HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1016
  • 1017
  • 1018
  • 1019
  • 1020
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20341 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 03. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 03. 12:13

Kiragadtál két szót. Mit írtam?

Idézet

Mint magyar állampolgárnak be kell tartanod a magyar törvényeket. vannak szabályok, törvények amik magyarország specifikusak. De vannak törvények amik állampolgárként kötelezőek rád nézve a világ bármely pontján. Alapesetben senki nem kéri számon tőled. Amszterdamban füvezhetsz, ihatsz egy sört Ausztriában, de ha baj van és visszadobják, mert szerencsés esetben visszakerül egy baleset ügye, akkor már felelősségre vonható vagy. Ha kiderül. Ha meg nem akkor itthon is mindegy.

Plusz kifelejtettél két mondatot, amit szintén írtál:

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 02. 23:37

És nem tudom, hogy tisztában vagytok-e azzal, hogy magyar állampolgárként elsősorban a magyar KRESZ előírások, mint szigorúbb szabályok vonatkoznak ránk. Tehát én Ausztriában, magyar állampolgárként, magyar jogsival, csak nulla piával ülhetek autóba. És ezt a megkülönböztetést joggal alkalmazhatják, alkalmazhatnák.

És hát valahol mégiscsak a KRESZ a topic témája. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20342 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 07. 03. 09:16

Én továbbra is tartom magam az egybites francia rendőrös teóriámhoz, aki leszarja, hogy hova küldözgetted a mailt, meg nem is lesz hajlandó megérteni az angolodat, de ha olyanja van, még a franciádat se. :-)

Túl sok Louis de Funčs filmet néztél :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#20343 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 03. 12:34

Plusz kifelejtettél két mondatot, amit szintén írtál:

Idézet

És nem tudom, hogy tisztában vagytok-e azzal, hogy magyar állampolgárként elsősorban a magyar KRESZ előírások, mint szigorúbb szabályok vonatkoznak ránk. Tehát én Ausztriában, magyar állampolgárként, magyar jogsival, csak nulla piával ülhetek autóba. És ezt a megkülönböztetést joggal alkalmazhatják, alkalmazhatnák.

És hát valahol mégiscsak a KRESZ a topic témája. :)

A KRESZ csak Magyaroszágon érvényes. Ott is csak közúton, vagy kőzterülettől el nem zárt magánúton.
Pl. a saját udvarodban beülhetsz a kocsiba, sé beállhatsz a garázsba, ha ittál egy sört is.
A többi országak saját KRESZ-e van, ott azok az érvényesek. Különben mennél a forgalommal szemben Angliában, hogy hát rád a magyar szabályok vonatkoznak?

Persze sok minden közös, a táblák, jelzések, hogy ha átmész egy határon, akkor ne kelljen újra vizsgáznod. De ettől még a magyar KRESZ nem érvényes külföldön.

#20344 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 03. 15:28

Lehet, de a legtöbb viccnek van némi valóságalapja. :-)

#20345 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 03. 15:28

Hát, van nagy franciaország rajongó ismerős csaj, minden évben oda megy kirándulni, ő pl. mondta, hogy volt ahol direkt nem értették amit beszélt, még franciául se.
Persze ha az ő érdekükben kellett, akkor értették az angolt is, de ha az ő érdekében, akkor nem.

Nem mindig, meg nem mindenhol, de járt így párszor.

#20346 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 07. 03. 15:35

A többi országak saját KRESZ-e van, ott azok az érvényesek. Különben mennél a forgalommal szemben Angliában, hogy hát rád a magyar szabályok vonatkoznak?.

Idézet

Az 1968-as esztendő mérföldkőnek tekinthető az európai közúti közlekedés történetében. Ebben az évben írták alá azt a Bécsi Egyezményt, amely a mai nemzeti szabályozások alapját képezi. A résztvevő államok részéről elfogadott, s 1968-ban aláírásra megnyitott egyezményben foglaltakat gyakorlatilag valamennyi európai ország alkalmazza. ...

A Bécsi Egyezmény képezi az alapját a jelenleg hatályban lévő, immár negyedik évtizedébe lépett, sorrendben az ötödik hazai KRESZ-nek, mely az 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet által 1976. január 1-én lépett hatályba.

#20347 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 07. 03. 15:38

Hát, van nagy franciaország rajongó ismerős csaj, minden évben oda megy kirándulni, ő pl. mondta, hogy volt ahol direkt nem értették amit beszélt, még franciául se.
Persze ha az ő érdekükben kellett, akkor értették az angolt is, de ha az ő érdekében, akkor nem.

Én is jártam így mikor bagettet vettem. Amíg elmondtam mit akarok, addig értette, aztán mikor megkérdeztem, hogy a 0.99€ helyett miért 1.66€-t ütött be darabjára, akkor hirtelen már csak franciául értett.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#20348 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 07. 03. 15:38

Ez tény. Pár kollegám rendszeresen jár ki, tapasztalják. (ők mondjuk perfekt franciák) Én meg a magam módján küzdök a franciák ellen :) Pl Tavaly nyáron egy francia rendszámos Clios fazon akart angolul útbaigazítást kérni. Nyilván én sem értettem. :D

#20349 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 16:48

Taval a filmfesztivál idején Cannes-ban sikerült olyan (nem eldugott) éttermet találni, ahol egyetlen pincér sem tudott semennyit sem angolul, sem németül. Helyiek segítettek rendelni is...

#20350 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 03. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 03. 17:48

Taval a filmfesztivál idején Cannes-ban sikerült olyan (nem eldugott) éttermet találni, ahol egyetlen pincér sem tudott semennyit sem angolul, sem németül. Helyiek segítettek rendelni is...

Nem kell ehhez eldugott, Gabibácsi már emlegette mit szoptunk Tenerifén az 5 csillagosban...
Make love not Wor.

#20351 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 03. 17:43

Ez tény. Pár kollegám rendszeresen jár ki, tapasztalják. (ők mondjuk perfekt franciák) Én meg a magam módján küzdök a franciák ellen :) Pl Tavaly nyáron egy francia rendszámos Clios fazon akart angolul útbaigazítást kérni. Nyilván én sem értettem. :D

Egy fokkal szebb lett volna, ha inkább megérted, és útbaigazítod valahová az ellenkező irányba a halál faszára ... nahát, jóember, erre jött? Hát az arra felé van, legalább húú ... nem is tudom hány, de rengeteg km ... :D

#20352 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 19:07

http://www.ethylotes...ligatoire-2012/
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20353 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 07. 03. 19:57

Egy fokkal szebb lett volna, ha inkább megérted, és útbaigazítod valahová az ellenkező irányba a halál faszára ... nahát, jóember, erre jött? Hát az arra felé van, legalább húú ... nem is tudom hány, de rengeteg km ... :D

De pontosan ezt csinálják ők is. Ha nem franciául szólalsz meg, átváltanak román üzemmódba :) Abból is a jófajta szőrőstalpúba :)

#20354 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 03. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 07. 03. 19:57

Ha más köcsög, akkor én miért legyek? Aztán kiderül, de már több helyről hallottam, hogy nagyra vannak maguktól. Meglátjuk. Szállásadó az rendes volt, szinte azonnal rendesen válaszolt angolul. Bankkártyáról nem vonták le a lóvét, érdeklődtem él-e a foglalás. Meg is írta, hogy él, és aznap le fogják vonni, akkor is ha nem megyek :-)
Make love not Wor.

#20355 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 03. 20:07

Szankcionálni majd csak novembertől fogják, addig sz@rni rá... :drive: :laugh:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#20356 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 12:30

Idézet

Taxi ütközött mikrobusszal
2012. július 04., szerda, 13:04

Kép

Júlis 4-én reggel egy Opel taxi közlekedett a 4-es főúton Berkesz felől Kisvárda irányába. Nyírtass után egy jobbra ívelő kanyarba beérve a vezető azt vette észre, hogy ott forgalmi okból áll egy cseh rendszámú Mazda. A taxi vezetője hiába fékezett nekiütközött az álló mikrobusznak.

#20357 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 13:01

Tisztán látszik, hogy beláthatatlan a kanyar, nem volt kitéve háromszög, talán még kukásmellény sem volt a sofőrön. A taxis abszolút ártatlan.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20358 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 13:51

Nem szeretnek semmire utalni, csak kivancsisagbol kerdezek. Egy ilyen nagy ivu kanyarban mennyivel kell menni, hogy "vakon" vezessunk?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#20359 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 07. 04. 14:51

Nem szeretnek semmire utalni, csak kivancsisagbol kerdezek. Egy ilyen nagy ivu kanyarban mennyivel kell menni, hogy "vakon" vezessunk?

Nem sokkal. Lásd a kollégám, aki a múlt héten egy egyméteres, 3-4 centi vastag lécet nem vett észre keresztben az úton. 70 körül mentünk.

#20360 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 04. 14:01

Tisztán látszik, hogy beláthatatlan a kanyar, nem volt kitéve háromszög, talán még kukásmellény sem volt a sofőrön. A taxis abszolút ártatlan.

Arról nem is beszélve, hogy Berkesztől Ajakig 60-as "szakasz" van, mivel ott járnak a négyesút rekonstrukciójával. Ráadásul ezt a szakaszt (ahol a kocc történt) nem háborgatják, mert van benne vagy 6 ilyen ív, hanem mellette a földeken építenek nyílegyenes utat. Guglimepszen faszán láccik.

Szerkesztette: Csücsök 2012. 07. 04. 14:10 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1016
  • 1017
  • 1018
  • 1019
  • 1020
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.