HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4961 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 18. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2010. 10. 18. 00:39

Azt is jó lenne tudni hogy Digi DVB-C MPEG2-es adása mekkora adatsebességű. Mennyi a stream sebesség?

A legtöbb 704-720x576 3-5Mb/s, de van pár 544x576-os is.

#4962 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 10. 18. 10:33

A legtöbb 704-720x576 3-5Mb/s, de van pár 544x576-os is.

Kösz!

Hmm, az 544x576 az hogy lehet? Vízszintesen keskenyebb?

A digi honlapon lévő tájékoztató szerint a moduláció 256-QAM, a szimbólumsebesség pedig 6,875 MSymbol/sec.
Wikipedia szerint 256 QAM moduláció és 8 MHz sávszélesség esetén az elérhető max adatsebesség 51,29 Mbit/sec.

Ez nyilván a multiplex sebessége, ez osztódik le csatornákra, attól függően hogy egy MUX-ban hány csatorna van. Ahogy nézem egy MUX-ban 9-12 SD adás van. Mondjuk ha 10-zel osztom, akkor kb ki is jön az általad megadott 3-5 Mbit/sec adatsebesség.

Nem blokkosodik nagyon?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#4963 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2010. 10. 18. 12:08

Kösz!

Hmm, az 544x576 az hogy lehet? Vízszintesen keskenyebb?

A digi honlapon lévő tájékoztató szerint a moduláció 256-QAM, a szimbólumsebesség pedig 6,875 MSymbol/sec.
Wikipedia szerint 256 QAM moduláció és 8 MHz sávszélesség esetén az elérhető max adatsebesség 51,29 Mbit/sec.

Ez nyilván a multiplex sebessége, ez osztódik le csatornákra, attól függően hogy egy MUX-ban hány csatorna van. Ahogy nézem egy MUX-ban 9-12 SD adás van. Mondjuk ha 10-zel osztom, akkor kb ki is jön az általad megadott 3-5 Mbit/sec adatsebesség.

Nem blokkosodik nagyon?

Részletesen nem vizsgáltam a dolgot, ezt írta ki a csatorna infó, 4:3-asok, amiket én nézek sport meg ismeretterjesztő nem nagyon blokkosodik, pedig kényes vagyok rá, inkább mosott néha főleg a SportX tv-k. Van ami blokkosodik, amire panaszkodtak ugye.
Ami legjobban zavar, a legjobb minőségű (15Mb/s) DigiSport HD laggolása.
Azt hozzá kell tennem, hogy mindez 52% jelszint mellett, mert felénk még csak az erősítőket cserélték gyorsan a VB-re a kábel még a régi.

#4964 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 10. 18. 13:03

Ami legjobban zavar, a legjobb minőségű (15Mb/s) DigiSport HD laggolása.
Azt hozzá kell tennem, hogy mindez 52% jelszint mellett, mert felénk még csak az erősítőket cserélték gyorsan a VB-re a kábel még a régi.

Néha, mintha megakadna? :-s Technisat-od van? Mert nálam ez volt 59%-os jelszintnél és lecsertem Humax-ra, aminél egyből 89%-os lett a jelszint (Csak az STB változott, minden más változatlan maradt!) és megszünt a hiba! :rolleyes2:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4965 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 10. 18. 13:30

Néha, mintha megakadna? :-s Technisat-od van? Mert nálam ez volt 59%-os jelszintnél és lecsertem Humax-ra, aminél egyből 89%-os lett a jelszint (Csak az STB változott, minden más változatlan maradt!) és megszünt a hiba! :rolleyes2:

Valahol már írtam, hogy az ügyfélszolgálaton is ugyan úgy akadozik, kérdeztem a főszerelőt, azt mondta, már a központból jövő jel elosztás előtt akadozik, így nem tudom segítene-e a STB csere. A Humax HD-s saját, tud felvenni, pontos típus?

Szerkesztette: Bucy 2010. 10. 18. 14:26 -kor

#4966 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 10. 18. 15:22

Valahol már írtam, hogy az ügyfélszolgálaton is ugyan úgy akadozik, kérdeztem a főszerelőt, azt mondta, már a központból jövő jel elosztás előtt akadozik, így nem tudom segítene-e a STB csere. A Humax HD-s saját, tud felvenni, pontos típus?

Nem, hanem bérelem. Humax Digi+C HD, de nem felvevős! Viszont, ha a "központban" is ezt csinálja, akkor valóban felesleges lenne a csere.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4967 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 08:51

Jó lenne ez a bérlés, ha lenne készülék. Gondolom akkor cserére sincs, ha elromlana.
Kár, hogy egy csomó dvb-t képes média lejátszó van a piacon, de dvb-c képes alig, az is aranyárban.

#4968 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 21. 10:46

Üdv,

tud vki abban segíteni, hogy mit-hol kell beállítani a gépen, h a netre való csatlakozás a windows indulással automatikusan történjen?
Mert most olyan digi előfizetésem van, ahol a lakásba bejön az ethernet kábel és az közvetlenül megy be a gépbe, nincs se modem, se router, de ha netezni akarok akkor mindig külön kell csatlakozni a netre a böngészés előtt. Előre is köszi a választ!

#4969 Felhasználó inaktív   zyrobs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 21. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Robotka - Dátum: 2010. 10. 21. 11:46

Üdv,

tud vki abban segíteni, hogy mit-hol kell beállítani a gépen, h a netre való csatlakozás a windows indulással automatikusan történjen?
Mert most olyan digi előfizetésem van, ahol a lakásba bejön az ethernet kábel és az közvetlenül megy be a gépbe, nincs se modem, se router, de ha netezni akarok akkor mindig külön kell csatlakozni a netre a böngészés előtt. Előre is köszi a választ!

Elvileg ha beállítod a PPP kapcsolatot automata csatlakozásra (hogy ne kérje a jelszót hanem kapásból csatlakozzon), csinálsz neki egy parancsikont és bedobod az indítópultba, akkor gépinduláskor automatikusan csatlakozik. XP alatt nekem így ment. Vista és Win7 alatt viszont előbb futott le az inditópult mint ahogy betöltötte a hálózati kártyát, ezért nekem nem működött ez a módszer. Ott átmenetileg használtam egy ADSL Autoconnect nevű progit, de ez elég régi, kicsit bugosan ment néha (a célnak megfelelt).

De egyszerűbb routert használni.

#4970 Felhasználó inaktív   Sharkweb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 22. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Robotka - Dátum: 2010. 10. 21. 10:46

Üdv,

Nekem 7-esem van és automatikus csatlakozásra van állítva, de eleinte nem csatlakozott magától.
Mióta beállítottam, hogy az MSN induljon a windows-al azóta csatlakozik automatikusan.

#4971 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 19:18

hogy érdemes a net+tv+telefon-t megrendelni? online vagy a házba kirakott képviselőn keresztül? (én előbbit csináltam 2 napja és azt írták, h majd jelentkeznek. kb mennyi idő lehet ez?)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4972 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 10. 22. 19:18

hogy érdemes a net+tv+telefon-t megrendelni? online vagy a házba kirakott képviselőn keresztül? (én előbbit csináltam 2 napja és azt írták, h majd jelentkeznek. kb mennyi idő lehet ez?)

bemész a legközellebbi üfsz-ra és ott megrendeled..

#4973 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 10. 22. 20:18

Egy héten belül ott lesz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4974 Felhasználó inaktív   gerozsas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 08:59

Én a kirakott hirdetésen feltüntetett, üzletkötövel csináltam meg a szerződést, és kb 2 hét volt, mire ideértek.

#4975 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 11:36

Szerintem is ügyfélszolgálat, mert bár menni kell hozzá, meg időhöz kötött, de a közvetlen kapcsolat miatt sokkal gyorsabban eredményt érhetsz el. (szükséges dokuk bemutatása, félreértések egybőli javítása, az aláírással azonnal életbe lépő szerződés... szerencsés-szükséges esetben a kezedbe nyomott STB)

#4976 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 18:12

hogy érdemes a net+tv+telefon-t megrendelni? online...

Elmondom mégegyszer hogyan kell ezt csinálni: bemész ügyfélsz.-ra és félig ártatlan szemekkel, félig felháborodva közlöd a csajjal, hogy már több mint egy hónapja megrendelted telefonon a szolgáltatásokat és azóta senki sem jelentkezett. Utána fog nézni, természetesen nem fog találni semmit. Felteszel egy "az hogy lehet" kérdést teljesen feleslegesen, aztán rátérsz a lényegre: akkor itt és most megkötnéd a szerződést. Megkötitek és megkérdezed a csajt, hogy "ugye nem kell még egy hónapot várnom?" Erre ő, dehogyis, megnézem mikor tudnak kimenni a kollegáim... holnap du. 3 megfelel? "Meg!" És boldogan távozol :D

#4977 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 23. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 10. 23. 19:12

Elmondom mégegyszer hogyan kell ezt csinálni: bemész ügyfélsz.-ra és félig ártatlan szemekkel, félig felháborodva közlöd a csajjal, hogy már több mint egy hónapja megrendelted telefonon a szolgáltatásokat és azóta senki sem jelentkezett. Utána fog nézni, természetesen nem fog találni semmit.

Ez meg köcsögség.
Make love not Wor.

#4978 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 10. 23. 21:25

Ez meg köcsögség.

Nem ez a köcsögség! :-(
Az a köcsögség, amikor engem, - mint képviselőt, - megkeresett a Digi, aláírtam a szerződést, hogy bejöhetnek a házba. A Digi-s vezető képviselő elvitte két példányban a szerződést, mivel neki nincs aláírási joga. Ezután majdnem egy évvel kaptam vissza postán a Budapesten aláírt szerződést. A szerződés kézhezvétele után majdnem egy évvel bekábelezték a házat, majd még ezután egy bő hónap múlva kötötte rá az ÉMÁSZ a 220-at a dobozokra. A feszültség alá helyezés után kb. 5-6 hét múlva már kezdtünk nagyon türelmetlenek lenni. Hívogattam a korábban nálam járt helyi vezetőt, de az vagy kinyomta a telefonját, vagy nem vette fel. A helyi iroda szintén nem fogadta a hívásom, Bp. felvette, de az mondták, hogy hívjam a helyi irodát. Ezzel egyidőben megrendeltem elektronikusan, hátha így fog már valami történni. Kb. két hét után a vezető felvette a telefont, megadta az üzletkötők vezetőjének a telefonszámát, hogy hívjam én, úgy gyorsabb, de az szintén nem vette fel. :angry:
Az egyik szomszédasszony édesanyjának volt egy Digis üzletkötői telefonszám, azt felhívtuk, még aznap megjelent, és elkezdte kötni a szerződéseket. Egy pár napon belül be is lett kötve annál, aki megrendelte.
Na ez a köcsögség! :bologat:
Az elektronikus megrendelés miatt kb. egy hónap után hívtak. Ez is köcsögség! :down:

Mielőtt hozzám bekötötték a Digit, UPC-t használtam. A Digis bekötés után egy pár nappal elkezdett szakadozni a net. Előtte az UPC-vel (ilyen vonatkozásban) semmi gondom nem volt. A szakadozás egyre gyakrabb lett, és mindig újra kellett indítani a gépet hozzá. Egy bizonyos idő után, már egyáltalán nem tudott a gép csatlakozni a net-re. Mit mondanak itt (ezen a fórumon) a hozzáértő :laugh: fórumozók? Rakjál fel tárcsázó programot, vegyél routert. Na ez is köcsög. :pokeas2:

Hogy teljesen korrekt legyek a Digivel, azt el kell mondanom, hogy amióta bent van a házban, illetve a lakásban semmilyen rossz tapasztalatom nincs velük. A net számomra sokkal használhatóbb, mint az UPC-é volt, a telefon mindegy, a digitális tv adásért meg nem kell külön fizetni, és box azonnal volt. Volt probléma is, de a szerelő vagy aznap, vagy másnap már volt nálunk. :up:

Szerk.:
Csak utólag, most jut eszembe. Az interneten történt megrendelés miatt kétszer is hívtak. Az első hívás budapesti volt, a második miskolci. Az itteni hölgynek volt egy figyelemre méltó ajánlata. Mivel én képviselem a házat, járjam már körbe a lakókat, kérdezzem meg, van-e még valaki, aki csatlakozni akar a Digihez. Ha igen, akkor küldjem már el neki e-mail-ben a nevet, címet, majd ő rendezi a többit. És ez nem köcsög? :fuck:

Szerkesztette: Pille 2010. 10. 24. 07:56 -kor

#4979 Felhasználó inaktív   zyrobs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sharkweb - Dátum: 2010. 10. 22. 18:35

Nekem 7-esem van és automatikus csatlakozásra van állítva, de eleinte nem csatlakozott magától.
Mióta beállítottam, hogy az MSN induljon a windows-al azóta csatlakozik automatikusan.

Az automata csatlakozás csak akkor csatlakozik automatán, ha van valami progid ami netre akar mászni - akkor nem kéri a csatlakozás érszleteit, felhasználónevet, stb., hanem csatlakozik automatán.

Amit te csinálsz, végülis az is megoldás.

#4980 Felhasználó inaktív   maylay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 12:30

Panasonic TX-P42G20E plazma TV vásárlásán gondolkozok.
Szeretném ha segítenétek. Azt írja a leírás, hogy beépített MPEG4, MPEG2 DVB-T és analóg tuner, és DVB-C interfész van benne. Ez most mit jelent?
A honlapon Magyarország nem szerepel.
DVB-C feature is available only in following countries.
Sweden (ComHem,Canal Digital), Demark (YouSee), Norway (Canal Digital), Finland (Cable Ready HD), Germany, Switzerland, Netherlands
The country list above is as of January 1st,2010
Januári állapot.
DIGI kábelszolgáltatónál vagyok, akkor ez a TV digitális adások vételére alkalmas, vagy STB kell bérelni vagy venni?
Aki így használja annak Köszi előre is .

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.