KRESZ II.
Elküldve: 2008. 08. 01. 10:38
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 01. 10:43
Nemtudom a ketto kocsis tema kozul melyikbe pakoljam a kerdesem, talan inkabb ide... tudtok ajanlani valami jo utvonalat Kaposvar-XIII ker kozott? M7 utan vagyunk elveszve... a vizafogo utcaba kellene eljussunk, a legnagyobb baj viszont az, hogy elegge csucsforgalomban kenyszerulunk odamenni.
5letek?
Szerkesztette: Boba 2008. 08. 01. 10:43 -kor
Elküldve: 2008. 08. 01. 10:48
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 01. 13:40
A falusi bioszar (mondjuk szombathelyt nem nevezném falunak) az a saját kertemben terem. és inkább szenvedek vele egy fél éven át (mert ugyebár kapálni meg gondozni is kell, nem csak beslattyogok a tecskóba és megveszem a paradicsomot, amire rá van hátul írva hogy nyomokban u-235-öt tartalmaz), de legalább vmi "természetközeli" kaját eszek.
Igen tudom jól mennyi káros behatás éri az embert egy nap, de próbálom ezt minél jobban csökkenteni (sorolhatnám mivel, de felesleges). De ha így gondolkozunk, hogy "nekünk már úgyis mindegy", azzal csak széttárjuk a kezünket, majd folytatjuk a saját sírunk ásását.
Nem élünk tovább - legalábbis agyarországon nem. Csak nézd meg mennyi az átlagéletkor egy fejlett(?) nyugati országban, és mennyi nálunk. Japánban (igaz nem nyugat) 77év ffiaknál nőknél 87,6 - nálunk 68,2 és 76,3 - pedig aztán a japókra rá lehet fogni mindent, csak azt nem, hogy kímélik magukat. Franciáknál ez 75 és 82 év.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy ennek a világnak tényleg reszeltek.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2008. 08. 01. 14:30
Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 14:40
A falusi bioszar (mondjuk szombathelyt nem nevezném falunak) az a saját kertemben terem. és inkább szenvedek vele egy fél éven át (mert ugyebár kapálni meg gondozni is kell, nem csak beslattyogok a tecskóba és megveszem a paradicsomot, amire rá van hátul írva hogy nyomokban u-235-öt tartalmaz), de legalább vmi "természetközeli" kaját eszek.
Igen tudom jól mennyi káros behatás éri az embert egy nap, de próbálom ezt minél jobban csökkenteni (sorolhatnám mivel, de felesleges). De ha így gondolkozunk, hogy "nekünk már úgyis mindegy", azzal csak széttárjuk a kezünket, majd folytatjuk a saját sírunk ásását.
Nem élünk tovább - legalábbis agyarországon nem. Csak nézd meg mennyi az átlagéletkor egy fejlett(?) nyugati országban, és mennyi nálunk. Japánban (igaz nem nyugat) 77év ffiaknál nőknél 87,6 - nálunk 68,2 és 76,3 - pedig aztán a japókra rá lehet fogni mindent, csak azt nem, hogy kímélik magukat. Franciáknál ez 75 és 82 év.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy ennek a világnak tényleg reszeltek.
-C0pp3rM!n3-
Szenvedsz egy fél éven át, hogy kapáld a bionövényt, amit: te is ugyanazzal a vizzel öntözöl, mint más. Vagy még rosszabbal. Amit ugyanazzal trágyázol. Vagy még rosszabbal. Ugyanazt a napot kapja. Vagy még rosszabbat. Nyomokban mit tartalmaz? Ugyanazt. Cserébe van némi ize, és fele akkora, 4x annyiért. Egy ősrégi ellentmondás, amit fel kéne végre fogni: természetközeli != egészséges.
Tovább élünk, mint 100-50-20 éve. Még később még tovább fogunk. Kérdés ez jó e. Japóknál nem azért élnek tovább, hanem mert egy csomó mindenben mások a mongoloidok, mint az europidek, más metabolizmus, testfelépités, kiválasztás, és még egy sor minden. Főleg a japánok. Mikroevolúció.
Ha szerinted is reszeltek a világnak, akkor mi ez a széttárod a kezed, de én nem duma?
Elküldve: 2008. 08. 01. 14:37
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 11:32
kresz, világvége, meg amit akartok
Elküldve: 2008. 08. 01. 14:46
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 11:32
Kár, hogy a szüleid nem így gondolkodtak...
Elküldve: 2008. 08. 01. 14:56
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 6:59
1. amit már mások írtak: ezek a bekezdések áltanánosságban szólnak
2. megpróbálom neked lefordítani autósra lefordítani:
a, ha 200zal száguldozik a városban főútvonalon, akkor nem számíthat arra, h meg fogják (tudni) adni az elsőbbséget, mert nem fogják "időben" észlelni (mezei futós példád)
b, ha főútvonalon kereszteződéshez _szabályosan_ érkezve észleled, h a csatlakozó úton haladó nem fogja tudni megadni az (áthaladási) elsőbbséget számodra, akkor minden tőled telhetőt meg kell tenned, h elhárísd a veszélyhelyzetet (member nem lassít a gyalogosátkelőhelyhez közeledve, hanem 50nel tép felé)
azt mondod, gyalogosnak nincsen feltétlen (áthaladási) elsőbbsége kijgyalátkhelyen
ezzel a logikával és hozzáállással járműnek sincs feltétlen (áthaladási) elsőbbsége útkereszteződésben
Szerkesztette: fram 2008. 08. 01. 15:34 -kor
Elküldve: 2008. 08. 01. 15:00
Idézet: Boba - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 11:43
Petőfi-Híd, pesti alsó rakpart
Elküldve: 2008. 08. 01. 15:30
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 15:30
that's a no-no. nem ugyanazzal a vízzel öntözzük. ha nem muszáj, nem öntözzük, mivel elég jó most a csapadékmennyiség. csak akkor kell öntözni, ha hetekig nem esik (Bálint gazda egypercesét hallották).
Nem trágyázzuk a növényeket (sem mi emberek, sem kutya, se macska, senki nem sz@rik a paradicsomkarók tövébe + vegyszert sem használunk).
Fele akkora ? ja.. a bolti, az fele akkora.
Igen, lehet a japók azért élnek tovább, de franciák is jóval tovább élnek mint mi.
Szétteszem a kezem, mert már látható jelei vannak annak, hogy előbb-utóbb ezt aFöld szépen meg fogja elégelni, amit az emberiség művel, de ettől függetlenül az én saját környezetemben megpróbálok normálisan, környezettudatosan élni - sok emberrel ellentétben, akik tesznek az egészre.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2008. 08. 01. 15:49
Elküldve: 2008. 08. 01. 15:55
Talán - Uri Gellerre gondolván - ha elegendően akarjuk, hogy "jobb" legyen, még akár lehet is belőle valami. Apránként. Másképp aligha. De ez csak véleményem.
Szerkesztette: Warrior 2008. 08. 01. 15:59 -kor
Elküldve: 2008. 08. 01. 17:18
Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 9:00
A zebra NEM úttest. A zebra gyalogjárda, ahol a járművek fokozott figyelemmel áthajthatnak.
Ennyi erővel szerintem most már te is elolvashatnád és megérthetnéd. Akkor nem alapvetően hibás feltételezéseken lovagolnál teljes mellszélességgel. Ha a kifejezetten KRESZ-ből idézett passzusok nem érthetőek, akkor nem tudok segíteni.
Én kiszálltam, ennek így semmi értelme.
.
.
Elküldve: 2008. 08. 01. 17:32
Idézet: Warrior - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 16:55
Arjuredi?
Elküldve: 2008. 08. 01. 17:39
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 18:18
A kocsiból? Mert szembe mész a pályán, mint a viccben.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 08. 01. 20:21

Touch the screen! I heal you!
Idézet
Elküldve: 2008. 08. 01. 23:08
Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 16:00
Thx! Margit hid plusz pesti also rakpart lett... igy is halal dugo volt.
Ezalatt az 1 delutan alatt annyi idiota autost lattam, mint videken egy het alatt. 3szor majdnem meghuztak a civicet... egyszer ugy, hogy parkoloban volt a kocsi, en alltam mellette majd egy 20eves kis pocs ugy gondolta, hogy egy toyota corollaval most hiperursebessegre kapcsol... a baj az volt, hogy a kocsi meg kanyarban volt mikor lepadlozta, elvesztette az uralmat a kocsi folott es ossze vissza kezdett himbalozni az a szar es kb 10 centire ment el a civictol... fel perc mulva hallottam, ahogy hasonlo sikerrel fordul ki egy utcabol. Utana orditottam es megkerdeztem, hogy a prostitualt edesanyja temetesere megy-e, de nem valaszolt sajnos.
A masik egy kanyarban savjat tartani keptelen Kia Carrens volt... ott beszartam, mer nemtudtam mar jobbrabb menni, igy inkabb fekeztem es elengedtem. Csikorogni csikorgott, kanyarodni viszont nem.
Nomeg persze az autopalyan az emberek... no offens, de a suzukivel iszonyat suicide hajlamuak voltak.
Elküldve: 2008. 08. 02. 10:32
en csak az m7esen mentem el delutan 5 korul gardonyig, oda masfel ora volt, vissza 20 perc, de ennyi hulyet regen lattam. kifele 5 km-enkent satufek, lelassit a semmi miatt 20ra a sor, aztan megyunk tovabb 90el... Egy LGx rendszamu zsir uj passat majdnem belem jott hatulrol vagy 100al, szerencsere neztem a tukrot satufekezes kozben es lementem a fure, igy is boven mellettem allt meg - ha nem huzodok le, most 1 meterrel rovidebb a laguna
Elküldve: 2008. 08. 02. 10:37
M7en mi hazafele tapasztaltunk furcsat... sacc/kb 4-5 kilometeres sor torlodott fel, 20-30al cammogtunk... elhaladtunk 5 rendorauto mellett amik fenyszirenaztak, majd ujra haladt tovabb a sor 130al. Ennek mi ertelme volt? (Amugymeg az elegge meglepett, hogy 1 de maximum 2 kilometerenkent rendorautok vagy motorok alltak mind a ket oldalon... minden egyes parkoloban es megallonal is allt legalabb 1 verda. Volt valami nagy hepaj mostanaban, vagy csak marha reg sztradaztam?)
Szerkesztette: Boba 2008. 08. 02. 10:40 -kor
Elküldve: 2008. 08. 02. 10:53
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 18:18
A múltkor diablovazze mondta nekem, most én mondom neked:hagyd a fenébe.
Ha akarod, vastaggal is leírom.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo

Súgó
A téma zárva.