HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 906
  • 907
  • 908
  • 909
  • 910
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18141 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 17. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 17. 10:48

Igen.. Pont ez érdekelne engem is..
Miképp állapítja meg a szakértő?

Passz.
Nem volt tanú, csak a két kocsi tulaj elmondása. Hogy miként lett kerek a történet arra én már nem emlékszem, de ha ráér akkor délután rá tudok kérdezni, hátha még emlékeznek a részletekre.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#18142 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 17. 10:44

Ha olyan a sérülés, hogy akár csinálhattad te is, nem csak ő.

Ha olyan, akkor általában nem sokmindent lehet csinálni, ha már "megbolygatták a tett színhelyét", de sok esetben azért szakértő nélkül is látszik, hogy ki a ludas. Például elég nehéz úgy kiállni egy melletted párhuzamosan álló autó mellől, hogy összetörd az oldaladdal az úttesttől távolabb levő csücskét. :-) Aztán az sem ritka eset, amikor a sérüléseket jobban megnézve kideríthető, hogy ki ütött meg kit.

#18143 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:00

Ha olyan, akkor általában nem sokmindent lehet csinálni, ha már "megbolygatták a tett színhelyét", de sok esetben azért szakértő nélkül is látszik, hogy ki a ludas. Például elég nehéz úgy kiállni egy melletted párhuzamosan álló autó mellől, hogy összetörd az oldaladdal az úttesttől távolabb levő csücskét. :-) Aztán az sem ritka eset, amikor a sérüléseket jobban megnézve kideríthető, hogy ki ütött meg kit.

Hát igen..
Akkor ez teljesen eset- és sérülésfüggő.

Csináltam egy mórickaábrát az esetről..
Itt szerintem 0 az esély, hogy meg lehessen állapítani.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: chris77 2011. 06. 17. 10:09 -kor

#18144 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:14

..

Szerkesztette: chris77 2011. 06. 17. 10:17 -kor

#18145 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 06. 17. 10:56

Passz.
Nem volt tanú, csak a két kocsi tulaj elmondása. Hogy miként lett kerek a történet arra én már nem emlékszem, de ha ráér akkor délután rá tudok kérdezni, hátha még emlékeznek a részletekre.

Köszi. Ráér.. :)
Igazából inkább elvi kérdésként merült fel bennem, konkrétan egy tegnapi eset kapcsán, ami hálistennek nem velem történt, de bármikor megtörténhetne (bárkivel).

#18146 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 17. 11:08

Itt szerintem 0 az esély, hogy meg lehessen állapítani.

Szakértő simán megállapítja: ha beálláskor jött neked a ferde kocsi, akkor "nyomódik" a csücske, ha te mentél neki kiálláskor, akkor "húzódik". A tieden sem ugyanolyan sérülés lesz a két esetben, mert egyik esetben vele párhuzamos az erő iránya, másik esetben pedig veled. Szabad szemmel nehéz megmondani, mi történt, de szakértőnek szerintem még nagyítónál komolyabb eszköz se kell hozzá.

#18147 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:21

Szakértő simán megállapítja: ha beálláskor jött neked a ferde kocsi, akkor "nyomódik" a csücske, ha te mentél neki kiálláskor, akkor "húzódik". A tieden sem ugyanolyan sérülés lesz a két esetben, mert egyik esetben vele párhuzamos az erő iránya, másik esetben pedig veled. Szabad szemmel nehéz megmondani, mi történt, de szakértőnek szerintem még nagyítónál komolyabb eszköz se kell hozzá.

Ezt a nyomódik-húzódik dolgot nem igazán értem.
Ha én mennék neki (parkolásból kiállásnál) akkor is benyomnám a csücskét nem?

#18148 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:29

Itt nagyon fontos az, hogy engem azzal vádolhatna a szarul beálló, hogy én a kiálláskor mentem belé!!

(Tehát nem a beálláskor ki ment kibe a kérdés. Ez esetben valóban könnyebben megállapítható lehetne..)

Szerkesztette: chris77 2011. 06. 17. 10:34 -kor

#18149 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:21

És ha nem kiálláskor, hanem beálláskor mentem neki? Akkor nyomódik ugyanúgy, mintha ő jött volna nekem.

#18150 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 17. 11:27

Ha én mennék neki (parkolásból kiállásnál) akkor is benyomnám a csücskét nem?

Hülyén fogalmaztam, az a lényeg, hogy a két esetben más az erő hatásvonala, és ezt (jó esetben) a szakértő meg tudja állapítani a sérülésekből (hogyan karcolódott, hogyan pattogott le a festék, hogyan horpadt a lemez).

#18151 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 16. 20:07

... Az esetek 90%-ában látszik, hogy a gyalogos át akar-e menni, vagy odaér-e a zebrához/úttesthez, mire én azt elhagynám az autóval. ...

Az a baj, hogy az autósok zöme a zebrához másképp közelít, mint a fenti példában levő úttesthez, mert fogalma sincs, hogy olyan, mintha ott is zebra volna. Azaz ha valaki áll az úttest szélén a kereszteződésben, meg lehet figyelni, hány autós fogja ugyanúgy kezelni, mintha zebra szélén állna. Mert az elsőőbbség megadása azzal kezdődik, hogy úgy gurulok a zebra felé, hogy a szélén álló gyalogos biztonságban elindulhasson, s lehetőleg élve át is érjen. Magyarul: a zebra szélén átkelésre váró gyalogosnak MÁR elsőbbsége van (még akkor is, ha nem keresztezik egymás útját az autóval). Épp ezért "bopnyolult" egyesek fejében a zebra-helyzet, mert az elsőbbségi helyzet már "korábban" kialakul, s sokak fejében még az van olyankor, hogy "nem akar átjönni". Más kérdés, hogy sok gyalogos-fejben tényleg az van, hogy nem akar átmenni. Szóval képlékeny, meg nem is tartozik a kérdéshez, mindenesetre ahogy észrevettem, az autósok zöme a zebrát talán kezdi "másként" kezelni, arról fingjuk sincs legtöbbször, hogy a helyzet teljesen ugyanez a "rákanyarodó" út esetén.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18152 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:35

Hülyén fogalmaztam, az a lényeg, hogy a két esetben más az erő hatásvonala, és ezt (jó esetben) a szakértő meg tudja állapítani a sérülésekből (hogyan karcolódott, hogyan pattogott le a festék, hogyan horpadt a lemez).

Egyenes tolatás vs. hátulról telibe belemenésnél is?

#18153 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 17. 11:32

És ha nem kiálláskor, hanem beálláskor mentem neki? Akkor nyomódik ugyanúgy, mintha ő jött volna nekem.

Viszont ha beálláskor mentél neki, akkor nem tudsz olyan sérüléseket okozni/szenvedni, mintha ő jött volna neked beálláskor. Abban az esetben nagyon egyszerű a nóta: akinek az úttesttől távolabb van a sérülése, az még mozgásban volt a balesetkor, tehát ő a ludas.

Persze ha eleget ragozzuk a dolgot, akkor bizonyára találhatunk egy olyan egy-a-millióhoz esetet, amikor neked lesz igazad, de ettől most próbáljunk meg eltekinteni. :-)

#18154 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 17. 11:37

Egyenes tolatás vs. hátulról telibe belemenésnél is?

Az már más tészta, de nem tartom kizártnak, hogy abban az esetben is megállapítható, hogy ki állt, ki mozgott.

#18155 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:38

Viszont ha beálláskor mentél neki, akkor nem tudsz olyan sérüléseket okozni/szenvedni, mintha ő jött volna neked beálláskor. ...

De itt most nem beállás vs. beállás az eset, hanem ő beálláskor vs én kiálláskor!! Akkor viszont nagyon hasonlóak lesznek a sérülések.

#18156 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:38

..Abban az esetben nagyon egyszerű a nóta: akinek az úttesttől távolabb van a sérülése, az még mozgásban volt a balesetkor, tehát ő a ludas...

Lehet (sőt biztos :) ) hogy hülye vagyok, de ezt az "úttesttől távolabb" dolgot nem értem.. :blush:

#18157 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 17. 11:50

Lehet (sőt biztos :) ) hogy hülye vagyok, de ezt az "úttesttől távolabb" dolgot nem értem.. :blush:

Egymás mellett párhuzamosan parkoló autókról beszélünk, nem? Így amerre mozgott, miközben beállt, az a vége lesz távolabb az úttesttől, ahonnan beállt. :-)

#18158 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 17. 11:42

De itt most nem beállás vs. beállás az eset

Sparow hozzászólásában viszont de. :-)

#18159 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:52

Egymás mellett párhuzamosan parkoló autókról beszélünk, nem? Így amerre mozgott, miközben beállt, az a vége lesz távolabb az úttesttől, ahonnan beállt. :-)

Ezt a mondatodat értem..
A másikat még ezzel a kiegészítéssel együtt sem.. :blush:

Nomeghátugye a kifele jövetkor erősen változik az úttestől való távolság.. :rolleyes:

Szerkesztette: chris77 2011. 06. 17. 10:58 -kor

#18160 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 17. 11:40

Az már más tészta, de nem tartom kizártnak, hogy abban az esetben is megállapítható, hogy ki állt, ki mozgott.

Elméleti síkon vagyunk? Mert akkor okés, a gyakorlatban egy szakértői vélemény kerül annyiba, mint a kár javítása. :-)

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 906
  • 907
  • 908
  • 909
  • 910
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.