HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 914
  • 915
  • 916
  • 917
  • 918
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18301 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 04. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 03. 21:26

...
Hasonlóan, ahogy az úttesten is van aki átszalad, ha 3 mp-ig szünet van a kocsik között, van aki meg akkor is ott áll, és vár, amíg fél perces szünet nem lesz. Még ha 3 mp alatt is át tudna szaladni. Mert nem érzi, hogy átmehet-e biztonságosan.

Sőt, errefelé papszikra jellemző, hogy zebra szélén álldogálnak, integetnek minden autósnak, hogy menjéé vazeg, aztán ha már nincs senki a közelben, akkor sétálnak át. Nagyjából fogalmuk sincs a zebra működéséről/nem voltak katonák, aztán félnek, hátha megelőzteti velük valaki a kort. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18302 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 04. 10:04

Tegnap egy köcsög buziterepjárós majdnem összetört minket. Jött mögöttünk percekig, semmi sem utalt arra, hogy nem jó neki az általunk diktált 90-es tempó. Utolértünk egy lassabb kocsit, kirakom az indexet, szétnézek, elkezdem az előzést. Mintha csak erre várt volna, mindenféle indexelés meg bármi nélkül kivágódik, és elkezd spurizni előre. Alig bírtam visszakapni a kormányt, hogy ne csattanjon belém, nem sokon múlt.

Meg kellett volna győződnie, hogy az általa előzni kívánt jármű épp nem-e kezdett bele előzésbe szintén, mert akkor neki tilos. Márpedig az indexed azt kellett jelezze, hogy neki tilos. Legalábbis vagy óvatosabban megy ki, vagy a valami.

Akkor te előzés nélkül tértél vissza a sávodba, ha jól veszem ki?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18303 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 03. 21:11

Ez akkor gázos, ha többen mentek konvojban.
Pl. amikor anno nagymotorra vizsgáztam, és kellett venni egy órát vizsga előtt, akkor mentünk 3 motorral plusz az oktató kocsival negyedikként.
Vizsgán ugyanez, csak 1 motorral kevesebb.
Direkt mondta, hogy úgy menjünk, hogy ne jöjjön közénk más autó. Hogy lássa, ki hogy vezet és ki mit művel.
Na ott gázos volt kiszúrni akkora helyet, hogy egyszerre mind átmehessünk, főképp úgy, hogy mondjuk a mögötted lévő egy kicsit lassabban indul el és picit több idő kell neki, mint amire te számolsz.
Ott néha úgy éreztem, hogy szívesen belekúrnék egy B30-as téglát a szélvédőn át a képébe, aki lusta volt jelezni, hogy hol hajt ki. De annak is, aki látja, hogy vizsga megy, kinn a T betű mindenkin, és jön mögöttük a T betűs autósiskolás táblával az oktató + vizsgabiztos, de azért csak betolakodik közéjük.

Semmi gond: aki legelöl halad, az addig köröz a körforgalomban, míg megfelelő sorrendben össze nem gyűlik mögötte a konvoj. Mint a safety car a formula1-ben! :Đ

#18304 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 07. 04. 19:26

Semmi gond: aki legelöl halad, az addig köröz a körforgalomban, míg megfelelő sorrendben össze nem gyűlik mögötte a konvoj. Mint a safety car a formula1-ben! :Đ

Csak addíg köröztek volna amíg ki nem fogy a tank :)
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#18305 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 20:54

Savvaltasnal mindig meg kell gyozodni arrol, hogy vki mas mar nincs-e elozesben.

Ordacsehi szituacio.
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18306 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 07. 04. 20:18

Ha beférnek, mert 4 jármű már nem is olyan egyszerű egymás után (még ha 3 motor, akkor is talán).

:offtopic: Ha sok a körözés, akkor az egész család megnézheti ingyen a Big Bent meg a Parlamentet jó sokszor... :)

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 05. 07:26 -kor

#18307 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 07:22

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 07. 04. 21:54

Savvaltasnal mindig meg kell gyozodni arrol, hogy vki mas mar nincs-e elozesben.

Ordacsehi szituacio.

Minden manőver megkezdése előtt meg kell győződni a "külvilágról".

Én már megfigyeltem, hogy sima fékezés előtti pillanatban is belenézek a tükörbe. :( Asszem elég volt hozzá pár év, ami alatt néhány hirtelen megjelenő, az egész tükröt (meg sávot) jobbra-balra kormánymozdulatokkal betöltő jaszkari figura szerencsétlenkedett, merthogy magassági kormánnyal nem rendelkezett... :smoker: Mindez úgy, hogy megyek mint a hülye én is a városban, aztán hirtelen nem feltűnik a tükörben, nem, hanem megjelenik, mintha a hipertérből lépett volna ki: egyik képkockán nincs, a másikon ott van. :)

#18308 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 07. 04. 20:18

Nem, mert amint egy motor bent van, az ugy er a kovetkezo behajto ele, hogy "veletlen" lemarad az elotte kzolekedo autotol, igy lesz helye a kettes motorosnak, onnantol kezdve pedig szabadonvalasztott, hogy a motorok ele, vagy koze erkezik a harmadik :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18309 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 08:06

Ordacsehi szituacio.

"Utolértünk egy lassabb kocsit, kirakom az indexet, szétnézek, elkezdem az előzést. Mintha csak erre várt volna, mindenféle indexelés meg bármi nélkül kivágódik"

Nekem ugyx tunik, megtortent. Csak kollega nagy gazzal meg elhuzott mellette mert neki az jar. (Ha tippelnem kene, akkor debaj meg nezte a tukrot, kulonben nem tudta volna visszarantani.)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18310 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 04. 13:47

Akkor te előzés nélkül tértél vissza a sávodba, ha jól veszem ki?

Kénytelen voltam.

#18311 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 08:34

Megtörtént, senki nem volt előzésben. Amikor a húgyagynak eszébe jutott, hogy ő biza sietne, már félig a szembesávban voltam, az volt a szerencse, hogy még az előttünk levő kocsi mellé nem értem be.

#18312 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 04. 12:43

Gondolom akkor elobb megelozod a mogotte levot (erre ugye kell legyen helyed elotte as per szabaly), aztan meg a teherautot. Mondjuk ez eleg furi szabalynak tunik nekem.

Ez még furább ... egyszerre megelőzhetném mindkét járművet, de közben be kell húzódnom a kettő közé???
Ez biztos nem így van.

#18313 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 04. 12:21

Ha eggyel hátrébb vagy, technikailag te nem a teherautó előzésébe kezdesz bele.

Kép

Valóban nem a teherautó előzésébe kezdek bele, hanem a mögötte haladóéba.
De utána megelőzöm a teherautót is.

#18314 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 05. 10:54

De utána megelőzöm a teherautót is.

De akkor már nem megkezded az előzést. Kép

Egyébiránt valaki megmutathatná azt a passzust, ha valóban létezik, tegnap én nem találtam.

Szerkesztette: debaj 2011. 07. 05. 09:58 -kor

#18315 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 05. 10:53

Ez még furább ... egyszerre megelőzhetném mindkét járművet, de közben be kell húzódnom a kettő közé???
Ez biztos nem így van.

Szo nincs arrol, hogy ezt csak akkor csinalhatod, ha egyszerre megelozhetned mindkettot. Kb -- ha ez a szabaly, amit egyebkent en ketlek -- akkor ennek ez a feloldasa, igen be kell huzodnod.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18316 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 05. 11:11

Szo nincs arrol, hogy ezt csak akkor csinalhatod, ha egyszerre megelozhetned mindkettot.

Nem értettem, hogy csak akkor, hanem azt, hogy ha.
Ha nem előzhetem meg egyszerre, mert pl. jönnek szembe, akkor úgyis behúzódok.

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 05. 11:11

Kb -- ha ez a szabaly, amit egyebkent en ketlek -- akkor ennek ez a feloldasa, igen be kell huzodnod.

Kétlem, hogy van ilyen szabály.
A KRESZ-ben az van, hogy az előzést minél hamarább be kell fejezni, mert relatíve veszélyes művelet.
Ehhez képest itt elhúznák egy értelmetlen visszasorolással és újra kisorolással.

#18317 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 05. 11:29

Nem értettem, hogy csak akkor, hanem azt, hogy ha.
Ha nem előzhetem meg egyszerre, mert pl. jönnek szembe, akkor úgyis behúzódok.

Kétlem, hogy van ilyen szabály.
A KRESZ-ben az van, hogy az előzést minél hamarább be kell fejezni, mert relatíve veszélyes művelet.
Ehhez képest itt elhúznák egy értelmetlen visszasorolással és újra kisorolással.

readonly-e vagy? :-) valaki azt mondta, hogy a nemeteknel allitolag. Ebben nem relevans a magyar kresz. A felvetes meg az volt, hogy ha ez a szabaly el, akkor ha a teherauto mogotti nem akar elozni, akkor neked ott kell-e megsavanyodni. Nem, nem kell, elobb egyik, aztan masik. Ha ez a szabaly (amit mint mondtam en is ketlek)

#18318 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:41

Errol jut eszembe... 67es mult pentek delutan. Elottem 2 auto meg egy nyerges vontato. Hosszu belathato szakasz, na mondom ez 3-in-1 csomag lesz. Leghatulrol nekilodulok, majd fel meterre elottem a sorban masodik auto kirantja elem a kormanyt (en megyek mondjuk 130-al O meg ugye a nyerges utan lepett ki, kb 80al), hat bolintosat satuzosat fekeztem es villogtam, hogy huzza akkor neki a belet. Vegre elkezdi szedni a labait aztan azt veszem eszre, hogy csak nem akar a HP beengedni es csak padlozza a verdat veletlenul se mehessek be moge... fura, addig raert ott szuttyogni a kamion mogott, most hirtelen mehetnekje tamadt. Hat 170+al tolta a vegen, mire betudtam menni ele. Az ilyet nem ertem... jol esik neki masokat veszelyeztetni es direkt szopatni? Mikozben ott van a gyerekules hatul a kocsiban? (currentgen totoya rav4 volt) (Tudom, en is hulye voltam... de egy ilyen autot ugy erzem jobb hamar letudni aztan csokolom) Utana meg jott valamelyik falu es lassitottam 55-60 kornyekere. Falu utan mar valahogy nem akart ilyen tempoban menni. Csak 110-es tempot vettem fel, de par perc mulva mar sehol nem volt. Az ilyen, aki nem is siet, minek tartja fel a tobbieket?

Masik kerdes... annak mi ertelme van, hogy engem fizikailag letolnak az utrol (szuk ut, 2 auto nem fer el egymas mellett...) a nemet rendszamu X5 aki engem elozott a _fuvon_ elozott meg... nem volt neki eleg a 45 falun belul (mint mondtam keskeny es szar minosegu ut, a hazak kozel vannak az uthoz). Majd 150 meter mulva megall es kivagja a veszvillogot es kiszall az uszoda elott. Elegge wtf arcot vagtam.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18319 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 05. 16:34

readonly-e vagy? :-) valaki azt mondta, hogy a nemeteknel allitolag. Ebben nem relevans a magyar kresz. A felvetes meg az volt, hogy ha ez a szabaly el, akkor ha a teherauto mogotti nem akar elozni, akkor neked ott kell-e megsavanyodni. Nem, nem kell, elobb egyik, aztan masik. Ha ez a szabaly (amit mint mondtam en is ketlek)

Értem, hogy te is kétled. Csak próbáltam logikusan alátámasztani.
Persze, hogy nem releváns a magyar KRESZ más országokban.
Viszont valamiféle összefüggés van, a szabályokat logikusan hozzák.
Ha a KRESZ szerint az előzés veszélyes, és minél gyorsabban (de persze nem szabálytalanul) kell befejezni, akkor nem valószínű, hogy egy környékbeli országban (ahol a KRESZ nem érvényes) meg az a szabály, hogy ha teherautót is előzöl, akkor nem lehet egy lépésben megelőzni, hanem vissza kell mögé sorolni, majd újabb előzést kezdeni.
Főképp, ha több teherautó is megy egymás után. Akkor szinuszban előzik őket?

#18320 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 05. 16:41

Errol jut eszembe... 67es mult pentek delutan. Elottem 2 auto meg egy nyerges vontato. Hosszu belathato szakasz, na mondom ez 3-in-1 csomag lesz. Leghatulrol nekilodulok, majd fel meterre elottem a sorban masodik auto kirantja elem a kormanyt (en megyek mondjuk 130-al O meg ugye a nyerges utan lepett ki, kb 80al), hat bolintosat satuzosat fekeztem es villogtam, hogy huzza akkor neki a belet. Vegre elkezdi szedni a labait aztan azt veszem eszre, hogy csak nem akar a HP beengedni es csak padlozza a verdat veletlenul se mehessek be moge... fura, addig raert ott szuttyogni a kamion mogott, most hirtelen mehetnekje tamadt. Hat 170+al tolta a vegen, mire betudtam menni ele. Az ilyet nem ertem... jol esik neki masokat veszelyeztetni es direkt szopatni? Mikozben ott van a gyerekules hatul a kocsiban? (currentgen totoya rav4 volt) (Tudom, en is hulye voltam... de egy ilyen autot ugy erzem jobb hamar letudni aztan csokolom) Utana meg jott valamelyik falu es lassitottam 55-60 kornyekere. Falu utan mar valahogy nem akart ilyen tempoban menni. Csak 110-es tempot vettem fel, de par perc mulva mar sehol nem volt. Az ilyen, aki nem is siet, minek tartja fel a tobbieket?

Masik kerdes... annak mi ertelme van, hogy engem fizikailag letolnak az utrol (szuk ut, 2 auto nem fer el egymas mellett...) a nemet rendszamu X5 aki engem elozott a _fuvon_ elozott meg... nem volt neki eleg a 45 falun belul (mint mondtam keskeny es szar minosegu ut, a hazak kozel vannak az uthoz). Majd 150 meter mulva megall es kivagja a veszvillogot es kiszall az uszoda elott. Elegge wtf arcot vagtam.

Dextrose is ezt csinálta, amikor valami Honda utolérte és meg akarta előzni és még büszke is volt rá. Az ilyen meg akarja mutatni, hogy ő a faszább gyerek...

Ez meg tipikus, én is csomó ilyet láttam, hogy villog, dudál, stb. aztán meg 100 méterrel arrébb meglátja a haverját és azzal persze ráér beszélgetni...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 914
  • 915
  • 916
  • 917
  • 918
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.