Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 20:14
Pl megmagyarázza miért sz@rik nagy ívben minden szabályra

Nem megy a bicikliúton mert kátyús (lol) nem áll meg a stoptáblánál/pirosnál, tudom, hogy több országban mehetnek szemben az egyirányú utcában a kerékpárosok, nálunk ez fail ugyan úgy mint a buszsáv használata és a jobbról kerülöm a kocsisort

Persze nem kell ismerniük a KRESZ-t, nem kell rá biztosítás, nem kell semmi, de a sebességkorlátozást át kell gondolni....
Szerintem a legveszélyesebb kihágás biciklis részéről az egyirányú utcában szembe menés, pedig legtöbben ezt tartják a legmebocsájthatóbb bűnnek biciklin ülve. Csak abba nem gondol bele a szerencsétlen, hogy a keresztező útról érkezők nem fognak rá számítani. Mert ha úgy menne, hogy minden kereszteződésnél megállna mintha stoptábla lenne, akkor ok menjen. De szerintem akkor már gyorsabb arra kerülni ami nem egyirányú.
Ami a piros lámpát illeti, az kevésbé veszélyes, mert akár hiszed akár nem, tényleg jobban belátni a kereszteződéseket biciklin ülve. Ettől függetlenül én ha autóúton megyek sose megyek át piroson, szépen kivárom. Viszont a bicikliútra telepített nyomógombos lófaszokon szemrebbenés nélkül átmegyek ha szabad az út. Azt aki kitalálta, hogy oda olyanok kellenek elküldeném sóbányába. Megállsz megnyomod a gombot, utána 2 lámpaváltás után enged át, csak azért, hogy az előtte 25m-rel levő következő ilyennnél megint megállhass és nyomhasd a gombot.
Pl a rákos patak melletti bicikliút, ahol teljesen beláthatatlan a keresztező út és úgyis meg kell állnod előtte, ott nincs lámpa. De ahol már 50m-ről látod, hogy jön e valami, oda a nagyokosok nyomógombos lámpát telepítettek a macisajt helyére. Hát a qrva anyja álljon meg neki.
A buszsávban biciklizéssel nem tudom mi a baja bárkinek is, a kreszen kívül. Te komolyan jobban örülnél neki, ha az autók között kóvályogna a biciklis, ahelyett, hogy a töküres buszsávban menne?
Zebrán biciklizés, egy baromság, egyáltalán hogy kerül a biciklis a zebrára? Ha a párhuzamos úton megy, akkor átmegy az úton, amikor zöld a lámpa, ha ki akarja használni a zebrán az előnyt igenis szálljon le, mert qrva veszélyes egy a holttérből átszáguldó biciklis a zebrán amikor kanyarodsz.
Ezzel el is érkesztünk a másik pellengérhez az út mellett párhuzamosan haladó bicikliúthoz. Én azért nem használom biciklivel, mert sokkal de sokkal veszélyesebb mint az út széle.
A jobbra kanyarodó autós nem lát időben, csak a vakszerencsén múlik, hogy nem üt el. A mellékutcából érkező autó meg megint nem ad elsőbbséget, nem is tud, mert ha annyira kidugja az orrát, hogy belássa a bicikliutat az autó eleje már rajta van, és ha emberi tempóval jössz nekiütközhetsz. Így a biciklisnek két választása van, ha nem akar rövidúton elpusztulni: Vagy minden útkereszteződésnél megáll, és elengedi a jobbra kanyaradó autót, vagy megvárja amíg biztos lesz, hogy megáll, és benéz a betorkolló kis utcába is, hogy onnan se jön valaki. Vagyis mintha minden bekötő útnál egy stop tábla lenne úgy kell mennie, pedig kresz szerint neki van elsőbbsége végig mindenkivel szemben. Vagy a másik lehetőség, amit én szoktam választani, hogy inkább rámegyek az útra, ugyanis ott a jobbra kanyarodó is lát, és a mellékútról érkező is lát, és meg fogja adni az elsőbbséget.
Ami a járdán biciklizést illeti, felőlem mehet ott, amíg nem veszélyezteti a gyalogosokat, de a qrva anyját csöngesse le a járdán. Én mint biciklis elvárom a gyalogosoktól, hogy letakarodjanak a kerékpárútról, ha már arra szottyan úri kedvük, hogy a kerékpárúttól 2m-re levő gyalogosjárda helyett azon sétáltatják a korcsaikat. Így csak természetes, hogy elfogadom, hogy a járda viszont az övéké, ha elengednek megköszönöm, ha nem férek el mellettük lelassítok, sőt ha kell meg is állok, de nem fogom lecsöngetni. Ez ugyanakkora ha nem nagyobb bunkóság, mint amikor az autós ledudálja a biciklist az útról.
Villamossínen biciklizésről nem tudok nyilatkozni, én mint biciklis is úgy gondolom, hogy extrém sportnak talán elmenne, de nap mint nap így közlekedni kissé merész. Főleg zárt villamospályán, menekülőútvonal nélkül.
A sebességkorlátozással nem tudom mit akar, szerintem elég pontosan definiálva van, hogy járdán 10kmh, kerékpár+gyalogúton 20kmh, közúton és dedikált kerékpárúton pedig 40kmh
Szerintem 40-nél nem is kell többet engedni, mert a kerékpár fékje jóval kevésbé hatékony mint egy autóé vagy motoré. Na nem mintha láttam volna valaha, hogy bicikliseket radaroztak volna

Esetleg lakott területen kívül lehetne magasabb a sebességhatár, hogy az outisok kiélhessék magukat. De a legtöbb kocabiciklis saját erőből amúgy se bírja átlépni a 40-et sík úton.
A jobbról kerülöm a kocsisort az önvédelmi mehanizmus, én esküszöm megpróbáltam balról kerülni őket, attól még vörösebb lett az autósók feje, sőt 5-ből 3 behúzódott a felezővonalra, nehogy el tudjak menni. Így marad a jobbról előzés. Pedig motorosok elől már egyre többen húzódnak le jobbra, nem értem a bicikli miért vált ki ekkora ellenszenvet, hogy mindenáron hátráltatni próbálnak, leszorítással is akár. Különösen a fehér furgonokkal gyűlt meg a bajom, amikor balról próbáltam előzni az álló / araszoló kocsisort.