HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1014
  • 1015
  • 1016
  • 1017
  • 1018
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20301 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 02. 15:07

Idézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 02. 16:04

Külföldi gépjárműveknek nem kötelező.

Aztán ha az ottani rendőrökbe nem jutott több bit, mit némelyik itthoniba, akkor csak a feszültség lesz. :-)

#20302 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 15:25

No itt aztán van szép sok defenzív meg offenzív orosz drájvör :)

(Ha valaki látta, attól elnézést ;) )
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#20303 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 16:10

Idézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 01. 23:31

Azt írtad gondolkodás. Amit oda leírtál, logikailag egy paradoxon. ...

Elmondhatnád, hogy miért...

Forgalmi szabályokra azért van szükség, mert nélkülük káosz lenne a közlekedésben (ha lenne egyáltalán közlekedés úgymond). S mivel biztos van, aki a másiknál gyorsabban akar eljutni valahova, vagy "bevág" elé, teljesen nyilvánvaló, hogy szabályozni kell a dolgot, ahhoz, hogy a közlekedés "működhessen". Hol a paradoxon? :smoker: :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20304 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 16:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 02. 11:16

...
Hümm, ez nekem érdekes lehet, most megy arrafelé nyaralni.

:offtopic: Há neked nem mindegy, hogy megfújod, vagy nem fújod meg? :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20305 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 16:18

Idézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 02. 16:25

No itt aztán van szép sok defenzív meg offenzív orosz drájvör :)
...

1:27-nél jó a szilánkozás az első szélvédőn. Az a baj, hogy akármilyen útviszonyok mellett így belezúgni a másikba nagy butaság: nem volt a legtisztább a látási viszony, de azért nem észlelni a hátul jövő hibája. De van, aki szerint nem. Mindenesetre megéri? :)

ps.: 3:04 körül pedig csak megfordulni akart... :)

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 02. 16:29 -kor

#20306 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 16:59

Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 02. 17:10

Elmondhatnád, hogy miért...

Forgalmi szabályokra azért van szükség, mert nélkülük káosz lenne a közlekedésben (ha lenne egyáltalán közlekedés úgymond). S mivel biztos van, aki a másiknál gyorsabban akar eljutni valahova, vagy "bevág" elé, teljesen nyilvánvaló, hogy szabályozni kell a dolgot, ahhoz, hogy a közlekedés "működhessen". Hol a paradoxon? :smoker: :)

Te is kifejtetted már az előző (?) postodban.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#20307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 02. 17:37

Idézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 02. 16:04

Külföldi gépjárműveknek nem kötelező.

Rákugliztam, aháyn hely, annyiféleképpen írják. Az lesz, amit debaj mond. Be kell rakni és kész. Van sima üveges szondám is vagy 100 darab, de biztos lejárt a szavatossága. Rendőrnek mutogatni jó, de ezen nem múlik, berakom én a digitálist is, oszt béke. Ha helyi KRESZnek (bár gondolom ez inkább KÖHÉM-szerű jogszabály) még jobban megfelel az ember, az mindenkinek jobb.
Make love not Wor.

#20308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 17:59

Bassza meg a média, de most már tényleg. Csapba szarni vagy szarba csapni tipikus esete.

Totalcar: "A dolog minket annyiban érint, hogy a szabály minden, Franciaországban közlekedő járműre vonatkozik július 1-étől, nem csak a belföldiekre. Így aki mostanság Franciaország érintésével autózna, jól teszi, ha beszerez egy ilyen szondát, hisz kérheti tőle a rendőr"

Index: " A Franciaországban közlekedő külföldi sofőrökre, illetve járművekre azonban nem vonatkozik az új szabályozás."

A5: "A szabályozás nem vonatkozik a Franciaországban tartózkodó külföldi járművekre"

HVG: "A francia utakon közlekedő valamennyi járműben kötelező elhelyezni"
Make love not Wor.

#20309 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 18:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 02. 18:59

Bassza meg a média, de most már tényleg. Csapba szarni vagy szarba csapni tipikus esete.

Totalcar: "A dolog minket annyiban érint, hogy a szabály minden, Franciaországban közlekedő járműre vonatkozik július 1-étől, nem csak a belföldiekre. Így aki mostanság Franciaország érintésével autózna, jól teszi, ha beszerez egy ilyen szondát, hisz kérheti tőle a rendőr"

Index: " A Franciaországban közlekedő külföldi sofőrökre, illetve járművekre azonban nem vonatkozik az új szabályozás."

A5: "A szabályozás nem vonatkozik a Franciaországban tartózkodó külföldi járművekre"

HVG: "A francia utakon közlekedő valamennyi járműben kötelező elhelyezni"

Egyértelmű nem? :laugh:
Ezeknél az oldalaknál nincs aki lefordítja a hivatalos francia szöveget? :-s
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#20310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 19:07

Idézet: komi28 - Dátum: 2012. 07. 02. 19:51

Érdekes módon meglestem vagy 10 ilyen oldalt, a cikkek közepe ellenben betűre ugyanaz, mintha ctrl+c Ctrl+v átvettek volna valamit, aztán a maradékból ki elvett, ki hozzáköltött.
Make love not Wor.

#20311 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 19:19

Idézet: komi28 - Dátum: 2012. 07. 02. 19:51

Még a magyart se…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20312 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 22:37

Idézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 02. 20:19

Még a magyart se…

Pontosan erről van szó. Ha annyira érdekel a francia szabály, simán utána lehet nézni. A miértjének is. velünk ellentétben nem nulla, hanem minimális véralkohol tartalom megengedett. Nem csak ott, pl. Ausztriában is. De hogyan tudod azt, hogy az a minimális megengedett pia van benned? Sehogy. Ezért írta elő a kötelező alkoholszondát, mert akkor mondhatja azt, hogy kispajtás, ihatsz egy sört, de vezetés előtt ellenőrizd magadat. És nem tudom, hogy tisztában vagytok-e azzal, hogy magyar állampolgárként elsősorban a magyar KRESZ előírások, mint szigorúbb szabályok vonatkoznak ránk. Tehát én Ausztriában, magyar állampolgárként, magyar jogsival, csak nulla piával ülhetek autóba. És ezt a megkülönböztetést joggal alkalmazhatják, alkalmazhatnák.

Szerkesztette: rupic 2012. 07. 02. 22:39 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20313 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 22:39

Idézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 02. 23:37

és nem tudom, hogy tisztában vagytok-e azzal, hogy magyar állampolgárként elsősorban a magyer KRESz előírások, mint szigorúbb szabályok vonatkoznak ránk. Tehát én Ausztriában, magyar állampolgárként, magyar jogsival, csak nolla piával ülhetek autóba. És ezt a megkülönböztetést joggal alkalmazhatják, alkalmazhatnák.

Erre van valami forrásod? Nekem nagyon furcsának tűnik, mert ezzel elvárja az adott ország rendőrétől, hogy az összes ország összes szabályát ismerjék/alkalmazzák.

#20314 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 22:50

Idézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 02. 23:37

Pontosan erről van szó. Ha annyira érdekel a francia szabály, simán utána lehet nézni. A miértjének is. velünk ellentétben nem nulla, hanem minimális véralkohol tartalom megengedett. Nem csak ott, pl. Ausztriában is. De hogyan tudod azt, hogy az a minimális megengedett pia van benned? Sehogy. Ezért írta elő a kötelező alkoholszondát, mert akkor mondhatja azt, hogy kispajtás, ihatsz egy sört, de vezetés előtt ellenőrizd magadat. És nem tudom, hogy tisztában vagytok-e azzal, hogy magyar állampolgárként elsősorban a magyar KRESZ előírások, mint szigorúbb szabályok vonatkoznak ránk. Tehát én Ausztriában, magyar állampolgárként, magyar jogsival, csak nulla piával ülhetek autóba. És ezt a megkülönböztetést joggal alkalmazhatják, alkalmazhatnák.

Si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre :)

Természetesen magyar állampolgárként a magyar törvények vonatkoznak rád… de az adott állam joghatóságai a saját törvényeik betartását fogják rajtad számonkérni. És nincs olyan, hogy magyar KRESZ az országhatárokon kívül. Sem sebességhatárban, sem megengedett alkoholfogyasztásban, sem másban.

Kép

Nem véletlenül kell betartanod az adott ország közlekedési szabályait, amelyek túlságosan ugyan nem térnek el, de vannak sajátosságok. Az Egyesült Királyságban például balra hajts. Ugye nem akarod a „magyar KRESZ" szerint abszolválni? :)

#20315 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 23:01

Idézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 02. 23:50

Si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre :)

Természetesen magyar állampolgárként a magyar törvények vonatkoznak rád… de az adott állam joghatóságai a saját törvényeik betartását fogják rajtad számonkérni. És nincs olyan, hogy magyar KRESZ az országhatárokon kívül. Sem sebességhatárban, sem megengedett alkoholfogyasztásban, sem másban.

Kép

Nem véletlenül kell betartanod az adott ország közlekedési szabályait, amelyek túlságosan ugyan nem térnek el, de vannak sajátosságok. Az Egyesült Királyságban például balra hajts. Ugye nem akarod a „magyar KRESZ" szerint abszolválni? :)

#20316 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 23:04

Tudtam, hogy félreérthető lesz. Nem az eltérő, hanem az azonosan, de szigorúbban szabályzott dolgokról beszéltem. Nem arról, hogy nálunk 90 ami a labancnál 100. De ez a Francia szonda egyértelműen szabályozva van. Én is tennék be az autómba.

#20317 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 23:06

Idézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 03. 00:04

Tudtam, hogy félreérthető lesz. Nem az eltérő, hanem az azonosan, de szigorúbban szabályzott dolgokról beszéltem. Nem arról, hogy nálunk 90 ami a labancnál 100. De ez a Francia szonda egyértelműen szabályozva van. Én is tennék be az autómba.

Nem látom a kapcsolatot. Ha az a szabály a franciáknál, hogy minden autóba kell, akkor kell. Ha külföldinek nem, akkor nem. De hogy jön ide ez a szigorúbb szabályozásos dolog? Minden országban az adott ország törvényei vonatkoznak rád.

#20318 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 23:08

Ha leruccansz Isztambulba a szemét Török kérheti a 2 háromszöget. Mert szigorúbb előirásai vannak. De ez a szonda dolog egyértelmű, most, aztám majd hamar átvesszük. Nem is baj, de a mi előirásaink alapján felesleges.

#20319 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 23:11

Idézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 03. 00:04

Attól tartok, te érted félre. Hiszen a sebességhatárok is azonosan vannak szabályozva. Csak például Magyarországon a lakott területen kívül csak 90 az általánosan megengedett, Ausztriában a 100. És minden objektív és szubjektív eszköz ez utóbbit fogja számonkérni rajtad. Ausztriában.

#20320 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 23:19

Idézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 03. 00:06

Nem látom a kapcsolatot. Ha az a szabály a franciáknál, hogy minden autóba kell, akkor kell. Ha külföldinek nem, akkor nem. De hogy jön ide ez a szigorúbb szabályozásos dolog? Minden országban az adott ország törvényei vonatkoznak rád.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Mint magyar állampolgárnak be kell tartanod a magyar törvényeket. vannak szabályok, törvények amik magyarország specifikusak. De vannak törvények amik állampolgárként kötelezőek rád nézve a világ bármely pontján. Alapesetben senki nem kéri számon tőled. Amszterdamban füvezhetsz, ihatsz egy sört Ausztriában, de ha baj van és visszadobják, mert szerencsés esetben visszakerül egy baleset ügye, akkor már felelősségre vonható vagy. Ha kiderül. Ha meg nem akkor itthon is mindegy.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1014
  • 1015
  • 1016
  • 1017
  • 1018
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.