HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#501 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 20. 06:59

Assassin's Creed II

Először is azzal kezdeném, hogy nagyon nem szerettem az első részt. Túlságosan monotonná vált a végére és a játék története és a grafikája sem mentette meg. Ezért komoly fenntartásaim voltak a folytatással kapcsolatban, de szinte mindenki dicsőítette, úgyhogy végülis megvettem. Elöljáróban csak annyit, hogy nem bántam meg.

A játék maga nagyon lassan indul, az elején nincs fegyver, bugyuta küldetéseket kell megcsinálni faternak kell mindenféle leveleket elvinni kétes hátterű embereknek stb. Az igazi játék kb. 2 óra után kezdődik amikor Leonardo elkészíti nekünk a pengét, meg amikor "It's a ME Mario!" megmutatja nekünk az ősi birtokot. Innentől kezdve a küldetések is érdekesebbek lesznek, általában meg kell ölni valakit, de valahogy mindvégig érdekes marad a dolog. Ám azt meg kell jegyeznem, hogy a küldetések túl könnyűek, így nem igazán jelent kihívást. A főszál mellett rengeteg egyéb dolgot is lehet csinálni, a mellékküldetések tekintetében bátran kijelenthetem, hogy a GTA csak kispályázik ehhez a játékhoz képest. Bérgyilkolás, hűtlen férj elverése, futóverseny, levélkézbesítés időre, zsebtolvajok befenyítése csak néhány, a rengeteg mellékküldetés típus közül, amit a játékban csinálni lehet. Ezen túlmenően a rengeteg gyűjthető dolog: szobrok, fegyverek, tollak, kincses ládák, kódex lapok, festmények stb.

Mario megtanít jópofa harcmozdulatokat, amiket egyébként nem nagyon fogunk használni úgyse. Legalábbis én nem nagyon használtam. A játék irányítása leginkább a harcot tekintve nem a legjobb, sokszor előfordult, hogy nem az őrökkel, hanem a billentyűzettel küzdöttem. Persze hosszútávon azért szokható.

A történet nagyon jó, de nem akarok spoilerezni.

A grafika egyszerűen gyönyörű, leszámítva a cutsceneket, amin szerintem valami B csapat dolgozhatott. De igazán nem zavaró, csak megjegyzem. A gépigény megfelelő.

Ezt a játékot úgyis lehet játszani, hogy az ember nem olvas el semmit, csak megy benne, megcsinálja a küldetések oszt jónapot. De igazán akkor válik fantasztikussá, ha az ember bele olvasgat a kódex lapokba, elolvasgatja a helyszínek és személyek leírását. Mint egy lexikon kb. Vannak benne érdekes gondolatok.

Miről is írhatnék még? Ki kell próbálni!

+
  • grafika
  • magával ragadó történet
  • játékmenet

-
  • irányítás
  • túl könnyű

9/10

#502 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 07. 20. 07:59

Assassin's Creed II

Először is azzal kezdeném, hogy nagyon nem szerettem az első részt. Túlságosan monotonná vált a végére és a játék története és a grafikája sem mentette meg.

Én is így voltam, csak nekem már a 2. pályán monotonná vált, így a 2. részt már nagyívben elkerültem.

#503 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 12:22

Elég nagy hibát követtél el ezzel...
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550

#504 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2010. 07. 19. 10:17

sniper_ghost_warrior.jpg

Ezt vittem a hétvégén végig. :)

Nagyjából mennyi idő volt végigvinni? Eleinte azt terveztem, hogy gyorsan letudom, de a lopakodós részek miatt kezd elmenni tőle a kedvem és ha még hosszú is, akkor inkább hagyom a fenébe.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#505 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 21:50

Nem hosszú -a review-kban emlegetett 10-12 órától messze van-, be is fejeztem.

+
sznájperkedés
bullet cam
grafika
azok a részek amikor a sznájper és a "sima" katonák szemszögéből is átéljük a történetet

-
láthatatlan dolgokban való elakadás
ostoba AI
lopakodós részeknél az AI-ból fakadóan történnek értelmetlen dolgok

7/10
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#506 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 14:27

Far Cry 2

Végül mégis előkapartam és végigtoltam, ha már megvan eredetiben (és az első részt anno 2x is végignyomtam).
Mondjuk az első résztől igen távol áll ez a történet, de alapból untam volna egy újabb pálmafás-tengerpartos gémet....igaz ez így sem volt tökéletes. Azokkal is egyet tudok érteni, akik szeretik és azokkal is akiknek nem jött be. Ha az unalmas és bosszantó elemeket leszámítom egy nagyon jó kis játék marad belőle. A multiplayerbe is belekukkantottam pár órányit, az mondjuk nem hagy elbóbiskolni...nem volt olyan rossz, de ha online szeretnék lövöldözni, akkor inkább maradok az UT3-nál (teljesen más, de nekem az fekszik jobban).
29 órámba került kipörgetni, úgy hogy nem kerestem meg minden gyémántos ládikát és nem csináltam meg minden mellékküldetést....sőt, az utolsó ~16%-t már úgy pörgettem, hogy a rövidebb/egyszerűbb alternatívákat választottam. Mégegyszer biztosan nem tudnék belevágni a történet módba, max egy kis multizást tudok elképzelni.
Szerencsére komolyabb bugokkal nem találkoztam, egyedül a válról indítható rakéta hülyült be időnként (3x találkoztam ilyennel).

Ami tetszett (+)
-Grafika (1680x1050, Ultra, 2xAA, DX9...még pont játszható volt)
-Napszakok és az időjárás változása
-Hangok
-Rombolhatóság (nem volt százas, de azért volt rá mód), gyújtogatás
-Sok fegyver, jármű ill ezek elamortizálódása/javíthatósága
-Fejleszthető öltözék, hardverismeret (övek, táskák, ládikák, karbantartási és kezelési könyvecskék)
-A haverok segítsége néha egy hosszú újratöltéstől mentett meg...néha drámai az elvesztésük
-Buszozás
-Gyémántos táskák becserkészése

Ami nem (-)
-A járműjavítás jó ötlet, de vicces a megvalósítása
-Az AI
-Gyorsan újratermelődő ellenfelek
-sokat kell az ellenfélbe erszteni (kivéve mestelövésszel)
-túl sok az autókázás/gyaloglás
-A mellékküldetések egyformasága
-Mindenki betámad
-Nincsenek veszélyes állatok (kigyó, oroszlán, hiéna stb)

Szerintem:
75%

#507 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 21:27

Tegnap végre volt időm és nekiültem a Machinarium játéknak. Ki is játszottam! :) Szép volt, jó volt, de elég rövid. :( Még játszottam volna vele, pedig párszor káromkodtam játék közben. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#508 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 22:23

Starcraft II - Wing of Liberty

That was great!
• változatos küldetések, helyszínek, jól ballaceolt fajok
• Hyperionon töltött küldetés közötti intermezzo
• kitűnő grafika, ami az átvezetőkben is megállja a helyét
• tökéletes zenei aláfestés és soundtrack
• masszív multiplayer élmény
• nagyszerű sztori...

That was bad...
• ...bár némileg egyszerűbb mint az első rész esetében.
• LAN támogatás hiánya

Egy másik gamer magazinon van részletes tesztem, de nem tudom, hogy linkelhetem-e...
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550

#509 Felhasználó inaktív   dzoli1011 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 07. 24. 13:27

Far Cry 2

Végül mégis előkapartam és végigtoltam, ha már megvan eredetiben (és az első részt anno 2x is végignyomtam).
Mondjuk az első résztől igen távol áll ez a történet, de alapból untam volna egy újabb pálmafás-tengerpartos gémet....igaz ez így sem volt tökéletes. Azokkal is egyet tudok érteni, akik szeretik és azokkal is akiknek nem jött be. Ha az unalmas és bosszantó elemeket leszámítom egy nagyon jó kis játék marad belőle. A multiplayerbe is belekukkantottam pár órányit, az mondjuk nem hagy elbóbiskolni...nem volt olyan rossz, de ha online szeretnék lövöldözni, akkor inkább maradok az UT3-nál (teljesen más, de nekem az fekszik jobban).
29 órámba került kipörgetni, úgy hogy nem kerestem meg minden gyémántos ládikát és nem csináltam meg minden mellékküldetést....sőt, az utolsó ~16%-t már úgy pörgettem, hogy a rövidebb/egyszerűbb alternatívákat választottam. Mégegyszer biztosan nem tudnék belevágni a történet módba, max egy kis multizást tudok elképzelni.
Szerencsére komolyabb bugokkal nem találkoztam, egyedül a válról indítható rakéta hülyült be időnként (3x találkoztam ilyennel).

Ami tetszett (+)
-Grafika (1680x1050, Ultra, 2xAA, DX9...még pont játszható volt)
-Napszakok és az időjárás változása
-Hangok
-Rombolhatóság (nem volt százas, de azért volt rá mód), gyújtogatás
-Sok fegyver, jármű ill ezek elamortizálódása/javíthatósága
-Fejleszthető öltözék, hardverismeret (övek, táskák, ládikák, karbantartási és kezelési könyvecskék)
-A haverok segítsége néha egy hosszú újratöltéstől mentett meg...néha drámai az elvesztésük
-Buszozás
-Gyémántos táskák becserkészése

Ami nem (-)
-A járműjavítás jó ötlet, de vicces a megvalósítása
-Az AI
-Gyorsan újratermelődő ellenfelek
-sokat kell az ellenfélbe erszteni (kivéve mestelövésszel)
-túl sok az autókázás/gyaloglás
-A mellékküldetések egyformasága
-Mindenki betámad
-Nincsenek veszélyes állatok (kigyó, oroszlán, hiéna stb)

Szerintem:
75%

én is megvettem kb 2 hónapja ps3-ra, de pár óra után már untam is, az alapötlet jó, szerintem lehetett volna egy nagyon jó játék, de pár dologgal elcseszték
ami engem őrületbe kergetett, az a sok utazás, amivel még nem is lenne gond, de egyszerűen frusztráló, hogy vmikor 200 méterenként egy kereszteződésnél ellenfélbe botlasz, kinyírod őket, azért, hogy 5 perc múlva megint ott legyenek az őrök
a grafika eszméletlen, azt meg kell hagyni, de az ellenfelek is szörnyen buták
abba is hagytam a játékot... jó lesz ez még roszabb napokra

#510 Felhasználó inaktív   OLLiE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 23:58

Üzenet megtekintéseIdézet: dzoli1011 - Dátum: 2010. 07. 31. 21:24

én is megvettem kb 2 hónapja ps3-ra, de pár óra után már untam is, az alapötlet jó, szerintem lehetett volna egy nagyon jó játék, de pár dologgal elcseszték
ami engem őrületbe kergetett, az a sok utazás, amivel még nem is lenne gond, de egyszerűen frusztráló, hogy vmikor 200 méterenként egy kereszteződésnél ellenfélbe botlasz, kinyírod őket, azért, hogy 5 perc múlva megint ott legyenek az őrök
a grafika eszméletlen, azt meg kell hagyni, de az ellenfelek is szörnyen buták
abba is hagytam a játékot... jó lesz ez még roszabb napokra

Nem kell mindig az autót választanod! Néha jóval gyorsabban eljutsz valahová a folyókon utazva hajóval, onnan pedig egy outpostból elvihetsz egy verdát. De elsőnek utazz oda busszal a legközelebbi megállóba.2x végigtoltam, nekem nagyon tetszett.

#511 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 00:05

@dzoli1011 ami hasonló alapotleten nyugszik és nagyon jó játék az a Boiling Point (RPG elemekkel, rengeteg frakcióval stb.) de félve ajánlom mivel régebbi darab és már nem túl modern/szép. Ha nem zavar az egyszerubb grafika (bár a dzsungel megvalósítása még mindig szép és atmoszférikus) meg a modern motor hiánya és megelégszel magával a játékélménnyel akkor kihagyhatatlan.
Legfrissebb patchet kapd le hozzá mert rengeteget javít rajta (bár én anélkul is végigtoltam mikor kijott). Itt írtam róla egy ismertetot meg találsz képeket ha érdekel a dolog és még nem ismerted a játékot:
http://www.pclife.hu...k/boiling_point

maxra tekerve kb. így néz ki de az NPC-k, jármuvek meg minden más modell randább
Kép Kép Kép
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#512 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 05:26

Valóban remek játék, csak bugos mint az állat :-D Még a patchek után is.

#513 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 08. 01. 09:27

Kane and Lynch 2 demot játszottam most boxon. Amennyire rohadtul nem tetszett az első része, ez most épp annyira bejött. Szerintem nagyon sokat javult az első rész óta....
Lehet be fogom szerezni a teljes verziót....egyre biztosabb...
Kép
Kép
Kép

#514 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 08. 01. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 01. 01:05

@dzoli1011 ami hasonló alapotleten nyugszik és nagyon jó játék az a Boiling Point (RPG elemekkel, rengeteg frakcióval stb.) de félve ajánlom mivel régebbi darab és már nem túl modern/szép. Ha nem zavar az egyszerubb grafika (bár a dzsungel megvalósítása még mindig szép és atmoszférikus) meg a modern motor hiánya és megelégszel magával a játékélménnyel akkor kihagyhatatlan.
Legfrissebb patchet kapd le hozzá mert rengeteget javít rajta (bár én anélkul is végigtoltam mikor kijott). Itt írtam róla egy ismertetot meg találsz képeket ha érdekel a dolog és még nem ismerted a játékot:
http://www.pclife.hu...k/boiling_point

maxra tekerve kb. így néz ki de az NPC-k, jármuvek meg minden más modell randább
Kép Kép Kép

van új rész is, xenus 2: white gold. hasonló felépítés, jobb grafika. jó játékok nagyon.
erre az engine-re épül még 1 remekük, a precusors. hasonló, csak sci-fi világban, űrhajós móka.

white gold vidi

precursors vidi
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#515 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 01. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: dareal - Dátum: 2010. 08. 01. 09:48

van új rész is, xenus 2: white gold. hasonló felépítés, jobb grafika. jó játékok nagyon.
erre az engine-re épül még 1 remekük, a precusors. hasonló, csak sci-fi világban, űrhajós móka.

white gold vidi

precursors vidi

ezek modok vagy mi? engem érdekelne a WG, de az alapjáték nincs meg, pedig Just cause helyett Just Cause lehetne.
letöltést nem igen találok a honlapjukon :)
elnézést, hülye vagyok...

Szerkesztette: megalonagyix 2010. 08. 01. 10:09 -kor

#516 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 10:20

Úgy tudom a második rész csak oroszul jelent meg, a Precursors meg még kész sincs.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#517 Felhasználó inaktív   lutri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 10:20

Batman Arkham Asylumot vittem végig tegnap.És a GTA IV-t ma.A Batman 15 órámba a GTA IV 63(!!!!)órámba tellett.Mindegyik egy életre szóló élmény volt.
A Batmant még sokszor elő fogom venni szinte biztos hogy még kiviszem normalon meg hardon is.A bunyók látványosak, jó volt hogy nem ragaszkodtak el teljesen a realitástól de a sötét hangulatba teljesen jól beleillik Killer Crock karaktere nem lóg ki a sorból. A chalengekkel egy probléma van majdnem mindegyikbe csak verekedni kell. Egyébként a GOTY kiadás volt meg de csak a 3D-ért nem ajánlom senkinek mert szerintem egy kalap s..r én azért vettem a GOTY-ot mert 3000-el olcsóbb volt;:).Batman Arkham Asylum:9,9/10
Nos a GTA IV. Életem egyik legjobb játéka volt. Nagyon szimpatikus főszereplő. Gyönyörű grafika. Hatalmas szabadság.Rohadt jó fizika.:D A story nekem nagyon bejött.SPOILER Romant azóta is gyászolomSPOLER VÉGE A storyban lehet hogy sok ismétlődő küldetés volt:Öld Meg ezt Kövesd azt de nekem nagyon bejöttek mert egyszerűen szertetek lövöldözni.Kimaxolni nagyon nehéz lesz.Nekem 65,48%-nál lett vége 63 órával. Ebbe benne van a story néhány mellékküldetés meg persze az ökörködés Liberty Cityben.GTA IV:9,5/10
Am minegyiket Xbox 360-on játszottam végig.
Aki végigolvasta ezt a hosszú cikket annak köszönöm;D

Szerkesztette: lutri 2010. 08. 01. 10:24 -kor

#518 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 10:27

Batman... huh, ha nem kezdtem el háromszor akkor egyszer sem :-D Anno mindenki írta itt hogy mekkora jó játék de nekem sehogy sem fekszik sajnos. Talán mert nem elég lineáris (tisztában vagyok vele hogy ez most nagyon hulyén hangzott). Viszont ebbol a stílusból én a Chronicles of Riddick mindkét részét imádom tehát nem tudom pontosan miért nem jon be a Batman. Fura :think:

Ha van Xbox360-as akkor mindenképpen nézd meg a Red Dead Redemptiont, jobb mint a GTA4.

#519 Felhasználó inaktív   lutri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 01. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 01. 09:27

Batman... huh, ha nem kezdtem el háromszor akkor egyszer sem :-D Anno mindenki írta itt hogy mekkora jó játék de nekem sehogy sem fekszik sajnos. Talán mert nem elég lineáris (tisztában vagyok vele hogy ez most nagyon hulyén hangzott). Viszont ebbol a stílusból én a Chronicles of Riddick mindkét részét imádom tehát nem tudom pontosan miért nem jon be a Batman. Fura :think:

Ha van Xbox360-as akkor mindenképpen nézd meg a Red Dead Redemptiont, jobb mint a GTA4.

igen már gondolkoztam rajta de 14 000-et kicsit sokallok érte kiadni.

#520 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 08. 01. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 01. 11:20

Úgy tudom a második rész csak oroszul jelent meg, a Precursors meg még kész sincs.

az oldalukon van angolosítás, a precursors meg kb 1 éve jött ki (szintén kell angolosítás)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.