Pl az ubersoldier 1-2 is orosz, oszt kategóriát nézve az nem sikerült rosszul
Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!
Elküldve: 2008. 08. 02. 07:44
Ő azért ennél többet vártam 
Elküldve: 2008. 08. 03. 10:08
Sziasztok!
Írok én is, bár nem vagyok nagy játékos. Eszembe jutott még egy játék, amit végigjátszottam. A neve Transport Tycoon Deluxe. Még a DOS-os időkben nyomtam nagyon sokat. Ha valaki nem ismerné (akkor először is tartson bűnbocsánatot, majd szaggassa meg a ruháit és szórjon hamut a saját fejére), akkor rövid ismertető következzék.
Ez egy közlekedést szimuláló és menedzselő kis játékos applikáció, amit még a Microprose adott ki. Chris Sawyer felelt érte, tehát a játékélmény garantált.
Wikipedia link
Én a Deluxe verziót játszottam végig kábé 5x, ez a feltupírozott változat volt már. A korához képest hatalmas volt a grafika, izometrikus nézetben lehetett látni a tájat. Mint egy kis terepasztal. A felület irányítása pofonegyszerű és gyors, minden megy az egérrel. Az ikonos kezelői felület nagyon intuitív.
A játék több színtéren is játszható, mindegyik más természeti erőforrást helyez előtérbe és a domborzat is más. 1950-2050 között lehet játszani, meg kell oldani a közlekedést a városok között és azokon belül is. Ki kell alakítani a pályákat, állomásokat, ipari és polgári létesítmények között.
Ami tetszett:
- hangulat, ezt akár végig nagy betűkkel is lehetne írni. Lebilincselő
- a zene, megfelelő hangkártyával (Gravis Ultrasound) igazi jazz szól, nem csak plümm-plümm
- a részletesség. Jelzőlámpák, váltók, vonat depók, új mozdonyok, új járművek, minden benne van
- a kornak megfelelő járműpark, érezhető teljesítményugrás
- nagyon jó kihívás, ha erősebb szinten játszod
- a menedzselés pont az élvezetes szinten marad
- növényzet, ami szintén változik
- lehet fűszerezni random természeti katasztrófákkal
- él és mozog az egész terepasztal
- csak nézni a művet is élvezetes, de mindig van mit csinálni
Ami nem tetszett (ezekre mind van gyógyír):
- a DOS grafika miatt asszem 72 Hz-en ment a képernyő, kifolyt a szemem. De van erre is megoldás, működik elvileg egy Win95-re fejlesztett verzió is. Vagy DosBox talán
- idővel már nagyon nehéz volt a pályaudvarokat a nagy kapacitásnak megfeleltetni. Erre is van megoldás, az új patch-ek gigászi pályaudvarokat és váltórendszereket tesznek lehetővé, itt már érdemes kicsit elmélyedni a tudományban is
Open TTD kép Wikipedia-ról.
Ha értékelni kellene, akkor nálam 10/10. Semmi más játékkal nem játszottam ennyit és szimulátorokon kívül semmi mást nem vittem végig. Ezt többször is.
Üdv!
Írok én is, bár nem vagyok nagy játékos. Eszembe jutott még egy játék, amit végigjátszottam. A neve Transport Tycoon Deluxe. Még a DOS-os időkben nyomtam nagyon sokat. Ha valaki nem ismerné (akkor először is tartson bűnbocsánatot, majd szaggassa meg a ruháit és szórjon hamut a saját fejére), akkor rövid ismertető következzék.
Ez egy közlekedést szimuláló és menedzselő kis játékos applikáció, amit még a Microprose adott ki. Chris Sawyer felelt érte, tehát a játékélmény garantált.
Wikipedia link
Én a Deluxe verziót játszottam végig kábé 5x, ez a feltupírozott változat volt már. A korához képest hatalmas volt a grafika, izometrikus nézetben lehetett látni a tájat. Mint egy kis terepasztal. A felület irányítása pofonegyszerű és gyors, minden megy az egérrel. Az ikonos kezelői felület nagyon intuitív.
A játék több színtéren is játszható, mindegyik más természeti erőforrást helyez előtérbe és a domborzat is más. 1950-2050 között lehet játszani, meg kell oldani a közlekedést a városok között és azokon belül is. Ki kell alakítani a pályákat, állomásokat, ipari és polgári létesítmények között.
Ami tetszett:
- hangulat, ezt akár végig nagy betűkkel is lehetne írni. Lebilincselő
- a zene, megfelelő hangkártyával (Gravis Ultrasound) igazi jazz szól, nem csak plümm-plümm
- a részletesség. Jelzőlámpák, váltók, vonat depók, új mozdonyok, új járművek, minden benne van
- a kornak megfelelő járműpark, érezhető teljesítményugrás
- nagyon jó kihívás, ha erősebb szinten játszod
- a menedzselés pont az élvezetes szinten marad
- növényzet, ami szintén változik
- lehet fűszerezni random természeti katasztrófákkal
- él és mozog az egész terepasztal
- csak nézni a művet is élvezetes, de mindig van mit csinálni
Ami nem tetszett (ezekre mind van gyógyír):
- a DOS grafika miatt asszem 72 Hz-en ment a képernyő, kifolyt a szemem. De van erre is megoldás, működik elvileg egy Win95-re fejlesztett verzió is. Vagy DosBox talán
- idővel már nagyon nehéz volt a pályaudvarokat a nagy kapacitásnak megfeleltetni. Erre is van megoldás, az új patch-ek gigászi pályaudvarokat és váltórendszereket tesznek lehetővé, itt már érdemes kicsit elmélyedni a tudományban is
Open TTD kép Wikipedia-ról.
Ha értékelni kellene, akkor nálam 10/10. Semmi más játékkal nem játszottam ennyit és szimulátorokon kívül semmi mást nem vittem végig. Ezt többször is.
Üdv!
.
.
.
.
.
Elküldve: 2008. 08. 03. 10:14
Ezzel egyetértek, tényleg hatalmas játék volt illetve még most is az.
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]
Elküldve: 2008. 08. 03. 15:07
Transport Tycoon zseniális
Hetekig voltam miatta kialvatlan anno
Kár, hogy mostanában már nincs olyan játék, ami ennyire meg tudna bolondítani. Rendszeresen visszasírom a C64, 2-3-486-os időket...
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig
Konfig
Elküldve: 2008. 08. 03. 20:47
Idézet: bálesz - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 15:07
Transport Tycoon zseniális
Hetekig voltam miatta kialvatlan anno
Kár, hogy mostanában már nincs olyan játék, ami ennyire meg tudna bolondítani. Rendszeresen visszasírom a C64, 2-3-486-os időket...
Sziasztok!
Nem kell visszasírni, akár ma is újra át lehet élni a Transport Tycoon játékélményét.
Letöltöttem az Open TTD játékot, mert elkapott a lelkesedés. Elindítottam és visszajött a feeling
Ma délután másfél órát "tikúnoztam", hatalmas. Kell hozzá pár fájl a régiből, le van írva a doksijában. Még telepíteni sem kell, csak kitömöríted és megy. És akkor most 100 Hz-en 1024-es felbontáson. Kis javítások vannak benne, de a lényeg nem változott.
Üdv!
.
.
.
.
.
Elküldve: 2008. 08. 03. 21:08
Azt mondod ez is van olyan jó? Ugyanaz az egész kis javítgatásokkal/újításokkal vagy azért át van írva?
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2008. 08. 03. 21:56
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 22:08
Azt mondod ez is van olyan jó? Ugyanaz az egész kis javítgatásokkal/újításokkal vagy azért át van írva?
http://www.openttd.org/screens.php
Szerintem csak jobb lett, valamikor mintha próbáltam volna.
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]
Elküldve: 2008. 08. 03. 22:02
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 21:08
Pozitív
De ne offoljuk szét a topikot, játsszátok végig és akkor lehet róla írni itt is
Üdv!
.
.
.
.
.
Elküldve: 2008. 08. 04. 08:47
Közben eszembe jutott, hogy nem is a Still Life volt az utolsó végigvitt, hanem a Tomb Raider Legend. Na az tetszett
Most az Anniversary-t gyilkolom, lehet, hogy ez lesz a következő
Konfig
Konfig
Elküldve: 2008. 08. 04. 09:41

Anno mikor megjelent ennek a játéknak a demoja kipróbáltam, és fene sem tudja miért, de abszolút nem fogott meg
Valamelyik nap eszembe jutott hogy lehet meg kéne lesni a teljest. Jól döntöttem
Ha valaki a viszonylag csúnyácska grafika felett át tud siklani (megjegyzem pl a víz nagyon szép) , annak nagyon izgalmas és élvezetes órákat tud nyújtani ez a játék.
A gfx-en kívül igazából nem sok kifogásoli való van a játékban. Remek 5let volt a kicsit hitmanas/splinter celles stílust ötvözni a cod 2-dik VH-s játékmenetével.
Ami tetszett:
- Remek hangulat
- A játékba jól passzoló zenék
- Eltalált fegyverhangok
- Több ember közül választhatunk, ezáltal sok eseteben több módon teljesíthetjük az adott küldetést (noha elég lineáris a gameplay)
Ami nem
- Az AI kicsit lehetett volna értelmesebb is
- Már a megjelenéskor is elég gázosnak számított a grafika (megjegyzem összhatásban néhol nagyon jól néz ki)
- Kicsit rövid
- A vége felé a taktikázásnak nem sok szerepe van
Összességében sok szempontból sokkal élvezetesebb ez az alkotás, mint sok nagynevű hasonló stílusú játék (gondolok itt pl a codra.. bár azokkal sincs semmi bajom, sõõt)
A stílus kedvelői semmiképp ne hagyják ki.
Össz: 90%
Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 04. 09:43 -kor
Elküldve: 2008. 08. 05. 08:27
Idézet: bálesz - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:47
Közben eszembe jutott, hogy nem is a Still Life volt az utolsó végigvitt, hanem a Tomb Raider Legend. Na az tetszett
Most az Anniversary-t gyilkolom, lehet, hogy ez lesz a következő 
én meg pont az Anniversary-t toltam végig
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
Elküldve: 2008. 08. 05. 08:30

Nekem az ilyen stílusú játékok nagyon bejövőse, nem tudok elszakadni...
"Aki megismer sohasem felejt el, aki elfelejt sohasem ismert meg"
Elküldve: 2008. 08. 06. 19:13

Ami tetszett
- Barátságos grafika
- Viszonylag tûrhetõ fizika
Ami nem
- Sablonos gyenge történet
- Hihetetlen gagyi bossfightok
- Minden enemy célzóvizet ivott, ugyanis a találati arányuk 100%-os (vicces hogy a játék elején a traningben milyen bõszen mutogatják a játékosnak hogy huvazze milyen marha jól müxik a ballisztika, ha meglövöd a falat, azzal enemyt majd eltalálod jól. Namost ezt a dolgot a júzer garantáltan 1x sem fogja alkalmazni, annál inkább viszont a gépi ellenfelek. Ha elbújsz valami mögé, 80%-ban akkor is eltalánakl)
- Az elõzõ miatt fõleg, baromi nehéz játék.
- Azért tehettek volna bele 1 zenénél többet.
- Monoton gameplay.
- Rövid (de elég is volt ebbõl ennyi)
Össz: 5.2/10 (nagyon gyenge max payne klón)
Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 06. 19:18 -kor
Elküldve: 2008. 08. 07. 21:20

Bár nem nagy teljesítmény, de végigtoltam az eddig elérhető 2 részt a Grimmből, hát valami zseniális
Semmi értelme, egy nagy rakás beteg agymenés az egész, de hazaérve a melóból hihetetlenül kikapcsolt és azt hiszem ezért JÁTÉK egy játék. Amúgyis imádom ezt az elborult Tim Burton-féle látványvilágot, ezt megfűszerezték hihetetlen elvont fekete humorral, szóval nagyon tetszett
Konfig
Konfig
Elküldve: 2008. 08. 07. 21:49
No ez nekem is a listámon van!
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550
Elküldve: 2008. 08. 09. 10:07
Valaki ajanljon olyan FPS-et ami turhetoen elmegy egy 8600Gt-n, 2 Gb RAM-os gepen, 2007-2008-as ev termesebol. Ne legyen RPG jellegu, vagy ne kelljen kulonosebb angol tudas hozza. Crytek-esek nem kellenek, valami ami az Unreal vagy Half Life jatekmenetre hajaz. Olyan amit felora jatszas utan ki lehet kapcsolni, olyan szorakozos, konzumjatek. Havernek kell.
Next stop, Wonderland.
Elküldve: 2008. 08. 09. 11:53
Hubert:
Ha talán a TPS is megfelelne, akkor Gears of War jó lesz.Ha FPS akkor Jericho.
Nekem ezek voltak talán a kedvenceim ebben a műfajban az elmúlt időszakban.
Ha talán a TPS is megfelelne, akkor Gears of War jó lesz.Ha FPS akkor Jericho.
Qwerty4

Súgó
A téma zárva.