HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 12. 09:20

Idézet: vigyex - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 9:53

hát de Te meg miért vetted magadra azokat a jelzőket?  :D

Mivel az árak majdani alakulásával kapcsolatban én is írtam ide pár gondolatot ezért reagáltam erre.

#782 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 09:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 10:20

Mivel az árak majdani alakulásával kapcsolatban én is írtam ide pár gondolatot ezért reagáltam erre.

A DIGI majdani árképzéséről már volt szerencsénk megismerni a szakvéleményed, de mind a mai napig adós maradtál ugyanilyen prognózissal az upc vonatkozásában. Volnál szíves pótolni a mulasztást?  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#783 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 09:46

csak érdekességképpen:
http://hirek.prim.hu/cikk/69110/

Digiék is pályáznak az Invitelre, elég érdekes lenne a dolog...

#784 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:18

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 10:34

A DIGI majdani árképzéséről már volt szerencsénk megismerni a szakvéleményed, de mind a mai napig adós maradtál ugyanilyen prognózissal az upc vonatkozásában. Volnál szíves pótolni a mulasztást?  :D

A UPC már túlvan azon ami előtt még a DIGI van.  :D
Majd, amikor az ügyfélszám drasztikusan elkezd nőni (várhatóan akkor amikor a LAN közel 100%-ban már ki lesz építve) és akkor már látszani fognak a területi terhelések okozta problémák amit ha a DIGI tartani/emelni akarja a szolgáltatási színvonalat akkor be kell invesztálni hálózat fejlesztésbe amit ugyebár az előfizetőkre fognak hárítani havidíj emelés formájában.
Ez volt a UPC esetében is anno mikor elkezdett nőni. (Anno mikor a UPC betette a lábát és megvette a Satimex céget a kiépített optikai hálózatával együtt a kábelTV havidíjam szépen elkezdett emelkedi ahogy épült és bővült a UPC Budapesten /a kezdetekben a UPC-nél sem volt hűség, csak akkor kezdték bevezetni mikor a kezdeti alacsony havidíjat elkezdték drasztikusan emelni/)

Szerk:
Az DIGI árképzésében, a mostani alacsony havidíjakban nincs semmi különös hiszen ezzel lehet gyorsan sok ügyfelet átcsábítani konkurenciától. Eddig ezzel nincs is semmi gáz. A gondok ott kezdődnek, hogy a nagyobb ügyfélszám nagyobb support-ot igényel, több és kvalifikáltabb műszakit, több ügyfélszolgálatot, a nagyobb ügyfélszám nagyobb terhelést eredményez ezért a színvonalas szolgáltatás biztosítása érdekében elkerülhetetlen hálózatfejlesztés. Ezeket a kiadásokat a DIGI-nek ki kell termelnie ill. a befektetőknek rövid időn belül vissza kell juttatnia a kitermelt haszonnal együtt ergo a bevételi oldalon kell emelni.

Szerkesztette: wpepi 2008. 09. 12. 10:26 -kor

#785 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:18

.... látszani fognak a területi terhelések okozta problémák amit ha a DIGI tartani/emelni akarja a szolgáltatási színvonalat akkor be kell invesztálni hálózat fejlesztésbe ....

Mi is a jelentős különbség az FTTB és a DOCSIS rendszerek között?
Hol is van a szűk keresztmetszet a két rendszernél?
Mennyibe is kerül bővíteni az FTTB-t, illetve a DOCSIS-t?
;)
Keeping the funk alive

#786 Felhasználó inaktív   coolmpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:39

A UPC már túlvan azon ami előtt még a DIGI van.  :D
Majd, amikor az ügyfélszám drasztikusan elkezd nőni (várhatóan akkor amikor a LAN közel 100%-ban már ki lesz építve) és akkor már látszani fognak a területi terhelések okozta problémák amit ha a DIGI tartani/emelni akarja a szolgáltatási színvonalat akkor be kell invesztálni hálózat fejlesztésbe amit ugyebár az előfizetőkre fognak hárítani havidíj emelés formájában.
Ez volt a UPC esetében is anno mikor elkezdett nőni. (Anno mikor a UPC betette a lábát és megvette a Satimex céget a kiépített optikai hálózatával együtt a kábelTV havidíjam szépen elkezdett emelkedi ahogy épült és bővült a UPC Budapesten /a kezdetekben a UPC-nél sem volt hűség, csak akkor kezdték bevezetni mikor a kezdeti alacsony havidíjat elkezdték drasztikusan emelni/)

Szerk:
Az DIGI árképzésében, a mostani alacsony havidíjakban nincs semmi különös hiszen ezzel lehet gyorsan sok ügyfelet átcsábítani konkurenciától. Eddig ezzel nincs is semmi gáz. A gondok ott kezdődnek, hogy a nagyobb ügyfélszám nagyobb support-ot igényel, több és kvalifikáltabb műszakit, több ügyfélszolgálatot, a nagyobb ügyfélszám nagyobb terhelést eredményez ezért a színvonalas szolgáltatás biztosítása érdekében elkerülhetetlen hálózatfejlesztés. Ezeket a kiadásokat a DIGI-nek ki kell termelnie ill. a befektetőknek rövid időn belül vissza kell juttatnia a kitermelt haszonnal együtt ergo a bevételi oldalon kell emelni.

Szerintem elég rosszul látod ezt a havidíj dolgot... Már miért emelne azért egy szolgáltató havidíjat, mert több ügyfele van... Ez nonszensz...

A Digi azért tudja ilyen olcsón adni (megjegyzem van még számos kis internet szolgáltató, akik lakóparkokban, irodákban szolgáltatnak ugyanezzel a technológiával, és hasonló árképzést alkalmaznak) mert teljesen más a technológia, amit használ.

Mivel a Digi soha nem fog ezzel a technikával családi házas ritkán lakott területekre menni direkt, ezért nem lesz rákényszerülve az áremelésre...

Miért fizetnek az emberek ilyen magas UPC és T árak? Azért mert ők már csak akkor tudnak ügyfélszámot emelni, ha bekötnek új területeket (amiket eddig azért nem kötöttek be, mert nem lenne rentábilis hosszú távon sem)...

Kb. ennyi.

#787 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:40

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:35

Mi is a jelentős különbség az FTTB és a DOCSIS rendszerek között?
Hol is van a szűk keresztmetszet a két rendszernél?
Mennyibe is kerül bővíteni az FTTB-t, illetve a DOCSIS-t?
;)

Olyanról folyik a vita ami a DIGI részéről még nem is látszik. A LAN rendszere még ki sincs építve teljesen. A LAN szolgáltatás még nem üzemel 100%-os lefedettséggel azokon a területeken ahol vállalja a cég a kiépítést. Amíg kevés az ügyfélszám addig komolyabb terhelés sem jelentkezik.

#788 Felhasználó inaktív   coolmpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:40

Idézet: mézengúz - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 23:52

Hmm. Igazábol én pont az optikára (gerincre) gondoltam , annak kerestem a nyomait.
De ezen már csak nem fogok vitatkozni , mert ez esetben örülök annak ha nincs igazam. :-)

Én is arra gondoltam. Ott van üzletünk, és pont előtte ásták fel a betont, és tették le a fekete "alagutat" az optikának. Ott az óvoda mellett a térnél (ahol a domb is van) ott szét volt túrva minden, most is látszik az aszfalton a javítgatás. De a földböl feljövő fekete csövek is árulkodnak :)

#789 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:40

Olyanról folyik a vita ami a DIGI részéről még nem is látszik. A LAN rendszere még ki sincs építve teljesen. A LAN szolgáltatás még nem üzemel 100%-os lefedettséggel azokon a területeken ahol vállalja a cég a kiépítést. Amíg kevés az ügyfélszám addig komolyabb terhelés sem jelentkezik.

No de nehogy már azt mond, hogy egy DOCSIS-2 re feldobsz 1000 usert, és egy FTTB-re ugyanannyit, akkor az ugyanazt a terhelést jelenti mindkét rendszer számár?  :smoker:
Valahogy nekem úgy rémlik, hogy egy üveges rendszert "kicsit" nehezebb leterhelni, mint egy DOCSIS-2 -t.

Komolyabb terhelés... Hát izé egy headenden a DOCSIS-2 -t simán megfekteti 100 user, ezt valahogy nem tudom elképzelni üvegen.

UPC-nek már rég át kellett volna állni FTTB-re, még ásni sem kell hozzá, csak az üveget kellett volna átrántani a meglévő csöveken. No de ha ragaszkodik a koaxhoz, akkor DOCSIS-3. Na erre viszont kell a pénz rendesen, bár ezt az userek már rég kitermelték.

Miért is nem efelé tendálnak UPC törekvései?  ;)
Keeping the funk alive

#790 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:54

Nekem az ilyesfajta "sározom a Digit" szövegből mindig ez jön le: ne kössed be, mert egyszer majd szar lesz. :Đ És furcsa mód, mindig az ellentéte valósul meg...
De valaki biztos ebbe is bele fog kötni, hogy de majd egyszer megint milyen rossz lesz :D

#791 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:55

Idézet: coolmpi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:39

Szerintem elég rosszul látod ezt a havidíj dolgot... Már miért emelne azért egy szolgáltató havidíjat, mert több ügyfele van... Ez nonszensz...

A Digi azért tudja ilyen olcsón adni (megjegyzem van még számos kis internet szolgáltató, akik lakóparkokban, irodákban szolgáltatnak ugyanezzel a technológiával, és hasonló árképzést alkalmaznak) mert teljesen más a technológia, amit használ.

Mivel a Digi soha nem fog ezzel a technikával családi házas ritkán lakott területekre menni direkt, ezért nem lesz rákényszerülve az áremelésre...

Miért fizetnek az emberek ilyen magas UPC és T árak? Azért mert ők már csak akkor tudnak ügyfélszámot emelni, ha bekötnek új területeket (amiket eddig azért nem kötöttek be, mert nem lenne rentábilis hosszú távon sem)...

Kb. ennyi.

Hogy miért?
Mert a LAN is bedugítható ugyanúgy mint más hálózati technológia. A DIGI által használt technológia sem ontja végtelenül a felhasználható sávszélességet. A LAN esetében is terhelés függvényében csökken a rendelkezésre álló sávszélesség ugyanúgy mint más technológiáknál.
Ahhoz, hogy egy kiépített hálózat nagyobb terhelés mellett is ugyanazt a szintet tudja hozni mint akkor mikor még csak töredék volt az igénybevétel ahhoz fejleszteni, bővíteni kell. Mivel erre a pénzt nem ajándékba adja egyik befektető sem ezért a beinvesztált plusz pénzt vissza kell fizetni.

Idézet

Viszont amint megtö9bbszöröződik a LAN-al ellátott területeken az előfizetői tábor azonnal lépni kell különben visszaesik a sávszélesség, csökken a szolgáltatás színvonala. Ezeket pedig ki kell fizetni akár tetszik akár nem. Mivel nem jótékonysági alapokon üzemel a DIGI ezért ezt a befektetést a bevételi oldalon be is fogja kasszírozni hiszen a cél a haszon és nem az, hogy az emberek olcsón jussanak nethez.

Idézet

Országos viszonylatban azért elég sokan laknak lakótelepen, lakóparkokban és a lakópark építés ma egyre nagyobb ergo ezeken a területeken a LAN-re előfizetők tábora igencsak gyorsan fog nőni.

#792 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 10:58

Idézet: Kr3w - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:54

Nekem az ilyesfajta "sározom a Digit" szövegből mindig ez jön le: ne kössed be, mert egyszer majd szar lesz. :Đ És furcsa mód, mindig az ellentéte valósul meg...
De valaki biztos ebbe is bele fog kötni, hogy de majd egyszer megint milyen rossz lesz :D

Áruld már el kérlek, hogy abban amit írtam mi is a sározzuk a Digi-t ?  :omg:
Műszaki és üzleti dolgokról van szó és nem egy adott szolgáltatóról. Az aki a szolgáltatóiparban működtet vállalkozást az szerintem érti, hogy mire célzok az írásaimmal.

#793 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 10:58

Áruld már el kérlek, hogy abban amit írtam mi is a sározzuk a Digi-t ?  :omg:
Műszaki és üzleti dolgokról van szó és nem egy adott szolgáltatóról. Az aki a szolgáltatóiparban működtet vállalkozást az szerintem érti, hogy mire célzok az írásaimmal.

szerintem csak arra gondolt, hogy unalmas már mindig ugyanezt itt olvasni...
oszthatnád azt észt a jupici topikban is, hogy mennyire fog csökkeni a havidíj majd a hálózat terheltségének a csökkenésével  :D

#794 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:16

....amit ugyebár az előfizetőkre fognak hárítani havidíj emelés formájában.
Ez volt a UPC esetében is anno mikor elkezdett nőni.....

Ezzel az okfejtéssel az a probléma, hogy az upc már a legelső szakaszban megkérte a szolgáltatás árát. Egyetlen percig nem alkalmazott csalogató árképzést. Amikor netezni kezdtem, az elender volt az első szolgáltatóm, aztán jöttek a többiek, de nem emlékszem semmiféle árkülönbségre. Drága volt az elender, aztán a kábeles upc még drágább, a matáv adsl annál is drágább. Ma meg ott tartunk, ahol a mobiltelefonálás, tök egyforma mind, csak jól meg vannak kutyulva a termékek és a feltételek, nehogy egyformának lássák őket.

Szerkesztette: Miki2 2008. 09. 12. 11:17 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#795 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:19

Idézet: vigyex - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 12:10

szerintem csak arra gondolt, hogy unalmas már mindig ugyanezt itt olvasni...
oszthatnád azt észt a jupici topikban is, hogy mennyire fog csökkeni a havidíj majd a hálózat terheltségének a csökkenésével  :D

Nem akartam unalmas lenni  :D
A szolgáltatóiparban ténykedem és én is hasonlóképpen szereztem piacot így ismerem az ilyen irányú üzleti szemléletet (tény, hogy az olcsóbban adom mint a konkurencia nagyon tud aratni, de hosszú távon nem kifizetődő)

#796 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 11:19

Nem akartam unalmas lenni  :D
A szolgáltatóiparban ténykedem és én is hasonlóképpen szereztem piacot így ismerem az ilyen irányú üzleti szemléletet (tény, hogy az olcsóbban adom mint a konkurencia nagyon tud aratni, de hosszú távon nem kifizetődő)

lehet kisebb cégként nem kifizetődő (ezt ne vedd sértésnek), és lehet hogy nagy előfizetői számnál már igen.

#797 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:24

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 12:16

Ezzel az okfejtéssel az a probléma, hogy az upc már a legelső szakaszban megkérte a szolgáltatás árát. Egyetlen percig nem alkalmazott csalogató árképzést. Amikor netezni kezdtem, az elender volt az első szolgáltatóm, aztán jöttek a többiek, de nem emlékszem semmiféle árkülönbségre. Drága volt az elender, aztán a kábeles upc még drágább, a matáv adsl annál is drágább. Ma meg ott tartunk, ahol a mobiltelefonálás, tök egyforma mind, csak jól meg vannak kutyulva a termékek és a feltételek, nehogy egyformának lássák őket.

Mikor a UPC betette a lábát az országba még nem volt internet szolgáltató. Csak és kizárólag kábelTV-t adott (meg a műholdast) és az árak a kezdetekben igencsak csábítóak voltak. Nekem pld. olcsóbb lett a havidíjam amint bekebelezte a Satimex kábelTV céget. Hűség fogalma akkoriban teljesen ismeretlen volt.
A net szolgáltatás csak jóval később indult.

#798 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:36

Én akkor léptem ki a UPC-től, amikor elindult a hűségesdi. Matávnet-Axelero-T-Online-nál viszont mindig volt loyalty.
"Légy szerény mint én..."

#799 Felhasználó inaktív   __Psion__ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 11:49

Azért az elgondolkoztató miről is folyik itt a vita lassan másfél éve... mégpedig: a Digi be fog "dugulni", illetve árat fog emelni. A további viták elkerülés érdekében fogadjuk el mindkét felvetést, hisz nem tudhatjuk mit hoz a jövő (de azért jó lenne, ha nem minden második hsz erről szólna)...  :up:

... azonban mint oly sokan mások is itt a topicban volt mindenféle internet előfizetésem, a betárcsázós vidámságtól a mikrohullámú csodáig. Azonban ilyen kaliberű internet-hozzáférésem még nem volt mint a jelenlegi, ráadásul ilyen áron. Legutóbb UPC elfizető voltam, úgyhogy  ismerem a "bedugulás" fogalmát. Mert igen, ott ez valós probléma volt, nem pusztán egy felvetés (s ahogy elnézem a UPC-s topicot, ez azóta sem javult). De remélem a UPC-től Digi-hez átvándorolt elfizetők miatt előbb utóbb csökken a hálózat leterheltsége, s így mindenki jól jár.  :cool:
Intel 486 DX4 100Mhz CPU, 2.1 GB Winchester, 32 MB EDO Ram, CD Drive, S3 Trio VGA,  Sound Blaster 32

#800 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 12:07

Kár, hogy nemjön ide DIGI-s szerelő. :(

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39