Idézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 27. 19:20
nezd nem teljesen igy van barmilyen furcsa
1. ... semmi baja nem lett belole, pedig a droid a helyszinen RIP lett
2. ... egy autorol leesett a szetrohadt kipufogodob, mogotte levo rahajtott, ez megdobta az autot fel a peronra, tobb emberket elutott ott ...
1. Ugyanezt mondom én is, nézd csak meg.

2. Megintcsak vagy párszor volt szó róla, hogy a hirtelen, váratlan esemény (mint a leeső dob, vagy leszakadó kerék, vagy bebólintó őz, vagy infarktus)-re nem lehet felkészülni, én sehol sem írtam ilyesmit.
DE ha az úton fekszik előtted valaki, vagy ott egy fix akadály, az nem váratlan esemény, azt bezony észlelni kell. Akkor lehet, hogy nekem anno sz@rul tanították? Nem hinném.
Különbséget kéne tenni a hirtelen esemény meg az úton lévő akadály között. Ha ugyanis az úton lévő akadály hirtelen esemény valaki számára, az már rég el van b@szva.
Fenti példához: nem mindegy, hogy az előtted haladóról esik le valami, ami lehet, hogy nem is látszik, VAGY pl. ott hever az úton. Utóbbit észlelni kell, hiszen arra fogsz hajtani!
De hozzád hasonló gondolattal továbbcsavarva simán megkérdezhetném (mint a traktor ügyében), hogy vajon miért is esett le a szétrohadt dob? (miért nem világította ki magát az álló traktoros, dettó ugyanez a logika). Ki műszakiztatta le? Hogyan kapott forgalmit, stb.? Akkor ezeket is meg kéne vizsgálni, nem? De.
Idézet
nezd nem teljesen igy van barmilyen furcsa
Most akkor miről van szó pontosan?
ps.: az a hőn áhított "defenzív", amiről itt szó van, pedig asszem nem abban rejlik, hogy vajon mit kell tenni, ha ez vagy az bekövetkezik, nem! Az a lényeg, hogy hogyan lehet időben felismerni, hogy be fog következni! Hogyan lehet a veszélyt előre látni, megelőzni, illetve elkerülni még azelőtt, hogy egyáltalán kialakulna a veszélyhelyzet.
ps/2.: a defenzívet már általános iskola alsó tagozaton tanultuk, ha jól emlékszem (nem tudom, milyen órán, talán technika, vagy hasonló). De azért nem mindegy, hogy valaki 12 éves korában beégeti fejben, vagy jogsival együtt kapja meg, ennek ugyanis "érnie" kell. Ezért van annyi tapasztalatlan vezető (enyhén fejeztem ki).
Szerkesztette: Warrior 2012. 06. 27. 21:53 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."