HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 834
  • 835
  • 836
  • 837
  • 838
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#16701 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 19. 01:09

Arról nem is beszélve, hogy senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen biztonsági berendezések vannak a kocsidban. Én sem mondtam volna meg neki és bizony még a legjobb barátaim sem tudják, hogyan kell elindítani a kocsimat, amiben Tatu van. Egy titkot ha már 2-en tudnak, az nem titok...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#16702 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 19. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 02. 18. 22:28

Őt nem a pénz érdekelte.

Látom megint nem olvasol, csak postolsz :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#16703 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 19. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 02. 19. 07:40

Látom megint nem olvasol, csak postolsz :)

Idézet

...Negyven évet levezettem anélkül, hogy a rendőrök megbüntettek volna. Egyszerűen nem tudtam elfogadni, hogy öregkoromra két fiatal egyenruhás meghazudtoljon. Nem engedte az önbecsülésem.
:D

Őt tényleg nem a pénz érdekelte.

:offtopic: Amennyire szerinted én nem értelmezem amit írtál, szerintem ugyanannyira te sem, amit én.

Szerkesztette: Warrior 2011. 02. 19. 13:13 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16704 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 19. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 02. 18. 20:37

A rendőr felveszi a baleseti jegyzőkönyvet akkor az ott lévők (károkozó-vétlen-esetleg tanú) is aláírják nem? Akkor közirat nem?

http://nol.hu/belfol...iztonsagi_ovvel :

Idézet

Nem ismertem el a szabálysértést, nem írtam alá az általuk készített jegyzőkönyvet.

Ciciman is on borda

#16705 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 19. 16:27

Idézet

Két kamion összeakadt az M0-áson, személyi sérülés nem történt, de a kamionok elfoglalják az úttestet – közölte a rendőrség.

A járművek az M0-ás gyűrű M5-ös felé tartó oldalán, a 25-ös kilométernél akadtak egymásba, a tűzoltók hamarosan megkezdik a kiszabadításukat. A műszaki mentés idején a forgalom áll az autóútnak azon a szakaszán.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#16706 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 07:59

Én csak azt nem érem ebben a biztonságiöves ügyben, hogy miért jó az a rendőrnek, hogy kitalálja, hogy a papa nem volt bekötve?!
Hisz (normál esetben) nem az ő zsebébe megy a lové..
Akkor meg miért szívózna az öreggel?!
Vagy valami más miatt utaztak rá?

Szerk.:

Közben az is eszembe jutott, hogy miért pont a biztövbe kötnének bele... Ilyen alapon kb. bármit állíthatnának, amit végképp nem tudna igazolni az öreg, hogy nem úgy történt, ahogy azt a rendőrök állítják. pl.: piroslámpán áthaladás, záróvonal...stb.
Nekem picit gyanus a dolog, hogy pont olyannal kapták el, amire pont bügykölt egy cumót az öreg.
Szerintem ha most kimennék és megállítanék 100(0) embert találomra, akkor szerintetek lenne egy db is közülük, akinek egy maga által készített mikrokapcsolós bizbasz lenne az autójában, amit fényképpel dokumentált is előtte?
Mennyi ennek az esélye?

Szerkesztette: chris77 2011. 02. 21. 08:16 -kor

#16707 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 09:13

Szerintem úgy kamu az egész ahogy van, öreg függetlenül attól, hogy be volt e kötve vissza akarta szopatni a rendőröket (én fogadni mernék rá, hogy utólag szerelte be), nem jött össze neki. Viszont ezentúl legalább szénné fogják szivatni akárhol találkoznak vele.

#16708 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 02. 19. 14:32

Igen olvastam, hogy nem írta alá, de amit a rendőrök leírtak az alapján megbüntetik.
Balesetnél amit aláírnak jegyzőkönyvet azt a bíróságon nem fogadják el vagy kihagyják.
Erre szerettem volna rávilágítani, hogy egyik esetben szentírás míg a másik esetben nem számít a jegyzőkönyv?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#16709 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 02. 21. 10:15

Igen olvastam, hogy nem írta alá, de amit a rendőrök leírtak az alapján megbüntetik.
Balesetnél amit aláírnak jegyzőkönyvet azt a bíróságon nem fogadják el vagy kihagyják.
Erre szerettem volna rávilágítani, hogy egyik esetben szentírás míg a másik esetben nem számít a jegyzőkönyv?

Amit szabálysértés esetén aláírsz, az a helyszíni bírság nyomtatvány. Ha ezt aláírod, ez jogvesztő, azaz ezt követően nincs apelláta, elismerted a szabálysértés elkövetését, be kell fizetned - ha jól emlékszem -30 napon belül az összeget.

Balesetnél jelentés/feljelentés van, azt rendőr készíti el, te nem írsz alá semmit sem. (Pl. sérülése esetén nincs is jelen a baleset részese, okozója). Attól függően, hogy csak anyagi káros, könnyű sérüléses (azaz nyolc napon belüli), súlyos sérüléses (nyolc napon túl gyógyuló, jellemzően csonttöréstől), vagy halálos eredményű a baleset, eltér a rendőr által elkészített iratok neve, tartalma (itt részletességre gondolj) és maga a helyszíni eljárás is.

Illetve elvileg lehet még jelentés + helyszíni bírság is, régen volt ilyen, nem tudom működik-e manapság, ezekben a pénzbeszedős időkben...

Szerkesztette: StSanya 2011. 02. 21. 11:22 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#16710 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 02. 21. 09:13

Szerintem úgy kamu az egész ahogy van, öreg függetlenül attól, hogy be volt e kötve vissza akarta szopatni a rendőröket (én fogadni mernék rá, hogy utólag szerelte be), nem jött össze neki. Viszont ezentúl legalább szénné fogják szivatni akárhol találkoznak vele.

Nem vezetsz, keveset vezetsz, vagy még sosem kötöttek beléd úgy, hogy nem volt igazuk?
Ha az autós egyedül ül a kocsiban, az könnyű préda, nincs tanúja. Utaznak az ilyenre. Nem csak mostanában, 20 év óta tutira.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16711 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 02. 21. 14:29

Nem vezetsz, keveset vezetsz, vagy még sosem kötöttek beléd úgy, hogy nem volt igazuk?
Ha az autós egyedül ül a kocsiban, az könnyű préda, nincs tanúja. Utaznak az ilyenre. Nem csak mostanában, 20 év óta tutira.

Nem vitatom, hogy előfordulhat ilyen. Mint ahogyan minden szakmában, munkakörben előfordulhat oda nem illő személyiségű, attitűdű egyén. (Bár ezt pont a rendőrségnél szűrik rendesen, szemben más munkahelyekkel). De ezt általánosnak, magától értetődőnek vélni-gondolni, azt demagógiának tartom.

S kívánom, hogy ismerd meg a német, osztrák, esetleg dél-olasz rendőri intézkedést, nekik magyarázhatod a vélt igazad...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#16712 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 02. 21. 14:29

Nem a belekötést vitatom, hanem azt, hogy be volt e építve akkor a kapcsoló amikor a rendőrök megállították. Nagyon rossz duma, hogy azért nem árulta el akkor nehogy kitudódjon. Utána meg névvel ellátva kikürtöli a világ előtt? Aha persze. Az egész duma, hogy az igazságérzete, basszus, ha ott a helyszínen megmondja a rendőrnek hogy bocsi, de nekem ilyen van akkor hogy lehettem nem bekötve, az miben sértené az igazságérzetét?

Szerkesztette: Mumia 2011. 02. 21. 15:31 -kor

#16713 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 02. 21. 15:02

Nem vitatom, hogy előfordulhat ilyen. Mint ahogyan minden szakmában, munkakörben előfordulhat oda nem illő személyiségű, attitűdű egyén. (Bár ezt pont a rendőrségnél szűrik rendesen, szemben más munkahelyekkel). De ezt általánosnak, magától értetődőnek vélni-gondolni, azt demagógiának tartom.

S kívánom, hogy ismerd meg a német, osztrák, esetleg dél-olasz rendőri intézkedést, nekik magyarázhatod a vélt igazad...

Ne kívánd. Netszerte írogatnak hazánkfiai az osztrák rendőrség "áldásos" munkájáról az autópályán.
A saját tapasztalat 2 hazaútból 2 megállítás, és hivatkozás valami 150 kilométerrel korábbi kihágásra. Mindkét esetben a környék egyetlen magyar autósa voltunk. Nekik csak 15-20 ojró kellett.
Itthon pl. az Ecseri út - Nagykőrösi úti(M5) lámpánál horgásznak magányos (női) autósra a policájok, és győzködik a "vétkest", hogy piroson ment át.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16714 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 15:56

Idézet

A zebrán ütött el két próbaidős őrmestert egy autós Miskolcon hétfő reggel, egyikük súlyosan megsérült.

A kollégiumból tartottak az iskolába azok a rendőrtanulók, akiket hétfő reggel ütöttek el egy miskolci zebrán. A két diák már az úttest közepén tartott - a külső sávban ugyanis megállt egy autós, hogy átengedje őket - amikor a belső sávban érkező kocsi elgázolta őket.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a baleset a Szentpéteri kapuban a Miskolcra bevezető oldalon, a 26-os számú főúton történt. Az elsődleges adatok szerint az egyik diák súlyosan, a másik könnyebben sérült meg.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#16715 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 17:47

Én eddig 8-szor mentem át a magyar-osztrák-német szakaszon és egyszer sem állítottak meg, nem fotóztak le, stb., pedig magyar rendszámmal és mindig a megengedett leggyorsabb sebességgel mentem. Az tény, hogy tele van kamerával és sebességmérővel a Bécs közeli szakasz, ahol ráadásul elektromos táblák vannak, de én (szerencsére?) nem tapasztaltam eddig az osztrák rendőrség tevékenységét...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#16716 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 02. 21. 17:47

Én eddig 8-szor mentem át a magyar-osztrák-német szakaszon és egyszer sem állítottak meg, nem fotóztak le, stb., pedig magyar rendszámmal és mindig a megengedett leggyorsabb sebességgel mentem. Az tény, hogy tele van kamerával és sebességmérővel a Bécs közeli szakasz, ahol ráadásul elektromos táblák vannak, de én (szerencsére?) nem tapasztaltam eddig az osztrák rendőrség tevékenységét...

Én csak idén már többször mentem át, összesen egyszer intettek ki egy parkolóba (a nép kb. felét kiterelték), de ott továbbintettek, meg sem kellett állnom.

#16717 Felhasználó inaktív   limone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 21. 19:01

Egy helyszíneléskor készített jegyzőkönyvet jogod van elolvasni, és kiegészíteni az általad fontosnak tartott dolgokkal. Aláírni semmit nem vagy köteles. A helyszíni bírságot sem vagy köteles elfogadni.

#16718 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: limone - Dátum: 2011. 02. 21. 19:01

Egy helyszíneléskor készített jegyzőkönyvet jogod van elolvasni, és kiegészíteni az általad fontosnak tartott dolgokkal. Aláírni semmit nem vagy köteles. A helyszíni bírságot sem vagy köteles elfogadni.

A helyszíni bírságot nem fogadod el akkor feljelentenek. Jegyzőkönyvet elolvashatod, de mit érsz vele ha a bíróságon nem használható fel a védelmedben? Pl. 3 másik "tanú" mást mond mint ahogyan történt az eset. Közelben sem voltak és máris te leszel a hunyó.
Az lenne a jó ha a jegyzőkönyvet amit aláírnak a felek+rendőr akkor azt a bíróság hiteles iratnak fogadja el és ne az nyerje a pert akinek jobb ügyvéde és több "tanúja" van.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#16719 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: limone - Dátum: 2011. 02. 21. 19:01

Ha a helyszínről éppen a mentő szállít el ezerrel, úgy nem fogsz semmit sem olvasgatni... De amúgy sem, ez ugyanis nem gittegyleti jegyzőkönyvezgetés, hanem te elmondod a te verziódat (illetve ad egy papírt a rendőr, s sajátkezűleg leírod), a másik fél szintén elmondja/leírja. Feltételezzük azt, hogy egyik fél sem ismeri el, hogy ő a hibás, s nincs ittasság/drog. Ekkor a rendőr felméri a helyszínt, dokumentál, s szerencsés esetben kinyilatkozik, hogy kit jelent fel, mert az az okozó. Peches esetben nem mond semmit, aztán majd az eljárásában egyszercsak kiderül...

Ha meg nem az okozónak tűnő személy súlyosan sérül, akkor meg szakértő kirendelés lesz ígyis-úgyis, mivel az közlekedési bűncselekmény (s nem szabálysértés)...

Szerkesztette: StSanya 2011. 02. 21. 21:02 -kor

"Mindörökké! Enter."

#16720 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 02. 21. 20:00

... Közelben sem voltak ...

:offtopic: Erre lehet alapozni, a vádnak hitelt érdemlően ezt is igazolnia kell, mert megtámadható. Illetve ha bebizonyosodik, hogy egy tanúként idézett személy eskü alatt hazudik, annak súlyos következményei lehetnek rá nézve. Szóval kérdés, hogy ki minek jár utána, mit tesz meg az ügy érdekében. Ha behoznak 50 tanút, igazoltatni fogom minddel, hogy ott voltak. Az kevés, hogy azt vallják, az megtámadható.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 834
  • 835
  • 836
  • 837
  • 838
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.