Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 08. 12. 08:56
Kihozom az idegen autót a fizetőparkolóból, ahol vigyáznak rá. Lerakom a házzal szemközti oldalon, ahol hosszú évek óta állnak sokan, de amióta fizetős az utca, szinte mindig van hely. Szombat lévén nincs fizetés, "nyugodtan" lehurcolhatom a gyerekülést, és az egyéb cuccokat.
Mire visszaérek, ott virít a csekk (húszezer) az ablaktörlőn, miszerint "nem tartottam be a várakozni tilos tábla hatályát".
Itt: http://www.norc.hu/pano/Xw2Zr1rv/

(Az egyirányú tábla egy régi munkálatból maradt, majd eltűnt, a hátrébb lévő második tiltást kb egy éve kiszedték.)
Kb. a fekete Ford előtti pozíción álltam meg.
Ez a fenti kép alapján nem tilos. Mindenki érti, hogy a tiltás a táblától a garázsbejáróig tart, hogy legyen átmeneti parkolója futároknak, taxiknak (meg a rokikártyásnak, aki minden nap ott dekkol).
Nem értem, mit vétkeztem. Elsétáltam a tábláig, és akkor látom, hogy a régi "15 m" kiegészítő ki van cserélve "35 m"-re.
Az utca kétirányú, tehát életszerű, hogy aki a túlvégéről jön, és behajt a garázsba, vagy csak szimplán a bejáróban könnyíti meg a megfordulást, nem is találkozik a táblával.
Elvileg a kapukijáró nem old hatályt, mint egy úttorkolat, gyakorlatilag ugyanúgy nem tudni egy előzőleg kihelyezett tábla hatályát, hiszen nem vagyok köteles emlékezni arra, hogy az út megelőző szakaszán milyen jelzés van kihelyezve.
És nincs vége a történetnek... azaz van, és akár örülhetek is.
Tegnap hazajövök a horvát határ mellől egy hét után, és mi fogad az utcában?

Letöltések:: 36