HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 950
  • 951
  • 952
  • 953
  • 954
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19021 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 03. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 12. 03. 17:14

Szerintem a 10% cseppet sem túlzó szám. Én nem az mondom, hogy az autósok 10%-a folyamatosan közveszélyes, viszont legalább ekkora az az arány, aki rendszeresen vagy akár csak néha is, de veszélyezteti a környezetét.

Ha ez a feltétel, akkor viszont 100%-ról beszélünk. Minden autós "veszélyezteti a környezetét", mindenki szokott hibázni.

#19022 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 03. 18:23

Igaz nem vezetek túl sokat, évi kb 10k km, de mindig meglepődök az ilyeneken. Vagy óriási szerencsém volt eddig, hogy nem találkoztam ilyenekkel, vagy tényleg ennyire előrelátóbb, és óvatosabb lennék az átlagnál? :think:

Ezen már én is gondolkodtam. Országszerte szoktam közlekedni, nagyjából évi 25-30 ezer km-t teszek meg, és évente talán 3-4 olyan szituáció van, amikor tényleg az aktív közreműködésem kell a baleset elhárításához.

#19023 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 12. 03. 18:19

Ha ez a feltétel, akkor viszont 100%-ról beszélünk. Minden autós "veszélyezteti a környezetét", mindenki szokott hibázni.

Van azért különbség. Az egyik oldallal előfordulhat, hogy hibázik, rosszul dönt.
A másik oldalt vagy nem érdekli, vagy nem is tudja, hogy veszélyes mindenki másra.

#19024 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 12. 03. 19:25

Van azért különbség. Az egyik oldallal előfordulhat, hogy hibázik, rosszul dönt.
A másik oldalt vagy nem érdekli, vagy nem is tudja, hogy veszélyes mindenki másra.

Ezzel már nem tudok vitatkozni. :) Elég sok "típus" van az utakon, de abban egyetértünk, hogy a legveszélyesebbek a "nem tudja" és a "nem érdekli" fajták. Ilyenek mellett ülni az igazán nagy kihívás. :D

#19025 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 20:22

Nem ertem, hogy nekem nem tuntek fel a barmok Mo-n ekkora szamban, vagy annyira sokat lattam belole, hogy azert nem tuntek fel? Heti egyszer tuti nem volt olyan, hogy "ki kellene vedenem" a masik hulyeseget, pedig otthon is rengeteget vezettem.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#19026 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 03. 17:23

Igaz nem vezetek túl sokat, évi kb 10k km, de mindig meglepődök az ilyeneken. Vagy óriási szerencsém volt eddig, hogy nem találkoztam ilyenekkel, vagy tényleg ennyire előrelátóbb, és óvatosabb lennék az átlagnál? :think:

szerintem egy csomó fel sem fogja, hogy én mekkorát fékeztem hogy pl beférjen szemben, mert szarul előzött
és nem is tudnak róla, ergó legközelebb is úgy csinálják
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#19027 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 12. 04. 13:25

szerintem egy csomó fel sem fogja, hogy én mekkorát fékeztem hogy pl beférjen szemben, mert szarul előzött

Máskor dudálj rájuk, és mutass felfele a középső ujjaddal, abból majd tudni fogják :rolleyes:

#19028 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 18:38

Lassan megérik az idő, hogy a buszmegállókat, buszsávokat is kőcicivel kerítsék.
http://index.hu/bulv...gy_autos_budan/
Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19029 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:26

Idézet

...az egyik balesetben öt, a másikban négy autó koccant egymásnak, feltehetően az út csúszóssága miatt. ...

Ez mekkora :omg: . Bazmeg. Az út lesz a hibás mingyá. Tiszta hülye vagyok, hogy nekem ez nem jutott eszembe...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19030 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 12. 03. 16:46

én kb heti egyszer kivédek egy barmot, ahol mondjuk meghalnánk minimum 2-en.

Amikor én ezt leírtam, kurvára le lettem szólva, hogy milyen sz@rul vezetek, meg 0 rutinom lehet, vagy forgalmat is csak filmekben láthattam... Majd megkapod te is jól. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19031 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: closed - Dátum: 2011. 12. 02. 22:07

... Tény, hogy baleseti szempontból nem rizikós, ...

Azért egy olyan sofőr, aki a gépjármű kezelésében nem szerzett semmilyen gyakorlatot, mindig rizikófaktort jelent! Még akkor is, ha többnyire csak előre haladunk, meg a rutin-mozdulatok kis sebességgel történnek, stb.

Nagyon BUTA döntés ezt eltörölni. Amúgy én se tudtam róla, nem vagyok egy matyóhímzés, de (nem is írom, hogy szvsz) ilyet eltörölni veszélyeztetés.

#19032 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 03. 17:23

Igaz nem vezetek túl sokat, évi kb 10k km, ...

Mihez képest. Mert városban sokkal többet jelent (főleg, ha forgalmas, veszélyes szitukban veszel részt), mint ha valaki 50k-t levezet, oszt annak 90%-a autópálya, meg országút.

Úgyhogy nagyjából a gyakoriság meg az átélt helyzetek "minősége" számít, meg az, hogy az ember ezeket hogyan dolgozza fel, hogyan fejlődik. A sok-sok km nem mindig jelent sokat, bár számokkal vakerálni, májerkedni - egyesek szerint - menő.

Én is kb. ennyit vezetek, de kb. 90%-ban nagyvárosban, s azt hiszem, ott ragad a legtöbb az emberre.

#19033 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 12. 03. 20:22

Nem ertem, hogy nekem nem tuntek fel a barmok Mo-n ekkora szamban, vagy annyira sokat lattam belole, hogy azert nem tuntek fel? Heti egyszer tuti nem volt olyan, hogy "ki kellene vedenem" a masik hulyeseget, pedig otthon is rengeteget vezettem.

Nekem nagyvárosban van alkalmam vezetni minden napszakban, sokszor forgalmas helyeken, s bizony azt tudom mondani: van, amikor tiszta bolondok a vezetők, s van, amikor a zsúfoltság ellenére sincs semmi gond. Változó, hely meg sok más függvénye is.

#19034 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 12. 04. 16:21

Máskor dudálj rájuk, és mutass felfele a középső ujjaddal, abból majd tudni fogják :rolleyes:

Ja, de a "nem tudja" a kis baj, a jellemzőbb inkább a "nem érdekli", de a legrosszabb a "nem akarja". Azzal nem lehet mit kezdeni. vagy meghal, vagy más. Vagy a valami.

#19035 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 04. 21:41

Mihez képest. Mert városban sokkal többet jelent (főleg, ha forgalmas, veszélyes szitukban veszel részt), mint ha valaki 50k-t levezet, oszt annak 90%-a autópálya, meg országút.

Úgyhogy nagyjából a gyakoriság meg az átélt helyzetek "minősége" számít, meg az, hogy az ember ezeket hogyan dolgozza fel, hogyan fejlődik. A sok-sok km nem mindig jelent sokat, bár számokkal vakerálni, májerkedni - egyesek szerint - menő.

Én is kb. ennyit vezetek, de kb. 90%-ban nagyvárosban, s azt hiszem, ott ragad a legtöbb az emberre.

Alapvetően Budapest forgalmas útjain közlekedek. De ha azt mondom, hogy kétévente van egy vészfékezés, meg évente két nagyobb fékezés, akkor az kb reális számomra. Nem mondanám, hogy lassan közlekedek, alapvetően előzékeny vagyok, de ha két kocsi között van 5 méter hely, oda már besorolok a Suzukival. Bolondok az emberek, ez tény, nem vitatom, de ha valakinek heti egy vészhelyzetet el kell hárítania, akkor lehet, hogy a saját vezetési stílusát se lenne felesleges felülvizsgálni.

#19036 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 12. 04. 13:25

Ha látom, hogy szemből előznek, akkor jó előre elveszem a gázt. Ha engem előznek, akkor is elveszem a gázt, lehúzódok. Inkább segítem az előzést, mert lehet, hogy csak egy vérszegény 1,2-es Astra az ott szemben, de attól még hadd menjen.

#19037 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 04. 22:41

Aztán amikor a nagy májer budapesti vezetők kikerülnek az autópályára csúcsforgalomban, csak attól mentsen meg a gondviselés... Maradjunk annyiban, hogy az a legjobb, ha valakinek városi, országúti és autópályás tapasztalatai is vannak. Mindegyikhez egész másfajta rutin kell, és egyik sem fontosabb a másiknál.

#19038 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 04. 21:26

Ez mekkora :omg: . Bazmeg. Az út lesz a hibás mingyá. Tiszta hülye vagyok, hogy nekem ez nem jutott eszembe...

Olvastad ezt a reszet is?

Idézet

... a híd alatt lévő útszakaszon...

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19039 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 06:24

Idézet

... a híd alatt lévő útszakaszon...

Mert ha nem tudja a fizikát (se), akkor a májer rögtön sikítozik, hogy dehát ő tud, csak az a fránya más, az a hibás… :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19040 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 12. 04. 22:02

Ha látom, hogy szemből előznek, akkor jó előre elveszem a gázt. Ha engem előznek, akkor is elveszem a gázt, lehúzódok. Inkább segítem az előzést, mert lehet, hogy csak egy vérszegény 1,2-es Astra az ott szemben, de attól még hadd menjen.

erről beszélek én is :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 950
  • 951
  • 952
  • 953
  • 954
  • Utolsó »