HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 941
  • 942
  • 943
  • 944
  • 945
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18841 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 10. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 10. 16:03

Ha szabályosan közlekedsz, látod a 60-as táblát?

Ha 180 fokkal van elforgatva, akkor valószínűleg a tükörből simán látszik. Ha nem takarja valami.
De ha nem tilos a megállás, akkor kiszállhatok és gyalog is megnézhetem. (Ha a forgalom nagysága nem indokolja ennek ellenkezőjét, pl. a Körút közepén ezért nem állnék meg)
Sőt, ha esetleg tilos is megállni járművel, akkor is járhattam arra előzőleg gyalog, és megnézhettem.

#18842 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 11. 10. 13:56

forgalmi rend megváltozásáról nem kellene kitéve lennie táblának (egyirányú utcából lett kétirányú), ami pont
arra figyelmeztet, hogy az útra vonatkozó közlekedési szabályok megváltoztak ?

-C0pp3rM!n3-

Talán a szembejövő forgalom táblát kitehetik, bár azt inkább akkor szokták, ha egyirányú útból valahol menet közben kétirányú lesz.
Esetleg festhetnek fel nyilakat a sávokra, amik mutatják a haladási irányt.
De hogy kötelezően kell-e, azt nem tudom.

#18843 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 08:52

Idézet

Ketten megsérültek, amikor egy betegszállító járműbe belerohant egy személygépkocsi péntek reggel az 5-ös főúton Szeged határában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az elsődleges információk szerint a betegszállító Kistelek felől Szeged irányába tartott, s jobbra akart kanyarodni - mondta Szenti Szabolcs. Ezt későn észlelte a mögötte haladó autó, amely hátulról a betegszállítónak ütközött.

A személyautó sofőrjét és utasát a tűzoltók szabadították ki a jármű roncsaiból, a mentők mindkét embert kórházba vitték. A betegszállítóban senki sem sérült meg, a jármű beteget nem szállított - tette hozzá a szóvivő. A helyszínelés idején félpályás útlezárás van érvényben az érintett szakaszon.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18844 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 11. 10. 20:50

Talán a szembejövő forgalom táblát kitehetik, bár azt inkább akkor szokták, ha egyirányú útból valahol menet közben kétirányú lesz.
Esetleg festhetnek fel nyilakat a sávokra, amik mutatják a haladási irányt.

Ez történt pedig :) egyirányúból kétirányú lett :) meg is bsztak érte, szerda reggel, mikor mentem az autóért, már rajta figyelt a rendőrségi cetli.
Oké, nem lehet/szabad megszokásból vezetni, de évekig egyirányú utcát "hirtelen" kétirányúsították, én meg nem néztem azt, hogy az utca elején lévő 4 táblából már csak 3 van kitéve (parkolást jelző tábla, bicikliutat jelző tábla, és még valami, asszem talán főútvonalat jelző tábla, mivel a táblák a kereszteződés sarkán voltak kirakva)
Meg is álltam a bal oldalt, ahova még fel voltak festve a parkolócsíkok, abban a hitben, hogy lehet oda parkolni -> mint utólag kiderült, nem ... mert idő közben kétirányú lett az utca (foggalmam sincs miért, mert ugyanúgy parkolnak autók, és ugyanúgy nem fér el 2 autó egymás mellett), és bal oldalt ki is lett téve egy megállni tilos, de én azt mivel szemből jöttem, nem láthattam, mivel bal oldalt és nekem a tábla a hátulját mutatta.

Úgyhogy aki bal oldalt parkolt, és nem látta, hogy nem egyirányú az utca, és megállt bal oldalt, de a tábla után (amit ő ugyan nem láthatott), azokat mind megbűntették.
Aki ugyanígy behajtottak, baloldal parkoltak, de a tábla vonalától visszafelé, azokat nem bűntették meg.

Ezért lenne jó, ha legalább jelenzék valamivel, hogy a forgalmi rend megváltozott, mert akkor a parkolás előtt az ember megnézné azt, hogy nincs-e tiltótábla kint ...

Hja, mikor egyirányú volt, akkor nem volt bal oldalt kint megállni tilos, mivel értelmetlen lett volna a felfestett parkolócsíkok miatt.
Így viszont ez 30k lesz ...

-C0pp3rM!n3-

#18845 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 15:53

Kép

Kép

Szerintem aki a felsőt nem látja, az az alsót sem.

#18846 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 11. 10. 20:42

Ha 180 fokkal van elforgatva, akkor valószínűleg a tükörből simán látszik. Ha nem takarja valami.
De ha nem tilos a megállás, akkor kiszállhatok és gyalog is megnézhetem. (Ha a forgalom nagysága nem indokolja ennek ellenkezőjét, pl. a Körút közepén ezért nem állnék meg)
Sőt, ha esetleg tilos is megállni járművel, akkor is járhattam arra előzőleg gyalog, és megnézhettem.

Ezt a vita kedvéért írtad be... teljesen életszerűtlen.

#18847 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 11. 10. 20:50

...

Ezt komolyan gondolod?

Ha nincs figyelmeztetés a forgalmi rend változására, az arra tévedő sofőr melyik szabályt fogja alkalmazni? :)

Kötelező kirakni, mert ha nincs kirakva, akkor nincs változás sem! Nem vasalhatnak be senkin olyan szabály be nem tartását, amire semmi látható sem vonatkozik!

Azt meg, hogy valaki a tükörből nézze az elhagyott táblát, inkább ne is említsük, mert ilyen nincs, csak a filmekben. Ha a tábla 180 fokkal el van fordítva, max. gyanús lehet, hogy ott nincs, vagyis van valami, határeset.

De lehet, hogy az az 50 vs 60-as kérdés nem véletlenül 65 vs 75 talán? (mert akkor van jelentősége ugyanis hogy ott van-e tábla, ha az 50-et már egyébként is simán túlléped, érted?)

Meg szép dolog megállni, s megnézni mi van ott, de akkor minden tábla előtt megállhatnál, ami nem látszik... nem utána, hanem előtte. Aztán másnap megint, mert ki tudja, megintcsak az van-e ott vagy kicserélték?

Szerkesztette: Warrior 2011. 11. 11. 19:00 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18848 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 11. 11. 14:14

...
Úgyhogy aki bal oldalt parkolt, és nem látta, hogy nem egyirányú az utca, és megállt bal oldalt, de a tábla után (amit ő ugyan nem láthatott), azokat mind megbűntették. ...

Ha a parkolás után került ki a tábla, vagyis a vezető nem haladt el mellette, akkor jogtalan a bünti. ha a vezető elhaladt mellette, akkor jogos, függetlenül attól, hogy épp 1 perccel előtte rakták ki, vagy sem. Akik megszoktak egy forgalmi rendet, azok semmivel nem képviselnek nagyobb "előnyt", mint aki hirtelen oda tévedt. De igaz: a tábladzsungelben észnél kell lenni, ha "elalszik" az ember figyelme, baj lehet, s tényleg pár autóról van szó, nem érinti a forgalom egészét, a veszély kialakulásának esélye sem nagyobb, bár KRESZ szerint szabálytalan.

ps.: mindettől függetlenül tényleg elkélne az ilyen helyzetben valami figyelemfelkeltő, ami nem mikuláscsomag.

Szerkesztette: Warrior 2011. 11. 11. 19:08 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18849 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 02:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 11. 11. 19:05

Ha a parkolás után került ki a tábla, vagyis a vezető nem haladt el mellette, akkor jogtalan a bünti. ha a vezető elhaladt mellette, akkor jogos, függetlenül attól, hogy épp 1 perccel előtte rakták ki, vagy sem. Akik megszoktak egy forgalmi rendet, azok semmivel nem képviselnek nagyobb "előnyt", mint aki hirtelen oda tévedt. De igaz: a tábladzsungelben észnél kell lenni, ha "elalszik" az ember figyelme, baj lehet, s tényleg pár autóról van szó, nem érinti a forgalom egészét, a veszély kialakulásának esélye sem nagyobb, bár KRESZ szerint szabálytalan.

ps.: mindettől függetlenül tényleg elkélne az ilyen helyzetben valami figyelemfelkeltő, ami nem mikuláscsomag.

before:
Kép

after:
Kép

a bal oldalt parkoló autókon jól látszik (talán egy autót leszámítva), mintha egyirányú lenne az utca. A Volvó után meg ott figyel a megállni tilos, a parkoló tábla alól meg lekapták az egyirányú utcát jelző táblát.
Ettől eltekintve az utca nem változott (semmi építkezés, vagy úttest szűkítés, stb).
Nem értem a létjogosultságát annak a megállni tilos táblának ott.

-C0pp3rM!n3-

#18850 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 11. 10. 16:03

Ha szabályosan közlekedsz, látod a 60-as táblát?

csak a visszapillantóból.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#18851 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 14:10

Idézet

Hat ember sérült meg, mikor három személyautó egymásnak rohant a 63-as úton, Székesfehérvár határában. A főutat a mentés idejére lezárták - értesült a HavariaPress.

A baleset szombaton délelőtt történt, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A hármas karambol mellett egy negyedik jármű az árokba hajtott. A balesetnek - az elsődleges információk szerint - hat sérültje van. A mentés és a helyszínelés idejére a főutat le kellett zárni.

#18852 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 11. 12. 02:09

before:
[img http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg /img]

after:
[img http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg /img]

a bal oldalt parkoló autókon jól látszik (talán egy autót leszámítva), mintha egyirányú lenne az utca. A Volvó után meg ott figyel a megállni tilos, a parkoló tábla alól meg lekapták az egyirányú utcát jelző táblát.
Ettől eltekintve az utca nem változott (semmi építkezés, vagy úttest szűkítés, stb).
Nem értem a létjogosultságát annak a megállni tilos táblának ott.

-C0pp3rM!n3-

És ha most arra tévednek a közteresek, még jól meg is szekszuálják a bal oldalt parkolókat...

#18853 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 18:56

A 21-esen is van valami, most jöttem arra, Erőműtől a gombosi gesztenyefasorig elterelve.

Ez lehetett az.

vagy mégsem? 5-6 óra nem volt elég eltakarítani?

Szerkesztette: Bucy 2011. 11. 12. 19:03 -kor

#18854 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 11. 12. 18:02

És ha most arra tévednek a közteresek, még jól meg is szekszuálják a bal oldalt parkolókat...

meg is szekszuálták őket, csak nem a közteresek, hanem a rendőrök :( a leghátsó autó ugyanis az enyém, és ott figyelt rajta szerda reggel a feljelentő cetli ...

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2011. 11. 12. 20:54 -kor

#18855 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 11. 12. 20:54

meg is szekszuálták őket, csak nem a közteresek, hanem a rendőrök :( a leghátsó autó ugyanis az enyém, és ott figyelt rajta szerda reggel a feljelentő cetli ...

-C0pp3rM!n3-

Olvastam én erről már valahol mostanában? :-)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18856 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 11. 12. 20:56

Olvastam én erről már valahol mostanában? :-)

max itt :Đ

-C0pp3rM!n3-

#18857 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 11. 13. 14:58

max itt :Đ

-C0pp3rM!n3-

Dehogy: http://homar.blog.hu...gott_parkolokat
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18858 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 11. 13. 15:26

amúgy gondoltam, hogy a tábla kitevését követő napon kimegy oda a jard beszedni egy kis plusz adót.
sajnos én 2-3 hetente járok/parkolok arra, így nem figyeltem, hogy az évek óta egyirányú út hirtelen kétirányú lett, és kitettek oda egy táblát. hát IJ(B).
mondjuk jobban bosszantott volna, ha ez a "parkolás közben kitesszük a tiltótáblát" szitu állt volna fent. mert úgy aztán tényleg lehetne menni bizonygatni, hogy ott állt az ember már x napja (más kérdés hogy hogyan bizonyítja ... ?!)

-C0pp3rM!n3-

#18859 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 17:08

Megint le van zárva a 21-es, most Selyp meg Lőrinci között. :think:

#18860 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 14. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 11. 13. 15:26

Táblát lehet látni, de ha már szabálytalanul áll forgalommal szemben, akkor jogos egy alap bünti, szóval ferde az egész sztori. Az, hogy jajj előtte nap kerül ki a tábla, az már érdekes, de gyanítom kirakták a táblát, autósok másik irányból bejöttek, megálltak, majd akkor végigbüntették a sort.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 941
  • 942
  • 943
  • 944
  • 945
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.