HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#1261 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 05:44

engem az egész dc-ben az zavar legjobban, hogy a megosztott anyag mérete alapján sorolják be az embereket. nem feltöltési sebesség, esetleg up/down ratio alapján, nem, hanem az alapján, hogy hány gigás vinyójuk van. az más kérdés, hogy a többségükről 1-2 kb/s-nél gyorsabban nem lehet tölteni. ott vagyok pl. én, 30 gigánál nagyobb megosztást egyszerűen nem tudok összehozni a vinyóm mérete miatt, viszont rengeteg ritka mp3-am van, ezért mindig sokan töltenek rólam, arról nem is beszélve, hogy 32k a feltöltésem (nincs korlátozva, és mindig elér ennyit), amiről azért lehet tölteni, szemben 2k-ra korlátozott netlimiteressel, aki mellesleg nyit vagy 20 slotot :omg:
ez mondjuk csak azóta zavar igazán, hogy megismertem a bittorrentet, és láttam azt a kifinomult módszert, ahogy ott osztályoznak. ott tényleg az a fontos, hogy mennyit osztasz vissza, szinte soha nincs olyan, hogy egy cucc lassabban jönne 10-15k-nál, de ez már a leglassabb. És ott nagyszerűen bevált a több szál...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1262 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:07

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:00

Ösmerem, de azon nincs olyan anyag ami engem érdekel, amiket én keresek.  :(

Upd: ráadásul időközben meg is szűnt.

Nem szűnt meg.
Amúgy én is ritkán találom meg ott, amit keresek (itthon nem túl ismert zenék), de feltölteni "oda járok".

#1263 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:43

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 6:44

engem az egész dc-ben az zavar legjobban, hogy a megosztott anyag mérete alapján sorolják be az embereket. nem feltöltési sebesség, esetleg up/down ratio alapján, nem, hanem az alapján, hogy hány gigás vinyójuk van. az más kérdés, hogy a többségükről 1-2 kb/s-nél gyorsabban nem lehet tölteni. ott vagyok pl. én, 30 gigánál nagyobb megosztást egyszerűen nem tudok összehozni a vinyóm mérete miatt, viszont rengeteg ritka mp3-am van, ezért mindig sokan töltenek rólam, arról nem is beszélve, hogy 32k a feltöltésem (nincs korlátozva, és mindig elér ennyit), amiről azért lehet tölteni, szemben 2k-ra korlátozott netlimiteressel, aki mellesleg nyit vagy 20 slotot :omg:
ez mondjuk csak azóta zavar igazán, hogy megismertem a bittorrentet, és láttam azt a kifinomult módszert, ahogy ott osztályoznak. ott tényleg az a fontos, hogy mennyit osztasz vissza, szinte soha nincs olyan, hogy egy cucc lassabban jönne 10-15k-nál, de ez már a leglassabb. És ott nagyszerűen bevált a több szál...

Amióta  van Torrent, azóta a DC-t ritkaságok gyűjtésére kell használni. Pl.: kijön a Half Life 4000 akkor aznap már lehet fent van DC-n, de mire leszedsz 8 DVD-t addigra megőszülsz. Viszont a Torrent kiválóan kezeli a többszálas technológiát (direkt arra találták ki), ezért a világ minden pontján elérhető lesz az adott DVD, minél több embernek van meg annál gyorsabban meg van neked is. Önmagát "gerjeszti" a Torrent hálózat sebessége. Ezzel szemben a DC teljesen más technikát használ. És nem többszálas technológia. DC-n _magyar_ zenéket, filmeket kell letölteni, a feliratos filmek 95%-a (ha nem több) megvan Torrenten is. Viszont magyar cucc nem sok. (Ha van akkor is kevés, ezért lassú).

Röviden: Torrent: game, új külföldi zene, feliratos film
              DC: magyar zene, szinkronos film

Mod: persze a feliratos filmhez a feliratot, inkább DC-n kell keresni :)

Szerkesztette: CyB 2005. 04. 14. 09:45 -kor

#1264 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:43

Idézet: BigDil - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:07

Nem szűnt meg.
Amúgy én is ritkán találom meg ott, amit keresek (itthon nem túl ismert zenék), de feltölteni "oda járok".

Ha nem szűnt meg miért jön nekem ez állandóan?  :think:

[11:42:36] *** Kapcsolódás a következőhöz: chellohub.dyndns.org...
[11:42:37] *** A célszámítógép megtagadta a kapcsolatot

upd:
Tegnap sem ment, igaz akkor ismeretlen cim volt a hibaüzi... :(

Szerkesztette: Brett Shaw 2005. 04. 14. 10:47 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1265 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:58

Idézet: CyB - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 9:43

Amióta  van Torrent, azóta a DC-t ritkaságok gyűjtésére kell használni. Pl.: kijön a Half Life 4000 akkor aznap már lehet fent van DC-n, de mire leszedsz 8 DVD-t addigra megőszülsz. Viszont a Torrent kiválóan kezeli a többszálas technológiát (direkt arra találták ki), ezért a világ minden pontján elérhető lesz az adott DVD, minél több embernek van meg annál gyorsabban meg van neked is. Önmagát "gerjeszti" a Torrent hálózat sebessége. Ezzel szemben a DC teljesen más technikát használ. És nem többszálas technológia. DC-n _magyar_ zenéket, filmeket kell letölteni, a feliratos filmek 95%-a (ha nem több) megvan Torrenten is. Viszont magyar cucc nem sok. (Ha van akkor is kevés, ezért lassú).

Röviden: Torrent: game, új külföldi zene, feliratos film
              DC: magyar zene, szinkronos film

Mod: persze a feliratos filmhez a feliratot, inkább DC-n kell keresni :)

Ebben lehet némi igazság, bár Torrentet sosem használtam, de DC nagyon is jó ritkaságokra, meg régebbi release-ekre. Én 90%-ban ritkább elektronikus zenéket keresek, nagy részüket meg is lelem. Csak a megfelelő hubokat kell megtalálni. ;)

Filmekhez magyar feliratot meg a feliratok.hu -n kell keresni. :)

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:43

Ha nem szűnt meg miért jön nekem ez állandóan?  :think:

[11:42:36] *** Kapcsolódás a következőhöz: chellohub.dyndns.org...
[11:42:37] *** A célszámítógép megtagadta a kapcsolatot

upd:
Tegnap sem ment, igaz akkor ismeretlen cim volt a hibaüzi... :(

Rakj a hostnév után egy kettőspontot, és a port számát.  ( :1337 )
Én most is fennvagyok, 544 másik kollegával együtt.

#1266 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:52

Idézet

Ebben lehet némi igazság, bár Torrentet sosem használtam, de DC nagyon is jó ritkaságokra, meg régebbi release-ekre. Én 90%-ban ritkább elektronikus zenéket keresek, nagy részüket meg is lelem. Csak a megfelelő hubokat kell megtalálni. wink_2.gif

Én meg kizárólag szinkronos filmeket, és magyar zenéket... :) És én se Torrenteztem, minden megvan a DC-n amire szükségem van.

Idézet

Filmekhez magyar feliratot meg a feliratok.hu -n kell keresni. :)

Ha már dolgoztak vele a srácok, használjuk is!  :up:

#1267 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 12:20

....Nem ide akartam.

Szerkesztette: Brett Shaw 2005. 04. 14. 12:24 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1268 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 23:43

Hali!
Van egy problémám a DC++-al. Ahogy elindítom rögtön elkezd pörögni a vinyó, és folyamatosan darál. Gondoltam biztos hasheli a fájlokat, megvárom amíg befejezi, csak az a baj, hogy soha nem hagyja abba, még akkor sem, ha befejezte a fájlok hashelését. Tipikusan olyan hangot ad, amikor a fej több helyről olvas a vinyóról és összevissza ugrál.
Kipróbáltam több verziót is, a 0.668-as jól ment, de az utána következők ugyanezt a vinyóolvasást generálják. BCDC is csinálja.
Telepíteni úgy telepítettem, hogy a .zip fájlból felülirtam a régi fájlokat, nem tudom, hogy ez számít-e.
Még valami: ha tűzfallal blokkolom az összes kapcsolatot, akkor megszűnik a vinyódarálás.
Mi lehet a gubanc, merre kezdjek nézelődni?

#1269 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 11:28

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 0:43

Hali!
Van egy problémám a DC++-al. Ahogy elindítom rögtön elkezd pörögni a vinyó, és folyamatosan darál. Gondoltam biztos hasheli a fájlokat, megvárom amíg befejezi, csak az a baj, hogy soha nem hagyja abba, még akkor sem, ha befejezte a fájlok hashelését. Tipikusan olyan hangot ad, amikor a fej több helyről olvas a vinyóról és összevissza ugrál.
Kipróbáltam több verziót is, a 0.668-as jól ment, de az utána következők ugyanezt a vinyóolvasást generálják. BCDC is csinálja.
Telepíteni úgy telepítettem, hogy a .zip fájlból felülirtam a régi fájlokat, nem tudom, hogy ez számít-e.
Még valami: ha tűzfallal blokkolom az összes kapcsolatot, akkor megszűnik a vinyódarálás.
Mi lehet a gubanc, merre kezdjek nézelődni?

Szerinted miért darálhat a vinyó, ha DC-zel? Talán irja az adatokat? Vagy olvassa? Lehet töredezett a lemez? Ha van 80 eltöltésed meg 10 feltöltésed, akkor 90 file van nyitva. Ezeken ugrál a vinyó (persze ilyenkor mást nem csinálsz, csak a gép magában ott van). Ha 5400as a vinyó akkor még lassabb, még jobban darál. Megoldás particionáld a vinyót, defrag-old, ne tölts egyszerre 50 file-t (5-10 elég bőven).

#1270 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 16:40

Idézet: CyB - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 11:28

Szerinted miért darálhat a vinyó, ha DC-zel? Talán irja az adatokat? Vagy olvassa? Lehet töredezett a lemez? Ha van 80 eltöltésed meg 10 feltöltésed, akkor 90 file van nyitva. Ezeken ugrál a vinyó (persze ilyenkor mást nem csinálsz, csak a gép magában ott van). Ha 5400as a vinyó akkor még lassabb, még jobban darál. Megoldás particionáld a vinyót, defrag-old, ne tölts egyszerre 50 file-t (5-10 elég bőven).

Eltaláltad: olvassa az adatokat :), 15 perc alatt kb 5Gb-ot olvas a lemezről, az írás meg csak x (kevés) Mb. 512/256 -os kapcsolatom van, szóval ez nem indokolja ezt a nagy menniségű adatot. Az számokat a DC processhez tartozó I/O írt és olvasott bájtok alapján mondtam. Ha elindítom a DC-t gyakorlatilag megbénul a gép. Feladatkezelőnek kb 20mp amig megjelenik... :reklamacio:

A lemez tuti töredezett, többek között azért is, mert nincs bekapcsolva az a  feature, hogy egyszerre lefoglalja a helyet a queue-ban lévő fájloknak, de ez még mindig nem ok arra, hogy megállás nélkül ~5Mb/sec sebességgel olvasson a lemezről. Ezen a defrag nem segítene, mert ugyanúgy maradna az ~5Mb/sec olvasás.
Ha a 0.688-as verziót használom, akkor ugyanezen a töredezett vinyón, ~40 le és ~10 feltöltéssel sem darál. Simán tudom használni a gépet. Még mindig nem tudom, mi lehet a baj.  :confused:

#1271 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:20

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 17:40

Eltaláltad: olvassa az adatokat :), 15 perc alatt kb 5Gb-ot olvas a lemezről, az írás meg csak x (kevés) Mb. 512/256 -os kapcsolatom van, szóval ez nem indokolja ezt a nagy menniségű adatot. Az számokat a DC processhez tartozó I/O írt és olvasott bájtok alapján mondtam. Ha elindítom a DC-t gyakorlatilag megbénul a gép. Feladatkezelőnek kb 20mp amig megjelenik... :reklamacio:

A lemez tuti töredezett, többek között azért is, mert nincs bekapcsolva az a  feature, hogy egyszerre lefoglalja a helyet a queue-ban lévő fájloknak, de ez még mindig nem ok arra, hogy megállás nélkül ~5Mb/sec sebességgel olvasson a lemezről. Ezen a defrag nem segítene, mert ugyanúgy maradna az ~5Mb/sec olvasás.
Ha a 0.688-as verziót használom, akkor ugyanezen a töredezett vinyón, ~40 le és ~10 feltöltéssel sem darál. Simán tudom használni a gépet. Még mindig nem tudom, mi lehet a baj.  :confused:

0.674-es verzióval próbáltad?
View > Indexing progress mit mond, amikor nagyon darál?

#1272 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:42

Idézet: BigDil - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 18:20

0.674-es verzióval próbáltad?
View > Indexing progress mit mond, amikor nagyon darál?

1, Igen, próbáltam. Nem megy
2, Azt mondja, hogy finished, vagy valami hasonló. Úgy is próbáltam, hogy kivettem mindet a megosztásból, aztán újra hozzáadtam a könyvtárakat. Megvártam amíg berfejezi a hashelést, (végigmászik a csík) de utána is megmaradt ez az olvasás dolog...

A letöltögetős könyvrátszerkezetem olyan, hogy a befejezett letöltések könyvtárának egy alkönyvtára a nem befejezett letöltések könyvtár. :think: .Arra gondolok, hogy valamiért olvassa ezeket a nem befejezett fájlokat(hashel? crc-t ellenőriz? nemtom), és mivel ezeknek folyamatosan változik a mérete, ill a legutolsó módosítás dátuma, ezért újra kell kezdeni az olvasást, mert a fájl változott...

#1273 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 18:02

Üdv.nemtom volt-e róla szó de,

Fent ment a címsor a hwsw reklámain hogy elkaptak valami kölköt hogy dc++-onm illegális anyagot töltött és 6 hónapra letiltották a netkapcsolatát...
NE nézzetek hülyének.nekem is hihetetlennek tánik de télleg tudják szűrni??? vagy ez csak kamu hogy beszarassák a jóembereket? mert ha elvileg van rooter akkor asszem meglehet változtatni az ip-t.tehát mást mutat mint ami...(vagy ezt rosszul tudom?) ???
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1274 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 19:03

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 18:42

A letöltögetős könyvrátszerkezetem olyan, hogy a befejezett letöltések könyvtárának egy alkönyvtára a nem befejezett letöltések könyvtár. :think: .

Pl.: c:\letoltes-be toltesz le, a felkesz letoltesek pedig a c:\letoltes\felkesz-ben vannak? Ez elegge furcsa elgondolas az en szememben, mivel ha ugy van beallitva a dc, akkor idonkent (pl orankent) behash-eli az uj dolgokat automatikusan a megosztasodbol. Mivel a file-ok folyamatosan toltodnek bele, lehet, hogy allandoan ujrakezdi a file(ok) hash-eleset, mivel azok menetkozben megvaltoznak. A felkesz letoltesek konyvtarat tedd a befejezett letolteseken kivulre.

#1275 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 19:04

sorry, duplaztam  :reklamacio:

Szerkesztette: edk 2005. 04. 18. 19:07 -kor

#1276 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 22:09

Idézet: edk - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 20:03

Pl.: c:\letoltes-be toltesz le, a felkesz letoltesek pedig a c:\letoltes\felkesz-ben vannak? Ez elegge furcsa elgondolas az en szememben, mivel ha ugy van beallitva a dc, akkor idonkent (pl orankent) behash-eli az uj dolgokat automatikusan a megosztasodbol. Mivel a file-ok folyamatosan toltodnek bele, lehet, hogy allandoan ujrakezdi a file(ok) hash-eleset, mivel azok menetkozben megvaltoznak. A felkesz letoltesek konyvtarat tedd a befejezett letolteseken kivulre.

Na próbaképpen kiraktam a "folyamatban lévő" könyvtárat a "befejezett" mellé. Átszerkesztettem a queue.xml-t, hogy az új helyre mutassanak a félig letöltött fájlok adatai. Nem segített.

De a 0.670-es verzióval kezdődtek a gondok, és ennek egyik új feature-je az volt, hogy képes magátóól "megjavítani" hibásan letöltött fájlokat a TTH kiszámolásával a fájl egyes részeire, úgyhogy gondoltam kikapcsolom ezt a feture-t, és megjavult. :) Gondolom azért darált nálam olyan sokat, mert van 30Gb fájltöredékem...

#1277 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:29

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 19:02

Üdv.nemtom volt-e róla szó de,

Fent ment a címsor a hwsw reklámain hogy elkaptak valami kölköt hogy dc++-onm illegális anyagot töltött és 6 hónapra letiltották a netkapcsolatát...
NE nézzetek hülyének.nekem is hihetetlennek tánik de télleg tudják szűrni??? vagy ez csak kamu hogy beszarassák a jóembereket? mert ha elvileg van rooter akkor asszem meglehet változtatni az ip-t.tehát mást mutat mint ami...(vagy ezt rosszul tudom?) ???

Úgy tudom, a letöltést nem büntetik Magyarországon (csak a megosztást). Szerintem valamit félreolvastál. De cáfolj meg, adj linket a cikkről.
Ja, és a külső (internet felé látszódó) IP cím megváltoztathatósága nem attól függ, hogy van-e routered otthon, vagy sem. És amúgy se érsz vele semmit, mert az internetszolgáltatód úgyis tudja, hogy melyik IP mikor kihez tartozott.

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 23:09

De a 0.670-es verzióval kezdődtek a gondok, és ennek egyik új feature-je az volt, hogy képes magátóól "megjavítani" hibásan letöltött fájlokat a TTH kiszámolásával a fájl egyes részeire, úgyhogy gondoltam kikapcsolom ezt a feture-t, és megjavult. :) Gondolom azért darált nálam olyan sokat, mert van 30Gb fájltöredékem...

Érdekes. De a lényeg, hogy "megoldódott". :)

#1278 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 14:22

Idézet

De a 0.670-es verzióval kezdődtek a gondok, és ennek egyik új feature-je az volt, hogy képes magátóól "megjavítani" hibásan letöltött fájlokat a TTH kiszámolásával a fájl egyes részeire, úgyhogy gondoltam kikapcsolom ezt a feture-t, és megjavult. smile2.gif Gondolom azért darált nálam olyan sokat, mert van 30Gb fájltöredékem...

Azért a tth ellenőrzés kikapcsolása kissé veszélyes. Mivel a tth azonositja tökéletesen a fájlokat igy ha hibás a file akkor rosszul jön le neked, és ha megosztod, akkor a tth is változik. Többek között ezért is tiltottak a multi segment-es kliensek.

Szerkesztette: CyB 2005. 04. 19. 14:23 -kor

#1279 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 14:29

Ja még egy apróság, hol van ez a beállitási lehetőség DC++ 0.670-től felfele? Azt mondtad 0.670-től van ez a funkció.

#1280 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 17:11

Idézet: CyB - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 15:29

Ja még egy apróság, hol van ez a beállitási lehetőség DC++ 0.670-től felfele? Azt mondtad 0.670-től van ez a funkció.

"Advanced resume using TTH". Utolsó előtti pont az "advanced" beállítások között. A TTH ellenőrzés maradt, az alapján keresem a fájlokat, csak ha megszakad, akkor a régi módszerrel folytatja a letöltéseket, nem pedig a TTH ellenőrzés alapján.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.