HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 969
  • 970
  • 971
  • 972
  • 973
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19401 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 10:02

Ha van előtted egy átláthatatan autó, akkor nem látsz előre 1 autónyit sem. Tarthatsz mögötte megfelelő követési távolságot, de ha belecsattan az előtte már allóba, akkor ő pár méteren fog megállni, neked meg fékezned kell még mindig. Ha tartod a lyukat, akkor bemennek eléd. Nehéz ez.

Melyik éri meg jobban?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19402 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 09. 18:49

Én is rá szokok menni az előttem haladóra, nem is néha. De azért az vad, hogy 5-6 lánckoccanás, akkor is, mert ha én rámegyek, akkor látok még előrébb. Ha meg nem, akkor nem. Akkor megyek rá, ha jók a reflexeim.

Te sem tartod a követési távolságot? Akkor legalább ne hirdesd olyan fennen. Attól még, hogy látsz pár autónyit előrébb, simán vészfékezhet olyan miatt az előtted menő, amit te nem látsz. Mondjuk a leeső cigarettacsikk miatt.

#19403 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 09. 18:57

Melyik éri meg jobban?

Fogd már fel kérlek, hogy nem velem kell vitáznod. Egy oldalon vagyunk, csak én nem vagyok annyira szélsőséges sok kérdésben, mint te.

#19404 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 19:00

Idézet

Idézet

Követési távolság

27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

Akkor, ha erre van oka is. Ez meg nem a gondolok egyet es befekezek, mert eppen ahhoz van kedvem cimu tortenet.
Meg a uuuuuu bazzeg mijen jo csöcse/segge volt annak a ribizlinek sem az.

Ennyi erovel megelozlek, aztan eledkerulve egy meterrel egybol berantom eled az autot, besatuzok, es magyarazd meg, hogy miert is jottel belem, miert nem tartottad be kovtavot, hm, nem ismered a KRESZ-t? :blush:

Szerkesztette: hobizoli 2012. 01. 09. 19:02 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#19405 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 09. 12:01

Nem megmagyarázni akarom, úgysem fogod fel.
Nem a személyed ellen szól amit mondani akarok, mivel nem ismerlek. De valamennyire mégis ismerlek, kialakult egy kép bennem rólad, mert olvaslak. Ez semmit nem jelent, inkább a gondolatmenetedet próbálom megérteni. A másik topikban írtad, hogy 8 ezer Km-t bír nálad egy fékbetét, nem versenypályán, hanem közúti forgalomban.
Azt is értem, hogy bosszant, ha valaki lassabban megy az adott úton megengedett sebességnél, te mindenkinél jobb vagy, erősebb az autód, jogod van ahhoz, hogy mindig minden körülmények között te diktálhasd a tempót, ergo te mehetsz elöl, ha véletlenül kimész a gyökerek közé valami "vidéki útra akkor ott ne legyen traktor, kátyú, baleset, rendőr, traffipax, semmi sem.
Engem is kiakaszt néha, ha szütyörögnek előttem. Sőt!!!
De a közlekedés mindenkinek a joga. A kamionnak és a gyalogosnak is, sőt a 70 éves Suzukis kalapos tatternak is.
Hogyan ítéled meg, hogy szabályellenesen miért áll valaki az úton, miért kezd vészfékezésbe? Honnan tudod, hogy miért megy lassan? Mi jogosít fel az egódon kívül arra, hogy te megleckéztesd? Mit jelent az, hogy bevág eléd egy kamion vagy egy szgk. és le kell maradnod? A paragrafusok szerint köteles vagy segíteni az előzést.
Ha kell lemaradok bizony. Mert ha csak 60 km/h az a sebesség amivel halad a sor akkor is betartom a követési távolságot, ha kell akkor +30 métert. Ha jön egy okoska és előz bevág elém akkor jöjjön. És újra lemaradok egy kicsit. A lényeg, hogy odaérek.
Szerintem az, hogy jobban tudok valamit és valóban jobban tudom, az ott kezdődik, hogy a másik fejével próbálok gondolkodni.
Ennyi a titok szerintem.
Más dolog egy versenypálya, ahol ki kell hoznod mindent a győzelemért. De az életben sokféle ember vesz ám körül...

Semmi bajom azzal ha vki megeloz, pont leszarom, menjen ha akar, de az ijen videki beleszarok a vilagaba, mert raaaaerek Pato Pal ur vagyok es enyem az ut, ott allok meg ahol akarok, index meg minden nelkul, mert uuu meglattam egy telefonszamot es leakaorm irni, meg ott megy az ösmerössöm es megbeszljuk a hetvegi pecapartit...na ezeknel a bicska kinyilik a zsebbmben, hogy mi a kurva anyjaert nem tud gondolkodni azzal a tirpak baromfi agyaval, hogy huzodjon le a padkara ehhez, es ott alljon meg, vagy konkret esetben 15m-l eloebb mar kezdodik egy jobbra kanyarodo sav egy keresztezodes miatt es odaig elgurult volna es ott lehuzodik es tolem ott allhat reggelig is. Es akkor nem veszfekezve all meg a sor elejen az 51-sen ehhez, hanem csak lassit, index ki, lehuzodik szepen oda, a jobbra kanyarodoba, megall, felirja azt a kurva telszamot, index vissza es tovvabb megy.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, mert envagyokapistabacsi a uzuki vagyonőrrel, es ott allok meg ahol akarok, es ugy ahogy akarok es punktum, es harminc eve vezetek egy kocc nelkul a faluban... ahol amugy orankent megy el ketto auto.

Meg a masik atomfaszkalap, aki 4-sen pilisi benzinkutnal akar egy ivben megfordulni kistgk-val, mert nyilvan arra soha sem jar senki mas, nem kell a tukorbe sem neznie, minek, az ugyis csak egy aramvonalasito elem ott, es hat o a faszagyerek, mert nem ment csak 20-l, en meg ~65-70-l (annyi is van asszem ott megengedve). Kovetkezo baromallat, aki 4-sre kitolat, de ugy, mintha egy szokoar jonne neki szembol, es az elol menekul, mondjuk biztos nem tudott tobbel tolatni, mint 40, szoval igazi kheralycsavo o is, es rohadjon meg az, aki 90-l mer ott menni a vedett meg E jelu fouton. :omg:

Es hogy honnan tudom miert alltak meg? Pl onnan hogy latom mogotte kocsiban a uvegen kersztul hogy mit csinal, odahajol jobbra es ir vmit, aztan tovabbmegy es nyilvan a tablat nezte a keritesen, amin a telszam van. Meg megall Dunaharsztin a Némedi uton es a bringassal elkezdi megbeszelni, hogy a hetvegen hova menjenek majd pecazni, persze ehhez veszfekezve kell megallnia am, annnnnnyiraaa eletbevagoan kurvara fontos, es csak onnan tudom mirol beszelgettek, hogy lehuzott ablaknal hallottam, vagy pl az F Astra-st is csak onnan tudtam, hogy hugyozni allt meg a savban a dombteton, hogy lattam ahogy hugyozott az arokba a kocsi elott-mellett, meg a megfordulos faszt is csak pl mert kineztem a szelvedon, es jobbra kiindexelve a benzinkut fele lehuzodva eccercsak megis keresztben volt elottem, ebbol arra gondoltam, hogy ez inkabb megfordul itt, es nem lekanyarodik a benzin kuthoz, 3-l mogotte jottem, a masik ketto kozottunk az siman kiment a kutra...

...peldaul.

Szerkesztette: hobizoli 2012. 01. 09. 19:38 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#19406 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 09. 19:21

Semmi bajom azzal ha vki megeloz, pont leszarom, menjen ha akar, de az ijen videki beleszarok a vilagaba, mert raaaaerek Pato Pal ur vagyok es enyem az ut, ott allok meg ahol akarok, index meg minden nelkul, mert uuu meglattam egy telefonszamot es leakaorm irni, meg ott megy az ösmerössöm es megbeszljuk a hetvegi pecapartit...na ezeknel a bicska kinyilik a zsebbmben, hogy mi a kurva anyjaert nem tud gondolkodni azzal a tirpak baromfi agyaval, hogy huzodjon le a padkara ehhez, es ott alljon meg, vagy konkret esetben 15m-l eloebb mar kezdodik egy jobbra kanyarodo sav egy keresztezodes miatt es odaig elgurult volna es ott lehuzodik es tolem ott allhat reggelig is. Es akkor nem veszfekezve all meg a sor elejen az 51-sen ehhez, hanem csak lassit, index ki, lehuzodik szepen oda, a jobbra kanyarodoba, megall, felirja azt a kurva telszamot, index vissza es tovvabb megy.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, mert envagyokapistabacsi a uzuki vagyonőrrel, es ott allok meg ahol akarok, es ugy ahogy akarok es punktum, es harminc eve vezetek egy kocc nelkul a faluban... ahol amugy orankent megy el ketto auto.

Meg a masik atomfaszkalap, aki 4-sen pilisi benzinkutnal akar egy ivben megfordulni kistgk-val, mert nyilvan arra soha sem jar senki mas, nem kell a tukorbe sem neznie, minek, az ugyis csak egy aramvonalasito elem ott, es hat o a faszagyerek, mert nem ment csak 20-l, en meg ~65-70-l (annyi is van asszem ott megengedve). Kovetkezo baromallat, aki 4-sre kitolat, de ugy, mintha egy szokoar jonne neki szembol, es az elol menekul, mondjuk biztos nem tudott tobbel tolatni, mint 40, szoval igazi kheralycsavo o is, es rohadjon meg az, aki 90-l mer ott menni a vedett meg E jelu fouton. :omg:

Hagyjuk ezt a vidék-Bp hasonlítgatást, mert Bpn az egoista, rohanó, idegbeteg, tülekedő, biciklist és autót előzni nem tudó, lámparacer barom klinikai esete hemzseg az úton.

#19407 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 09. 19:00

Ennyi erovel megelozlek, aztan eledkerulve egy meterrel egybol berantom eled az autot, besatuzok, es magyarazd meg, hogy miert is jottel belem, miert nem tartottad be kovtavot, hm, nem ismered a KRESZ-t? :blush:

Épp ilyen miatt volt az utolsó "sajáthibás" esetem.
A debreceni fiatalember a Vágány utcai aluljáróban berántotta elém, és besatuzott. A rendőr mit lát? Két autót, amiből az egyik benne áll a másik seggében.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19408 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 09. 19:21

Semmi bajom azzal ha vki megeloz, pont leszarom, menjen ha akar, de az ijen videki beleszarok a vilagaba, mert raaaaerek Pato Pal ur vagyok es enyem az ut, ott allok meg ahol akarok, index meg minden nelkul...

Vidék-Budapest szembe állítás teljesen értelmetlen, mert Budapesten is ugyan így megvannak ezek a dolgok.

Megy, egyszer csak jobbra index, majd megáll, és kirakja a vészvillogót, majd lezárja a kocsit és elsétál, ezzel nyitott egy jó kis parkolóhelyet magának, a többiek meg kerülgessék. És ez nem heti egy alkalom, hanem napi több. A legjobb mikor jelzés nélkül, satu, vészvillogó és pattan ki.

A kanyarodási képességekről már ne is beszéljünk. Lajos utca-Zsigmond tér-Árpád fejedelem irányba van egy kis enyhe kanyar, aki arra jár tudja, hogy picsafüst. 10-ből 10 autós idális íven közlekedik, simán át megy a másik sávjába, és tükör használat nulla. Ott kimondottan figyelek mindig, így sikrült már jó pár karambolt elkerülnöm, mert megy ideális íven, ott ahol én 60-al (tudom, köcsög gyorshajtó) tudom tartani a sávomat, ő 50-el félig átjön a sávba, mert jajj. Már nem is dudálok, mert csak pislogtak rám, hogy mi van, és nem érti. De ahhoz "van agya", hogy az uszoda előtti lámpán a még átférek piroson(nem ám éppen vált pirosra, hanem csont piros) átmegy (nem 1, nem 2, ma csak 2 szer jártam arra, első alkalommal 2 kocsi, gyalogost leszarva, másodiknál egy taxis).

Azt meg végkép nem tudom felfogni, hogy ott ahol 50-el lehet menni, mindenki rohadtul siet, és menne 80-al. De a Vácin, a 70-es táblánál beállnak 65-re 500 méteres követési távolsággal. Na nem azért, mert így éri el a zöldet, hanem mert neki így kényelmes, és kényelmesen át is megy a csont piroson, ott ahol én 75-ről satu nélkül normálisan állóra tudok fékezni. Ez is nem heti 1 vagy napi 1, hanem folyamatosan. Csak ott lehetne úgy szórni a 300 ezres csekkeket, mint ahogy a lyukkártyákat szórták a Holdra szállás után az utcai felvonuláson.

Szerkesztette: Daihelyon 2012. 01. 09. 20:04 -kor

Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#19409 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 19:39

Épp ilyen miatt volt az utolsó "sajáthibás" esetem.
A debreceni fiatalember a Vágány utcai aluljáróban berántotta elém, és besatuzott. A rendőr mit lát? Két autót, amiből az egyik benne áll a másik seggében.

Valószinüleg nem ismerte el hogy bevágott eléd csak azt, hogy belementél mikor ő fékezett.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19410 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 09. 19:00

Akkor, ha erre van oka is. Ez meg nem a gondolok egyet es befekezek, mert eppen ahhoz van kedvem cimu tortenet.
Meg a uuuuuu bazzeg mijen jo csöcse/segge volt annak a ribizlinek sem az.

Csicsóné drága, ez mennyiben érinti azt a dolgot, hogy követési távolság betartása? :lollypop:

Idézet

Követési távolság

27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19411 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 10:40

Nagyon jól tudom, nekem sem az a fontos, hogy nehogy bemenjen valaki elém. Csak mondjuk teljesen más Bécsben, Bpn, Gyöngyösön vagy a 441-esen közlekedni - ezt ebben a topicban el szokás felejteni.

Szerintem valahogy, sok-sok év alatt, eljutottunk idáig. nőtt a forgalom sűrűsége, csökkent az emberek toleranciaszintje, sokkal nagyobb a stressz bárhol. Szerintem inkább erre kéne kapizsgálni, mintsemhogy jól kitalált szabályokat erre meg arra is megpróbálni ráhúzni, mert már a gumi sem nyúlik ennyire. A sofőröknek minden nap hozzá kellene tennie 1 kicsit a dologhoz. Mindenki követ el hibákat.

Szóval ki a jó vezető? Aki tiszteli a többi közlekedőt, vagy aki életben tud maradni? Szerintem az előbbi irányába kellene indulni - mindenkinek.

Mivelhogy hatalmas forgalom van nagyvárosokban, ezt szabályokkal már aligha lehet max. kordában tartani csak, hát emberi viselkedés, gondolkodás, intelligencia oldaláról kell megközelíteni. Aztán nehogy elkezdődjenek a magyarázatok, mindannyiunknak változtatni kell a viselkedésén. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19412 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 09. 12:01

...
Más dolog egy versenypálya, ahol ki kell hoznod mindent a győzelemért. De az életben sokféle ember vesz ám körül...

Az emberek alapvető mentalitása az élet egyéb területeiről odatolódott az utakra is - nyilván, mivel emberek vezetnek. Amikor szabályokat próbálnak kicsavarni, már-már a konkrét betűk szintjén értelmezni, akkor lehet látni, hogy valójában sajnos nem értik. Valahogy eljutottunk idáig, s 1 biztos: nem a szabályok, vagy azok értelmezése segítségével lehet "visszafelé" elindulni, a talán jó irányba. Hanem a fejben belül, gondolkodva, cselekedve, a KRESZ-től függetlenül. Ha valami ilyesmi elindul, a szabályokat betartani már öröm, gyerekjáték lesz. De jó volna! :smoker:

#19413 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 07:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 12:18

A többivel egyetértek kb., ezzel viszont nem, amennyiben az autóvezetésre érted. Aki alkalmatlan, ne vezessen.

Az a gond, hogy lehetetlen eldönteni, mert ugyanarról az egyszerű gyakorlati állításról is 10 embernek 4 fajta véleménye lesz! (merthogy az "alkalmatlanság ma már egyrészt teljesen más, mint 20 éve, másrészt meg szubjektív)

ps.: vagy a szabályok olyan restriktív módon szorulnának, hogy tényleg versenypályává alakulnának az utak. Az meg nem jó.

Ja, szubjektivitáshoz: mielőtt felmerülne, hogy hülyeségeket írogatok, nem a szélsőségesnek titulált esetekre gondoltam, hanem a határesetekre: honnan "kezdődik" az alkalmatlanság, azaz hol a határvonal? Mindenkinél máshol, akár hangulattól függően.

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 10. 07:08 -kor

#19414 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 07:11

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 09. 12:38

Úgy van. Tartok tőle, hogy egy igazi szűrésen a fél topik elhullana. Meg a hazai gépjárművezetők háromnegyede.

Én pl. igazi szűrésnek egy olyan módszert tartanék, ami figyelné a vezető fejében lezajló dolgokat, a személyiségével ezeket összevetve, már jobb képet lehetne kapni. S oda jutnánk, hogy a vezetés egyre inkább személyiségi teszt, dolog lenne, mint szabályok betartása. De asszem a baleseteket talán jobban meg lehetne előzni, ahogy fentebb írták: az alkalmatlanokat már idejében ki lehetne szűrni - így legalábbis tutira. :smoker:

#19415 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 12:48

Csak a követési távolság nem ezt jelenti. Hanem azt, hogy az előtted lévő vészfékezése esetén is meg tudsz állni.

:omg: Hiszen épp írod, hogy érted, aztán meg kiderül, hogy másként gondolod:

Nem gondolod, hogy épp elegendő kövtávot tartani pl. konvojban kimondottan veszélyes? Nem érzed, hogy hiába vagy szabályos (betűje szerint), mégis sok kocc lehet belőle? :D

Saját példám. én is rámegyek sokszor az előttem levőre, konvojban is. De ha belecsattanok, b+ én el fogom ismerni, tudni fogom, hogy jól elcsesztem. Te pedig kurv@ra nem fogod elismerni! Itt a különbség. Ennyit akartam mondani. :smoker:

#19416 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 10. 07:15

:omg: Hiszen épp írod, hogy érted, aztán meg kiderül, hogy másként gondolod:

Nem gondolod, hogy épp elegendő kövtávot tartani pl. konvojban kimondottan veszélyes? Nem érzed, hogy hiába vagy szabályos (betűje szerint), mégis sok kocc lehet belőle? :D

Saját példám. én is rámegyek sokszor az előttem levőre, konvojban is. De ha belecsattanok, b+ én el fogom ismerni, tudni fogom, hogy jól elcsesztem. Te pedig kurv@ra nem fogod elismerni! Itt a különbség. Ennyit akartam mondani. :smoker:

Ezt adod vagy tényleg ilyen vagy? Leírtam, hogy a szabály értelmezése mi. Nem azt írtam le, hogy mit csinálok az úton.

B+.

#19417 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 10. 07:11

Én pl. igazi szűrésnek egy olyan módszert tartanék, ami figyelné a vezető fejében lezajló dolgokat, a személyiségével ezeket összevetve, már jobb képet lehetne kapni. S oda jutnánk, hogy a vezetés egyre inkább személyiségi teszt, dolog lenne, mint szabályok betartása. De asszem a baleseteket talán jobban meg lehetne előzni, ahogy fentebb írták: az alkalmatlanokat már idejében ki lehetne szűrni - így legalábbis tutira. :smoker:

A PÁV (III.-II.-I.)tulajdonképpen ilyen szűrést is végez. És mégis, szidjuk a taxisokat, a kamionosokat, buszsofőröket, mentősöket.
Joggal.
Ahogy ők is, mindenki mást.
Mert ugyanahhoz az állatfajtához tartozunk, és bármennyire is vagyunk kultúrlények, néha elszakad a cérna.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19418 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 10. 09:02

Mert ugyanahhoz az állatfajtához tartozunk, és bármennyire is vagyunk kultúrlények, néha elszakad a cérna.

Különösen, hogy meg sincs sodorva :lollypop:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19419 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 09. 16:36

... nagyjából 2 méteren fog megállni a 20 helyett.

Meg is halnának benne.

#19420 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 01. 09. 16:43

... es annyi jozan paraszti eszem is van, hogy vegig birom gondolni, hogy ha van 4 auto, akik mogott megyek, ebbol ha a masodik nem tartja a kovetesit _es mindenki mogotte igen (inkluzive jomagam)_, es a masodik belekoccol az elsobe, siman kijohet olyan eset, hogy mivel a masodik hulye volt, belemegy a harmadik -mivel a masodik auto nem veszfekez, hanem utkozik (gy.k. rovidebb uton all meg/nagyobb a lassulasa mint veszfekezeskor, sot, kezdhetjuk meg latolgatni, hogy a kolleganak az utkozes utan is van-e modja/alkalma (laba) feket nyomni)-, a harmadik kocca miatt belemegy a negyedik a harmadikba, es az elozo harom kocc miatt belemegyek en is a sorba, tehat az altalad irt, es altalam hulyesegnek tartott dologrol "Hogy előtted tartanak e köv.távot, lényegtelen, ha te tartasz" tovabbra is tartom, hogy netto faszsag.
...

De ha van józan, mondd már meg, mennyi távolság-difin vitázunk itt? 1 méteren? Mert max. annyival kéne többet tartani, s akkor nem volna semmi kocc.

Ha mégis - mielőtt valaki kötekedni akar - akkor az már nem kövtáv, semmilyen értelemben.

Szóval min vitázunk? Hogy sokan KÉPTELENEK 1 méterrel "többet" tartani, mint amit a józan eszük diktál? Akkor tényleg van nekik józan eszük egyáltalán? :smoker: Bocsika. Mit nevezünk józan észnek.

Szerintem inkább az a baj, hogy rengetegen egyszerűen fel nem képesek mérni a követési távolságot, fingjuk sincs, hogy mennyire lesznek képesek megállni, sz@rul fogalmuk sincs, meddig fognak csúszni, ha fognak. Merthogy egyszerűen sosem csúsznak. A későn reagálásról ne is beszéljünk, mert az bekavarja az egész "lánc"-elméleted. Azaz a példád kurv@ra elméleti, idealizált, és ráadásul gyakorlatban meglehetősen alábecsüli a távolságokat. Kizárt, hogy a sofőrök a valóságban, forgalomban, mozgó autósor esetén képesek legyenek méterre tartani, lemérni, megbecsülni a távolságokat. Nem tűnik fel, hogy ennek pont az ellenkezője látszik más szitukon, ahol ugyanazok a drájvörök vezetnek?

Szerintem nem azért vannak ezek a lánckoccanások, mert mindenki "pont akkora" távot tart, amennyi ahhoz elég, hogy "a szabály betűje szerint", hanem mert sokkal rövidebbet!!! Ezt kéne megérteni. Végülis minek kiabálok.

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 10. 18:50 -kor

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 969
  • 970
  • 971
  • 972
  • 973
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.