Először is azzal kezdeném, hogy nagyon nem szerettem az első részt. Túlságosan monotonná vált a végére és a játék története és a grafikája sem mentette meg. Ezért komoly fenntartásaim voltak a folytatással kapcsolatban, de szinte mindenki dicsőítette, úgyhogy végülis megvettem. Elöljáróban csak annyit, hogy nem bántam meg.
A játék maga nagyon lassan indul, az elején nincs fegyver, bugyuta küldetéseket kell megcsinálni faternak kell mindenféle leveleket elvinni kétes hátterű embereknek stb. Az igazi játék kb. 2 óra után kezdődik amikor Leonardo elkészíti nekünk a pengét, meg amikor "It's a ME Mario!" megmutatja nekünk az ősi birtokot. Innentől kezdve a küldetések is érdekesebbek lesznek, általában meg kell ölni valakit, de valahogy mindvégig érdekes marad a dolog. Ám azt meg kell jegyeznem, hogy a küldetések túl könnyűek, így nem igazán jelent kihívást. A főszál mellett rengeteg egyéb dolgot is lehet csinálni, a mellékküldetések tekintetében bátran kijelenthetem, hogy a GTA csak kispályázik ehhez a játékhoz képest. Bérgyilkolás, hűtlen férj elverése, futóverseny, levélkézbesítés időre, zsebtolvajok befenyítése csak néhány, a rengeteg mellékküldetés típus közül, amit a játékban csinálni lehet. Ezen túlmenően a rengeteg gyűjthető dolog: szobrok, fegyverek, tollak, kincses ládák, kódex lapok, festmények stb.
Mario megtanít jópofa harcmozdulatokat, amiket egyébként nem nagyon fogunk használni úgyse. Legalábbis én nem nagyon használtam. A játék irányítása leginkább a harcot tekintve nem a legjobb, sokszor előfordult, hogy nem az őrökkel, hanem a billentyűzettel küzdöttem. Persze hosszútávon azért szokható.
A történet nagyon jó, de nem akarok spoilerezni.
A grafika egyszerűen gyönyörű, leszámítva a cutsceneket, amin szerintem valami B csapat dolgozhatott. De igazán nem zavaró, csak megjegyzem. A gépigény megfelelő.
Ezt a játékot úgyis lehet játszani, hogy az ember nem olvas el semmit, csak megy benne, megcsinálja a küldetések oszt jónapot. De igazán akkor válik fantasztikussá, ha az ember bele olvasgat a kódex lapokba, elolvasgatja a helyszínek és személyek leírását. Mint egy lexikon kb. Vannak benne érdekes gondolatok.
Miről is írhatnék még? Ki kell próbálni!
+
- grafika
- magával ragadó történet
- játékmenet
-
- irányítás
- túl könnyű
9/10