HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5281 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 14. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2011. 08. 14. 05:00

Ez milyen rendszer? Száloptika jön be a házba is, vagy valami más? Van rajta tévé meg telefon is? Itt Pécelen valószínűleg ugyanilyen hálózatot épít a Digi, ezért szeretném tudni.

Pécelen Digi? Nem lehet, hogy elnéztél valamit?

#5282 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: dnyl - Dátum: 2011. 08. 14. 12:41

Pécelen Digi? Nem lehet, hogy elnéztél valamit?

A héten kezdték el húzgálni a kábelt az oszlopokon. A Pesti úton már lóg valami, egy ismerősöm szerint a Petőfi Sándor utcában is munkálkodtak, én pedig két technikust láttam felfelé bámészkodni a Baross utcában. Digis feliratú autóval jöttek-mentek.

#5283 Felhasználó inaktív   bkgb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 14. 22:45

Sziasztok!

Május közepe óta van LAN internetünk (20/10-es) és digi telefonunk. Az internettel még csak-csak meg vagyok elégedve, bár a letöltés még eddig sose érte el a 20-at egyetlen mérési alkalomkor sem, olyan 19,3 Mbit/s körül megáll, de hát ne legyünk telhetetlenek. Ami viszont ...rvára idegesít, az a telefon szolgáltatásuk. Egyszerűen csapnivaló. Mondom a problémá(ka)t: amikor bejövő hívás van, 5-ből 3 esetben egyszerűen nem kapcsolnak, vagy a fene tudja mi van, mert amikor fölvesszük a telefont, nincs semmi, csend van, a hívó fél se hall semmit. Ez a probléma vezetékes és mobil irányból bejövő hívás esetén is fennáll. A másik: kimenő hívásoknál nem tudom másoknál is így van-e, de 5-6 csöngésnél többet nem engedélyez, egyszerűen foglaltat jelez 5-6 csöngés után hívásiránytól függetlenül, legyen az vezetékes és mobil irányú is. Már 3-szor jelentettem be a Diginél, egy fél nap múlva vissza is hívtak mindig, hogy központilag orvosolták a problémát. Egy frászt, a mai napig ugyanúgy van minden. És mielőtt még kérdezné valaki, hogy a telefonkészülékkel minden rendben van-e, csak annyit mondanék, hogy májusig matáv, izé t-com vonalunk volt, ott minden rendben volt a készülékkel. Teljesen el vagyunk keseredve, már ott tartunk, hogy visszamondjuk ezt az egész telefonszolgáltatását a Diginek, egyedül ami még marasztal, az az ár, ami ugye "sajnos" kib....ott jó. De hát úgy látszik érvényes a mondás: Olcsó húsnak híg a leve. Valaki hozzáértő esetleg megfejthetné a problémánkat, mert úgy látszik a Digi nem képes rá. Bocsánat, hogy ilyen hosszú levéllel zavartam a fórum olvasóit, de egyszerűen kikívánkozott belőlem.
További szép napot!
Üdv: bkgb

#5284 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 22:54

Üzenet megtekintéseIdézet: bkgb - Dátum: 2011. 08. 14. 23:45

De hát úgy látszik érvényes a mondás: Olcsó húsnak híg a leve.

Nyugi! A digi szerelőinek a legritkább esetben sikerül elsőre jól rányomni a csatlakozókat az utp-re. Nálad a telefon is ugyan azon a dróton jön be, mint a net, csak ketté van választva egy elosztóval. A legolcsóbb csatlakozókat használják, a fele kontakthibás, a másik felét meg rosszul nyomják rá. Kell kérni egy helyszíni kiszállást, a szerelőknek megmondod, hogy nyomjanak rá új csatikat - jól és valószínűleg rendbe fog jönni minden. Esetleg tolsz nekik egy két ezrest... lehet, hogy kimaradt a szerelésnél. (Magyarországon élünk, ha nem tudnád).

Aztán ha egyszer megcsinálták rendesen, az életbe nem lesz több bajod vele.

#5285 Felhasználó inaktív   bkgb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 08. 14. 23:54

Nyugi! A digi szerelőinek a legritkább esetben sikerül elsőre jól rányomni a csatlakozókat az utp-re. Nálad a telefon is ugyan azon a dróton jön be, mint a net, csak ketté van választva egy elosztóval. A legolcsóbb csatlakozókat használják, a fele kontakthibás, a másik felét meg rosszul nyomják rá. Kell kérni egy helyszíni kiszállást, a szerelőknek megmondod, hogy nyomjanak rá új csatikat - jól és valószínűleg rendbe fog jönni minden. Esetleg tolsz nekik egy két ezrest... lehet, hogy kimaradt a szerelésnél. (Magyarországon élünk, ha nem tudnád).

Köszi a biztatást, kérni fogok egy helyszíni kiszállást, mert ez nem állapot. Amúgy tudom a "működési elvét" a Digi telefonnak, hisz itthon voltam, mikor kötötte az ipse, igaz egyedül jött, de még rendes is volt, mert a szobámba ahova megy a netkábel, még azt mondta húzhatok annyit amennyit akarok, őt nem zavarja. Az elosztó, ami kettéválasztja a netet és a telefont még lehet esetleg érdekes, elé gagyi vacaknak tűnik, bár ugye nem lát bele az ember.

#5286 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: bkgb - Dátum: 2011. 08. 14. 23:45

Sziasztok!

Május közepe óta van LAN internetünk (20/10-es) és digi telefonunk. Az internettel még csak-csak meg vagyok elégedve, bár a letöltés még eddig sose érte el a 20-at egyetlen mérési alkalomkor sem, olyan 19,3 Mbit/s körül megáll, de hát ne legyünk telhetetlenek. Ami viszont ...rvára idegesít, az a telefon szolgáltatásuk. Egyszerűen csapnivaló. Mondom a problémá(ka)t: amikor bejövő hívás van, 5-ből 3 esetben egyszerűen nem kapcsolnak, vagy a fene tudja mi van, mert amikor fölvesszük a telefont, nincs semmi, csend van, a hívó fél se hall semmit. Ez a probléma vezetékes és mobil irányból bejövő hívás esetén is fennáll. A másik: kimenő hívásoknál nem tudom másoknál is így van-e, de 5-6 csöngésnél többet nem engedélyez, egyszerűen foglaltat jelez 5-6 csöngés után hívásiránytól függetlenül, legyen az vezetékes és mobil irányú is. Már 3-szor jelentettem be a Diginél, egy fél nap múlva vissza is hívtak mindig, hogy központilag orvosolták a problémát. Egy frászt, a mai napig ugyanúgy van minden. És mielőtt még kérdezné valaki, hogy a telefonkészülékkel minden rendben van-e, csak annyit mondanék, hogy májusig matáv, izé t-com vonalunk volt, ott minden rendben volt a készülékkel. Teljesen el vagyunk keseredve, már ott tartunk, hogy visszamondjuk ezt az egész telefonszolgáltatását a Diginek, egyedül ami még marasztal, az az ár, ami ugye "sajnos" kib....ott jó. De hát úgy látszik érvényes a mondás: Olcsó húsnak híg a leve. Valaki hozzáértő esetleg megfejthetné a problémánkat, mert úgy látszik a Digi nem képes rá. Bocsánat, hogy ilyen hosszú levéllel zavartam a fórum olvasóit, de egyszerűen kikívánkozott belőlem.
További szép napot!
Üdv: bkgb

Tipikusan központ felőli hiba, mostanában több Digis hívásnál, Bp más-más kerületeiben tapasztaltam ugyanezt.

A "kissé" túlzó, és általánosító hülyeségednek nem sok köze van a fentebb jelzett problémához.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 15. 10:06

Nyugi! A digi szerelőinek a legritkább esetben sikerül elsőre jól rányomni a csatlakozókat az utp-re. Nálad a telefon is ugyan azon a dróton jön be, mint a net, csak ketté van választva egy elosztóval.

Ránézésre én sem biztos, hogy megmondom egy UTPről, hogy milyen a minősége, de az, hogy 5 csnegés után elkussol, vagy hasonlók, az tipikusan nem kábelezős hiba lesz.
Make love not Wor.

#5288 Felhasználó inaktív   bkgb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 12:34

"Tipikusan központ felőli hiba, mostanában több Digis hívásnál, Bp más-más kerületeiben tapasztaltam ugyanezt."
Igen, azt elfelejtettem említeni ez Egerben van, a Digi honlapja szerint egyébként még a lépcsőházunkban nem is lehetne rendelni, ez is milyen furcsa, amúgy csak mi vagyunk Digisek a lépcsőházban.

"Ránézésre én sem biztos, hogy megmondom egy UTP-ről, hogy milyen a minősége, de az, hogy 5 csengés után elkussol, vagy hasonlók, az tipikusan nem kábelezős hiba lesz."
Akkor megint jelentsem be hibának, vagy mit csináljak? Elszórakozgatok én velük hetente a bejelentgetéssel, csak egy idő után elfogy az ember türelme.

#5289 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 15. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: bkgb - Dátum: 2011. 08. 15. 13:34

Akkor megint jelentsem be hibának, vagy mit csináljak? Elszórakozgatok én velük hetente a bejelentgetéssel, csak egy idő után elfogy az ember türelme.

Ha már várakozással meg nem gyógyul, akkor legyen kezedben minél több papír, hogy szóltál. Ez kedeevzményre, kötbérre ad lehetőséget, vagy szolgáltatás lemondására, vagy akármi.
Make love not Wor.

#5290 Felhasználó inaktív   bkgb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 15. 15:11

Ha már várakozással meg nem gyógyul, akkor legyen kezedben minél több papír, hogy szóltál. Ez kedeevzményre, kötbérre ad lehetőséget, vagy szolgáltatás lemondására, vagy akármi.

Hát a kezemben egy darab papír sincs, mert mindig telefonon jelentettem be a hibát, bár az igaz, hogy valamilyen iktatószámon rögzítették a bejelentést, mert a csaj mindig mondta, hogy ezen és ezen a számon rögzítettük bejelentését. No mindegy, akkor marad a bejelentgetés, hátha egyszer megunják, és megcsinálják normálisan.

#5291 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 06:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2011. 08. 14. 13:42

A héten kezdték el húzgálni a kábelt az oszlopokon. A Pesti úton már lóg valami, egy ismerősöm szerint a Petőfi Sándor utcában is munkálkodtak, én pedig két technikust láttam felfelé bámészkodni a Baross utcában. Digis feliratú autóval jöttek-mentek.

Beszéltem a jómunkásemberekkel, tegnap jártak a házunk előtt. Azt mondták, hogy az eredeti terv szerint szeptembertől szolgáltat a Digi itt Pécelen. Majd meglássuk.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#5292 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 17:29

Tegnap éjfélkor elment a tv, lan, telefon vadászni, nem tudom milyen hosszú időre. Bp, XIX kerület. Másnál is?

#5293 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 17:33

Ilyen hibától eltekintve mint amit írtam tényleg kop-kop semmi gondom a nettel vagy telóval 2007 novembere óta.

#5294 Felhasználó inaktív   smog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2011. 08. 18. 18:29

Tegnap éjfélkor elment a tv, lan, telefon vadászni, nem tudom milyen hosszú időre. Bp, XIX kerület. Másnál is?

Nálam is, 21.ker.

#5295 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 20:58

először itt is sz@rok voltak a csatlakozók. de szerencsére van krimpelőfogóm és egy marék RJ11, 45...

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 08. 20. 20:59 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#5296 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 23:25

Üzenet megtekintéseIdézet: smog - Dátum: 2011. 08. 18. 20:08

Nálam is, 21.ker.

http://digi.hu/rolun...ia/hirek/2/1/74

csak a dátum nem stimmel :)

#5297 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 14:59

http://digi.hu/rolun...ia/hirek/2/1/77

#5298 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 12:20

A TV2 és az RTL Klub 16:9 képarányra váltDIGI, 2011. augusztus 29., 9:04

A TV2 és az RTL Klub csatornák megkezdik a 16:9-es képarányú sugárzást.

Az országos kereskedelmi csatornák közül elsőként az RTL Klub vált szélesvásznú sugárzásra. A csatorna augusztus 29-én áll át a hagyományos 4:3-as képarányról 16:9-re, ami az új tévéken nagyobb élményt kínál a nézők számára. A TV2 csatornán, szeptember 1-én fog megtörténni az átállás.

Az átálláshoz szükséges technikai jellegű feladatokat a DIGI Kft. határidőre elvégzi.

Az átállást követően az alábbi esetek állhatnak fent, amennyiben minden beállítás rendben van:

adás tv megjelenés

4:3 4:3 a képtartalom teljesen, torzítás nélkül kitölti a képernyőt

16:9 4:3 alul-felül fekete csík látható

4:3 16:9 jobb és bal oldalon fekete csík látható

16:9 16:9 a képtartalom teljesen, torzítás nélkül kitölti a képernyőt

Amennyiben ettől eltérő képet tapasztal az előfizető, valószínűleg a TV készülék vagy box beállításának hibája.

Ha a 16:9-es műsoroknál a box levágja a kép jobb és bal szélét, akkor a „letter box” beállítás segíthet.

Műholdas beltéri egység esetén válasszuk a 16:9-es képarányt.

Beltéri egységen való beállítások:

Hyundai típusú beltéri egység:

Menü -> Preferencia -> Képméret arány

Használt TV képarányához kell beállítani:

amennyiben hagyományos CRT TV, akkor 4:3-at kell beállítani
amennyiben szélesvásznú LCD tv, akkor 16:9-et kell beállítani

Menü -> Preferencia -> Képernyő

Minden esetben „Letter Box”-ra kell állítani.

Humax típusú beltéri egység:

Menü -> Beállítások -> Kép és hang beállítása -> Képernyő oldalaránya

Használt TV képarányához kell beállítani:

amennyiben hagyományos CRT TV, akkor 4:3-at kell beállítani
amennyiben szélesvásznú LCD TV, akkor 16:9-et kell beállítani

Menü -> Beállítások -> Kép és hang beállítása -> Kijelzés formátuma

Minden esetben „Levél Láda”-ra kell állítani.

#5299 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 22:32

A Digi kábelen az analóg adásban, úgy látom hogy az RTL Klub valójában továbbra is 4:3-ben jön. Mármint a hasznos kép az 16:9, de az alsó és felső fekete csík is benne foglaltatik a képjelben. Magyarul, nem anamorf a kép.

Az igazi 19:6-es analógnak anamorfnak kéne lennie, nem?

Szerkesztette: batagy 2011. 08. 29. 22:33 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5300 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 06:41

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 08. 29. 23:32

A Digi kábelen az analóg adásban, úgy látom hogy az RTL Klub valójában továbbra is 4:3-ben jön. Mármint a hasznos kép az 16:9, de az alsó és felső fekete csík is benne foglaltatik a képjelben. Magyarul, nem anamorf a kép.

Az igazi 19:6-es analógnak anamorfnak kéne lennie, nem?

Nem küldenek hozzá kapcsolójelet, ugyanúgy mint az m1-hez sem.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.