HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4781 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 29. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: voobang - Dátum: 2010. 07. 29. 08:21

én is olvasom a fórumot, de még mindig a szürreális a legjobb szó. Itt nincs mit minősíteni a munkán, nem lehet kábelezésről, meg rossz munkáról beszélni. Ez tökéletesen abszurd. Egy ideggyenge ember ámokfutása.
DIGI meg szintén elképesztő ha nem sűrű bocsánatkérések közepette rohan egy festővel helyrehozni az okozott kárt.

És elképesztő, ha ezek után az alvállalkozóval, - a szerelő gazdájával - érvényben lévő szerződését nem bontja fel. :Đ

#4782 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 29. 11:59

Közben azt néztem, hogy ez egy panel lakás, még az is lehet hogy a környékünkön :Đ Ezek után tuti otthon leszek szereléskor :)
De még mindig nehezen hiszem el hogy ez tényleg megtörtént. Annyira szélsőséges, hogy az már lehetetlen :-D)
A rendrakás csak a kisemberek mániája. A zseni átlát a káoszon.

#4783 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 29. 18:13

mikor nálunk kötötték nem kellett fúrniuk..megtettem én pár évvel korábban mikor a telefont a matáv kötörtte be..már bennük sem bíztam :Đ

#4784 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 29. 19:13

Elhoztam a Digi-től a box-ot. Humax Digi+C HD típusú. Kicsi, fekete, Édesanyám UPC-s Pace stb-jétől lényegesen kulturáltabb, igényesebb.
Csatlakozók: antenna ki-, illetve bemenet, 2 Scart, RCA video- és audió kimenet, ethernet és USB. Természetesen mindemellett HDMI és optikai audio kimenet is van rajta.
A képe valamilyen szinten minden csatornánál jobb, mint az analógé. Ezt úgy kell érteni, hogy pl. az ATV egyik műsora a 42"-os tv-n 2x2 cm-.es pixelekből állt. Amíg valaki szóvá nem teszi, nem a műsor tartalmáról, hanem a kép minősége miatt hoztam szóba ezt a csatornát! :Đ Ugyanennek a csatornának van HD-s változata is, de a ott képfelbontáshoz 576i-t jelzett a box. Stúdió műsor volt, nagyon jó képpel, és HD felirattal.

Van 8, vagy 9 HD csatorna, de a pl. a Nat Geo-n csak angol és orosz nyelv van. :-D

Egy pár napja azt mondták, hogy rögzítős lesz, de sajnos nem az. USB csati van rajta, amihez winchester-t lehet csatlakoztatni és az azon található filmet, hangot, képet lehet lejátszani. Ettől nem dobok egy hátast, ráadásul csak pendrive-om van, de azt ki fogom próbálni.
Van magyar menüje, EPG működik. Most tetszik, nekem havi egy ezrest megér, eddig úgy néz ki, hogy marad.

Van (illetve szokott lenni) a Digi-nek rögzítős készüléke is. Az Technosat gyártmányú és USB-n lehet hozzá külső vinyót csatlakoztatni, arra tud rögzíteni. Azt mondta a nőci, hogy az is ha lenne annyiba kerülne mint ez, (27 ezer, vagy ezer) de ahhoz külső adathordozót nem adnak.

#4785 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 07:18

Kiegészíteném az előző hsz-mat, hogy az ATV csatornán hiába van HD felirat, az nem az. Onnan jöttem rá, hogy az UPC-nél is HD felirattal adják és ott sem az.

#4786 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 30. 08:18

Kiegészíteném az előző hsz-mat, hogy az ATV csatornán hiába van HD felirat, az nem az. Onnan jöttem rá, hogy az UPC-nél is HD felirattal adják és ott sem az.

Az ATV-nek van külön HD változata egy másik csatornán,úgy mint a Magyar TV-nek.
UPC-nél elérhető az ATV HD változata is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#4787 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 30. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 07. 29. 10:01

Ha meg még kis gyerek is van a lakásban akkor még a kiskorú veszélyeztetése is ráhúzható.

Ja, meg a kocsog miatt buktál matekból, húgod is elvesztette a szüzességét, hova tart a világ.
Make love not Wor.

#4788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 30. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 07. 28. 21:24

Azért ez már tényleg durva! :Đ :-D :)

10. másodpercnél látszik az ajtó jobb felső sarkában egy fehér folt, a koaxos splitter oda volt felnyomva, valszínű a videó készítője rásegített. A falak szétrobbantása meg a gagyi fúrógéptől van, az necces.
Make love not Wor.

#4789 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 30. 10:42

10. másodpercnél látszik az ajtó jobb felső sarkában egy fehér folt, a koaxos splitter oda volt felnyomva, valszínű a videó készítője rásegített. A falak szétrobbantása meg a gagyi fúrógéptől van, az necces.

Pécsen a szomszédban is ilyen volt a fal, amikor a 24 év körüli szerelő gyerek az ütögetős fúrójával átfúrta a szomszédban a falat. Szegény tulaj glettőhet. :Đ

#4790 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 17:48

a videót a felhasználó eltávolitotta...

vagy a digi rászólt :Đ

#4791 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 30. 10:42

Elképzelhető, hogy rásegített, de az is lehet, hogy nem volt megfelelően rögzítve.
De a fúrós históriában nincs igazad. Én Hilti-vel dolgoztam és ugyanúgy kiszakítottam annak idején a kb. 8 cm vastag falat, ami a fürdő és az előszoba között volt.
A jelenlegi lakásunkban meg a bejárati ajtó felett a digi szerelő egy éve szintén kirobbantotta a falat. Egyáltalán nem a fúrótól függ. Gagyi, gyenge fúróval csak kopogtatni lehet a szomszédok nagy örömére meglehetősen sokáig. Komoly fúróval lehet haladni is, meg persze robbantani. Ráadásul az sem biztos, hogy a munkásember nem volt elég körültekintő, mert ha a fal túlvégén egy nagyobb kavics van, az krétert üthet a másik oldalba.

Szerk.: Még annyit, hogy a külső cementesebb réteg mindenféleképpen leválik, akármilyen óvatos az ember. A panel átfúrásánál erre mindenféleképpen készülni kell. Lehet bármilyen csodafúród. Csak itt azért látványos, mert a tapéta kiszakadt.

Szerkesztette: Pille 2010. 07. 30. 18:17 -kor

#4792 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 30. 10:36

Ja, meg a kocsog miatt buktál matekból, húgod is elvesztette a szüzességét, hova tart a világ.

Matekból soha nem buktam és nincs testvérem.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#4793 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 19:26

A panelt tök mindegy mivel fúrjátok, a kavicsok miatt lutri, hogy mikor robban a túloldal. Más kérdés, hogy amíg hálózatot építettünk panelben, mindig volt nálunk gipsz.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#4794 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 21:44

Lehet két oldalról is fúrni. Kicsit figyelni kell.De azért hogy
-minden fúrás kimeneti nyílása ilyen
-hogy kísérlet sincs a javításra (gipsz)
-a lógó vezetékek

#4795 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 23:28

Egy pár napja van nálam egy Humax stb. Az a gondom vele, hogy beledugtam egy 8 gigás pendrive-ot, de nem látja. A pendrive FAT32-re van formázva, de erre a box használatija nem terjed ki. Mi lehet a gond?
A leírás szerint Xvid-et, mp3-at tud kezelni. Ezek különböző mappákban voltak és nem látta. Utána formáztam a pendrive-ot és ráraktam két filmet, (egy avi, egy dvix) néhány zenét, (mp3, flac, wav), meg egy pár jpg képet. Így sem látja.
A box menüjében sem találok formázási lehetőséget, hogy esetleg így leformáznám és úgy raknám rá a mit akarok. De erről még a használatiban sincs szó. Még annyit, hogy a pendrive áramot kap, mert a "világít".
Ötlet? :think:

#4796 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 01:30

Én két Humax Digi+C SD boxot hoztam el egy hete. Teljesen meg vagyok vele elégedve kivéve egy dolog.
A szobámban lévő készülék gondban van a 378mhz-es csatornákkal. Szakadoznak. Kábelezés jó.
Ma kicsit játszottam vele és kiderül, ha lehúzom az antennát és vissza miközben az egyik "hibás" csatin áll, megjavul a vétel és marad így az első elkapcsolásig. Ugyan ez van ha simán ki és be kapcsolom a boxot.
Holnap áthozom a másik boxot kipróbálom azt is, kíváncsi leszek az eredményre! :)
Egyébként már csak az EPG és az előjegyzések miatt is megéri a havi 300-at a cucc. A kép pedig egyértelműen jobb még egy régi crt tévén is!

Szerkesztette: Xero 2010. 08. 01. 01:31 -kor

#4797 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 07:27

Péntek óta sz@rok a digitális adások (blokkosodás, hangkimaradás). A digitális Miaszar3 meg eltűnt. Nálatok is ez van?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4798 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 08. 01. 08:27

Péntek óta sz@rok a digitális adások (blokkosodás, hangkimaradás). A digitális Miaszar3 meg eltűnt. Nálatok is ez van?

Nálam semmi probléma nincs. :rolleyes:

#4799 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 11:05

Akkor nálatok ott Miskolcon rendben. Szegeden már 2 napja ilyen gáz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4800 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 18:32

Én most nézek egy filmet és nagyon akadozik. És nem is HD (viasat)
Remélem csak átmeneti.
BP XI. ker
A rendrakás csak a kisemberek mániája. A zseni átlát a káoszon.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.