HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3281 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 09. 06:33

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. aug. 8., szombat - 11:22

Nálam 4 tv-ből 3 crt és csak 1 lcd, szal' értem amit mondasz, de többet fizessek azért, hogy ugyan azt használhassam több szívással mint eddig? :) Ráadásul ha jól tudom, egyre másra veszik ki az analógból a csatornákat... :(

Én nemrég mentem át az UPC-től a Digi-hez, így friss emlékeim vannak.
1. A UPC digitális műsora sokkal jobb minőségű, mint az UP, vagy akár a Digi analógja.
2. Lehet, hogy több a szívás vele, ki kell fogni. Nekem bő egy év alatt talán 5-6 alkalommal volt gondom a box-szal. (Ha nagyon kritikus akarok lenni, akkor a digi-vel is vannak gondok. Többször váltott már állóképre, majd kiírta, hogy "Kódolt csatorna" majd folytatódott a műsor, makroblokkosodás, szellemkép, átlósan csíkozódó kép, stb.)
3. Nem biztos, hogy az UPC-ért sokkal többet kell fizetni. Amikor telefonon érdeklődtem az UPC felmondásáról, akkor ott a következőt ajánlották: 4/2-es net 2.800 Ft, telefon 780 Ft. A digitális visszatekerhetős tv is olyan 3-4 ezer lett volna.
4. Ahogy írtad: "Szal' a UPC bekaphatja, ... :D " teljesen egyet értek. Adhatták volna korábban is ennyiért, a feltöltések korlátozva vannak, meg engem zavar a hűségidő is.
5. A Te és az én aggályaimra egy jó alternatíva a Digi. Az 1. és 2. pontokat nekem kárpótolja a gyorsabb és torrentezhető net. Letöltöm jó minőségben azt, amit igazán megnéznék.
5. Ez az egész itt  :offtopic:  volt, bocs miatta.

#3282 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 06:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 8., szombat - 19:01

Mert az pld. koax, amit a digi is szó nélkül elnyes, ...

Hogy szakadt volna az összesnek az anyjába a feje!
Nálunk is elvágja a vezetéket 3 cm-re a toldó előtt, ahelyett, hogy szétcsavarná. A másik, amikor a lépcsőházat vezetékelték nem tudtak kinyitni egy vasajtót. Én intézem a ház ügyeit, és felhív, hogy mit tegyen. Mondom neki, hogy vágja le a lakatot. A f@sszopó mit vág le? Azt a fület, amibe a lakatot betolod. Az ilyenre mondja a haverom, hogy "B@ssza seggbe az anyját a ravatalon!"

Bocsánat.  :respect:

Szerkesztette: Pille 2009. 08. 09. 06:46 -kor

#3283 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 09:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 8., szombat - 20:01

Mert az pld. koax, amit a digi is szó nélkül elnyes, ajtón kívül meg hozzáköti a sajátot. Házon belül más opció szokott lenni, nem mindig a szolgáltatóé a cucc, lehet olyan opció, hogy az a házé oszt pont.

Nem tudom, hogy mi a jogi hercehurca, de húzza be, oldja meg.

Nálunk pl eleve máshol jött be a UPC mint a DIGI. Szó sem volt rólha, hogy bármit elnyessenek. Eleve rugnám picsán azt a szerelőt, aki a másik szolgáltató kábeléhez hozzányúl. Gondolkodj már. Milen jogon bont? és ahol soha sem volt semmilyen kábeltévé, ott behúzzák a bejárati ajtóig, onnan meg old meg ahogy akarod? lol ....  :omg:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#3284 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 09. 09:08

Idézet: Pille - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 6:33

1. A UPC digitális műsora sokkal jobb minőségű, mint az UP, vagy akár a Digi analógja.

3. Nem biztos, hogy az UPC-ért sokkal többet kell fizetni. Amikor telefonon érdeklődtem az UPC felmondásáról, akkor ott a következőt ajánlották: 4/2-es net 2.800 Ft, telefon 780 Ft. A digitális visszatekerhetős tv is olyan 3-4 ezer lett volna.

S a Digi digitálisához képest is jobb?? (Mert a 2900-ért 42 digitális csatorna is van benne. Igaz, stb-ről neked kell gondoskodnod, ha nem kell HBO és az ahhoz adott azona-fos. (Persze ha van DVB-C-s tévéd... :rock:

#3285 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 09:12

Idézet: Pille - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 7:33

Én nemrég mentem át az UPC-től a Digi-hez, így friss emlékeim vannak.
2. Lehet, hogy több a szívás vele, ki kell fogni. Nekem bő egy év alatt talán 5-6 alkalommal volt gondom a box-szal. (Ha nagyon kritikus akarok lenni, akkor a digi-vel is vannak gondok. Többször váltott már állóképre, majd kiírta, hogy "Kódolt csatorna" majd folytatódott a műsor, makroblokkosodás, szellemkép, átlósan csíkozódó kép, stb.)
4. Ahogy írtad: "Szal' a UPC bekaphatja, ... :D " teljesen egyet értek. Adhatták volna korábban is ennyiért, a feltöltések korlátozva vannak, meg engem zavar a hűségidő is.
5. A Te és az én aggályaimra egy jó alternatíva a Digi. Az 1. és 2. pontokat nekem kárpótolja a gyorsabb és torrentezhető net. Letöltöm jó minőségben azt, amit igazán megnéznék.
5. Ez az egész itt  :offtopic:  volt, bocs miatta.

30/20-as netem van (ami gyak. 50mbittel jön legtöbbször  :smoker: ) korlátozás nélkül 3500-ért, a telefon ingyen van, a tévé 2700 forint. Még mindíg nem látom, hol jó nekem a UPC de hagyjuk is, mindketten ugyan azt mondjuk.. :)

#3286 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:06

Egyébként ez a bekötés hogy is van? :confused: Mert kimentem a lépcsőházba megnézni a vezetékeket, és a Diginek 2 vezetéke is lóg. :blink: :D Egyik CAT5-ös UTP (ez a NET), míg a másik a koax (ez meg a TV). Ez azt jelenti, hogy mind a két vezetéket behúzzák? :think: A kérdésem azért, mert havernak amikor kötötték, akkor csak egyet húztak be és azt szedték "ketté" a TV-nél. :)

Szerkesztette: Csokis 2009. 08. 09. 10:07 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3287 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:17

Idézet: konrada - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 9:08

S a Digi digitálisához képest is jobb?? ...

Én nem tudom, mert nálunk sajnos sem a Tv-ben, sem a PC-ben nincs digitális tuner, de kíváncsi vagyok rá én is. Rövidesen szeretnék a gépbe egy ilyen tunert, de alaposan körül kell járni a dolgokat, mert 30 rugó fölött van egy ilyen kártya.

#3288 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 9:12

30/20-as netem van (ami gyak. 50mbittel jön legtöbbször  :smoker: ) korlátozás nélkül 3500-ért, a telefon ingyen van, a tévé 2700 forint. Még mindíg nem látom, hol jó nekem a UPC de hagyjuk is, mindketten ugyan azt mondjuk.. :)

Senki nem beszélt arról, NEKED miért jó.
Azoknak jó, akinek nincs lehetősége másra, vagy a munkáltató fizeti a net-et, de lehet még sorolni. Mostanság sem én, sem Te nem tartozol abba a táborba és valóban, mindketten ugyanazt mondjuk.
Egészségedre! :beer:

#3289 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 10:06

Egyébként ez a bekötés hogy is van? :confused: Mert kimentem a lépcsőházba megnézni a vezetékeket, és a Diginek 2 vezetéke is lóg. :blink: :D Egyik CAT5-ös UTP (ez a NET), míg a másik a koax (ez meg a TV). Ez azt jelenti, hogy mind a két vezetéket behúzzák? :think: A kérdésem azért, mert havernak amikor kötötték, akkor csak egyet húztak be és azt szedték "ketté" a TV-nél. :)

A Tv-hez a koax-ot kötik, a net-hez, meg a telefonhoz a másikat.
Ha még megvan az UPC-s kábel, akkor kérheted, hogy arra kössék rá a koaxot akár az ajtón kívül, akár belül, így nem kell átvezetékelned a lakást.

#3290 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:38

Idézet: Pille - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 11:34

A Tv-hez a koax-ot kötik, a net-hez, meg a telefonhoz a másikat.
Ha még megvan az UPC-s kábel, akkor kérheted, hogy arra kössék rá a koaxot akár az ajtón kívül, akár belül, így nem kell átvezetékelned a lakást.

Hmm... Erre gondoltam én is, de havernak csak egy kábelt húztak a lakásba és mégis van 30/20-as NET-je és TV-je. :think: Na, majd átmegyek hozzá és meglesem. :D Egyébként írtam is, hogy a UPC kábel marad, mert azon még hűségidő van és a másik szobába van TV és NET. ;) Kábelezniük kell és kész. :smoker:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3291 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:38

Csokis!

A UPC-nél van még valamire hűségidőd? Elég szopatós módon engednek el! Vezetékes telefonod van? Náluk van, vagy a T-home-nál?

#3292 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:42

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 10:38

Hmm... Erre gondoltam én is, de havernak csak egy kábelt húztak a lakásba és mégis van 30/20-as NET-je és TV-je. :think: Na, majd átmegyek hozzá és meglesem. :D Egyébként írtam is, hogy a UPC kábel marad, mert azon még hűségidő van és a másik szobába van TV és NET. ;) Kábelezniük kell és kész. :smoker:

Félreértettem valamit, én T-home-ra emlékeztem. Mennyi hűségidőd van? Az is egy járható út, ha az UPC-t csak fizeted, de nem használod. Persze azt majd eldöntöd, hogy az új kábel nem lesz-e útban, vagy zavarja-e a szemed.

Szerkesztette: Pille 2009. 08. 09. 10:43 -kor

#3293 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:42

Idézet: Pille - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 11:38

A UPC-nél van még valamire hűségidőd? Elég szopatós módon engednek el! Vezetékes telefonod van? Náluk van, vagy a T-home-nál?

UPC-re sajna még 1,5 év hűségidő, mert TV+telefon+NET-et így adták a legolcsóbban. :omg: :rolleyes: Van T-Home-os telefonom + ADSL 8Mbit, ez februárig hűségidős. Most akarok behúzatni ennek ellenére Digi TV-t + 50/25-ös NET-et. :D

#3294 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:48

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 10:42

UPC-re sajna még 1,5 év hűségidő, mert TV+telefon+NET-et így adták a legolcsóbban. :omg: :rolleyes: Van T-Home-os telefonom + ADSL 8Mbit, ez februárig hűségidős. Most akarok behúzatni ennek ellenére Digi TV-t + 50/25-ös NET-et. :D

Irigyellek! Szeretnék én is úgy keresni, hogy megengedhessek magamnak egyszerre három szolgáltatót! :D
A lényeg az, hogy a digi-s net egyértelműen jobb mint az UPC-é, a Tv-meg nem. Én a helyedben csak a net-et köttetném be. Illetve meg lehet próbálni a tv-t is, mert nincs hűségidő, egy pár nap alatt el tudod dönteni, hogy maradjon-e a Digi.

#3295 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:56

Idézet: Pille - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 11:48

Irigyellek! Szeretnék én is úgy keresni, hogy megengedhessek magamnak egyszerre három szolgáltatót! :D
A lényeg az, hogy a digi-s net egyértelműen jobb mint az UPC-é, a Tv-meg nem. Én a helyedben csak a net-et köttetném be. Illetve meg lehet próbálni a tv-t is, mert nincs hűségidő, egy pár nap alatt el tudod dönteni, hogy maradjon-e a Digi.

A TV nagyon fontos! A DigiSport csatorna adja a német bundesliga meccseket, én meg tőzsgyökeres Bayern München (és német :D) szurkoló vagyok, így látnom kell a meccseket! Ezért is kell a TV! :Đ A T-home-os telefon + ADSL meg csak a hűségidő lejártáig lesz, utána mondom fel mind a kettőt. A vezetékes telefont nem is használom, az csak az ADSL miatt volt (havi 3380HUF + kiadás a semmiért :reklamacio:). :up:

#3296 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 10:57

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 10:42

UPC-re sajna még 1,5 év hűségidő, mert TV+telefon+NET-et így adták a legolcsóbban. :omg: ...

Plusz információ!
Egy pár hónappal ezelőtt, ami 2-3, és nem több, volt olyan akció az UPC-nél, hogy hűségidő vállalása nélkül átmehettél nagyobb csomagba. Lehet, hogy érdemes lenne utána nézned.  ;)  Tehát, ha magasabbra váltasz eltörlik a hűségidődet, utána meg már le is koccolhatsz tőlük.  :up:

#3297 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 12:24

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 10:06

Nálunk pl eleve máshol jött be a UPC mint a DIGI. Szó sem volt rólha, hogy bármit elnyessenek. Eleve rugnám picsán azt a szerelőt, aki a másik szolgáltató kábeléhez hozzányúl. Gondolkodj már. Milen jogon bont? és ahol soha sem volt semmilyen kábeltévé, ott behúzzák a bejárati ajtóig, onnan meg old meg ahogy akarod? lol ....  :omg:

UPC-s szerelő mesélte amikor szereltek a pincébe, hogy a Digi-s embeberkék RENDSZERESEN elvágják a UPC kábeleket.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#3298 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 12:31

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. aug. 9., vasárnap - 13:24

UPC-s szerelő mesélte amikor szereltek a pincébe, hogy a Digi-s embeberkék RENDSZERESEN elvágják a UPC kábeleket.

Én is hallottam ilyet hogy Tarjánban elvágták a digisek a UPC-s kábeleket.  :Đ

#3299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 09. 12:42

Én úgyis köttetek majd DigiTV-t, akkor kiderül, oszt ha így van, akkor leüvöltöm a fejét. Koaxot nem láttam, hogy húztak volna fel a szintekig, gondolom lent megtámadják az UPC-s felszállót, aztán lesz ebből még vita.
Make love not Wor.

#3300 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 13:37

És ilyenkor a faxért nem jelentik fel őket? Semmi közük ahhoz a kábelhez...

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.