HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3361 Felhasználó inaktív   Pribi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 16. 10:41

Sziasztok!

AZ lenne a kérdésem, hogy arról nem tud senki semmit, hogy a régi kábelmodemes elérésnél lesz e sávszélesség emelés, úgy mint az UPC-nél? Mert ide a házba nem nagyon akarják behozni a lanos netet, pedig a szembe lévő házban ott van. A másik kérdés, hogy a kábelmodemre akasztott telefon mennyire megbízható. Itt a kerületben /XIX/ többen is mondták, hogy gyakran nem ad vonalat. Most akarom lemondani a matávot, mert q drága lett.

Köszi: Pribi

#3362 Felhasználó inaktív   mlaszlo986 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 18:21

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire vagytok megelégedve a Digikábel-lel? Azt több hozzászólásban is olvastam, hogy a net-tel nincs gond, viszont a tv szolgáltatásra vonatkozóan nem nagyon találtam véleményeket. Milyennek találjátok az analóg csatornákat? Jó minőségűek (pl. UPC analóghoz viszonyítva megfelelőek)?  Illetve akik már használják a Digikábelnél a telefont (nem a modemeset, hanem azt az újabb fajtát, amit az új építésű hálózatokon alkalmaznak) mennyire elégedettek vele? Szokott lenni olyan, hogy nem működik megfelelően?
Rokonaim gondolkoznak a váltáson, jelenleg UPC előfizetők és eléggé magas már a havidíjuk.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Szerkesztette: mlaszlo986 2009. 08. 16. 18:24 -kor

#3363 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 16. 18:27

Idézet: mlaszlo986 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 19:21

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire vagytok megelégedve a Digikábel-lel? Azt több hozzászólásban is olvastam, hogy a net-tel nincs gond, viszont a tv szolgáltatásra vonatkozóan nem nagyon találtam véleményeket. Milyennek találjátok az analóg csatornákat? Jó minőségűek (pl. UPC analóghoz viszonyítva megfelelőek)?  Illetve akik már használják a Digikábelnél a telefont (nem a modemeset, hanem azt az újabb fajtát, amit az új építésű hálózatokon alkalmaznak) mennyire elégedettek vele? Szokott lenni olyan, hogy nem működik megfelelően?
Rokonaim gondolkoznak a váltáson, jelenleg UPC előfizetők és eléggé magas már a havidíjuk.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Tv-vel nálunk nincs gond (Miskolc belváros). Ugyan az mint a UPC igaz öreg crt-ken nézzük, szerintem megfelelő.
Telefon: hibátlan. 1.5 év alatt nem találkoztam még leállással!

#3364 Felhasználó inaktív   mlaszlo986 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 19:08

Idézet: Xero - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 19:27

Tv-vel nálunk nincs gond (Miskolc belváros). Ugyan az mint a UPC igaz öreg crt-ken nézzük, szerintem megfelelő.
Telefon: hibátlan. 1.5 év alatt nem találkoztam még leállással!

Köszönöm az infót. Az egyik tv egy hagyományos régi készülék lenne (kb. 10-11 éves), a másik egy újabb LCD tv. A UPC-vel minőségileg nincs gond, viszont a havidíj már eléggé magas, a net+tv+telefon havidíja 16000.-Ft körül van (ez a kedvezményekkel csökkentett ár) és ehhez jön még kb. 2-3000.-Ft, amit telefonon beszélnek. Ezeknek a költségeknek a lefaragásán gondolkodnak. Ha jól számoltam, akkor a Digi-nél a feléből kijönnének tv+HBO+net+telefon, ami hátrány lenne, hogy az HBO-k csak egy tv-n mennének. Szerintetek van rá esély, hogy esetleg később plusz bérleti díjért második digitális box-ot is biztosítsanak az HBO-khoz?

Szerkesztette: mlaszlo986 2009. 08. 16. 19:08 -kor

#3365 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 20:33

Idézet: mlaszlo986 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 19:08

Köszönöm az infót. Az egyik tv egy hagyományos régi készülék lenne (kb. 10-11 éves), a másik egy újabb LCD tv. A UPC-vel minőségileg nincs gond, viszont a havidíj már eléggé magas, a net+tv+telefon havidíja 16000.-Ft körül van (ez a kedvezményekkel csökkentett ár) és ehhez jön még kb. 2-3000.-Ft, amit telefonon beszélnek. Ezeknek a költségeknek a lefaragásán gondolkodnak. Ha jól számoltam, akkor a Digi-nél a feléből kijönnének tv+HBO+net+telefon, ami hátrány lenne, hogy az HBO-k csak egy tv-n mennének. Szerintetek van rá esély, hogy esetleg később plusz bérleti díjért második digitális box-ot is biztosítsanak az HBO-khoz?

Én székesfehérvári vagyok, de ugyanazt tudom mondani mint Xero, azzal a különbséggel, hogy nálunk jobb a digi tévéjének a minősége, mint az upc-é volt. Az upc csatornáinak nagyrészénél függőleges csikok mászkáltak a képben. Aszondta az upc-s fószer, hogy szar a tévénk. Vadiúj LG lcd-s tévé, de rádugtam neki a régi crt-st is, azon is ugyanúgy csíkoztak. Ennyiben maradtunk. A tévéim nem szarok :D

A telefon meg müködik. Mit lehet róla írni? Ha csörög, felveszem és beszélünk, tisztán érthetően. Ha nem csörög és úgy veszem fel, egy búgó hangot ad, lenyomok pár számot és beszélek tisztán, érthetően.

Szerintem nincs esélyed második box-ra, örülj, ha elsőt kapsz, úgy olvastam itt, hogy eléggé hiánycikk mostanában. Az adások jönnek analógban is, azt szét tudod osztani, nem? A HBO-t meg max az egyiken nézitek.

#3366 Felhasználó inaktív   gtz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 14:15

Ejj de várom már a digit. Debreceni vagyok, a kertvárosban lakom, egy kertes házban. Ugye ők főleg a panelekbe kötik be, mert ott laknak egymás hegyén hátán az emberek és jön a zseton, de most elkezdtek a kertvárosba is terjeszkedni, egy ugyanilyen utcába, mint a miénk, már behúzták az optikát. Bementem az ügyfélszolgálatra, kérdeztem, hozzánk mikor jönnek, mondták 1 év múlva tudnak biztosat mondani. Bemegyek a tvnetworkhoz (ők 2-en kb. egy cipőbe járnak, szinte ugyanazok a szolgáltatások és az árak), na és a TvNetWork-ösök azt mondták, hogy ők idén akarták, de a válság közbeszólt, nem volt elég pénzük a túrásra, szal csak jövőre lehetséges, egyáltalán Ha jövőre :( :(. Addig is szopom a upc-vel. Ez a feltöltési sebesség nekem lószar (2Mb). Éjjel nappal megy a torrent meg a seed. Bakker de várom már a 25 megabites feltöltést. :D

#3367 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 15:25

Idézet: gtz - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 15:15

Bakker de várom már a 25 megabites feltöltést. :D

Én is, de már csak elvileg holnapig (kopp-kopp). :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3368 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 16:13

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 16:48

update:Ma voltam személyesen is az irodájukban,és a következő telefonnal tértem haza:
http://www.teleton.ro/index.php?page=shop....emart&Itemid=27
Nem rossz mi?Ingyen meg pláne.
A hűségidő akcióról.
Ha mindhárom szolgáltatásra van előfizetésed,a következő lehetőségek közül választhatsz:
1 év hűségidő vállalása esetén a kábeltv+internet(csomagtól FÜGGETLENÜL) fél évig havi 3000 ft+telefonszámla
2 év hűségidő vállalása esetén 1 évig szintén 3000+a telefonszámlába kerül az amúgy 5400 v 6400 v 7400ft-os csomagdíj.HBO csomagról nem érdeklődtem,de gyanítom hogy ott adják ezt a kedvezményt.
A legmagasabb,nem HBO-s kábeltv csomagra érvényes ez az akció.(közszolgálatira,digiminire nem)

ez csak debrecenieknek van?

#3369 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 17:54

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 17:13

ez csak debrecenieknek van?

Nem.Én fehérvári vagyok,itt is érvényes.Szerintem minden városban elérhető ez az akció.

#3370 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 21:14

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 18:54

Nem.Én fehérvári vagyok,itt is érvényes.Szerintem minden városban elérhető ez az akció.

Nálunk is (Pécs).

#3371 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 22:29

hejhó, tud valaki valamit a Digi III kerületi aktivitásáról, van már valahol valami mocorgás?:)

#3372 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 22:52

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 17:54

ok.
mert a honlapon csak Debrecent irják..

#3373 Felhasználó inaktív   csifkin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 22:59

Sziasztok!
Egerről tud valaki valami megközelítő bekötési időpontokat? Nálunk ( Malomárok út) az optikának a csövek lefektetve, út alatt átfúrva, lépcsőház bekábelezve, csak az optika sehol! Üfsz. csak a sablon szöveget nyomja "ha indul szórólap" stb., stb. Már egy éve láttam a hamarosan reklámokat. Köszi.

#3374 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 06:18

Idézet: csifkin - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 22:59

Sziasztok!
Egerről tud valaki valami megközelítő bekötési időpontokat? Nálunk ( Malomárok út) az optikának a csövek lefektetve, út alatt átfúrva, lépcsőház bekábelezve, csak az optika sehol! Üfsz. csak a sablon szöveget nyomja "ha indul szórólap" stb., stb. Már egy éve láttam a hamarosan reklámokat. Köszi.

Türelmes légy, mert elég egyéni stílusban adják elő a dolgokat. A házunkat (Miskolcon) 2007 szeptemberében kereste meg a Digi itteni vezetője. Hozta a szerződést, amit aláírtam mint képviselő. Dátum nem volt a szerződésen és a Digi-nek is hiányzott róla az aláírása. Többször hívtam, hogy mikor kapom vissza a szerződést, ő is türelemre intett, meg a különböző engedélyeztetésekre és hozzájárulásokra hivatkozott. Önkormányzat, Antenna Hungária, UPC, stb. Vissza csak 2008 márciusában kaptam aláírva. Júniusban jöttek szerelni, a háromemeletes házunkban három nap alatt kábelezték be a pincét, a három lépcsőházat és már akkor rákötötték a szomszéd ház tetejéről áthozott optikai kábelra. Abban a házban már akkor szolgáltattak. Utána egy pár napot az ÉMÁSZ-ra kellett várni, hogy rákösse a 220-at az elosztószekrényekre. Tehát június! Ezután már csak az üzletkötőre kellet várni, aki nem ért ide.  :banghead: Felhívtam azt a főnököt, aki a szerződést hozta, megadta az értékesítési vezető telefonszámát. Azzal a faszival egyszer beszéltem, türelemre intett. Később már nem tudtam vele beszélni, mert vagy átirányítás nélkül ki volt kapcsolva a telefonja, vagy üzenetet hagytam, vagy egyszerűen kinyomta.  :banghead: Hívtam a miskolci ügyfélszolgálatot, azok nem vették fel. Panaszkodásként hívtam Budapestet, ott is csak sokadszorra vették fel, ráadásul azt mondták, hogy hívjam Miskolcot.  :banghead: Aztán az online igénybejelentésnél megadtam a nevem, címem telefonszámom. Ők már visszahívtak. Olyan szöveggel, hogy aktuális-e még a dolog. Novemberben.  :banghead: De akkor már túl voltunk a dolgon, mivel októberben az egyik szomszédunk megismerkedett egy üzletkötővel, neki kellett a pénz, így végigjárta a házat és azóta megy a Digi nálunk.
Úgyhogy türelem! Nálunk az én aláírásom, meg az első Digi-s előfizetői szerződés megkötése között több mint egy év telt el!  :)
Mi is vártunk vagy két hónapot a szórólapra, de valahogy nem akart ideérni. Valószínű, hogy fix fizetést kap mindenki, kivéve az üzletkötő.
Érdekességkép még valami! Az online bejelentés után felhívtak Miskolcról is. Természetesen az is néhány hónap múlva történt, és a hölgy azt ajánlotta, hogy nem kell online bejelentéssel foglalkozni, járjam körbe a házat, írjam össze aki még át akar menni hozzájuk, küldjem el az ő saját freemail-es címére a lakók névsorát és ő majd küld üzletkötőt. Milyen rendes...

Bocs, ha nagyon hosszú lett volna.  :respect: 

Szerkesztette: Pille 2009. 08. 18. 06:20 -kor

#3375 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 08:15

Idézet: Pille - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 7:18

[...] a hölgy azt ajánlotta, hogy nem kell online bejelentéssel foglalkozni, járjam körbe a házat, írjam össze aki még át akar menni hozzájuk, küldjem el az ő saját freemail-es címére a lakók névsorát és ő majd küld üzletkötőt. Milyen rendes... [...]

Bazz, az Ő pénzéért Te dolgozz meg?

#3376 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 09:35

Idézet: csifkin - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 22:59

Sziasztok!

Én már buddhai nyugalommal várom a 95. születésnapomat úgy 70 év múlva, hogy végre bekössék, amit megígértek több mint 3 évvel ezelőtt.
Tavaly eljutottak a ház bedrótozásáig, és nyáron már ástak is, behúzták az optikát, de azóta csak hullaszag.
Havannán persze már a szerződéseket kötik, pedig fél évvel később drótozták az ottani házakat, mint a miénket.

Ne számíts bekötésre 5 éven belül, akkor nem ér meglepetés, és véletlenül se számold, hogy mennyivel jártál volna jobban egy 10 éves hűségszerződéssel (bármely konkurenciánál), mert sanszos az őszülés.

Még várom őket, de nem számítok rájuk. Ha mégis bekötnék az csak jó, de nem reménykedem benne, hogy túlzottan jól járok. Ráköltöttem a másik szolgáltatóra, mert hittem a szórólapnak, és nem kötöttem hűséget.

#3377 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 11:11

Biztos volt mar, de a Digi-s e-mailrendszerrol hol talalok infot?
IMAP (pop3?) cimek, jelszo, stb. Plane hogy elvileg 2 fiokom is van.

Szerkesztette: padawan 2009. 08. 18. 11:11 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3378 Felhasználó inaktív   encrypt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 11:50

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 23:52

ok.
mert a honlapon csak Debrecent irják..

Debrecenben masik akcio van.

#3379 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:01

Idézet: padawan - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:11

Biztos volt mar, de a Digi-s e-mailrendszerrol hol talalok infot?
IMAP (pop3?) cimek, jelszo, stb. Plane hogy elvileg 2 fiokom is van.

Igényeltél már a 1272-es telefonszámon e-mail címet? :confused:

Egyébként nekem most adtak egy lapot Internetkapcsolat létrehozása címen, amin többek között ez is fel van tüntetve! :)

Idézet

Bejövő levelek szervere:
POP3 esetén: pop.hdsnet.hu
IMAP esetén: imap.hdsnet.hu

Kimenő levelek szervere:
SMTP: smtp.hdsnet.hu

Egyébként bekötötték! :respect: 50/25 simán megvan, az a lényeg. :cool: Egyébként nem valami megbízható, mert sokszor levág a hálózatról csak úgy. :(

Szerkesztette: Csokis 2009. 08. 18. 12:10 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3380 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 15:31

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:01

Egyébként nem valami megbízható, mert sokszor levág a hálózatról csak úgy. :(

Vegyél egy routert és megoldódik a problémád!  :)

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.