HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#71 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 02. 07:44

Ő azért ennél többet vártam :D
Pl az ubersoldier 1-2 is orosz, oszt kategóriát nézve az nem sikerült rosszul :)

#72 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 10:08

Sziasztok!

Írok én is, bár nem vagyok nagy játékos. Eszembe jutott még egy játék, amit végigjátszottam. A neve Transport Tycoon Deluxe. Még a DOS-os időkben nyomtam nagyon sokat. Ha valaki nem ismerné (akkor először is tartson bűnbocsánatot, majd szaggassa meg a ruháit és szórjon hamut a saját fejére), akkor rövid ismertető következzék.

Ez egy közlekedést szimuláló és menedzselő kis játékos applikáció, amit még a Microprose adott ki. Chris Sawyer felelt érte, tehát a játékélmény garantált.

Wikipedia link

Én a Deluxe verziót játszottam végig kábé 5x, ez a feltupírozott változat volt már. A korához képest hatalmas volt a grafika, izometrikus nézetben lehetett látni a tájat. Mint egy kis terepasztal. A felület irányítása pofonegyszerű és gyors, minden megy az egérrel. Az ikonos kezelői felület nagyon intuitív.

A játék több színtéren is játszható, mindegyik más természeti erőforrást helyez előtérbe és a domborzat is más. 1950-2050 között lehet játszani, meg kell oldani a közlekedést a városok között és azokon belül is. Ki kell alakítani a pályákat, állomásokat, ipari és polgári létesítmények között.

Ami tetszett:

- hangulat, ezt akár végig nagy betűkkel is lehetne írni. Lebilincselő
- a zene, megfelelő hangkártyával (Gravis Ultrasound) igazi jazz szól, nem csak plümm-plümm
- a részletesség. Jelzőlámpák, váltók, vonat depók, új mozdonyok, új járművek, minden benne van
- a kornak megfelelő járműpark, érezhető teljesítményugrás
- nagyon jó kihívás, ha erősebb szinten játszod
- a menedzselés pont az élvezetes szinten marad
- növényzet, ami szintén változik
- lehet fűszerezni random természeti katasztrófákkal
- él és mozog az egész terepasztal
- csak nézni a művet is élvezetes, de mindig van mit csinálni

Ami nem tetszett (ezekre mind van gyógyír):

- a DOS grafika miatt asszem 72 Hz-en ment a képernyő, kifolyt a szemem. De van erre is megoldás, működik elvileg egy Win95-re fejlesztett verzió is. Vagy DosBox talán
- idővel már nagyon nehéz volt a pályaudvarokat a nagy kapacitásnak megfeleltetni. Erre is van megoldás, az új patch-ek gigászi pályaudvarokat és váltórendszereket tesznek lehetővé, itt már érdemes kicsit elmélyedni a tudományban is

Open TTD kép Wikipedia-ról.

Ha értékelni kellene, akkor nálam 10/10. Semmi más játékkal nem játszottam ennyit és szimulátorokon kívül semmi mást nem vittem végig. Ezt többször is.

Üdv!
.
.
.

#73 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 10:14

Ezzel egyetértek, tényleg hatalmas játék volt illetve még most is az.  :respect:
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#74 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 15:07

Transport Tycoon zseniális :) Hetekig voltam miatta kialvatlan anno :) Kár, hogy mostanában már nincs olyan játék, ami ennyire meg tudna bolondítani. Rendszeresen visszasírom a C64, 2-3-486-os időket...
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#75 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 20:47

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 15:07

Transport Tycoon zseniális :) Hetekig voltam miatta kialvatlan anno :) Kár, hogy mostanában már nincs olyan játék, ami ennyire meg tudna bolondítani. Rendszeresen visszasírom a C64, 2-3-486-os időket...

Sziasztok!

Nem kell visszasírni, akár ma is újra át lehet élni a Transport Tycoon játékélményét.

Letöltöttem az Open TTD játékot, mert elkapott a lelkesedés. Elindítottam és visszajött a feeling  :up:
Ma délután másfél órát "tikúnoztam", hatalmas. Kell hozzá pár fájl a régiből, le van írva a doksijában. Még telepíteni sem kell, csak kitömöríted és megy. És akkor most 100 Hz-en 1024-es felbontáson. Kis javítások vannak benne, de a lényeg nem változott.

:respect: gigászi játék ez...

Üdv!
.
.
.

#76 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 21:08

Azt mondod ez is van olyan jó? Ugyanaz az egész kis javítgatásokkal/újításokkal vagy azért át van írva?
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#77 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 21:56

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 22:08

Azt mondod ez is van olyan jó? Ugyanaz az egész kis javítgatásokkal/újításokkal vagy azért át van írva?

http://www.openttd.org/screens.php

Szerintem csak jobb lett, valamikor mintha próbáltam volna.  ;)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#78 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 22:02

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 21:08

Pozitív  :up:

De ne offoljuk szét a topikot, játsszátok végig és akkor lehet róla írni itt is  :up:

Üdv!
.
.
.

#79 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:47

Közben eszembe jutott, hogy nem is a Still Life volt az utolsó végigvitt, hanem a Tomb Raider Legend. Na az tetszett :) Most az Anniversary-t gyilkolom, lehet, hogy ez lesz a következő :)
Konfig

#80 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:41

Kép

Anno mikor megjelent ennek a játéknak a demoja kipróbáltam, és fene sem tudja miért, de abszolút nem fogott meg :)
Valamelyik nap eszembe jutott hogy lehet meg kéne lesni a teljest. Jól döntöttem :)
Ha valaki a viszonylag csúnyácska grafika felett át tud siklani (megjegyzem pl a víz nagyon szép) , annak nagyon izgalmas és élvezetes órákat tud nyújtani ez a játék.
A gfx-en kívül igazából nem sok kifogásoli való van a játékban. Remek 5let volt a kicsit hitmanas/splinter celles stílust ötvözni a cod 2-dik VH-s játékmenetével.

Ami tetszett:
- Remek hangulat
- A játékba jól passzoló zenék
- Eltalált fegyverhangok
- Több ember közül választhatunk, ezáltal sok eseteben több módon teljesíthetjük az adott küldetést (noha elég lineáris a gameplay)

Ami nem
- Az AI kicsit lehetett volna értelmesebb is
- Már a megjelenéskor is elég gázosnak számított a grafika (megjegyzem összhatásban néhol nagyon jól néz ki)
- Kicsit rövid
- A vége felé a taktikázásnak nem sok szerepe van

Összességében sok szempontból sokkal élvezetesebb ez az alkotás, mint sok nagynevű hasonló stílusú játék (gondolok itt pl a codra.. bár azokkal sincs semmi bajom, sõõt)
A stílus kedvelői semmiképp ne hagyják ki.

Össz: 90%

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 04. 09:43 -kor

#81 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 10:39

Mass Effect: 90%
GRID: 75%

#82 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 08:27

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:47

Közben eszembe jutott, hogy nem is a Still Life volt az utolsó végigvitt, hanem a Tomb Raider Legend. Na az tetszett :) Most az Anniversary-t gyilkolom, lehet, hogy ez lesz a következő :)

én meg pont az Anniversary-t toltam végig  :up:  és most a Legend-et szeretném ps2-re beszerezni vagy akár PC-re :)
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#83 Felhasználó inaktív   Lilu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 08:30

Kép
Nekem az ilyen stílusú játékok nagyon bejövőse, nem tudok elszakadni... :D hamar végigtoltam és megérte :9 most a Fahrenheit-ot nyomom  :D
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!

#84 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 19:13

Kép

Ami tetszett
- Barátságos grafika
- Viszonylag tûrhetõ fizika

Ami nem
- Sablonos gyenge történet
- Hihetetlen gagyi bossfightok
- Minden enemy célzóvizet ivott, ugyanis a találati arányuk 100%-os (vicces hogy a játék elején a traningben milyen bõszen mutogatják a játékosnak hogy huvazze milyen marha jól müxik a ballisztika, ha meglövöd a falat, azzal enemyt majd eltalálod jól. Namost ezt a dolgot a júzer garantáltan 1x sem fogja alkalmazni, annál inkább viszont a gépi ellenfelek. Ha elbújsz valami mögé, 80%-ban akkor is eltalánakl)
- Az elõzõ miatt fõleg, baromi nehéz játék.
- Azért tehettek volna bele 1 zenénél többet.
- Monoton gameplay.
- Rövid (de elég is volt ebbõl ennyi)

Össz: 5.2/10 (nagyon gyenge max payne klón)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 06. 19:18 -kor

#85 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 21:20

Kép

Bár nem nagy teljesítmény, de végigtoltam az eddig elérhető 2 részt a Grimmből, hát valami zseniális :D
Semmi értelme, egy nagy rakás beteg agymenés az egész, de hazaérve a melóból hihetetlenül kikapcsolt és azt hiszem ezért JÁTÉK egy játék. Amúgyis imádom ezt az elborult Tim Burton-féle látványvilágot, ezt megfűszerezték hihetetlen elvont fekete humorral, szóval nagyon tetszett :) A többi részt is végigtolom, amint kijönnek, ez tuti.

:respect:
Konfig

#86 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 21:49

No ez nekem is a listámon van!  ;) 
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#87 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 10:07

Valaki ajanljon olyan FPS-et ami turhetoen elmegy egy 8600Gt-n, 2 Gb RAM-os gepen, 2007-2008-as ev termesebol. Ne legyen RPG jellegu, vagy ne kelljen kulonosebb angol tudas hozza. Crytek-esek nem kellenek, valami ami az Unreal vagy Half Life jatekmenetre hajaz. Olyan amit felora jatszas utan ki lehet kapcsolni, olyan szorakozos, konzumjatek. Havernek kell.
Next stop, Wonderland.

#88 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:11

CoD4. Félóra játék után már végig is vitted :D

#89 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:53

Hubert:

Ha talán a TPS is megfelelne, akkor Gears of War jó lesz.Ha FPS akkor Jericho. :) Nekem ezek voltak talán a kedvenceim ebben a műfajban az elmúlt időszakban. :D
Qwerty4

#90 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:59

Esetleg Timeshift

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3