  :confused:

#346 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 21:22

A III. kerületről tud valaki? Szórólapozás már volt, de jó lenne tudni, hogy mennyit kell várni.

#347 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 21:33

Idézet: whg - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 20:36

Mindenesetre egy nagy szakadás vana grafikonon, eltartott egy ideig a bővítés szerintem. Lehet, hogy egy óra? Ezt hogy kell elképzelni ezt a bővítést? MIt dugnak hogyan hova?  :confused:

Csak a grafikonon látsz szakadást, amíg az MRTG-t át nem paraméterezték hogy másik port adataiból készítse a grafikont addig értelemszerűen üres maradt. A kapcsolatba maximum akkor lehetett szakadás ha fizikailag átrakták mondjuk egy másik kártya portjára a régi linket, mert ahol volt ott pl. nem volt másik szabad port hogy összetrönköljék őket. Ha viszont volt szabad port, akkor oda csak be kellett kötni a második portot, Digi oldali eszközben szintúgy, némi konfigurálás a két switchen hogy össze legyen trönkölve a két 10GE port hogy virtuálisan egynek látszódjon és onnantól müxik.

Nincs ezzel olyan sok munka és a költség vonzata is elhanyagolhatóan minimális a hálózat egészéhez képest.

Szerk: Közben ránéztem Cisco oldalára, úgy tűnik a trunkölendő portoknak nem is kell közös kártyán lenniük, max 8-at bármelyik portból össze lehet kapcsolni egy virtuális ethernet csatornává.

"These modules support IEEE 802.3ad link aggregation and Cisco distributed EtherChannel® technology for fault-tolerant connectivity and bandwidth scalability of up to 80 Gbps per EtherChannel connection using any 8 ports in the same chassis."
http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral...00801dce34.html

Szerkesztette: shabba 2008. 08. 05. 22:16 -kor

#348 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 04:26

Idézet: Hippo - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 21:21

Sziasztok!

Havertól hallottam, hogy állítólag Várpalotán augusztus 15.-étől lehet már Internetet is rendelni. Mit tudtok erről, igaz lehet? honlapjukon nem sok infót láttam erről.. hátha jár errefelé palotai user is.. :)

Hát ez jó kérdés, de szórólap még nem jött, hogy lehet kötni. De sztem még nem kész a palotai háló, mert kb 2 hete még erősen ástak, igaz már csak egy-két helyen.
Türelem :D
Keeping the funk alive

#349 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 05:44

Albertirsára amúgy nem akarják behúzni?

#350 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 09:17

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 5:26

Hát ez jó kérdés, de szórólap még nem jött, hogy lehet kötni. De sztem még nem kész a palotai háló, mert kb 2 hete még erősen ástak, igaz már csak egy-két helyen.
Türelem :D

Hát lehet ma meglátogatom őket, úgyis arrafelé van dolgom, legalább megkérdezem hogy állnak. Aztán ha netalán rábólintanak már kötöm, akkor meg nyomatom is ezerrel a Digikábel TV+Internetet. :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#351 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 10:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 17:40

na akkor akik eddig nyavajogtak hogy ha elfogy a 10G vége lesz DIGI-nek
most leshetnek egy nagyot  :D
ez a DIGI tényleg komolyan gondolja hogy lealázza a két nagy szolgáltatót  :respect:

#352 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 11:02

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 11:28

ez a DIGI tényleg komolyan gondolja hogy lealázza a két nagy szolgáltatót  :respect:

Azért attól még odébb van. A UPC ha jól tudom 2x20G  :Đ
De komolyra fordítva a szót a Digi-nek ezt muszáj volt megtennie mivel a növekvő ügyfélszám növekvő forgalmat is generál. Nem kell ezen annyira csodálkozni.

#353 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 11:47

no itt a válasz a 20G-s portal a "jó akaróknak"  :D
májusban irtam asszem hogy szeptemberben fog kelleni a bővités mert rohamosan terjeszkedik a digi elfog fogyni a sávszél..

már csak az a kérdés mi van a külföldel?  :rolleyes:

#354 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 11:50

Idézet: Hippo - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 9:17

Hát lehet ma meglátogatom őket, úgyis arrafelé van dolgom, legalább megkérdezem hogy állnak. Aztán ha netalán rábólintanak már kötöm, akkor meg nyomatom is ezerrel a Digikábel TV+Internetet. :)

telefont is kérheted tőlük..nálam rendbe van..ahhoz képest amennyit beszéltem rajta matáv vonalra 0Ft-ért havi díj nélkül, kinek nem éri meg? :)

#355 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 12:11

Jeje, ez a + 10 giga jó hír  :D  Ideje volt bővíteni terjeszkednek mindenfele, itt már a rádióban is bemondták hogy "Digi kábel hamarosan az ön otthonában is"  :D

#356 Felhasználó inaktív   golyobis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 06. 13:37

Én egyszer mér leirtam hogy a "Hamarosan jövünk" reklámanyagot már dobálták be a Fiberlan-osok ugyanaz mint a digi sebesége ugyanazon az áron ás most még egy cég is kitette ide ahol lakom a reklámját Rubicom kft. Beszéltem a gondnokkal és azt mondta hogy sáv hasonló lessz mint a diginél, csak olcsobban. Ezért gondolom én hogy megéri a diginek is fejleszteni és szolgáltatni is. Ja és valamelyik szolgáltató már kezdte a földmunkákat. De nekem jó a Digi aztán ha a többi is bejön majd meglátjuk.

#357 Felhasználó inaktív   skoal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 06. 15:30

Idézet: Flashget - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 11:47

Ott meg van 6G tartalek :)

#358 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 15:44

Idézet: Flashget - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 11:47

no itt a válasz a 20G-s portal a "jó akaróknak"  :D
májusban irtam asszem hogy szeptemberben fog kelleni a bővités mert rohamosan terjeszkedik a digi elfog fogyni a sávszél..

ha megnézed DIGI portját --> http://bix.hu/index.php3?lang=hu&page=grap...09-2&portid=Po5
láthatod hogy csak UPLOAD miatt kellett bővíteni kb.
a lefelé sáv még az 5gigabitet is karcolgatja szóval bőven elég lett volna még jóideig a 10GB

#359 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 16:11

Idézet: golyobis - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 13:37

Én egyszer mér leirtam hogy a "Hamarosan jövünk" reklámanyagot már dobálták be a Fiberlan-osok ugyanaz mint a digi sebesége ugyanazon az áron ás most még egy cég is kitette ide ahol lakom a reklámját Rubicom kft. Beszéltem a gondnokkal és azt mondta hogy sáv hasonló lessz mint a diginél, csak olcsobban. Ezért gondolom én hogy megéri a diginek is fejleszteni és szolgáltatni is. Ja és valamelyik szolgáltató már kezdte a földmunkákat. De nekem jó a Digi aztán ha a többi is bejön majd meglátjuk.

Olcsóbbnak nem biztos hogy olcsóbb lesz, legalábbis én ilyen árakat és csomagokat látok XV. kerületi Rubinál:
http://www.rubicom.hu/index.php?module=art...434,22023,22024

Ez egyébként milyen terület? Lakosság pénzügyi helyzete kirívóan jó és olyan magas az előfizetői hajlandóság hogy megéri három szolgáltatónak is adott területen saját LAN infrastruktúrát kiépíteni és egymással gyilkos árversenyt folytatni?

Hozzánk is jöhetne Digi III. kerület Pók utcai ltp-re, legalább lenne egy kis sávszél meg árverseny Rubicommal. Nálunk biztos hogy magas arányú a Rubi ügyfélköre mert a mi háztömbünkben 54 lakás van és a subneten belül már 43-ig vannak kiosztva az IP címek, az közel 80%-os előfizetői arány ami rendkívül magas. Igaz itt már 6 éve szolgáltat Rubicom(akkor még GaTeS Group volt mert a hálózatot ők építették, Rubi csak felvásároltak őket). Bár már a kezdeteknél 2002-ben rögtön 20-at meghaladó ügyfélszámmal indítottak mivel a környéken akkoriban ez volt az egyetlen szélessávú alternatíva így aztán igen kapós volt.

#360 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 16:18

Idézet: skoal - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 15:30

Ott meg van 6G tartalek :)

Ha az RDS bix portjára gondolsz, akkor azt ne keverd össze külfölddel. Azt a linket max akkor használod külföld felé ha Romániában RDS által hostolt tartalomhoz akarsz hozzáférni(ami gyanítom nem túl gyakori eset a magyar netezők életében). A külföld azok a peeringek amik az európai, amerikai utak felé vezetnek frankfurti, amszterdami, londoni POP-ok irányába. Azokról pedig nem fogsz látni publikus MRTG-ket.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.