Left 4 Dead 2
Mivel elment a netem itthon ezért végig vittem gép által vezérelt coop partnerekkel.És meg kell mondjam hogy jó volt.Nem is olyan buták mint amire számítottam.Megcsináltam a Dark Carnival-os Acsikat:DMivel ezek aztán nem rohantak sehova:D
Red Dead Redemption
Év játéka.Nekem is.Minden porcikája remekmű csak a cimmel nem tudta még kibékülni...
Dead Rising 2
Nem volt rossz.Habár voltak benne nagyon idegesítő részek.Például a marha hosszú töltési idők. Illetve az hogy majdnem mindent időre kellett megcsinálni. Ettől függetlenül nemvolt rossz:D
Call of Duty:World at War
Ez az egyetlen Cod ami kimaradt ez életemböl.És hozza ugyanazt a szinvonalat amit az össze többi.FELEJTHETETLEN.
Azt elárulnád,hogy a RDR-ben miért van bajod a címmel?
PlayStation 3(FAT 80GB )-->>KILLZONE 2 EDITION ÉN VAGYOK A LEGKEMÉNYEBB!!! HEHEHEHE(csak vicceltem)
JUST CALL ME-->SMOKE<--
HIÁNYZIK A RÉGI GAMEKAPOCS!!!
Red Dead Redemption=Vörös Halott Megváltás. Miért nem Kék Élő Kárhozat?:O
Az első résznek is ez a vörös halott cím volt adva.Csak ott még a végére hozzá volt téva a Revolver,vagyis vörös hallot revolver.De ez a cím talán takar is valamit,vagy kitudja?talán a vadnyugatra is értheti ezt a címet amikor a nap nyugszik le akkor az ég vörös vagy valaminilyesmi.
PlayStation 3(FAT 80GB )-->>KILLZONE 2 EDITION ÉN VAGYOK A LEGKEMÉNYEBB!!! HEHEHEHE(csak vicceltem)
JUST CALL ME-->SMOKE<--
HIÁNYZIK A RÉGI GAMEKAPOCS!!!
Szokásomhoz híven következik az év összefoglalója, szóval az én játékévem.
Mit játszottam az idén? (vol. 4)
Idén sok játékot próbáltam ki, inkább az előző évekből.Viszont 2010-ben a korábbi évekhez képest csökkent a végigvitt játékaim száma, sokat hagytam abba különböző okok miatt.
A hosszú szerepjátékokat ebben az évben inkább hanyagoltam, nem volt már türelmem hozzájuk.
Mivel több játékot nem próbálok ki, megszületett a végső lista.
Folyamatban van:
-Spider-Man - Shattered Dimensions: nem nagy szám, el leszek vele az év végéig, de végig nem viszem, az biztos
Nem játszottam komolyan a következőkkel:
Fate/stay night; Pyroblazer; NASCAR Heat; pár dosos játék; Westbang 1.2; Re-Volt; The Witcher - Enhanced Edition (két bónusz küldetés); Carnivores - Ice Age; Tetris játék és egyéb mobilon; Flash játékok neten; Chopper Battle; Pacific Fighters
Abbahagytam, mert
-nem igazán bírtam vagy egyenesen megutáltam: Hellforces; Dark Void; Dreamkiller; Wanted - Weapons of Fate; Knights of the Temple; Catwoman; Agatha Christie - Nyaraló gyilkosok; PRISM - Guard Shield v3; Serious Sam - The First Encounter (HD); Conflict – Vietnam; American McGee Presents - Bad Day L.A.; Soldier of Fortune 2 - Double Helix; Turok; Turning Point - Fall of Liberty; Transformers - The Game; Star Wars - The Force Unleashed - Ultimate Sith Edition; Up; Prince of Persia (2008)
-unalmasnak tartom (vagy meguntam egy idő után): Twin Sector; Gunman Chronicles; SiN Episodes – Emergence; Switchball; Syberia; WALL-E; Lucidity; Vertigo; Still Life
-bugba ütköztem: Bionic Commando; The Royal Marines Commando (???); The Da Vinci Code; The Elder Scrolls 4 – Oblivion
-épp elég volt belőle: Fahrenheit (3 éve már végigjátszottam); Prison Break - The Conspiracy; 80 Days; Lost Planet - Extreme Condition; Duke Nukem 3D High Resolution 2006; Assassin's Creed; Hitman - Codename 47
-később szeretném folytatni: Amnesia - The Dark Descent; Metro 2033
-felidegesített: Call of Juarez - Bound in Blood; Rise of the Argonauts; Nibiru - Age of Secrets
-...: Ghostbusters - The Video Game; The Path; Tag - The Power of Paint; Bolt; Barista 1 és 2; Pilot Light
Végigvittem:
-Cryostasis - Sleep of Reason: csak pár pálya maradt belőle az év elejére, de az utolsó pályák nélkül is ez volt számomra 2009 legjobb játékélménye a fantasztikus hangulata, sztorija, grafikája miatt
-a következő játékokat ugyan végigvittem, de nem igazán élveztem: Tom Clancy's Splinter Cell – Conviction (sorozat legalja); Call of Duty - Modern Warfare 2; Crysis – Warhead; Blood Stone 007; Grotto King (kb. 20 perces játék)
-bepótoltam év elején a Max Payne sorozatot (1+2. rész), jó volt, de nem kiemelkedő
-a Mass Effect 1 és 2-t is végigtoltam, az elsőt két részletben, a második sokkal jobban tetszett (jó játék)
-Overlord: egyedi játékmenet, hangulat, jó szórakozás volt
-Singularity: hangulatos FPS, viszonylag jó és érdekes sztorival, én élveztem
-SAW: profi játék, mestermű
-Resident Evil 5: nincs a 4 szintjén, de így is kiváló, hangulatos, felejthetetlen
-Citizen Abel - Gravity Bone: egy mini játék, de nagyon élvezetes
-Batman - Arkham Asylum: ez is mestermű, nagyon az én ízlésemre szabták ezt a játékot
-G-Force: nagy meglepetés volt, tetszett
-Dark Sector: tavasz végén kezdtem bele, egy kicsit toltam, de nem tetszett, ősszel mikor újból előszedtem már sokkal jobban rá tudtam hangolódni, ez is tetszett
Összegzés:
-2010-ben a legjobb játékélményt nyújtották (Top 5):
1. SAW
2. Resident Evil 5
3. Batman - Arkham Asylum
4. Mass Effect 2
5. Nibiru - Age of Secrets
-2010-ben a legrosszabb játékélményt nyújtották (Top5):
1. Fate/stay night (tulajdonképpen nem is játék)
2. Dark Void
3. Turning Point - Fall of Liberty
4. Turok
5. Crysis – Warhead
Összesen az évben 81 játékot próbáltam ki, közülük csak 18-at fejeztem be.
Legszívesebben 2-szer ennyit próbáltam volna ki, csak arra már nem futja az időből.
De nem kell megijedni, vagy fele 10 perc - 1 órát, ha a gépen volt.És 5-6 hónapig nem is játszottam rendszeresen.Szóval nem hajszolom magam agyon.
Kivittem ezt a Batman: AA játékot. Nagyon faintos volt. Különösen a rejtvények tetszettek, meg is fejtettem mindet. Arkham szellemét is érdekes volt megtalálni.
Vegye meg mindenki, nekem minden eleme tetszett. Negatívumot nem nagyon tudok mondani.
Rendkívül addiktív játék volt. Ha 1szer leültem elé, nehezen hagytam abba. Az alapjátékot már végigjátszottam annó, de kíváncsi voltam a kiegészítőkre.
Operation Anchorage: Csak XP gyűjtésre volt jó, semmi másra. Na jó, a Kínai Álcázó Ruha és a Gauss Gun fain "nyeremény volt"
Mothership Zeta: Szintén csak XP gyűjtésre volt jó, semmi extra.
The Pitt: Hangulatos, nyomasztó, sőt néhol paráztató! Ez már jobb volt!
Point Lookout: A kiegészítők legjobbja! Eszméletlen hangulata van! Elvont, groteszk, mint egy Texasi Láncfűrészes film
Broken Steel: Mire idáig eljuttottam untam a játékot. Csupa hent, semmi más.
Egyhuzamban nem jó végigjátszani ezt a grandiózus játékot szvsz. Kell hagyni időt, hogy ülepedjenek a dolgok.
Egy biztos, tuti végig fogom majd játszani 1szer, mert rengetek a lehetőség benne.
Örülök, hogy nem adtam fel az elején, mert az első pályát kimondottan unalmasnak és még undorítónak (grafikailag) is találtam.Borzasztó módon nem jött be.Ezért is írtam az év végi összegzésemben, hogy biztos nem fogom kijátszani (csak az első pálya alapján, mikor írtam még ott tartottam).
Azután azért jöttek jócskán szép és izgalmas pályák, főleg a 2099-eseket és a noirt élveztem.A kedvencem pedig a Pain Factoros tengeri show volt.
14 pályából áll a játék, végigjátszása 6 napba telt, alapvetően nem siettem, csak a vége felé.Év elején megerőltettem magam, csak kár, hogy így átment már darálásba az egész, vagyis daráltam a pályákat, nem nyugisan csináltam.
Pozitívumok:
-alapvetően jó a grafikai megvalósítás
-játékmenet
-4 dimenzió, 4 féle hangulat
-2099, noir, Pain Factor (kedvencek)
-beszólások, dumák (a legelején ez sem tetszett, de megszerettem)
-tűrhető sztori, élvezhető videókkal
-az irányítás, mentés korrekt
-boss harcok
-hangok, zenék
-kombók, mozdulatok, stb.
Negatívumok:
-nagyon rossz kezdés (Kraven páyája)
-ugyan 4 féle dimenzió van, de a játékmenetre így is rá lehet unni
-script és egyéb bugok
-Pókember néha még a levegőbe is tud kapaszkodni hálójával, furcsa
-kicsit túl sok volt
-Batman AA-tól való nyúlások primitívebben való megjelenése
Szóval megvan a maga hangulata ennek a játéknak, érdemes kipróbálni.De világmegváltó dolgok természetesen nincsenek benne, semmi.
Pro:
- Nagyon ötletes a közelharc megvalósítása. Ilyen jót még nem láttam FPS-ben
- Korához képest jó grafika, hangulatos környezet (és Xana!)
- Jó szinkronhangok
- Ehhez képest gyors
- Kifejezett jó pályatervezés
- RPG elemek, többszöri végigjátszhatóság
- Lehet rugdosni
Kontra:
- A multit nem próbáltam, de állítólag elég tré
- Néha rémesen buták az ellenfelek, NPC-k, pedig egyébként ügyesek
- Kicsit bugos a "body awareness" része. Gyakran olyan ütések találtak el, ami látszólag még elég messze voltak. Vagy a "semmiért" lecsúsztam egy párkányról.
- Vannak helyszínek, ahol csak ömlenek az ellenfelek, és erre semmi nem figyelmeztet
- A story nekem egy kicsit sablonos
- Ha nem találsz meg bizonyos tárgyakat, akkor nehéz
- Rohadt ghoul-ok
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Az első résznek is ez a vörös halott cím volt adva.Csak ott még a végére hozzá volt téva a Revolver,vagyis vörös hallot revolver.De ez a cím talán takar is valamit,vagy kitudja?talán a vadnyugatra is értheti ezt a címet amikor a nap nyugszik le akkor az ég vörös vagy valaminilyesmi.
Szerintem pedig a halált takarja a vörös halott, a Véres halált, ami a vadnyugatra is jellemző volt..
Kiadó: DTP Entertainment
Fejlesztő: Deck 13
Kiadás éve: 2009
Stílus: Akció-RPG
Történet (copy/paste )
A játék a XVI. századi Velencében és környékén játszódik. Főhősünk a bájos Scarlett, aki a játék kezdetekor épp szerelmétől búcsúzkodik egy kis hegyi faluban. Az idilli pillanatot egy falusi szakítja félbe, elhívva hősnőnk szerelmét, és hamarosan kiderül az ok is. Bérgyilkosok törnek a falura, és nem kímélnek senkit, aki az útjukba kerül. A falu védelme érdekében Scarlett is fegyvert (piszkavasat) ragad, ám mivel nem egy képzett harcosról van szó, hamar kimerül, és szerelme, Benedict menti meg. Az egyik gyilkos azonban erejének utolsó morzsáival halálos sebet ejt Benedicten, aki Scarlett karjai közt leheli ki lelkét, hősnőnk pedig elájul, és egy különös álmot lát.
Itt maga a Halál jelenik meg előtte (a közhiedelemmel ellentétben a fekete helyett a fehér színt jobban kedveli), aki a lányának nevezi, és két fontos feladattal bízza meg: találja meg apja (a Halál) régi fegyverét, a Holdpengét (Moonblade), és pusztítsa el vele az élőholtak arkónját (Undead Archon). Scarlett tehát útnak indul, hogy újra szerelmével lehessen, és megismerje saját különös sorsát is.
Bizony, magának a Halálnak a gyermekével fogunk kalandozni Velencében. A játék maga egy Gothic-klón, tehát aki játszott a sorozat bármely tagjával, az otthonosan fogja érezni magát itt is. De ne ijedjünk meg, nem egyszerű másolatról van szó, akad itt újdonság bőven, haladjunk hát szép sorjában. A játék tehát egy akció-RPG keverék, vagyis hősnőnk küldetéseket old meg, ládákat nyitogat, rengeteget beszélget és harcol, nem mellesleg tapasztalati pontokat gyűjt és fejlődik. Ehhez még hozzájön az is, hogy hozhatunk jó és rossz döntéseket is, így kétféleképpen játszhatjuk a játékot.
Játékmenet
Mint az fent olvasható, a játék Velencébe repít el minket (illetve egy közeli falucskában San Pasquale-be. Ez uygebár Scarlet otthona). A bejárható terület viszonylag nagy, ellenben nincs akkora szabadságunk mint ahogy az először látszik. Sok a láthatatlan fal.
A harcrendszer tipikus hack and slash stíluson alapul.
Kalandozásaink során számos képességet tanulhatunk meg, amik 2 kategóriára vannak osztva. Van a fizikai, (ezek közé tartozik a különböző közelharci technikák tanulása, továbbfejlesztése. ) és van a mentális képességek skillfája. Itt tanulhatjuk meg többek között a
holtak világában való "járkálást" a holtak felébresztését, átjárást a világukba, alkímiát stb. Mint az lenni szokott csak rajtunk múlik hogy mire fejlesztünk.
Minden "mesterséget" meg kell tanulnunk egy ahhoz értő emberkétől. XP pontokat nyilván a leölt ellenfelekért, és az elővégzett feladatokért kapunk.
A játék sokszor állít minket választás elé, amiknek történet szempontjából súlya van. A későbbiekben választanunk kell magunknak céhet is. El kell döntenünk hogy a harcosok, "postások", vagy varázsló/nekromanták csapatához szeretnénk csatlakozni. Én az utóbbit választottam.
A Városban találunk boltokat, árusokat, üzletembereket, akiknek olykor felajánlhatjuk segítségünket, illetve vásárolhatunk/eladhatjuk felesleges tárgyainkat nála.
Grafika, gépigény:
A játék összeségében szépnek mondható, de számos oylan hely van amire látszik hogy nem fektettek túl nagy hangsúlyt. Velenve pl nagyrészt baromi szépnek mondható. De a falu, illetve majd a végén a kastély.. Telis tele lowres elmosott textúrákkal. Ugyanezt lehet elmondani az NPC-kel kapcsolatban is.
A főhős és a fontosabb személyek jól ki vannak dolgozva, de ez a többiekről már nem mondható el.
Ráadásul a játé k a megjelenés napjaiban még így se nézett ki. az 1.02-es patchel pakolták bele a dinamikus fényeket, árnyékhatásokat, bump-map effektet stb.
A gépigénymai viszonylatokat nézve nem mondható vészesnek, bár néha vannak indokolatlan framedropok.
Összegzés
Ami tetszett:
- Izgalmas, fordulópontokkal teli történet
- Szimpatikus karakter
- Összességében korrekt látványvilág, bár*
- Jól eltalált játékidő (kb 22 óra alatt sikerült végigvinnem)
- Jól felépített skilltáblázat
Ami nem:
- * néhol baromira elhanyagolt a grafika. Van olyan helyszín ami kifejezetten ronda.
- Néhol durva framedrop-ok
- Az MI sík hülye
- bugok. Néhol grafikai, illetve néhol játékmenetbeli
- Néha a sok mászkálás kicsit unalmassá tud válni.
- Láthatatlan falak tömkelege
Isac nem igazán tudta feldolgozni az Ishimuran elszenvedett szörnyűségeket, ami valljuk be, ismerve a történnteket, nem is csoda.
Három év telt el azóta. Főhősünket a Szaturnusz holdja köré épített bányászbázison kezelik megbomlott elmeállapota miatt.
Ám Isacnek ismét szembe kell nézni legsötétebb félelmeivel, hisz a necromorphok itt is „meglátogatják őt
A játékmeneten sokat nem változtattak a készítők. Minek is elrontani ami jó.. Viszont aki az elődöt unalmasnak tartotta, az kellemeset fog csalódni.
Sokkal akcióorientáltabb lett a folytatás. Ellenben ezzel sajnos valamennyire háttérbe szorult a nyomasztó hangulat is.
A jól ismert fegyverek, fejlesztések megamardtak, de természetesen kapunk 1-2 új „kínzóeszközt” is
Grafika terén a játék igazán kellemes látványt nyújt. A fény-árnyék hatások zseniálisak, és emellé remek gépigény párosul.
Hangok terén szintén nem lehet panasz az alkotásra. Mint a szinkron, mint a hangeffektek elismerést érdemelnek.
A PC-s irányítás snémi finomítűson esett át. Végre lehet nyilakkal mozogni. Ez nekem az elődből nagyon hiányzott. (épp ezért is kényszerültem gamepadre )
Őszintén szólva azon gondolkoztam mi rosszat tudnék mondani a játékra, hogy a sok dícsérettel szemben legyen már valami „szükséges” rossz is. De hiába töröm a fejem, nem jut eszembe semmi.
Na jó talán annyi hogy a játék többi részéhez képest, a "főboss" elég pite volt.
Összefoglalva
+ Remek, hangulat + Van kihívás + Végre nem egy Rambót irányítunk aki egymaga ledarál mindenkit különösebb életveszteség nélkül. + Szép, a hangulathoz abszolút passzoló grafika + Minőségi portolás + Korrekt hanghatások
- Kicsit lehetett volna hosszabb is, de megjegyzem a mai viszonylatokat nézve még így is kielégítőnek nevezhető a játékidő (9:30 alatt sikerült végigvinnem normalon) - A Főbosst túl könnyű volt likvidálni.
Mass Effect 1-2: Régen ki akartam próbálni, de nem vett rá a lélek, mert "sok pofázás alig akció, úgy is unalmasnak fogom tartani" kategóriába soroltam. De tévedtem. Még a megjelenés után kipróbáltam a 2. részét, ami odaszögezett a képernyőhöz. Mivel a 2. részét vittem végig először (anno), voltak homályfoltok, de gyakorlatilag a kép teljes volt. Mivel hallottam láttam tapasztaltam azt, hogy az ME1-es karaktert importálni lehet a 2-be, ez megmozgatott. Szerettem volna beszerezni az 1. részét így is úgy is, de problémák ütötték fel a fejüket (péz ). Most viszont megszereztem, és végigtoltam. Hát mit mondjak róla, a sztori intenzív és magával ragadó, de a játékidő (a 2-höz képest) kevés, ha csak a főszálon futunk. Minden jól ment, a paragon vonalon mentem, minden szituációt könnyen vettem, csak az auto-save rendszerrel voltak problémáim, mert be volt kapcsolva, de elengedhetetlen volt a saját mentés is. Majd amint végigmentem, siettem a 2-t is elkezdeni, és lám, sok-sok pluszt nyújtott. Így már teljesen képben voltam a dolgokkal, teljesen átéreztem a teendőket, a régi karakterekkel való beszélgetés is jobb ízű volt. Szó mi szó, nem vagyok RPG fan, de ez a széria nekem nagyon de nagyon tetszik. A 3-at már elképzelni se tudom hogy milyen jó lesz. Remélem az 1 és a 2 legjobb dolgait összegyúrják. A játékok, és a széria 9 pont fölött van a szememben
Tudom, le vagyok maradva, de én most jutottam el ehhez és hihetetlenül tetszett. Nemrég végeztem a főszállal és az egyik leghangulatosabb játéknak tartom. Olvasom a Gamekapocs tesztet, ahol jól lehúzzák, ettől függetlenül tartom a véleményem. Remek karakteranimáció, viszonylag korrekt, átélhető sztori, remekül összeválogatott és nem mellesleg hibátlan minőségű kísérőzene. A nácik által megszállt területek fekete-fehér ábrázolása az időjárással együtt drámai.
A negatívumok: kissé elnagyolt textúrák és elég gyenge víz, bár lehet, hogy így természetesebb, mint ha minden kavicsnak pengeéles körvonala lenne. AA helyett valami borzasztó maszat az éleken - ez csúnya és zavaró. Megjegyezhetetlen mennyiségű gomb az irányításhoz. Még így többtíz órányi játék után is biztos vagyok benne, hogy a funkciók 1/3-át soha nem használtam, mert a létezésükről is elfeledkeztem.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
...
Ám Isacnek ismét szembe kell nézni legsötétebb félelmeivel, hisz a necromorphok itt is „meglátogatják őt
...
És hogy kerültek ezek a szörnyek megint Isaac közelébe? Olyan, mint az Alien filmekbe, akárhová megy a főhős csaj, soha nem ússza meg egy kis horror nélkül.
(Spoilerbe nyugodtan megírhatja valaki, engem érdekelne...)