HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1038
  • 1039
  • 1040
  • 1041
  • 1042
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20781 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 02. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 10. 01. 19:35

Elmelkedjunk itt is:

Az urak szerint jardarol van-e itt szo?

Szerintem járda.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#20782 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 10. 01. 21:22

Idezek, meg egyszer (a kreszbol) ;)

Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló- az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része

Tehat nem alkalmas arra, hogy gyalogos kozlekedes legyen rajta, hanem az a _celja_. A kepen lathato szerintem csak egy jardanak latszo targy, ami soksok meter hosszan fut egy epulet mellett (mely gyalogos bejarattal errol a frontrol nem rendelkezik, ennek okan gyalogosnak nincs oka itt elofordulni). A jarda az ut masik felen van, a lakohazak mellett.

Ezt ugye most nem komolyan írod? Miért ne lehetne gyalogos ezen a járdán? Ki mondta, hogy csak ebbe az épületbe mehet be? A járdára nem vonatkozik semmiféle 'kivéve célforgalom' kitétel.
Arról nem beszélve, hogy az utca elején várakozni tilos van, plusz semmi nem engedi a parkolást.
Úgyhogy félinformációkkal keresni az igazad ebben a topicban bátorság. :)

Gondolom erről van szó.

Szerkesztette: A.J. Crowley 2012. 10. 02. 09:01 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#20783 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 10:03

M0 lezárva Dunaharasztinál baleset miatt és ismét veszélyes anyag szivárog (index.hu)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#20784 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2012. 10. 02. 09:55

Ezt ugye most nem komolyan írod? Miért ne lehetne gyalogos ezen a járdán? Ki mondta, hogy csak ebbe az épületbe mehet be? A járdára nem vonatkozik semmiféle 'kivéve célforgalom' kitétel.
Rossz kiemelesbe kapaszkodtal bele. A gyalogosok kozlekedesere szolgalo nalam az en ertelmezesemben azt jelenti, hogy direkte azert van, hogy azon a gyalogosok kozlekedhessenek, eljuthassanak A-bol B-be. Azonban mivel itt nincs honnan hova eljutni, ennek teljesuleset, hogy a gyalogforgalom miatt lenne ott, logikai bukfencesnek gondolom, ha ezen ervelesem esetleg helyes, akkor az ott nem jarda. Hangsulyozom: szerintem. Es azt is megjegyzem -mint ott a kommentek kozott- hogy siman az is lehet, hogy a helyi rendezesi tervben az ott jarda, innentol meg velhetoleg nincs vita.

Arról nem beszélve, hogy az utca elején várakozni tilos van, plusz semmi nem engedi a parkolást.
Hibas erveles, a "jardan" parkolokat buntettek vegig, ott pedig a varakozni tilosnak nincs relevanciaja. Ott jardan parkolasert buntettek (nem mellesleg a varakozni tilos ugy 100m-en ervenyes az utca maradek 300 meteren meg nem).

Úgyhogy félinformációkkal keresni az igazad ebben a topicban bátorság. :)
Nincs semmi felinformacio, felraktam egy kepet, es kerdeztem, hogy az ott jarda-e vagy sem, ennyi. Engem nem buntettek meg ott, soha nem parkolok ott, sajat autom sincs, csak BKV-val fordulok elo arra. De az ilyen szintu kocsogoskodes meg igy is felbassza az agyam, ezert a blogpost, es ezert kerdezek. Azt, hogy barmiben is igazam van, egy szoval nem mondtam, ha az ott jarda, akkor jarda es en tevedtem. Ettol fuggetlenul ha 10+ evig kutyat nem zavart, az ott parkolas, majd hirtelen a nagy semmibol elso nap vegigbuntet, masodik nap vegigkerekbilincsel, az ilyen szerintem BSZJBQA-t, ennyi.

Gondolom erről van szó.
Ja
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#20785 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 10. 02. 12:36

Rossz kiemelesbe kapaszkodtal bele. A gyalogosok kozlekedesere szolgalo nalam az en ertelmezesemben azt jelenti, hogy direkte azert van, hogy azon a gyalogosok kozlekedhessenek, eljuthassanak A-bol B-be. Azonban mivel itt nincs honnan hova eljutni, ennek teljesuleset, hogy a gyalogforgalom miatt lenne ott, logikai bukfencesnek gondolom, ha ezen ervelesem esetleg helyes, akkor az ott nem jarda. Hangsulyozom: szerintem. Es azt is megjegyzem -mint ott a kommentek kozott- hogy siman az is lehet, hogy a helyi rendezesi tervben az ott jarda, innentol meg velhetoleg nincs vita.

Miért ne mehetne a Baross térről a Dózsa György útra a gyalogos ezen a járdán? Nem értem abszolút a logikádat, hogy csak akkor járda, ha van honnan-hova eljutni. Összeköti a teret a Dózsával. innentől máris van rajta honnan-hova eljutni. Az állapota nem befolyásolja ezt.

Hibas erveles, a "jardan" parkolokat buntettek vegig, ott pedig a varakozni tilosnak nincs relevanciaja. Ott jardan parkolasert buntettek (nem mellesleg a varakozni tilos ugy 100m-en ervenyes az utca maradek 300 meteren meg nem).

A várakozni tilos valóban, viszont járdára csak akkor lehet állni, ha ezt tábla megengedi, ilyesmi itt nincs.

Nincs semmi felinformacio, felraktam egy kepet, es kerdeztem, hogy az ott jarda-e vagy sem, ennyi. Engem nem buntettek meg ott, soha nem parkolok ott, sajat autom sincs, csak BKV-val fordulok elo arra. De az ilyen szintu kocsogoskodes meg igy is felbassza az agyam, ezert a blogpost, es ezert kerdezek. Azt, hogy barmiben is igazam van, egy szoval nem mondtam, ha az ott jarda, akkor jarda es en tevedtem. Ettol fuggetlenul ha 10+ evig kutyat nem zavart, az ott parkolas, majd hirtelen a nagy semmibol elso nap vegigbuntet, masodik nap vegigkerekbilincsel, az ilyen szerintem BSZJBQA-t, ennyi.

Ennél nagyobb köcsögösködés is van, kár felhúzni rajta az agyad.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#20786 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 13:56

Rossz kiemelesbe kapaszkodtal bele. A gyalogosok kozlekedesere szolgalo nalam az en ertelmezesemben azt jelenti, hogy direkte azert van, hogy azon a gyalogosok kozlekedhessenek, eljuthassanak A-bol B-be.

Attól eltekintve, hogy egyrészt tele van parkolva, másrészt szerinted nem vezet sehonnan sehová, mi teszi ezt a járdát kevésbé járdává, mint tetszőleges másik járda?

Szerkesztette: debaj 2012. 10. 02. 13:56 -kor

#20787 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 10. 02. 11:03

M0 lezárva Dunaharasztinál baleset miatt és ismét veszélyes anyag szivárog (index.hu)

Az eset még mindig fennáll és további balesetek is történtek, Dél-Pest teljesen beállt.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#20788 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:34

... direkte azert van, hogy azon a gyalogosok kozlekedhessenek, eljuthassanak A-bol B-be. Azonban mivel itt nincs honnan hova eljutni...

Dehogynem. Akkor hogy mennek át azon az utcán? Nagyon is úgy tűnik, hogy nem úttest, s kiépített. A képről nem derül, ki, hogy gyalogosforgalom elől el van-e zárva, azaz ha nincs, akkor lehet járda. Márpedig a képről csak annyi látszik, hogy adott egy úttest, s mellette folytonosan egy emelt szintű valami, ami nem autóknak van fenntartva (merthogy az sem derül ki a képről): ennyi paraméterből süt, hogy ez járda. S hogy ne vezetne sehova? Az utca egyik végétől a másikig - a kép szerint.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20789 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:37

...
Hibas erveles, a "jardan" parkolokat buntettek vegig, ott pedig a varakozni tilosnak nincs relevanciaja. Ott jardan parkolasert buntettek ...

Igen, de ahogy elnézem a képet, ha járda, akkor tök jogosan! Ezt halálkomolyan mondom, ugyanis nincs elegendő hely a gyalogosok számára. Németországban (meg sok másutt külföldön is) kurv@ komolyan veszik az ilyesmit, magyarok simán beállnak egymás mögé. Most ezzel nem magunkat akarom minősíteni, hanem csak annyit, hogy megy egy tolókocsis emberke, oszt meg van lőve. Hogy menjen át az utcán, amikor ott van az a valami, ami emlékeztet a járdára, minden paraméterében?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20790 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:43

... Ettol fuggetlenul ha 10+ evig kutyat nem zavart, az ott parkolas, majd hirtelen a nagy semmibol elso nap vegigbuntet, masodik nap vegigkerekbilincsel, az ilyen szerintem BSZJBQA-t, ennyi.
...

Van benne valami. De akkor azt kellett volna tenni, hogy rögtön 10 éve, az első alkalmakkor mindenkit végighúzatni (mint most)? Lehet. De az jó hír, hogy 10 évig nem büntettek. Hátha én is megálltam párszor ott, az még jó is, ha nem foglalkoztak vele. A pakliban benne van, hogy meghúzhatják az embert. S itt szerintem nem a sok-sok autós összessége a lényeg, hanem pl. saját magunk. Odaálltunk, megbírságolnak. Az, hogy a többieket is, csak azért JÓ ebben az esetben, mert mi volna, ha csak 1 autóra raktak volna cédulát? Szóval? :omg:

#20791 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2012. 10. 02. 12:45

...
A várakozni tilos valóban, viszont járdára csak akkor lehet állni, ha ezt tábla megengedi, ...

Plusz a helyet akkor is kötelező biztosítani a gyalogosok számára! Hiába van megengedő tábla, ha nincs mennyi is? Másfél méter?

#20792 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:49

...
Ennél nagyobb köcsögösködés is van, kár felhúzni rajta az agyad.

Én nem tudom, de pl. traffipax is folyamatosan fényképez, ha folyamatosan gyorsan jönnek át előtte... itt nem a büntetések száma a lényeg, hanem tudatosítani, hogy szabálytalan - abban az esetben, ha tényleg járda. Én pl. lesz@rom, hogy a többieket büntetik-e. Ha elb@szom, engem meghúznak, kész, ilyen egyszerű a logika. Épp elég baj az, ha én elb@szom, minek keverjem bele a többieket? :smoker: Lehet, hogy 10 évig nem járt arra rendőr. Ha meg mégis, akkor addig volt bizonyára kurv@ kegyelmes (ez megint jó), mert büntetnie kellett volna korábban is, mint a sas - de nem tette. :) Akkor? Most mi is a baj tulajdonképpen? Hogy sok évig megúszták az ott parkolók? Ez is egy logika. Ezt kellett volna tudniuk, hogy ha szabálytalanul parkolnak (vagy ha szabályosan is néha, még akkor is), elővehetik őket. Ha az ember kimegy a frontra, számoljon vele, hogy lelőhetik. Ha meg 1 jó ideig nem történik meg, inkább örüljön neki, hogy addig nem volt semmi baj. Stb.

#20793 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 19:25

Miért ne mehetne a Baross térről a Dózsa György útra a gyalogos ezen a járdán? Nem értem abszolút a logikádat, hogy csak akkor járda, ha van honnan-hova eljutni. Összeköti a teret a Dózsával. innentől máris van rajta honnan-hova eljutni. Az állapota nem befolyásolja ezt.

A logikam az -mint mar irtam-, hogy a jog szerint akkor jarda, ha a gyalogosok kozlekedesere szolgal (ertsd: direkte, szandekoltan, kifejezetten azzal a cellal epult, hogy a gyalogosok grasszaljanak rajta, tehat ha valahova egy uttest melle lebaszunk valamit, ami mereteben, funkciojaban alkalmas gyalogoskozlekedesre, attol az meg nem jarda, csak akkor, ha annak is epitettek). Amennyiben nincs honnan hova menni rajta, mindossze egy epulet melletti jardanak latszo targy, akkor az -szerintem- nem jarda.

De mivel a buszvegallomastol tenyleg el lehet rajta setalni a Dozsa Gyorgy utig, innentol ezen ervelesem teves, az ott tenyleg jarda (sot, utkozben kiderult, hogy keruleti tulajdon, nem a MAV-e, tehat jogosak volt a buntik).
Archív:

#20794 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 03. 19:49

Most mi is a baj tulajdonképpen? Hogy sok évig megúszták az ott parkolók?

Az a baj, hogy olyan helyen patentkodnak, ahol kurvarakibaszottul semmi szukseg ra. Most csend, rend, fegyelem van, es lett ott tokuresen egy "jarda" (ami jogilag tenylegesen jarda), ellenben soha a budos k eletben egyetlen gyalog nem ment rajta vegig, most se fog, mert miaf**nak menne arra, es az osszes auto szepen szabalyosan az uttesten all, amivel csak azt sikerult elerni, hogy a Keletinel levo buszvegallomasra tarto orankent 30(!) folotti csuklosbusz -amely eddig nagyjabol elfert az uton-, most, hogy mivel mindket oldalan parkolnak, kurvara nem fernek el, ergo most szepen megallnak az elejen vagy a kozepen vagy a vegen, aztan levillogjak egymast kozott, hogy ki megy eloszor, a masik meg var, meg pofog. Rajta az utasokkal, akik meg szopnak. Tokfoloslegesen, mert SENKI nem fog soha menni azon a rohadas jardan, amin mostantol nem parkolnak autok. Tehat ertelmetlen az egesz cselekedet, csak kara van, haszna nincs (eltekintve attol a parszazezer forinttol, amit 2-3 nap alatt most begyujtottek, de ennek vege is, mar nem is parkol senki ott fenn).

Szerkesztette: asdf 2012. 10. 03. 19:36 -kor

Archív:

#20795 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 20:32

Igen, ez sem igazán jó megoldás. Én pl. megengedtem volna a félig úttesten való parkolást. Akkor lenne járdahely is, s elférnének a közlekedő járművek is az úttesten.

#20796 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 13:08

Ma volt 1 eset: haladok szépen, előttem zebra, lassítok. Szemből jön egy helyközi busz (csuklós), szép nyugodtan. Intek a gyalogosnak, aki jobbról elindul át a zebrán. A helyszín tisztán belátható volt mindenki részéről. Gyalogos tesz 2 lépést, a sáv felénél visszahőköl, mert a busz ugyanis minden nélkül szép nyugodtan elment előtte.

Kérdem én, ha én lassítok a zebra előtt, még jó időben, gyalogos elindul, a szemből érkező busznak nem kellene-e szintén átengednie? De nyilván tudjuk a választ, a kérdés költői. :)
Ha szemből "nekem" lassítanak a zebra környékén (vagy ha csak lassít valaki szemből, s megáll), már gyanús a dolog számomra (még ha nem is észlelem miért). De van, aki nagy járművel nagyot sz@rik bele.

#20797 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 05. 14:08

Ma volt 1 eset: haladok szépen, előttem zebra, lassítok. Szemből jön egy helyközi busz (csuklós), szép nyugodtan. Intek a gyalogosnak, aki jobbról elindul át a zebrán. A helyszín tisztán belátható volt mindenki részéről. Gyalogos tesz 2 lépést, a sáv felénél visszahőköl, mert a busz ugyanis minden nélkül szép nyugodtan elment előtte.

Kérdem én, ha én lassítok a zebra előtt, még jó időben, gyalogos elindul, a szemből érkező busznak nem kellene-e szintén átengednie? De nyilván tudjuk a választ, a kérdés költői. :)
Ha szemből "nekem" lassítanak a zebra környékén (vagy ha csak lassít valaki szemből, s megáll), már gyanús a dolog számomra (még ha nem is észlelem miért). De van, aki nagy járművel nagyot sz@rik bele.

Ja. Én igyekszem soha nem lassításra kényszeríteni a buszt, legyek gyalog, autóval vagy négykézláb.

#20798 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 10. 05. 20:00

Ja. Én igyekszem soha nem lassításra kényszeríteni a buszt, legyek gyalog, autóval vagy négykézláb.

Nekem meg a svéd helyijárat megállt a zebránál, hogy legyek szíves átfáradni előtte.
Vannak ugye kultúrnépek, és vannak félázsiaiak.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#20799 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 10. 05. 19:00

Ja, nekem sem tűnik túl eco friendly-nek, hogy egy tíz-húsz tonnás busz egy szem gyalog miatt megálljon... Kresz ide vagy oda.
Archív:

#20800 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 10. 06. 10:11

Nekem meg a svéd helyijárat megállt a zebránál, hogy legyek szíves átfáradni előtte.
Vannak ugye kultúrnépek, és vannak félázsiaiak.

Lehet, hogy csak én utazom kivételes vonalon, de itt a budapesti, "félázsiai" buszsofőrök kivétel nélkül átengedik a gyalogosokat a zebrán, néha úgy érzem, hogy egy kicsit túlságosan is udvariasan (pl. megáll a csuklós busz a kereszteződésben, minden irányú forgalmat blokkolva - tudom, hogy ez a szabály, csak vicces, hogy megáll 100 ember a buszon, meg a kereszteződésnél lévő 5-10 kocsi, hogy egy gyalogos 10 másodperccel hamarabb átmehessen).

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1038
  • 1039
  • 1040
  • 1041
  • 1042
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.