HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#541 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 17:55

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 18:48

Biztosan egy kis izgalomra vágyik a magányos futása közben.
Egyszer majd nem lesz szerencséje és nem fog futni egy darabig.

hülyék sajna mindenhol vannak.

-C0pp3rM!n3-

#542 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 18:00

A baj csak az, hogy ha elcsapod, ő "csak" meghal, te pedig elrohadhatsz a kóterban....

#543 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 18:53

Idézet: keton - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 18:37

Kontráznék: a minap este, már jócskán sötétben egy futó úrral találkoztam az alsó rakparton, aki úgy gondolta, hogy neki ez a legjobb hely arra, hogy a hobbiját gyakorolja. Persze sötét ruhákban. Szerencsére a cipőjének a sarkán volt egy kis fényvisszaverő csík, ha koszos is volt, de azért megcsillant, és ki tudtam kerülni. Igazán leszokhatna erről a tevékenységről. Csak azt nem értem, hogy neki ez miért jó? Este fél tízkor már nincs a járdákon túl nagy forgalom, de a rakparton még igen. Neki miért jó az, hogy 70-nel húznak el mellette centikre az autók, kipufogófüstben fut, sötétben? Sosem fogom megérteni. Az őrangyala nagyon sokat dolgozott aznap este...

biztos extrém sporolo :D
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#544 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 20:45

Idézet: keton - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 18:37

Persze sötét ruhákban. Szerencsére a cipőjének a sarkán volt egy kis fényvisszaverő csík, ha koszos is volt, de azért megcsillant, és ki tudtam kerülni. Igazán leszokhatna erről a tevékenységről. Csak azt nem értem, hogy neki ez miért jó? Este fél tízkor már nincs a járdákon túl nagy forgalom, de a rakparton még igen. Neki miért jó az, hogy 70-nel húznak el mellette centikre az autók, kipufogófüstben fut, sötétben? Sosem fogom megérteni. Az őrangyala nagyon sokat dolgozott aznap este...

Pszichésen jól esik neki, hogy saját elgondolása szerint ő rendszeresen sportol.
Pedig még a kresz-ben is benne van a láthatóság.Szóval nem kell felhagyni vele, csak másképp kellene csinálnia.Persze ha a gyalogátkelőn szaladgálna ...
Már Hofi is megmondta, "...Andrási úúúúút, Hősök tereeeee, ahol naponta ezermillió autó fossa a füstöt, ő ott fut...." :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#545 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 07:31

Idézet

*Az úton alkalmazott jelzések célját, értelmét, hasznosságát vagy szükségességét a közlekedésben részt vevők nem mérlegelhetik: a jelzésekhez való alkalmazkodás kötelezettsége a jelzésekről alkotott véleményüktől függetlenül fennáll, még akkor is, ha a jelzések látszólag ellentmondanak a közlekedés más szabályainak vagy az ideiglenesen kihelyezett jelzések látszólag már nem időszerűek.

Idézet

Az ún. „bizalmi elvet” a jogszabály konkrétan nem fogalmazza meg, csak a bevezetőben utal rá. Nyilvánvaló azonban, hogy a bizalmi elv alkalmazása nélkül folyamatos és biztonságos közlekedés nem képzelhető el. Ennek lényege, hogy minden közlekedő joggal számíthat arra, hogy a közlekedés szabályait mások is megtartják. A bizalmi elv alól azonban vannak lényeges kivételek:

– aki maga is szabálytalanul közlekedik, eredményesen nem hivatkozhat arra, hogy bízott mások szabályos közlekedésében;

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#546 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:03

Idézet

aki maga is szabálytalanul közlekedik, eredményesen nem hivatkozhat arra, hogy bízott mások szabályos közlekedésében;

Nem tudom, honnan az idézet, azt viszont nem látom be, ha valaki szabálytalan, miért ne hihetné, hogy a többi szabályos.. (bizalmi elv)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#547 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:07

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:03

Nem tudom, honnan az idézet, azt viszont nem látom be, ha valaki szabálytalan, miért ne hihetné, hogy a többi szabályos.. (bizalmi elv)

Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#548 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:09

Nameg, ettől nagyobb baromságot, hogy bizalmi elv, régen se tudtam elképzelni, és nem is értettem. Hogy bizzak én abban, hogy egy olyan országban, ahol az emberek a saját szomszédjuk küszöbére szarnak jó 1000 éve, ott majd pont a közlekedésben lesznek előzékenyeg és szabálytisztelők. Szerintem inkább bizalmatlansági elvnek kéne hivni, hogy haver, eszedbe ne jusson senkibe bizni, és mindig figyelj oda, mert helyetted a kutya nem teszi meg, sőt, figyelj oda más helyett is, mert sokan még arra is képtelenek hogy saját magukra ügyeljenek. Legalábbis, engem igy tanitottak anno.

#549 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:17

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:03

levezetem neked, de csak akkor, ha tényleg érdekel
Ciciman is on borda

#550 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:57

Idézet

A zebra NEM úttest. A zebra gyalogjárda, ahol a járművek fokozott figyelemmel áthajthatnak.

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 21:50

A többi mismásolás és félrebeszélés. :)

Plíííz

Egy paragrafust, egy kresz cikkelyt, egy definíciót, egy ... bármit :)
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#551 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:11

Idézet: Attees - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:57

Plíííz

http://net.jogtar.hu...id=97500001.KPM

Idézet

Gyalogosok közlekedése

21. §
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.

(8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#552 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:19

Idézet: Attees - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:57

Plíííz

Idézet

a) „Kijelölt gyalogosátkelőhely” (103. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttestet a táblánál útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely keresztezi

1. általában az út két oldalán lévő - gyalogosforgalom célját szolgáló -  járdát köti össze
2. a gyalogosok elsőbbségi területét jelöli (és csak a gyalogosok elsőbbségi területét jelöli)
3. keresztezi az úttestet

elvitatkozgathatunk, h mi is ez pontosan, de nem úttest, az tuti  :)
Ciciman is on borda

#553 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:22

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:09

Szerintem inkább bizalmatlansági elvnek kéne hivni, hogy haver, eszedbe ne jusson senkibe bizni, és mindig figyelj oda, mert helyetted a kutya nem teszi meg, sőt, figyelj oda más helyett is, mert sokan még arra is képtelenek hogy saját magukra ügyeljenek.

Sajnos ezzel egyetertek.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#554 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 10:06

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 18:48

Biztosan egy kis izgalomra vágyik a magányos futása közben.
Egyszer majd nem lesz szerencséje és nem fog futni egy darabig.

De fog futni - egy darabig.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#555 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 11:00

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:17

levezetem neked, de csak akkor, ha tényleg érdekel

Leírhatod nyugodtan én nem látom az összefüggést...  :think:

#556 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 11:29

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 12:00

Leírhatod nyugodtan én nem látom az összefüggést...  :think:

1. veszélyhelyzetet köteles mindenki elhárítani
2. amit Lauda is szokott hangoztatni: a legtöbb bekövetkezett balesethez 2 ember szabályszegése (vagy szabálynem-követése) kell

de a lényeg: bizalmi elvet szem előtt tartva kereszteződésben nem nézel el messzebb, csak ameddig szoktál

ha már elvesztetted a bizalmad :) akkor megnézed, jöne állat 200zal, úgy, mint a múltkorjában

átlagostól eltérő közlekedési módra ott vannak a plusz figyelemfelkeltő berendezések: elakadásjelző, sárga villogó, kék-piros viilogó, sziréna

kicsit pilleszt a hőség, nem tudom érhető-e

lényeg: azért nem lesznek mások szabályosak a szabályszegővel szemben, mert nem számítanak rá és emiatt nem veszik észre

tehát nem úgy kell érteni, h akkor mások  ráhúzzák a kormányt meg besatuznak előtte szánt szándékkal a szabálytalankodóra
Ciciman is on borda

#557 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 11:31

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:19

1. általában az út két oldalán lévő - gyalogosforgalom célját szolgáló -  járdát köti össze
2. a gyalogosok elsőbbségi területét jelöli (és csak a gyalogosok elsőbbségi területét jelöli)
3. keresztezi az úttestet

elvitatkozgathatunk, h mi is ez pontosan, de nem úttest, az tuti  :)

Na jó...

Idézet

A gyalogosforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek

8. § (1) A gyalogosforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék két (felül álló gyalogost mutató piros, alul haladó gyalogost mutató zöld fényű) lámpából áll, és sorrendben folyamatos zöld, villogó zöld, majd piros fényjelzést ad. A fényjelző készülék folyamatos zöld fény jelzésnél folyamatos, a villogó zöld fényjelzésnél szaggatott kiegészítő hangjelzést is adhat.

(2) Az (1) bekezdésben említett fényjelző készülék fényjelzéseinek a jelentése:

a) a folyamatos zöld fény szabad utat jelez: a gyalogos az úttesten áthaladhat;

b) a villogó zöld fény az áthaladásra engedélyezett időtartam végét jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet, az úttesten levő gyalogos pedig köteles az áthaladást mielőbb befejezni;

c) a piros fény az áthaladás tilalmát jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet.

(3) Ha az (1) bekezdésben említett fényjelző készülék lámpái az álló vagy a haladó gyalogos mellett kerékpárt is mutatnak, a (2) bekezdés rendelkezései - értelemszerűen - az úttestet keresztező kerékpárúton haladó kerékpárosra is vonatkoznak.

(4) Ahol a gyalogosforgalom irányítására külön fényjelző készüléket nem helyeztek el, a 9. § (1) bekezdésének a) pontjában említett fényjelző készülék jelzései - értelemszerűen - irányadók a gyalogosokra is.

Na most persze igaz, hogy itt nem írnak zebráról, de ugye tegyük fel, hogy a "gyalogosforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek" általában zebrák környékén szoktak felbukkanni... :)

#558 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 11:43

Plusz ha a zebra nem az úttest része, hanem a járdáé, mit kereshetek én rajta mint autós szabályosan?

#559 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 11:47

ahogy mondod "zebrát" nem ír,
valamint ez (is) szerepel az idézetben:

Idézet

az úttestet keresztező kerékpárúton haladó kerékpáros

nocsak, a kerékpárút tudja keresztezni az úttestet
és a biciklis sem az úttesten halad át, hanem az úttestet keresztező kerékpárúton halad

lassan csak eljutunk az úttestet keresztező járdáig  :D  ;) 
Ciciman is on borda

#560 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 12:04

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 11:47

ahogy mondod "zebrát" nem ír,
valamint ez (is) szerepel az idézetben:

nocsak, a kerékpárút tudja keresztezni az úttestet
és a biciklis sem az úttesten halad át, hanem az úttestet keresztező kerékpárúton halad

lassan csak eljutunk az úttestet keresztező járdáig  :D  ;) 

De ha a gyalogos a zöld jelzésen átkelhet az úttesten, akkor ő alábújhat az úttestet keresztező járdának? Ügyes kis krapek.

Idézet

p) „Gyalogosátkelés” (83. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttesten útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely van;

Az úttesten van egy zebra felfestve. Nem járda, csak pár csík rajta az úttesten ("útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely"), aminek a jelentését (remélhetőleg) mindenki ismeri.

Igazából nem tudom, hogy mi a fenéért vitatkozunk ezen, ha járda a neve, ha úttest a neve, de ha homokdűnén van a zebra felfestve, akkor is elsőbbsége van a gyalogosnak. :D

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.