HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5081 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 01. 20:01

Nincs benne valami automata óra?
Nekem a dvd írómban van és mindig reggel 8 kor mindig bekapcsol kb 30mp-re és megnézi mennyi az idő.
Ezt kikapcsoltam benne.
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#5082 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2011. 03. 01. 07:53

...
Majd megnézem, hogy országfüggő esetén is elszúrja-e az m1 hd az egészet (az órát jól állítja be amúgy az is), ha úgy is, akkor kitiltásra kerül programlistából.

Ez furcsa lenne. Magyarország és Németország ugyanabban az időzónában van, elvileg ez nem lehet probléma. Elvileg... :blush:
Milyen TV-ről van szó? Úgy emlékszem, hogy mint ha már kérdeztem volna és nem kaptam rá választ. Megnéznénk a használatiját, hátha tudnánk segíteni.
És amit Lipy javasol? Tudod benne az órát kapcsolgatni?

#5083 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2011. 03. 01. 07:49

... elegem volt az állandó korlátokból, a kevesebb tv csatornából és mindezért a magasabb árazásból.
Amúgy meg verseny párti vagyok.

Ráadásul a net használhatóbb. Az UPC-nél bármelyik torrent oldalon nagy szenvedéssel volt meg a minimális letöltési arányom, itt meg simán megvan a 40-60 szeres visszaosztás... ;)
A tv-hez nem kell nagy fogyasztású box, a PC-nek nem kell menni a megfelelő torrent arányhoz, meg a telefon is olcsóbb... :p
De ahogy mondtam, az is egy vélemény. :boa:

Szerk.: 2000 környékén 7.000-et fizettem az UPC-nek a 756/250 (vagy valami hasonló) netért. Akkor még talán 3 giga letöltési korlát is volt. Mennyibe kerülne ez ma a Digi jelenléte nélkül? Nálunk - Miskolcon - egy konkurencia lett volna, a T-valami. Ketten versenyeztek volna az ügyfelekért vállvetve, jó áron. :up: Nekik jó áron. :down:

Szerkesztette: Pille 2011. 03. 01. 21:04 -kor

#5084 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2011. 03. 01. 20:46

Ez furcsa lenne. Magyarország és Németország ugyanabban az időzónában van, elvileg ez nem lehet probléma. Elvileg... :blush:
Milyen TV-ről van szó? Úgy emlékszem, hogy mint ha már kérdeztem volna és nem kaptam rá választ. Megnéznénk a használatiját, hátha tudnánk segíteni.

Egy Philips tv, már írta.

#5085 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2011. 02. 28. 20:18

Remélem ha bekövetkezik az ügylet akkor mi is a szerencsések között leszünk és Magyarországról kivonul a Digi.

Ha lenne értelmes alternatíva a net és a digitális tv terén akkor sem lenne szerencsés.
A digi többet tesz a digitális tv terjedéséért mint bárki más.
Az UPC digitális nyavajáját lehet beltéri nélkül nézni? van kártya hely a tv-ben és tudja a c-s tunert?

#5086 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2011. 03. 01. 20:46

A tv amúgy egy 42"-es philips 5404.

Összefoglalva az elmúlt egy hét tapasztalatait:
Az órát három féle módba lehet kapcsolni: automata, országfüggő, egyéni.
Automata esetén elvileg amogy a tv gondolja úgy frissíti az órát és epg-t, országfüggő esetén szintén automatán szedi az időt a csatornák info-jából, de itt már maga veszi figyelembe az ország szerinti időzónát és van lehetőség téli/nyári időszámítás kézi átkapcsolására. Egyéni esetén kézzel állítom be az órát és dátumot.
A tv az órát bekapcsoláskor, illetve utána bizonyos időnként (erre nem jöttem rá mikor) menet közben is frissíti és figyeli. Teljesen nulláról indulva van olyan csatorna ahonnan pár perc elcsúszással kapma meg az időt, amit később más csatornáról korrigál, de nem azonnal, nem jöttem rá, hogy óránként, vagy mi az lépésköz. Ha M1 HD-t lát azonnal elmegy az epg -1 órával, míg az óra jó marad.
Mióta az M1 HD-t száműztem a 81-es csatornára azóta országfüggő beállítással (helyesen standard idővel) teljesen jó az órám és az epg is hibátlanul működik, immár lassan egy hete.
Pontosan és jól működnek a program emlékeztetők az epg-ből, jó az óra minden. Érdekes módon nem okoz ilyen galibát se az M2 HD, se a duna HD se a duna autonomia. Hátra tenni nem volt egy nagy érvágás amúgy se néztem ezeket, így legalább egy kupacban vannak. Ezek szerint ezzel kell együtt élnem.
My photos

#5087 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipy - Dátum: 2011. 03. 02. 08:20

Ha lenne értelmes alternatíva a net és a digitális tv terén akkor sem lenne szerencsés.
A digi többet tesz a digitális tv terjedéséért mint bárki más.
Az UPC digitális nyavajáját lehet beltéri nélkül nézni? van kártya hely a tv-ben és tudja a c-s tunert?

A UPC-nél párosítják a kártyát az eszközzel, mint ahogy a kábelmodemet a pc, vagy router mac vímével. Nem tudom mire jó ez a röghöz kötöttség.
My photos

#5088 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2011. 03. 01. 20:52

Ráadásul a net használhatóbb. Az UPC-nél bármelyik torrent oldalon nagy szenvedéssel volt meg a minimális letöltési arányom, itt meg simán megvan a 40-60 szeres visszaosztás... ;)
A tv-hez nem kell nagy fogyasztású box, a PC-nek nem kell menni a megfelelő torrent arányhoz, meg a telefon is olcsóbb... :p
De ahogy mondtam, az is egy vélemény. :boa:

Szerk.: 2000 környékén 7.000-et fizettem az UPC-nek a 756/250 (vagy valami hasonló) netért. Akkor még talán 3 giga letöltési korlát is volt. Mennyibe kerülne ez ma a Digi jelenléte nélkül? Nálunk - Miskolcon - egy konkurencia lett volna, a T-valami. Ketten versenyeztek volna az ügyfelekért vállvetve, jó áron. :up: Nekik jó áron. :down:

Bele se merek gondolni, hogy amíg upc-s voltam (ott nem volt más) és évekig az 5 megás netért 10000 Ft-ot fizettem, se tv, se telefon nem volt benne, és ez a sebesség volt a második leggyorsabb Utána lett 20 és 30megás a net, aminek az ára végre 9600-ra lecsúszott, végül végre volt net + tv akciójuk, amivel 8xxx-rer csökkent a díjam. Ezekhez képest digitől 6400-ért (most nőt majd picit ugye) adják a jobb netet, a több ráadásul digitális tv-t benne HD csatornákkal és telefont, amit le fogok mondani.
Eleve nem értem a upc-nél miért feláras a digitális illetve a hd verzió?

Úgyhogy inkább én is maradnék digis. :)
My photos

#5089 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2011. 03. 09. 08:14

A UPC-nél párosítják a kártyát az eszközzel, mint ahogy a kábelmodemet a pc, vagy router mac vímével. Nem tudom mire jó ez a röghöz kötöttség.

A kábelmodemet már nem párosítják mac-addressel, bő éve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5090 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 09. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2011. 03. 01. 20:52

Mennyibe kerülne ez ma a Digi jelenléte nélkül?

Nekem mondjuk fogalmam sincs. Mennyibe?
Make love not Wor.

#5091 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 23:44

Erről tud valaki konkrét infót? Mert a Digi honlapon semmi hír.
Digi Sport Plus

új sportcsatorna indul március 14-én, rajta a kézi BL-lel

#5092 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2011. 03. 09. 22:44

Erről tud valaki konkrét infót? Mert a Digi honlapon semmi hír.
Digi Sport Plus

új sportcsatorna indul március 14-én, rajta a kézi BL-lel

Erre én is kíváncsi vagyok ( különösen, hogy mi lesz az idei szezon BL mérkőzéseivel ami most van a hajrában)

#5093 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 11:44

http://www.digisport.hu/news/2878/

#5094 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 14:43

Gondolom hallottatok arról, hogy a Digi megvette Romániában a UPC-t, cserébe kivonul egy másik országból. Az egyik fórumon egy bennfentes írta, hogy sajnos 90%, hogy ez az ország Magyarország lesz.És már folynak is a tárgyalások!
PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

#5095 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 15:43

Azt is szokta írni pár havonta valami "bennfentes" hogy a DIGI épp csődbe menni készül.
Másnap meg már minden csökkentértelmű hiszékeny ember kész tényként kezeli a kacsát.

Szerkesztette: PeterX 2011. 03. 10. 15:43 -kor

VODKA
-Connecting People-

#5096 Felhasználó inaktív   Falconeye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 10. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: PeterX - Dátum: 2011. 03. 10. 15:43

Azt is szokta írni pár havonta valami "bennfentes" hogy a DIGI épp csődbe menni készül.
Másnap meg már minden csökkentértelmű hiszékeny ember kész tényként kezeli a kacsát.

Hogy hol, mit vett - vesz - meg a Teszári birodalom, vagy kik keltik a Digi végét pl. Magyarországon a hitelek miatt, teljesen relatív dolog.
Az a nagy büdös zivatar, hogy a közvélemény és média számára meghagyják a találgatás lehetőségét, mert a bennfentes dolgokat - főleg még képlékeny -
Teszári nem hagyja lekommunikáltatni még cégen belül sem! Az sem véletlenül történt meg, hogy december eleje, november vége óta lehetett érezni nincs valami rendben a Digi-nél
és mégsem mondtak semmit, azt mondták ők sem tudják...! Aztán olyan leépítésben volt részünk a kollégáimmal egyetemben - ahogy országosan is - , hogy csak úgy füstölt!
Utána jött az ár növekmény a havidíjakban és tsa.... szóval van gebasz, csak mennie kell a szekérnek így vagy úgy.... konkurálni kell és kész a jövő meg majd kiderül...! :(

#5097 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 19:48

Engem ez a változás kellemetlenül érintene. A múlt hónapban 7.333-at fizettem a TV-ért, a net-ért, a telefonért. (Korábban az aláírt két év miatt egy évig ugyanez 3.000 Ft/hó + a telefon beszélgetési díja volt.) Kb. ugyanez jelenleg az UPC-nél akciósan 11.700 lenne.

Szerk.: A hétezer-háromszázból ezer a box bérleti díja, ami ebben a hónapban a TV cseréje miatt már nem jelenik meg.

Szerkesztette: Pille 2011. 03. 10. 19:51 -kor

#5098 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2011. 03. 10. 19:48

Engem ez a változás kellemetlenül érintene. A múlt hónapban 7.333-at fizettem a TV-ért, a net-ért, a telefonért. (Korábban az aláírt két év miatt egy évig ugyanez 3.000 Ft/hó + a telefon beszélgetési díja volt.) Kb. ugyanez jelenleg az UPC-nél akciósan 11.700 lenne.

Szerk.: A hétezer-háromszázból ezer a box bérleti díja, ami ebben a hónapban a TV cseréje miatt már nem jelenik meg.

Nem csak neked lenne kellemetlen. De tudnánk valamit lépni? Nem.
Ha igy lessz majd gondolkozhatunk mi legyen. De addig minek tépelődni.

#5099 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2011. 03. 10. 19:48

A UPC-nél nem szabadulhatsz meg a box(ok)tól. Akcióban csak 15-ös net van, és a kutyát nem érdeklő töltelékcsatornák.
A 30-as net, egy box és telefon viszont duplája, mint amit te drágállsz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5100 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 22:38

Utána jött az ár növekmény a havidíjakban és tsa...

azért nem kellene hülyésegeket összehordani...az nem a digi emelése hanem a csodálatos fityesz kormánynak a kivetett adója a szolgáltatókra..akik ezt küldik is tovább.
mint a tesco, spar és a többi is..

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.