Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 11. 10. 20:50
Talán a szembejövő forgalom táblát kitehetik, bár azt inkább akkor szokták, ha egyirányú útból valahol menet közben kétirányú lesz.
Esetleg festhetnek fel nyilakat a sávokra, amik mutatják a haladási irányt.
De hogy kötelezően kell-e, azt nem tudom.
Ez történt pedig

egyirányúból kétirányú lett

meg is bsztak érte, szerda reggel, mikor mentem az autóért, már rajta figyelt a rendőrségi cetli.
Oké, nem lehet/szabad megszokásból vezetni, de évekig egyirányú utcát "hirtelen" kétirányúsították, én meg nem néztem azt, hogy az utca elején lévő 4 táblából már csak 3 van kitéve (parkolást jelző tábla, bicikliutat jelző tábla, és még valami, asszem talán főútvonalat jelző tábla, mivel a táblák a kereszteződés sarkán voltak kirakva)
Meg is álltam a bal oldalt, ahova még fel voltak festve a parkolócsíkok, abban a hitben, hogy lehet oda parkolni -> mint utólag kiderült, nem ... mert idő közben kétirányú lett az utca (foggalmam sincs miért, mert ugyanúgy parkolnak autók, és ugyanúgy nem fér el 2 autó egymás mellett), és bal oldalt ki is lett téve egy megállni tilos, de én azt mivel szemből jöttem, nem láthattam, mivel bal oldalt és nekem a tábla a hátulját mutatta.
Úgyhogy aki bal oldalt parkolt, és nem látta, hogy nem egyirányú az utca, és megállt bal oldalt, de a tábla után (amit ő ugyan nem láthatott), azokat mind megbűntették.
Aki ugyanígy behajtottak, baloldal parkoltak, de a tábla vonalától visszafelé, azokat nem bűntették meg.
Ezért lenne jó, ha legalább jelenzék valamivel, hogy a forgalmi rend megváltozott, mert akkor a parkolás előtt az ember megnézné azt, hogy nincs-e tiltótábla kint ...
Hja, mikor egyirányú volt, akkor nem volt bal oldalt kint megállni tilos, mivel értelmetlen lett volna a felfestett parkolócsíkok miatt.
Így viszont ez 30k lesz ...
-C0pp3rM!n3-