HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1007
  • 1008
  • 1009
  • 1010
  • 1011
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20161 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 26. 23:36

Ja, egyszer volt egy rajzfilm, vagy gyurmafilm, amiben a pasi gyalogosként folyton az autósokat szidta.
Aztán végre lett autója, akkor meg a gyalogosokat szidta.
És a végén elázolta saját magát :D

#20162 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 00:15

Kicsit nem figyel az ember és 7 oldalt tudtok flamelni.

Az aztán meg végkép non-plus-ultra, és nem gondoltam volna, hogy a derékszöges "példát" ilyen keveseknek sikerül megérteni, még Lamex-nek is sikerült benéznie és egy jót trollkodni rá. (Én elsőre is jót mosolyogtam rajta.) Vagyis:
1. Annyira zsigerből nyomja mindkét fél (a derékszöges példa folytán szerintem a "defenzív"-es fél aztán már se lát, se (ton)hal), hogy érteni egyik fél sem ért semmit.
2. Ha már ennyire mindent a legkisebb keresztmetszetre (aka leghülyébbre) kell méretezni, akkor simán be lehetne tiltani minden közlekedési formát a gyalogláson kivül, mert autó veszélyes, ló megrúghat, repülő lezuhanthat, hajó elsüllyedhet. Ajaj, gyaloglás közben meg megcsúszhatok. Az sem jó. Szüntessük be az emberiséget, és gond letudva.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#20163 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 04:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 06. 27. 00:30

Hát ott van b+ abban a b@szott szabálykönyvben, hogy megállók környékén, álló busz mellett mire kell számítanod. De meddő ez a vita. Mint ahogy az éjjeli fokozott óvatosság. Feketén-fehéren le van írva, hogy FOKOZOTT, ez a szabály. :smoker:

van lampa is ott 10m-re onnan ahol a busz megall
megnyomod a gombot es akkor zooooodddd lesz
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#20164 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 07:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 06. 27. 00:27

Nekem nem hiszik, mert azért néha kidugom a fejem a tesco-s szatyorból.

Talán nem ennyire rossz, de romlik a morál, az pedig hosszú távon aligha jelent jót, nem hiszem, hogy valós az, hogy ilyen növekvő járműállomány/forgalomban részt vevők mellett 25%-kal csökkent a baleseti/halálozsi ráta 5 év alatt. Nem hiszem, még ha le van írva, akkor sem. Kozmetika és manikűr. :smoker:

KSH vs. Warrior@HWSW. Bocs, de röhögnöm kell.

A növekvő forgalomról annyit, hogy 2007-ben 1647 köbméter benzin és 3238 köbméter gázolaj fogyott. 2011-ben 1293 köbméter benzin és 2880 köbméter gázolaj fogyott. Ha 22%-kal kevesebb benzinből és 11% gázolajból nagyobb lesz a forgalom a kvázi azonos (csak öregedő) járműpark mellett, akkor valaki valamit nagyon benéz.

A növekvő járműállományról annyit, hogy 2008-cal bezárólag évi 150-200e új autót adtak el, azóta 30-50e körül ingadozunk. A különbséget a használt import sem pótolja. Ha neked a negyedére zuhant autópiac növekvő autóparkot jelent, akkor valaki valamit megint nagyon benéz.

De te ezt is jobban tudod. Leginkább hihetetlen demagóg vagy.

(3-4 évvel ezelőtthöz képest a pesti dugók száma összehasonlíthatatlanul lecsökkent. Ez is a növekvő forgalmat jelzi. :up: Ez is irónia volt - annyira beleéled magad megint a vitába, hogy már ezt sem veszed észre.)

#20165 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 07:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 26. 23:30

2. Nem tudom finomabban megfogalmazni: te melyik szatyorban élsz? Magyarország most kapott fejsimogatást az EU-tól, mert itt sikerült a legnagyobb mértékben csökkenteni a halálos balesetek számát. http://www.ksh.hu/do...s/i_ods001.html Az 5 évvel ezelőttinek a fele, a 22 évvel ezelőttinek negyede a balesetben meghaltak száma, a balesetek száma is 3/4-ére csökkent az utolsó 5 évben. Hogy jött ebből az egyre több?

Nem vagyok benne biztos, hogy csak úgy a fejektől csökkent. Hajlok inkább arra, hogy egyre kevesebb pénz van az egyre drágább üzemanyagra, így akinek muszáj mennie, az is lassabban megy, és sokan meg nemis autóznak a 2007-es autósokhoz képest.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#20166 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 07:43

Mindenki vezet ahogy tud ill. megszokta.
Aki figyelmesebb és szerencséje is van annak kevesebb esélye lesz balesetre.
Mindenre nem lehet számítani, de felkészülve váratlanra talán kisebb az esély. Sok emberrel nem történik évekig semmi különös és ezért úgy gondolja nem nagy dolog a vezetés, de amikor történik egy váratlan akkor nem tudja mit csináljon. Van ismerős akinek "sok kilométert" vezet de 80%-ban autópályán, nem történik vele semmi különös és unalmasnak tartja a vezetést.
PL.: írtam anno én is előttem a teherautóról leeső raklapokról városban amit láttam, hogy rögzítettek is csak sajnos rosszul. Erre sem lehetett számítani, de lehetne más 1000 dolog amit írtatok is már.

Aki vezet városban, városon kívül az egy idő után megszokja mire figyeljen itt és ott is, akár éjjel vagy nappal.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#20167 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 27. 08:33

Nem vagyok benne biztos, hogy csak úgy a fejektől csökkent. Hajlok inkább arra, hogy egyre kevesebb pénz van az egyre drágább üzemanyagra, így akinek muszáj mennie, az is lassabban megy, és sokan meg nemis autóznak a 2007-es autósokhoz képest.

Ettől még az "egyre több a baleset" nettó hamis.

#20168 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 08:13

Aranyosak vagytok, hogy még két oldalt telefostatok a ki a hibás témában, az én hozzászólásaimat meg még véletlenül sem akarjátok felfogni, mert sokkal egyszerűbb a sorok között olvasni és a saját kitalálmányaitokkal kötekedni, mint a sorokat megérteni. :-)

#20169 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 08:57

Hát igen… hiszen csakis a másik lehet az, aki nem. :lollypop:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20170 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 09:00

Pontosan.

#20171 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 26. 10:35

Lerobban az autód, valaki jön utánad tíz másodperccel, még nemis érkeztél kilépni az autóból, nemhogy kitedd a háromszöget, erre nekedmegy lassítás nélkül. Ekkor elismernéd, hogy te vagy a hibás, mivel nem volt kint a háromszög? Ugye nem gondolod te sem komolyan

Neked úgy szokik lerobbanni az autód, hogy mész akárhánnyal, és akkor jön a lerobbanás és még abban a szent minutumban meg is álltál? Az lenne ám a lassulás...
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#20172 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 27. 05:51

van lampa is ott 10m-re onnan ahol a busz megall
megnyomod a gombot es akkor zooooodddd lesz

Igen, a gyalogos is hibás.
De ha te elbaszod őt, akkor te is. Ha meg meg fel is fordul, akkor meg csak te fogsz ülni, mert őt már nem tudják leültetni a saját halála miatt. És ő is baszhatja, mert attól már nem fog feltámadni, hogy te ülsz pár évet.
Mindketten hibáztatok, mindketten szarul jártok. Bár ő jobban, mer' te pár év múlva szabadulsz, őt meg nem ássák ki pár év múlva se. Becsukják egy fa ládába, földet szórnak rá és még hétvégre se engedik ki.

Mit nehéz ezen felfogni, hogy egyszerre mindkét fél hibázhat?
Nagyon sok esetben (nem mindig) ha csak az egyik fél hibázik, a másik még el tudná kerülni a balesetet.

#20173 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 27. 08:33

Ez igaz lehet, hogy jóval kevesebb km-t autóznak.
Nem egy ismerős, aki régen még a WC-re is kocsival ment, most csak hétvégén veszi elő a kocsit bevárásolni, vagy hétvégén se. Mer' drágább a benzin.

#20174 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 09:43

Idézet

A 2011-es közúti balesetek 30 százalékának hátterében a gyorshajtás áll. 23 százalékában az elsőbbségi jog megsértése, 14 százalékban a kanyarodási szabályok megszegése a felelős. A balesetek túlnyomó részét - 67 százalékát - a személygépkocsi-vezetők okozták.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20175 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 06. 27. 08:43

Mindenki vezet ahogy tud ill. megszokta.
Aki figyelmesebb és szerencséje is van annak kevesebb esélye lesz balesetre.
Mindenre nem lehet számítani, de felkészülve váratlanra talán kisebb az esély. Sok emberrel nem történik évekig semmi különös és ezért úgy gondolja nem nagy dolog a vezetés, de amikor történik egy váratlan akkor nem tudja mit csináljon. Van ismerős akinek "sok kilométert" vezet de 80%-ban autópályán, nem történik vele semmi különös és unalmasnak tartja a vezetést.
PL.: írtam anno én is előttem a teherautóról leeső raklapokról városban amit láttam, hogy rögzítettek is csak sajnos rosszul. Erre sem lehetett számítani, de lehetne más 1000 dolog amit írtatok is már.

Aki vezet városban, városon kívül az egy idő után megszokja mire figyeljen itt és ott is, akár éjjel vagy nappal.

Persze, mindenre nem lehet számítani, de sok dolgora igen.
Pl. teherautótól alapban kicsit nagyobb távot hagy az ember, hátha lehullik valami, miért ne lehetne erre számítani. (Ha más oda betolakszik, hát tolakodjon, inkább ő menjen rá egy raklapra vagy essen rá bármi, ha ennyi esze nincs)
Vagy ha hiányzik a hátsó sárvédő gumi, akkor be lehet nézni a kerekek közé, és ha beszorult egy darab tégla vagy kő a dupla abroncs közé, akkor tényleg érdemes kicsit lemaradni, mert a sárvédő nélkül menet közben egyszercsak kilőheti a centrifugális erő.

#20176 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 10:20

Lezárt ügy- Halálos kimenetelű lovasbaleset Hajdúnánáson

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség, valamint baleset okozója által elkövetett segítségnyújtás elmulasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt 2012. január 01-én indult nyomozás, befejezésre került.
A hajtásban résztvevő három személy megszegte a KRESZ 3. § (1) bek. c) pontjában foglaltakat, mert nem úgy közlekedtek, hogy a személy és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessék, továbbá a KRESZ 62. § - állatok hajtására, vezetésére vonatkozó szabályokat. A lovak lábon szállítása során a KRESZ szabályok figyelmen kívül hagyásával megszegték a 16/2001 (III.3) FVM rendelet a Mezőgazdasági Biztonsági Szabályzat 4.5.1. pontját, mely szerint - Az állatok szállítási módjának, körülményeinek meg kell felelniük az állatok szállítására, a közlekedésbiztonságra vonatkozó külön jogszabályban (KRESZ) foglaltaknak, továbbá a Mezőgazdasági biztonsági szabályzat 4.6.4.11. pontját, mely szerint –Lovakat, csak kötőféken, legfeljebb négyesével összekötve szabad vezetni.
Az eljárás során a terheltek gyanúsítottként nem tettek vallomást. Korábbi nyilatkozataikban előadták, hogy a lovakat ismeretlen személy engedhette ki a karámból, azok elszabadultak, megvadultak és így kerültek az útra, amit ők próbáltak akadályozni, a megvadult ménest próbálták megfékezni. Ezen nyilatkozatukat a nyomozás adatai megcáfolták.
A nyomozás befejezésre került, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldtük a Debreceni Városi Ügyészségnek.

Másik:
Vádemelési javaslat 3 ember ellen halálos baleset okozásáért

Idézet

A szakértő által elvégzett vizsgálat adataiból kiderül: az autó vezetője a megengedett sebesség betartása mellett nem észlelhette időben a ménest. Mivel a hajtók nem viselték az ilyenkor kötelezően előírt láthatósági mellényt, a férfinak nem volt lehetősége az ütközés elkerülésére. A vizsgálat azt is megállapította, hogy a lovak a teljes útpályát elfoglalták - tette hozzá Kelemen Éva.

De ez is szép:

Idézet

A szóvivő kitért arra: a gyanúsítottak korábban azt mondták, hogy a lovakat ismeretlen személy engedhette ki a karámból, azok elszabadultak, megvadultak, és így kerültek az útra. Ezt állításuk szerint ők próbálták megakadályozni, de szavaikat a nyomozás adatai megcáfolták, tanúvallomások szerint ugyanis a gyanúsítottak máskor is a közúton vezették át állataikat, és már az előző nap eltervezték, hogy a ménest az útra terelik.

Szerkesztette: Csücsök 2012. 06. 27. 10:25 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#20177 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 06. 27. 10:01

Neked úgy szokik lerobbanni az autód, hogy mész akárhánnyal, és akkor jön a lerobbanás és még abban a szent minutumban meg is álltál? Az lenne ám a lassulás...

Motorbeállás / váltószéthullás okán (bár igen ritka esetek), volt ilyen tapasztalat.
A motorbeállóst eltaposta a mögötte jövő kamionos, a váltó-széthullottal épp ki lehetett gurulni a leállóra. Ebben leginkább a lejtő segített.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#20178 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 06. 27. 10:34

Igen, a gyalogos is hibás.
De ha te elbaszod őt, akkor te is. Ha meg meg fel is fordul, akkor meg csak te fogsz ülni, mert őt már nem tudják leültetni a saját halála miatt. És ő is baszhatja, mert attól már nem fog feltámadni, hogy te ülsz pár évet.
Mindketten hibáztatok, mindketten szarul jártok. Bár ő jobban, mer' te pár év múlva szabadulsz, őt meg nem ássák ki pár év múlva se. Becsukják egy fa ládába, földet szórnak rá és még hétvégre se engedik ki.

Mit nehéz ezen felfogni, hogy egyszerre mindkét fél hibázhat?
Nagyon sok esetben (nem mindig) ha csak az egyik fél hibázik, a másik még el tudná kerülni a balesetet.

Na itt álljunk meg, mert most már nagyon a ló túl oldalán vagytok. Nehogy már én legyek a hibás, mert a gyalogosba annyi életösztön és IQ nem szorult, mint egy kavicsba. Személy szerint busz takarásából kilépő gyalogost minimum 100.000 Ft-ra bírságolnék, és leszarom, hogy az a 10 éves Pistike, vagy a 80 éves Mari néni. Vagy a másik, hogy nem napi, hanem fél óránként látni, hogy a gyalogos az aluljáró lejárata mellett megy át a 6 sávos úton, mert neki ott kényelmesebb.

Már ott tartotok a nagy defenzív vezetésetekkel, hogy ha megyek az autópályán és az egyik szomszédos ország hadüzenet nélkül megtámadja Magyarországot és pont elém dob le egy bombát, amit nem tudok kikerülni, akkor a felelősség ott is megoszlik, mert miért nem figyeltem jobban.
Mi lesz itt ha tényleg eljön az űrkorszak? Ha IQ nuku kinyitja a zsilipajtót a végtelenre, akkor nem hibás, mert nem volt ráírva, hogy "Paraszt, ne nyisd ki!"?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#20179 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 06. 27. 11:53

a váltó-széthullottal épp ki lehetett gurulni a leállóra. Ebben leginkább a lejtő segített.

Ezt már valahol hallottam, a 90-es kilométer környékén. Másik autóson valamikor emlegettem a műszaki hiba faktort is, akkor azt mondták, az faszság. Erre Matizon elszakadt a kuplung, az vicces, mikor előzősnél mondjuk éppen visszatolod harmadikba. Váltó is beállt már, meg itt városban és egyéb helyen szoptam, mindig meg bírtam fejteni a kigurulást.
Make love not Wor.

#20180 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2012. 06. 27. 12:07

Na itt álljunk meg, mert most már nagyon a ló túl oldalán vagytok. Nehogy már én legyek a hibás, mert a gyalogosba annyi életösztön és IQ nem szorult, mint egy kavicsba. Személy szerint busz takarásából kilépő gyalogost minimum 100.000 Ft-ra bírságolnék, és leszarom, hogy az a 10 éves Pistike, vagy a 80 éves Mari néni. Vagy a másik, hogy nem napi, hanem fél óránként látni, hogy a gyalogos az aluljáró lejárata mellett megy át a 6 sávos úton, mert neki ott kényelmesebb.

Pedig anno a Kékfénynek volt egy könyv formájú kiadása, "Kamera előtt a tettes" címmel. Abban volt ilyen eset.
Faszika ott sírt, hogy szerinte nem jogos, hogy a gyalogos a busz mögül lépett ki, aztán most ő ülhet pár évet.
Az volt az indoklás, hogy fokozott óvatossággal kellett volna hajtani a buszmegállóban álló busz mellett.

Persze, a gyalogos is hibás.
Viszont, ha egy úton átszaladásért fizettetnél 100e-et, akkor a nagyobb dolgokért milyen büntetés járna, rögtön teszik a kötelet a nyakadba?

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1007
  • 1008
  • 1009
  • 1010
  • 1011
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.