HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:25

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:21

Onnan indult, hogy szerinted mindehol tok alkalmatlan, mert te gyerekjateknak tartod, es mikor azt probaltuk megmutatni, hogy van, ahol ez nem igy van, arra meg csak legyintettel, hogy de.

Szoval nem vagyok en egyedul a ,,nezze meg kend mirol beszelunk'' temaban. ;)

Ne kavarj, innet indult. Mondtam, hogy nem figyelsz. :)

charlie: tok mindegy, pulzus fel, johet az izzadas. Nem lehet mindig csak a vasak alatt fekudni... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#762 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:00

Összehasonlithatjuk, nyugodtan. Sorold, mennyi egy normális bringa, ami MINDENNAPI használatra alkalmas, nem bohóckodni, tekerni pár kilómétert aztán telefosott gatyával beesni a zuhany alá, hanem könnyű váz, normális, használható áttételezés, kényelmes nyereg, lámpa, tisztességes sisak, térd, könyök, csuklódvédő, esetleg gerincprotektor, mindentudó komputertől eltekintek.
Aztán nézzük, hogy átlagfelhasználás mellett mit bir a kerékagy, a váltója, gumik, illetve, használhatóságra mit birsz vele elhordani, hova birsz vele normálisan, mégegyszer mondom, EMBER MÓDJÁRA eljutni. A baromság nem érdekel, hogy fel lehet tekerni a himalájára is, meg full kandeszesen is be lehet esni egy ügyfélhez.
Aztán lássuk, mit lehet autóban ügyesiteni.

60k a gép + kiegészítők 40k

térd-könyök-csulkó-gerincvédő csak a motorosoknak ill a kezdő brinyigliseknek jár  :D

átlagfelhasználás mellett max 20k-t költesz évente és valszeg gumibelső lesz a sláger  :cool:

120k-ért már olyat kapsz, amit jó eséllyel el is lopnak, sajnos
szal mindennapi használatra ezért sem kell drága gép
jobb gép talán jobban bírja, de az extrább cuccok szinten tartása is többe fog kerülni
Ciciman is on borda

#763 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:30

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:47

hazafelé miért baj, ha megizzadsz?

És hát ugye default, hogy munka után az ember egyből hazamegy, nincs semmi dogla...

Szerkesztette: Harlequin 2008. 08. 08. 14:31 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#764 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:25

Mert tv nélkül nincs élet mégsem? Amiatt a fosláda miatt bent rohadni a szobában nem semmi. Na meg szobabiciklitől virágillatú leszel?

Sajnalom, en nezek tevet, az a napi fel-haromnegyed ora ertelmes tartalom azon is osszejon (dvd felvevo, torrent rulez). Szobabicikli utan ket percel a zuhany alatt allok, es nem a munkatarsaimat boldogitom a szagommal. Es meg egyszer: nem kozlekedem a belvarosban autoval. Mert nem arra valo.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#765 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:25

Ne kavarj, innet indult. Mondtam, hogy nem figyelsz. :)

charlie: tok mindegy, pulzus fel, johet az izzadas. Nem lehet mindig csak a vasak alatt fekudni... :)

Samott

Aha, a felette levo x oldal a bringakrol meg ott sincs ;)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#766 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:02

Hányszor jártál arra, hogy igy vágod az mennyire zsirság? Mert mesélhetnék, mi van ott, csak azért.
Az, hogy én milyen biciklit láttam, vagy sem, az meg nem tudom hogy a pék lisztes faszában kapcsolódik ide? Az én céljaimra a bicikli a-l-k-a-l-m-a-t-l-a-n. Mit szereretnél még tőlem, de komolyan?

tőled semmit, csak leírtam, h nincs igazad
Ciciman is on borda

#767 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:34

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:01

lehet kivételekbe kapaszkodni, de ettől még alternatíva a brinyigli

Pont annyira, mint a speedmotor. Lehet szép, lehet drága, lehet vele közlekedni, lehet büszkének lenni arra, hogy azzal közlekedsz, de ezeken kívül másra nem jó a bringa idehaza. Ugyanúgy, mint ahogy az autópályás közlekedésnek, a bringázásnak sincs meg a kellő hagyománya és kultúrája, infrastruktúrája. Lényegében az elmúlt 50 évből úgy 5 volt, amikor esetleg néhány közlekedésszakértő a bringát is közlekedésre alkalmas járműnek nézte. A maradék 45-ben meg a sportolók, különcök,  gyerekek és részeg parasztemberek használati tárgya volt. Mégis mit vársz? Manapság egyre inkább nem divat minden nap 2 zsömléért meg fél tejért + 20 deka parizerért menni a boltba, hanem heti egyszer teleb@szom a verda csomagtartóját a hipermarketben, oszt' jóvan. Miért? Mert a kisboltban 400 ft a parizer, a marketben meg ugyanaz 150 egyrészt, másrészt meg idő sincs minden nap bótba menni. A holland megteheti, mert van ideje és meg tudja fizetni. Gombamód szaporodnak az ipari parkok, amik a külvárosi részeken épülnek, belvárosi/városmásikfelénlakó gyerek nem fog napi 30 km-t és egyben 2 órát bringázni a melóbajárás miatt. Vidéki gyerek megint nem, vagy tömegközlekedik, vagy céges járat, vagy autó. Kevesen vannak - főleg vidéken - akiknek bringával elérhető közelségben van a munkahelyük, sőt zárják be sorban a falusi iskolákat, a gyerekeknek a városba kell járniuk vagy busszal, vagy a szüleik, akik dolgozni mennek, viszik be-haza őket autóval.

Mi a fenére alternatíva ma magyarországon a bicikli... Hétvégi aktív kikapcsolódásra. Ja, meg melldöngetésre, hogy b@szottul környezettudatos vagyok, de azért a fürdőben égve felejted a villanyt és télen 25 fokot csinálsz otthon, holott a 18 is még pont kellemes... :Đ

Szerkesztette: Drummaster 2008. 08. 08. 14:38 -kor

#768 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:36

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:30

Aha, a felette levo x oldal a bringakrol meg ott sincs ;)

De, tobb szal fut parhuzamosan, az az egyik volt.

Samott

#769 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:38

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:30

És hát ugye default, hogy munkaután az ember egyből hazamegy, nincs semmi dogla...

meg az is, h default nem iszik soha semmi alkoholt és mindig lemondások nélkül elautózhat bárhová, van parkolóhely, nincs dugó, van aprója ...

ezzel azt akarom csak mondani, h az ilyen próbálkozás csak nyafogás-kifogás kategória
Ciciman is on borda

#770 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:34

Mi a fenére alternatíva ma magyarországon a bicikli... Hétvégi aktív kikapcsolódásra. Ja, meg melldöngetésre, hogy b@szottul környezettudatos vagyok, de azért a fürdőben égve felejted a villanyt és télen 25 fokot csinálsz otthon, holott a 18 is még pont kellemes... :Đ

egy újabb demagóg hozzászólást olvashattunk  :)

mire jó ma a MÁV? köbö semmmire
ebből az következik, h a vasút (ill vasúti személyszállítás) egy elvetendő rossz?  :confused:

már megint mi, magyarok tudjuk a frankót, tőlünk nyugatra meg tolják bele értelmetlenül a pénzt, h elmondhassák magunkról, h ők milyen környezettudatosak, meghogy alternatíva  :D
Ciciman is on borda

#771 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:46

...

Szerkesztette: fram 2008. 08. 08. 14:50 -kor

Ciciman is on borda

#772 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:48

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:00

Összehasonlithatjuk, nyugodtan.

A fenetudja.  Az én biciklim kb 800EUR volt, egy új alap Golf meg 16kEUR.  Innentől nem foglalkoztam tovább a dologgal.

#773 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:50

Idézet: Harlequin - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:30

És hát ugye default, hogy munka után az ember egyből hazamegy, nincs semmi dogla...

Erre írtam, hogy ha nem megy haza, akkor természetesen nem biciklivel fog elindulni. Ahogy én sem azzal megyek ha nem haza megyek munka után. Ezeken a napokon természetesen senki sem fog pisztollyal kényszeríteni, hogy márpedig biciklizz.

Egyszerűen nem értem miért nektek csak A/B van? Vagy állandóan autó vagy állandóan bicikli?

#774 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:52

belvárosi/városmásikfelénlakó gyerek nem fog napi 30 km-t és egyben 2 órát bringázni a melóbajárás miatt.

Hanem inkább bkv-zik 3 órát  :omg:

#775 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:54

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:13

kint voltál, beszéltél velük, tudod, mi a véleményül és hozzáállásuk?

Ja, behozták tetőcsomin a bringát, aztán csinálták a hülyeséget.
Make love not Wor.

#776 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:58

A holland megteheti, mert van ideje és meg tudja fizetni. Gombamód szaporodnak az ipari parkok, amik a külvárosi részeken épülnek, belvárosi/városmásikfelénlakó gyerek nem fog napi 30 km-t és egyben 2 órát bringázni a melóbajárás miatt.

Holland úgyis szarik bele mindenbe. Lehet vagdalkozni bármivel, de míg Amsterdamban egy ilyen ipari park mellett lévő irodából 1 óra alatt a belváros másik végén voltunk (gyalog), addig nincs miről pofázni. Pesti viszonylatban ez kb. legyen egy Biatorbágy-Nuygati pu viszonylat. Aztán lehet gondolkozni.

Na jó, ott ia a Media Markt, meg az Arena kicsit kintebb van, de az iroda az kvázi a nem éppen elit környék város széle, ami belvárostól is 1 villamossal kb. 5 megálló.
Make love not Wor.

#777 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:50

Egyszerűen nem értem miért nektek csak A/B van? Vagy állandóan autó vagy állandóan bicikli?

Én autó vagy tömegköz. Bringa odahaza el sem férne, meg nincs is. Ha rövidebb távra megyek, akkor gyalog aztán kész. De már rövidebb távra is kocsival megyek, mert úgyis el kell menni valami marhaságért, meg vissza, vagy csak cipelni dolgot, mert az ilyen.
Make love not Wor.

#778 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:03

Idézet: szeder - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:25

Mérgező port szív a város - A felhúzott kocsiablak és a szűrőberendezés sem segít

Ilyenkor mindig elmerengek azon, hogy ez a sok, nap mint nap biciklivel közlekedő német (holland, stb.) atyafi mekkora tévedésben él...

Tehát újra: belső keringetés.

Hümm, rendkívül érdekes, 2 hete eltöltöttem 4 napot München (igazán szellős város, kis forgalommal, elfér a biciklis) + környékén, csellengtem ott legalább 600 kilométert. Egyetlen biciklissel nem találkoztam, ez különösen fura volt Magyarország után. Sem Münchenben, sem a 20-30 ezres városban, sem a legkisebb falvakban (pedig jártam olyanban, ami az ADAC térképen nincs rajta). Szóval mondogatni nagyon jól lehet, csak a gyakorlat nem látszik ezt ennyire szépen igazolni.

#779 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:59

Én autó vagy tömegköz. Bringa odahaza el sem férne, meg nincs is. Ha rövidebb távra megyek, akkor gyalog aztán kész. De már rövidebb távra is kocsival megyek, mert úgyis el kell menni valami marhaságért, meg vissza, vagy csak cipelni dolgot, mert az ilyen.

meg lusta vagy és bele sem gondolsz, h mi lenne ha biciklivel mennél  :)
pince már nincs meg? ott leférne 1-2 4si helyén  :D
Ciciman is on borda

#780 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 16:03

Hümm, rendkívül érdekes, 2 hete eltöltöttem 4 napot München (igazán szellős város, kis forgalommal, elfér a biciklis) + környékén,

Pedig ott van retabike is, emeltdíjas SMS-el, meg ilyesmivel. Városház téren biztos nem ültél ki egy sörre, ott szoktak tekerni, de Amsterdam után nekem már semmi sem látványos, mert ha valahol bickli, akkor ott nagyon. Bár kínáról meséltek még érdekes dolgokat, tán majd meglsem azt is :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.