HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 895
  • 896
  • 897
  • 898
  • 899
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#17921 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 04. 21:01

Azert van boven eset, amikor a kozossegi kozlekedes nem alternativa idoben. Nekem napi 1 3/4 ora oda meg ugyanennyi vissza meloba. Autoval 50 perc (lenne, ha lenne autom, meg ha azt a horribilis mennyisegu benzint bele tudnam lapatolni). Es az 1 3/4 oraba meg bele sem szamoltam meg azt a pluszt, ami abbol van, hogy korabban erek be, es kesobb indulok el melobol a menetrend miatt (meg az olyanokat, hogy a volan seggfej modon 12 perc atszallasi idot biztosit egy kozvetlen a mav allomas mellol indulo busznal, amikor a fele is sok lenne).
Szerintem boven tulmutatna a kenyelmessegen az, ha autoval jarnek, hogy napi kozel majd' 3 oraval kesebbet ingazzak. Az az idorol szolna.

Szerkesztette: asdf 2011. 06. 04. 21:02 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#17922 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 04. 21:40

Miért ne tarthatna más is vidékre?
Valami előnyük csak van az autóból (még ha az a te szemedben nem is előny: pl. a kényelem), különben nem azzal mennének.

Egyébként meg ha nem kell a kényelem, simán mehetnél vonattal: Déli pu.-Győr: 131 km az Elvira szerint, 1:20 és 2:00 közötti menetidők vannak (persze ez nem kaputól-kapuig, mint kocsival).
Van kolléga, aki Esztergomból jár be vonattal naponta, igaz az csak 50-60 km, de az is 1:30 perc a Nyugatiból, időben nem több, mintha Győrbe mennél 1:20 perc alatt.
Szóval mégis csak a kényelem miatt autózol Győrbe és csak nagyobb tőled a forgalmi dugó a városban.
Ezt mondom én.
Te meg azt mondod, hogy menjek a picsába, a f*szod se fog vonatozni Győrig, mert én azt mondom, hogy csak a kényelem miatt autózol :) Ugyanígy más se akar buszozni/vonatozni ameddig megy, még ha nem is Győrbe megy.

És mindenki azt gondolja, hogy a többiek miért autóznak, ők mehetnének busszal csak lusták, és csak az utat foglalják és a dugót csinálják.

Munkaügyben való utazás kicsit más - nálunk full költségtérítéssel akkor is preferált az autó utazásra, ha sokkal drágább, mint a vonat. Mert a munkaidőm sokkal drágább, mint a különbség.

#17923 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 04. 21:40

Miért ne tarthatna más is vidékre?
Valami előnyük csak van az autóból (még ha az a te szemedben nem is előny: pl. a kényelem), különben nem azzal mennének.

Egyébként meg ha nem kell a kényelem, simán mehetnél vonattal: Déli pu.-Győr: 131 km az Elvira szerint, 1:20 és 2:00 közötti menetidők vannak (persze ez nem kaputól-kapuig, mint kocsival).
Van kolléga, aki Esztergomból jár be vonattal naponta, igaz az csak 50-60 km, de az is 1:30 perc a Nyugatiból, időben nem több, mintha Győrbe mennél 1:20 perc alatt.
Szóval mégis csak a kényelem miatt autózol Győrbe és csak nagyobb tőled a forgalmi dugó a városban.
Ezt mondom én.
Te meg azt mondod, hogy menjek a picsába, a f*szod se fog vonatozni Győrig, mert én azt mondom, hogy csak a kényelem miatt autózol :) Ugyanígy más se akar buszozni/vonatozni ameddig megy, még ha nem is Győrbe megy.

És mindenki azt gondolja, hogy a többiek miért autóznak, ők mehetnének busszal csak lusták, és csak az utat foglalják és a dugót csinálják.

Tarthat más is. De nem hiszem el, hogy mindenki, hiszen akkor a belvárosban sem lenne dugó, mert nem menne oda senki, nemde?

Sajnos a legtöbbször nem nagyvárosokba tartok, így a vasút ilyenkor nem alternatíva. De volt már rá példa, hogy olyan ügyfélhez kellett menni, aki a vasútállomástól 5 perc sétányira volt, és bizony a nagyfőnök vonatra szállt. Jelentem, hogy még mindig él, és nem ették meg a MÁV-zombik, amiktől az autós kollégák úgy félnek. :)

Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett. Te úgy gondolod, hogy minden autósnak nagyon komoly oka van arra, hogy nem választja a tömegközlekedést, mert akinek az bármilyen szinten elfogadható alternatíva, az már úgyis a villamoson ül. Én úgy gondolom, hogy nagyon sok (nem mindenki) ember átülhetne az autójából a tömegközlekedésre, mert se időben, se pénzben nem járna rosszabbul (értelemszerűen azokon a területeken, ahol adottak a feltételek). A kényelem árát meg ki kell fizetni, dugóban állással, és ennek megfelelően a benzinkúton. Természetesen nem azokról a környékekről beszélek, ahol két óránként elmegy egy busz, mert az nem alternatíva.

#17924 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 04. 22:46

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 20:33

Ne az extrémebbnél extrémebb példákat hozzátok,

Én is HÉVezek, meg ezazamaz, szopok is, mert mikor volt parkolóbérletem, akkor abban a hónapban tudtam HÉVezni, vagy éppen hazamenni a kocsiért. Mikor lemondtam, mert keveset használtam, akkor megálltam az utcán "csak 1 órácskára", de mégis 3ezer lett a számlám.

Aztán múlt héten is 2szer kellett este kimennem júzerhez, volt közte Újpest,vidék, miazmás. Eddig nem extrém, nekem minden napos, hogy valami megáll, és pont hülye helyeken vannak, ami autóval 20-30 perc, az BKV-val bőven több. Plusz még opciós, hogy cipelni kelllerohadt szervert, dob kábelt, satöbbi. Időnként vittem BKV-val is, de már erőteljesen öregszem, meg azért milyenmár.
Make love not Wor.

#17925 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 04. 22:56

Munkaügyben való utazás kicsit más - nálunk full költségtérítéssel akkor is preferált az autó utazásra, ha sokkal drágább, mint a vonat. Mert a munkaidőm sokkal drágább, mint a különbség.

Én mostanában csak Szegedre járok, autó az 10ezer pénz. Amikor nagy szopás volt M5-ön, akkor volt kb. 2.5óra az út. Amúgy átlag 2óra, se.

Vonattal 2 óra 20 perc, és 7ezer pénz. Ellenben autóval amint kijövök a cég ajtaján, 2.5 óra múlva már máshol felvehetem a melót, nincs menetrend, lehet éjszaka is melózni, hajnalban hazajönni. Így a nettó utazáson -1 óra van, állomásra ki itt Pesten az még 1 óra, Szegeden legyen fél óra, de nyilván nem percre pontosan esünk be. Aztán nem lesz az ICre jegy, ésvagy.

Plusz autóval tudom vinni a cuccokat, bár legtöbbhöz már így is kicsi, de 5-6 óra alatt odavissza pakolással együtt is megfordulok, de városban is kiraktam az asszonyt, meg kerültem itt-ott és mondjuk ebédeztem is.
Make love not Wor.

#17926 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 22:56

De volt már rá példa, hogy olyan ügyfélhez kellett menni, aki a vasútállomástól 5 perc sétányira volt, és bizony a nagyfőnök vonatra szállt.

Példamutató. Én melóztam cégnél, Deák tér mellett volt az iroda, oszt Kálvin térre TAXIval mentek tárgyalni. Látok én cifra dolgokat az üzleti életben.
Make love not Wor.

#17927 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 22:56

Tarthat más is. De nem hiszem el, hogy mindenki, hiszen akkor a belvárosban sem lenne dugó, mert nem menne oda senki, nemde?

Sajnos a legtöbbször nem nagyvárosokba tartok, így a vasút ilyenkor nem alternatíva. De volt már rá példa, hogy olyan ügyfélhez kellett menni, aki a vasútállomástól 5 perc sétányira volt, és bizony a nagyfőnök vonatra szállt. Jelentem, hogy még mindig él, és nem ették meg a MÁV-zombik, amiktől az autós kollégák úgy félnek. :)

Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett. Te úgy gondolod, hogy minden autósnak nagyon komoly oka van arra, hogy nem választja a tömegközlekedést, mert akinek az bármilyen szinten elfogadható alternatíva, az már úgyis a villamoson ül. Én úgy gondolom, hogy nagyon sok (nem mindenki) ember átülhetne az autójából a tömegközlekedésre, mert se időben, se pénzben nem járna rosszabbul (értelemszerűen azokon a területeken, ahol adottak a feltételek). A kényelem árát meg ki kell fizetni, dugóban állással, és ennek megfelelően a benzinkúton. Természetesen nem azokról a környékekről beszélek, ahol két óránként elmegy egy busz, mert az nem alternatíva.

Dehogy van nagyon komoly oka mindenkinek. Csak annyira komoly, mint Neked, amikor autóba ülsz :)
Sőt, ismerek olyat, aki csak hobbiból is autózgat, ha éppen ráér és unatkozik.

Amíg nem jutott mindenki autóhoz, addig is eljutottak bárhová az emberek, csak kicsit lassabban meg kicsit kényelmetlenebbül.
Amióta autók vannak ekkora mennyiségben, azóta kisebb lett a világ.

Persze, a kényelem árát meg kell fizetni, ezt senki nem vitatta.
Semmi jó nincs ingyen, a kényelem sem.

#17928 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 21:20

Szerinted akkor mi lenne a megoldás? Város ledózerolása, 2x20 sávos utak építése?

Jaja.
Make love not Wor.

#17929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 21:25

néha muszáj vagyok keresztül hajtani a városon, nagyjából annyi idő alatt érek ki az M1-esig, mint amennyi idő alatt Budaörsről Győrig érek a pályán.

Akkor a pályán nagyon tolhatod, mert városon át az nekem 30-35 perc szokott lenni. Délutáni csúcsban.
Make love not Wor.

#17930 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 04. 23:59

Példamutató. Én melóztam cégnél, Deák tér mellett volt az iroda, oszt Kálvin térre TAXIval mentek tárgyalni. Látok én cifra dolgokat az üzleti életben.

Oszt' az mennyi? 2 km?
Lehet olcsóbban mentek taxival, mintha vettek volna egy-egy BKV jegyet a metróra.

#17931 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 19:42

Pont az lenne az intézkedés célja, hogy ez megváltozzon. Aki legalább két embert visz még magával, az használhatja a buszsávot. Aki egyedül üldögél az autójában, az meg gondolkodjon el rajta, hogy hogyan tudna ezen változtatni...

Azon meg lehetne röhögni, hogy kijött a közigbírság, mert nem ültek elegen az autóban, de a harmadik 30e forintos tételnél már nem lenne őszinte a mosoly...

Nem tudom, hogy az amerikai rendszer miért ne működne nálunk. Hiszen mi sokkal okosabbak vagyunk, mint ők, nem?

Jah, hogyan lehetne? Én pl majdnem minden nap más időpontban járok dolgozni, így nyilván lehet rá szerezni embert :) Ráadásul multkor kiszámoltam, hogy még most is kb egy árban van a bérlettel a havi benzinköltségem (amit a bejárásra fordítok). Nyilván az autó nem csak benzinköltségből áll, de akkor is kéne olajat cserélni etc, ha nem járnék kocsival. Nem tudom, BP-en ez hogy van, de a tömegköz nálunk egy kalap sz*r és nagyon drága (arányaiban pl jóval drágább mint BP-en). Szóval először talán nem ártana ezen változtatni.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#17932 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 04. 20:05

:up: :D
Igen, így valóban könnyen kivitelezhető volna az egy autóban 3 emberes téma.

Vagy kormozd be a képedet, és legyél rászoruló, hátrányos helyzetű.
Múltkor láttam egy bevágást a híradóba', ilyen segítsünk a lemaradtaknak meg a rászorulóknak. Elment a sok hülye, akinek sok ideje volt, és nem tudta mással kitölteni, dolgozni lepukkant helyekre. Azt' mutattak egy jelenetet, hogy egy 50 kg-os, magas, vékony, szálkás srác húzza a kaszát a térdig-derékig érő gazban, meg dolgozik még egy csomó hülye mellette ingyen, mögöttük meg egy székre ott volt leültetve egy c. oszt nézte ahogy dolgoznak. De ha 200 kg nem volt, akkor egy se, a szék minden oldalán folyott le.
Nem hittem el, hogy van olyan hülye, aki odamegy dolgozni neki ingyen, és még örül is, azért mert ő egy lusta szar???
Nekem meg neked miért nem dolgozik senki?

Miért kéne bekormozni? Ha te szőke kékszemű vagy, akkor is lehetsz kissebbség. Sehol sincs nyilvántartva (mert nem lehet), simán mondhatod, hogy az vagy. Nemrégen mondták a híradóban, hogy ha van 1 gyerek + van munkád és roma vagy, kaphatsz házat. Szerintem simán roma leszek én is arra az időre.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#17933 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 07:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 06. 05. 08:16

Miért kéne bekormozni? Ha te szőke kékszemű vagy, akkor is lehetsz kissebbség. Sehol sincs nyilvántartva (mert nem lehet), simán mondhatod, hogy az vagy. Nemrégen mondták a híradóban, hogy ha van 1 gyerek + van munkád és roma vagy, kaphatsz házat. Szerintem simán roma leszek én is arra az időre.

Hajtogatom jó ideje, hogy népszámláláskor vallják magukat sokan romának. Tudom, hogy ciki, de akkor megszűnnének kisebbség lenni. Elvesznének a kiváltságok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17934 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 08:19

Idézet

Egy kerékpározó gyereket gázolt el egy autó a 6-os főúton Baracsnál szombaton; a tíz év körüli kisfiút súlyos sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba - közölte a rendőrség.

Az elsődleges információk szerint az 5-6 felnőttből és gyermekből álló kerékpáros társaság egy mellékútról tért rá a főútra, s onnan egy másik mellékútra akart rákanyarodni. Már besoroltak a kanyarodáshoz, amikor egy személyautó jobb oldalról ki akarta kerülni a csoportot, s eközben elgázolta az egyik gyereket. Az ütközés erejétől a kisfiú húsz métert repült - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint a kerékpárokon világítás volt, de a biciklisek számára kötelező láthatósági mellényt egyikük sem viselte. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az érintett útszakaszon a műszaki mentés és a helyszínelés idején félpályán halad a forgalom.

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17935 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 04. 12:12

Sokan eddig is együtt mentek, akik tudtak, hiszen:
- olcsóbb, mint a bérlet;
- kényelmesebb;
- a sofőrnek is jó, mert eloszlik a benzinköltség.

De ha te Újpesten dolgozol, a haverod/szomszédod/feleséged meg a Deák téren (de mondhatnék akár Kőbányát vagy Székesfehérvárt is), már bukó a dolog.
De még ha helyileg ugyanott dolgoztok is (vagy egy ilyen házaspár az utcában), akkor is bukó lehet hazafelé, ha nem egyszerre indultok el, mert egyikőtöknek pl. túlóráznia kell vagy korábban/később kell bemennie.

De lehet más akadály is.
Ismertem olyan lányt, aki egy kolléganőjével járt együtt, fizetett a kolléganője neki párezer ft-ot havonta, valami 3-4 e ft, már nem emlékszem, és ő befelé menet felvette, hazafelé meg kitette.
Neki is jó volt, mert belefizetett a benzinbe, a másik lánynak is jó volt, mert kényelmesebben utazott, plusz kevesebb ideig utazott.
Náluk azon bukott, hogy a kolléganő elkezdett nyavajogni, hogy ennyit fizet, busszal meg csak annyi volna a bérlet, mert a cég fizetné 80%-át (vagy mittom hány %-át), satöbbi.
Aztán akkor berágott a nyavajgásért, azt mondta, hogy az én autóm, én fizetem rá a részletet, én fizetem rá a biztosítást/adót, én fizetem bele a benzint, hát a nagy túróst fogok én ingyen (vagy havi egy ezresért ami gyakorlatilag ugyanaz) furikázni másokat minden nap. És igaza is van szerintem.

Nekem sokkal jobb ötletem van:
- legyen összehangolt a tömegközlekedés, pl. egy csatlakozásnál max. csak 5 percet kelljen várni (de legyen is ott időben).
- legyen olcsóbb a tömegközlekedés: ha csak fele volna, mint most, már rögtön sokkal többen utaznának vele. Nem hiszem el, hogy egy buszcégnek csak úgy éri meg, ha egy távolsági utas fizet annyit, mintha autóval menne. Így persze, hogy inkább autóval fog menni.

Bar latom erosen posztoltatok mar ez ota, de sokkal elorebb nem vagytok :-D ugyhogy akar ez ala is johet az egeszre a valasz.

Nezd, szerintem senki nem vitatja, hogy a tomegkozlekedesen van meg boven fejleszteni valo, en sem veletlen ultem at kocsiba gyakorlatilag azonnal, ahogy abbahagytam a folyamatos vilagjartast. Nem gondolom azt sem, hogy egy ilyen intezkedessel minden megoldodik, szerintem mas sem gondolja ezt. Sot, azt is ertem, hogy a vilag osszes velt es valos kifogasat fel lehet sorolni, hogy miert nem jo valakinek, vagy mert nem tudja megoldani. Nem is kell ezt tudni mindenkinek megoldani, buszsav csak egy van ;-)

Ez pusztan azert lehet valamennyire hasznos, mert az ilyen jellegu erosen terhelt utakon autozokat osztonozne kicsit, hogy megoldjak, ha tudjak. Jelenleg ugyanis nincs ilyesmi. Nem hiszem, hogy annyira lehetetlen ezt megszervezni, ha valaki kicsit motivalt. Nem tul meglepo imho, hogy a Zagglomeraciobol eleg sokan ingaznak. Ha nem ez lenne, nem lenne dugo ;-) Az sem tul meglepo, hogy ha hiszed, ha nem, ezeknek az embereknek egy jelentos resze ismeri egymast. Az emberek nagy resze kb fix idore jar melozni, tehat az kb adott, es nem is kell mindenkinek ugyanoda menni, jo esellyel a sofor utiranyaba esik egy-ket nagyobb csomopont, ahol ki tudja tenni a tobbieket. Szerintem ha kitennek facebookra egy uzit, hogy varok jelentkezoket, akiknek jo, ha reggel 7:50 fele a nepligetnel kiteszem oket, tobb mint ket ember szolna, hogy o jonne. Aztan ha csak varosonkent 50 ilyen kocsi osszejon, az mondjuk az m1 m7 korul nehany szazzal kevesebb auto lehet reggel.

Kene keresnem olyan utvonalat, ahol van buszsav :-D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#17936 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 05. 00:14

Oszt' az mennyi? 2 km?
Lehet olcsóbban mentek taxival, mintha vettek volna egy-egy BKV jegyet a metróra.

Max jatt nelkul :) De a taxis valoszinu szetfekudt oromeben, hogy emiatt az 5 perces kanyar miatt bukta az elso helyet a droszton.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#17937 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 05. 10:18

Max jatt nelkul :) De a taxis valoszinu szetfekudt oromeben, hogy emiatt az 5 perces kanyar miatt bukta az elso helyet a droszton.

Hívni szokták őket.

#17938 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 06. 05. 10:03

...

Ez pusztan azert lehet valamennyire hasznos, mert az ilyen jellegu erosen terhelt utakon autozokat osztonozne kicsit, hogy megoldjak, ha tudjak. Jelenleg ugyanis nincs ilyesmi. Nem hiszem, hogy annyira lehetetlen ezt megszervezni, ha valaki kicsit motivalt. Nem tul meglepo imho, hogy a Zagglomeraciobol eleg sokan ingaznak. Ha nem ez lenne, nem lenne dugo ;-) Az sem tul meglepo, hogy ha hiszed, ha nem, ezeknek az embereknek egy jelentos resze ismeri egymast. Az emberek nagy resze kb fix idore jar melozni, tehat az kb adott, es nem is kell mindenkinek ugyanoda menni, jo esellyel a sofor utiranyaba esik egy-ket nagyobb csomopont, ahol ki tudja tenni a tobbieket. Szerintem ha kitennek facebookra egy uzit, hogy varok jelentkezoket, akiknek jo, ha reggel 7:50 fele a nepligetnel kiteszem oket, tobb mint ket ember szolna, hogy o jonne. Aztan ha csak varosonkent 50 ilyen kocsi osszejon, az mondjuk az m1 m7 korul nehany szazzal kevesebb auto lehet reggel.

Kene keresnem olyan utvonalat, ahol van buszsav :-D

Ezt már próbálták mások is, amikor a BKV sztrájk volt: egy weboldalon beírhattad, hogy gyalogos vagy, hová akarsz menni és mikor, vagy hogy autós vagy és hová mész és mikor.
Eleinte volt egy kis forgalom az autósok részéről is, aztán pár nap múlva eléggé leesett a téma.

Macerás, ha mégsincs ott az ember, vagy várni kell rá, és késésben leszel, satöbbi. Ha nincs meg a mobilszáma, akkor mit csinálsz, meddig vársz.
Ha meg jómunkásember, és koszos, poros, vakolatos munkásruhában jön, takarithatod a kocsit. Stb.

Meg mennyit jelent a buszsáv időben? Végig nincs buszsáv sehol. Ha egy dugóban 15 perces darabon átmegyek a buszsávban 5 perc alatt és ezzel lerövidítek 10 percet, aztán az út többi részén ugyanúgy a dugóban szenvedek, hát 10 percért a tököm se vinne el minden reggel két idegent magával ingyen. Még ha fizetnének se, nem vagyok én taxi.
Te pl. hány percig mész buszsáv mellett napota?
Ui: ja, látom sehányat. Az hasznos lesz, ha minden nap viszel magaddal 2 embert, meg teszel egy kerülőt, hogy levágj 10 percet. Csak nehogy a kerülő meg 15 perc legyen :)

Hogy a reggeli forgalomban a --csak mondok egy számot-- 30.000 autóból 300-zal kevesebb lesz azt észre sem veszed.
De ha --optimális esetben-- az autósok 1/3-a a buszsávban lesz jogosult menni, és 2/3-a marad a másik 2 sávban, akkor sem szűnik meg a dugó, ne gondold. Valamivel jobb lesz, de a kereszteződéseknél, lámpáknál ugyanúgy várni kell a többi autósra.

Most hiába vitázunk, majd meglátjuk a gyakorlatban mennyit segít.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 06. 05. 09:37 -kor

#17939 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 05. 10:18

Ez van, az élet nem habostorta :)

#17940 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 05. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 05. 10:30

Ez van, az élet nem habostorta :)

A "taxival megyek a Deákról a Kálvinra" egyáltalán nem a pénzről szól ám. ;-) A kényelemről, meg a megspórolt 10-15 percről. Mert gondolom az iroda nem a villamosmegállóban van sem a Deákon, sem a Kálvinon.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 895
  • 896
  • 897
  • 898
  • 899
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.