HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2861 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 11:26

Idézet: dnyl - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 11:13

Ha nincs route, akkor hogy megy ki a világba?

Nattal.
Make love not Wor.

#2862 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 11:40

Idézet: mexel - Dátum: 2009. Jun. 2., Tuesday - 18:15

Én nem vágnék fel egy gagyi 50 kb/s-es nettel. Tiszta modemkorszak. És mit eszik?  :Đ

Kb vagy Mb, nem mindegy.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2863 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:20

Idézet: SikE - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 8:52

Valaki tud arra mondani valamit, hogy a számhordozás a Digihez mennyi átállási időt vesz igénybe?

Nálunk az volt a régi matávos számot vittük a Digire.Amikor megrendeltük mondta a csajszi majd ök mindent elintéznek.Tegnap amikor kötötték azt mondta a szerelö este már aktiv a hordozás.Remélem kielégitö volt?
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2864 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 16:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 12:26

Nattal.

és ahhoz nem kell route?

#2865 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 09:50

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 17:20

Nálunk az volt a régi matávos számot vittük a Digire.Amikor megrendeltük mondta a csajszi majd ök mindent elintéznek.Tegnap amikor kötötték azt mondta a szerelö este már aktiv a hordozás.Remélem kielégitö volt?

Maximálisan. Köszi.
"This world is not like mine
This future's far behind"

#2866 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 11:27

Idézet: SikE - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 7:52

Korábban sokan áhítoztatok Erzsébeten a Kossuth Lajos utca környékén a Digire. Tegnap reggel láttam, hogy elkezdtek ott egy kis lánctalpassal földet lapátolni, a Vörösmarty 7 környékén. Meg nagy szép piros kábelcsatornát húztak át a Vörösmarty alatt a Zilah utca magasságában.

Egyébként jómagam is csatlakoztam a Digi előfizetőkhöz, csak a VI. kerületben. Május első hetében rendeltem, 29-én kötötték. (Előtte nem is foglakoztam a Digivel, mert kötött a hűség a Datanethez.) nem volt még alkalmam a teljes körű sebességteszthez. 20/10-est kértem, nekem az teljesen elég, de első blikkre nem ment fullosan. Nyilván az 1/1-et hozza...

Valaki tud arra mondani valamit, hogy a számhordozás a Digihez mennyi átállási időt vesz igénybe?

Megerősítem!
2 házzal odébb az orvosi rendelőnél kráterek!
Csak érjen végre ide....
1 éve várjuk!

(ha összeszámolom mennyit takaríthattunk volna meg, ha valóban az ígéret szerinti 2 hónap alatt indítják a szolgáltatást, akkor kb 100000Ft jön ki... Ha csak egy újabb év hűséget kötök T-hez akkor is 20000-30000... ez egy cseppet azért von a lelkesedésemből, de a megtakarítás még mindig vonz)

#2867 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 11:49

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék valakitől aki esetleg tud ilyen infót, hogy Csepelen a Katona József u.-ban elérhető-e már a Digi Internet szolgáltatása?? Régebben figyelemmel kisértem ezt a fórumot, de az utóbbi hónapokban már nem néztem fel, gondolom azért azóta történtek fejlemények.. :think:  :Đ
Előre is köszi a segítséget!

#2868 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 23:45

Ma beszéltünk a digikábel kft-vel teló-n, az után érdeklődtünk hogy mégis milyen szolgáltatásokra lehet számítani a közeljövőben tőlük. (18. ker, havanna széle, csontváry utca) 1-2 hete kábelezték be a lépcsőházakat, azóta csend van. (nemtudom az egész havannát érintő feltúráshoz van-e köze a diginek?)
mindenesetre a fő kérdésünk az volt, hogy lan vagy modemes netszolgáltatás lesz, ügyf szolgálat szerint  lan net lesz itt is, és 1-2 hónap múlva megkezdik a szolgáltatást
nemkicsit remélem h igaz.. :up:

(hja, a másik dolog, h 2-3 hét alatt talán harmadszor talált meg minket a v*danet, hogy váltsunk náluk analógról 1éves hűségszerződéses digitális kábeltv-re.. vajon miért ilyen rámenősek hirtelen...? :) )

Szerkesztette: tauka 2009. 06. 04. 23:47 -kor

ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#2869 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 02:53

Idézet: tauka - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 0:45

Ma beszéltünk a digikábel kft-vel teló-n, az után érdeklődtünk hogy mégis milyen szolgáltatásokra lehet számítani a közeljövőben tőlük. (18. ker, havanna széle, csontváry utca) 1-2 hete kábelezték be a lépcsőházakat, azóta csend van. (nemtudom az egész havannát érintő feltúráshoz van-e köze a diginek?)
mindenesetre a fő kérdésünk az volt, hogy lan vagy modemes netszolgáltatás lesz, ügyf szolgálat szerint  lan net lesz itt is, és 1-2 hónap múlva megkezdik a szolgáltatást

(hja, a másik dolog, h 2-3 hét alatt talán harmadszor talált meg minket a v*danet, hogy váltsunk náluk analógról 1éves hűségszerződéses digitális kábeltv-re.. vajon miért ilyen rámenősek hirtelen...? :) )

Kitartás  ;)
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2870 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 15:28

Idézet: tauka - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 23:45

Havanna nagyon bizonytalan...
Tavaly júliusban is kábelezték már be házakat, de azóta még Digi féle földmunka nem volt.
Már feltúrt mindent egyszer a gázművek, a mostani feltúrás a távhőművek csöcseréje, legalábbis erről tudok...

Ha úgy mennének tovább, mint ahogy tavaly drótoztak, vagyis a jelenleg itt Erzsébeten a ház előtt zajló földmunka végeztével a havannán folytatnák a kábelfektetést, akkor mákod van...
(reggel még nyomuk sem volt, most meg már temetik is be az árkokat... remélem qrvagyorsan indítják is a szolgáltatást!)

maxt

#2871 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:44

Sziasztok!

Valaki tapasztalt már a Diginél torrent korlátozást? Debreceni vagyok, 20/10-es netem van, ami a routerem miatt gyakorlatilag 10/10-es, de az nem gond. A gond az, hogy a torrent feltöltések csak csordogálnak, vagy állnak egy helyben. A letöltés megy teljes sebességgel. Próbáltam Router nélkül is.

Ezt kb 1 hónapja vettem észre, de akkor még nem is hallottam semmilyen korlátozásról, ezért azt hittem, nálam van valami beállítási gond. Win reinstall, kliens frissítés megvolt, portforvard rendben van, kliens szerint aktív vagyok(uTorrent 1.8.2). Kliens portteszt is OK. Speedtest szerint is rendben van a sebességem mindkét irányba, a pinggel együtt. E-mail csatolt fájl teljes sebességgel töltődött fel, tehát tényleg jó a feltöltési sebességem is.
Természetesen a seedelt torrenteknek van elegendő leechere, tehát kéne mennie a feltöltésnek rendesen.
Annyira nem vagyok kezdő, hogy egy 0 leecheres torrenttől várom el a normális feltöltési sebességet.

Azt hiszem mindent leírtam. Szóval Debrecenben valaki már tapasztalt a Diginél ilyet?

ui.: Ja még annyi, hogy a titkosítás sem segít, és az sem ha angolra állítom a klienst. Bár mikor bekapcsoltam a titkosítást, akkor abban a pillanatban elindult az egyik torrent 600k-val de ez kb csak 1 percig tartott. Azóta semmi. Nagy ritkán 1-1 felhasználó 100-200k-val tölt tőlem, aztán megint semmi.

Szerkesztette: napppali 2009. 06. 06. 12:52 -kor

#2872 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 13:12

Idézet: napppali - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:44

Sziasztok!

Valaki tapasztalt már a Diginél torrent korlátozást? Debreceni vagyok, 20/10-es netem van, ami a routerem miatt gyakorlatilag 10/10-es, de az nem gond. A gond az, hogy a torrent feltöltések csak csordogálnak, vagy állnak egy helyben. A letöltés megy teljes sebességgel. Próbáltam Router nélkül is.

Ezt kb 1 hónapja vettem észre, de akkor még nem is hallottam semmilyen korlátozásról, ezért azt hittem, nálam van valami beállítási gond. Win reinstall, kliens frissítés megvolt, portforvard rendben van, kliens szerint aktív vagyok(uTorrent 1.8.2). Kliens portteszt is OK. Speedtest szerint is rendben van a sebességem mindkét irányba, a pinggel együtt. E-mail csatolt fájl teljes sebességgel töltődött fel, tehát tényleg jó a feltöltési sebességem is.
Természetesen a seedelt torrenteknek van elegendő leechere, tehát kéne mennie a feltöltésnek rendesen.
Annyira nem vagyok kezdő, hogy egy 0 leecheres torrenttől várom el a normális feltöltési sebességet.

Azt hiszem mindent leírtam. Szóval Debrecenben valaki már tapasztalt a Diginél ilyet?

ui.: Ja még annyi, hogy a titkosítás sem segít, és az sem ha angolra állítom a klienst. Bár mikor bekapcsoltam a titkosítást, akkor abban a pillanatban elindult az egyik torrent 600k-val de ez kb csak 1 percig tartott. Azóta semmi. Nagy ritkán 1-1 felhasználó 100-200k-val tölt tőlem, aztán megint semmi.

A digi nem korlátozza a p2p-t. Azt nézd meg inkább, hogy kik akarnak tőled tölteni, a peerek ablakban bekapcsolod a gépnév megállapítást és kiírja. UPC-sektől ne várj sokat, meg adsl-esektől se. A titkosítást mindenképp kapcsold be, a letöltők miatt, őket korlátozhatják ha a kimenő kapcsolatod nincs titkosítva. A sor végén legtöbbször kiírja a peer le sebességét, ha ez alacsony, akkor nem nálad van baj. Mindenesetre 5e-ért már lehet jó routert kapni.

#2873 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 14:50

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 11:49

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék valakitől aki esetleg tud ilyen infót, hogy Csepelen a Katona József u.-ban elérhető-e már a Digi Internet szolgáltatása?? Régebben figyelemmel kisértem ezt a fórumot, de az utóbbi hónapokban már nem néztem fel, gondolom azért azóta történtek fejlemények.. :think:  :Đ
Előre is köszi a segítséget!

valószínüleg igen, mivel pár napja már itt húzkodták a Zrínyi utcánál az optikai kábelt

#2874 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 20:49

Idézet: pacee22 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 14:50

valószínüleg igen, mivel pár napja már itt húzkodták a Zrínyi utcánál az optikai kábelt

Katona lakótelepen laknak a szüleim (5-7). Még nem lehet kötni. De Kolozsvári utcában már elindult a szolgáltatás, úgyhogy szerintem nagyon rövid időn belül indul már a Katona is.

#2875 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 09:34

Petoth!

Én is az 5-7-ben lakom, szóval akkor te vagy az emberem! :D :D Köszi szépen az infókat, sejtettem hogy akkor még nem lehet :( Remélem hogy hamarosan lesz most már valami mert kb. 2 éve ígérgetik, a plakát pedig már 1 éve van kinnt hogy "hamarosan".. Nem sietik el az már biztos...

#2876 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 22:16

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 9:34

Petoth!

Én is az 5-7-ben lakom, szóval akkor te vagy az emberem! :D :D Köszi szépen az infókat, sejtettem hogy akkor még nem lehet :( Remélem hogy hamarosan lesz most már valami mert kb. 2 éve ígérgetik, a plakát pedig már 1 éve van kinnt hogy "hamarosan".. Nem sietik el az már biztos...

itt 1 éve plakátoztak akkor még egy év????

#2877 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 22:39

Idézet: pacee22 - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 23:16

itt 1 éve plakátoztak akkor még egy év????

Nálunk az elsö plakát után másfél év volt mig lehetet rendelni  :(

#2878 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 09:26

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 13:12

A digi nem korlátozza a p2p-t.

Hát akkor nem tudom mi van. Valami biztos történt, mert szemmel látható különbség van az eddigi torrentforgalmamhoz képest. Előtte felment 10-20 GB is naponta, attól függően hogy mennyit ment a gép. De most általában csak pár száz mega a feltöltésem egy nap. Néha 1GB, ha elkap egy-egy gyorsabb(100-200k) letöltőt.

ui.: Aki nem olvas vissza, annak írom, hogy a letöltés megy teljes sebességgel, a feltöltés 0 és 100k között döcög 10/10M-s nettel.

Szerkesztette: napppali 2009. 06. 08. 09:29 -kor

#2879 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 10:29

Idézet: napppali - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 9:26

Hát akkor nem tudom mi van. Valami biztos történt, mert szemmel látható különbség van az eddigi torrentforgalmamhoz képest. Előtte felment 10-20 GB is naponta, attól függően hogy mennyit ment a gép. De most általában csak pár száz mega a feltöltésem egy nap. Néha 1GB, ha elkap egy-egy gyorsabb(100-200k) letöltőt.

ui.: Aki nem olvas vissza, annak írom, hogy a letöltés megy teljes sebességgel, a feltöltés 0 és 100k között döcög 10/10M-s nettel.

Tegyél már fel pár képet azokról a torrentekről, amiket úgy gondolsz, hogy mennie kéne, de mégsem megy. Legyen benne a peer lap is teljesen. A torrentek nevét satírozd ki...

Szerk: a feltöltési sebességed mennyire van korlátozva?

Szerkesztette: zka67 2009. 06. 08. 10:31 -kor

#2880 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:49

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 10:29

Tegyél már fel pár képet azokról a torrentekről, amiket úgy gondolsz, hogy mennie kéne, de mégsem megy. Legyen benne a peer lap is teljesen. A torrentek nevét satírozd ki...

Szerk: a feltöltési sebességed mennyire van korlátozva?

Most gyorsan csak ennyi, mert megyek melózni.
Nem korlátozom a sebességet.

http://kepfeltoltes.hu/090608/torrent_up_w...ltoltes.hu_.jpg

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »