Gyanítom, hogy hatalmas hullámot indítana el. Magyarok azt mondanák, hogy "Akkor kezdjük ki a köcsög trafit, mert én ott és akkor pont nem annyival nyomtam. Vagyis lehet, hogy máskor igen, de pont ott és pont akkor pont nem. Hát nem is vagyok olyan! Meg különben is, majd ha rám bizonyítják, akkor LEHET, hogy foglalkozom a gondolattal, hogy talán mégis nyomtam neki pont ott és pont akkor..."
Ebben benne van az összes világfájdalom, de komolyan, az ősrobbanás óta, ami sok magyar fejben összegyűlt, s most zuhan kifelé a rendőrség irányába minden lehetséges segglyukon át. Meg a hatalmas tiszteletlenség a szerv irányába, hogy "akkor azok most kinek képzelik magukat, ha én jövök, nincs nekik még fingani sem joguk".
Csak azt az apróságot felejtik el, hogy épp saját magukról nyilatkoznak, akik így beszélnek. A valóság az, hogy működhet rosszul bármilyen berendezés. Csak akiknek ennyire finghatnékjuk lenne, azoknak fingjuk sincs arról, hogy mit jelent a "hatóságilag hitelesített" jelző.
Ami engem bosszant az egészben, az az, hogy a sok ... magyar sajnos tényleg nem abból indul ki, hogy ő mit csinált, hanem abból, hogy miért kérik ezt rajta számon. S itt a probléma.
A fenti eset inkább vicces kell hogy legyen, mint komoly.
Inkább ide vágó: tegnap mentem át Miskolcon, Diósgyőrben. Építik a villamos síneket, az egész pálya ki van bontva, szinte teljes hosszon, a széles x sávos út le van szűkítve gyakorlatilag kifelé haladva 1 db sávra. Ott haladok, előttem is vagy 3-4 autó, sor van, nyugisan megyünk. Mögöttem megjelenik a tükörben "a játékos", jobbra-balra verődik, 1 pillanat alatt látszik a mozgásán, hogy az idegbetegség szinonimája csupán halovány közelítése annak amilyen (volt már itt szó arról, hogyan lehet kiszúrni az autó mozgásáról, ha valaki hülye; írtam, hogy van, amikor 1 másodperc sem kell ehhez). Nem villogott, nem dudált, csak rángatta a kormányt, tutira menni akart volna, nem lehetett előzni, mert kerítés volt mindkét oldalt, nem lehetett férni, meg előttem is pár autó haladt. Belegondoltam, mint csinál ez, ha szabad mennie?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."