HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#1281 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 18:32

Aham.Viszont akkor szívás,mert megosztás nélkül nemlehet felmenni...
Akkor maradunk a Bearshare nál :) :mad:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1282 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:35

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 17:11

"Advanced resume using TTH". Utolsó előtti pont az "advanced" beállítások között. A TTH ellenőrzés maradt, az alapján keresem a fájlokat, csak ha megszakad, akkor a régi módszerrel folytatja a letöltéseket, nem pedig a TTH ellenőrzés alapján.

Az Advanced resume a Rollback inkonzisztencia hiba detektálására és kijavítására való. A számolgatások alapján magától nyilván nem javítja ki a fájlokat, ellenben a hibásnak talált részeket le tudja automatikusan újra tölteni.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1283 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 22:06

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 21:35

Az Advanced resume a Rollback inkonzisztencia hiba detektálására és kijavítására való. A számolgatások alapján magától nyilván nem javítja ki a fájlokat, ellenben a hibásnak talált részeket le tudja automatikusan újra tölteni.

Nyilván nem javítja ki, mert információt nem lehet a semmiből szerezni  :) , viszont a hiba detektálásához TTH-t ki kell számolni a már meglévő fájl részleteire. Gondolom ez tart ilyen sokáig. Lehet, hogy egyszer végigvárom :)
Egyszer már csináltam kézzel rollback inconsistency hibajavítást egy DVD image letöltésénél. Elkezdtem a végéről pár megánként csonkolni a félig letöltött fájlt, aztán csak meglett a jó rész. :) Mondjuk ez okosabb, ha a közepéből is le tud tölteni egy részletet.

#1284 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:20

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 23:06

Nyilván nem javítja ki, mert információt nem lehet a semmiből szerezni  :) , viszont a hiba detektálásához TTH-t ki kell számolni a már meglévő fájl részleteire. Gondolom ez tart ilyen sokáig. Lehet, hogy egyszer végigvárom :)
Egyszer már csináltam kézzel rollback inconsistency hibajavítást egy DVD image letöltésénél. Elkezdtem a végéről pár megánként csonkolni a félig letöltött fájlt, aztán csak meglett a jó rész. :) Mondjuk ez okosabb, ha a közepéből is le tud tölteni egy részletet.

Viszont az elgondolkodtató, hogy nem akar szünni a darálás, és amint kikapcsoltad jó lett. Nekem ebből az tűnik ki, hogy a félkész fájljaidat érdemes törölni, mert csak hiba van bennük. Ja egyébként mennyi félkész file-od van? 50-60G?

#1285 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 11:37

Idézet: CyB - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:20

Viszont az elgondolkodtató, hogy nem akar szünni a darálás, és amint kikapcsoltad jó lett. Nekem ebből az tűnik ki, hogy a félkész fájljaidat érdemes törölni, mert csak hiba van bennük. Ja egyébként mennyi félkész file-od van? 50-60G?

Nem hiszem, hogy hibásak lennének, csak már az ellenőrzéshez is szükség van a TTH-ra, és (mivel én 0.668-at használtam előtte) nekem nincs generálva TTH a félig letöltött fájlokhoz. Gondolom ezt akarja olyan gyorsan legenerálni, csak hát 30Gb fájlnál eltart egy darabig. Lehet, hogy végig kellene várnom, vagy törölni őket, csak hát hónapok munkája vészne kárba ezzel :)

#1286 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:12

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 12:37

Nem hiszem, hogy hibásak lennének, csak már az ellenőrzéshez is szükség van a TTH-ra, és (mivel én 0.668-at használtam előtte) nekem nincs generálva TTH a félig letöltött fájlokhoz. Gondolom ezt akarja olyan gyorsan legenerálni, csak hát 30Gb fájlnál eltart egy darabig. Lehet, hogy végig kellene várnom, vagy törölni őket, csak hát hónapok munkája vészne kárba ezzel :)

Na hallod, nem semmi! 30G félkész fájl? Miért nem szedsz értelmesen?  ;)  Miért akarod, hogy minden egyszerre jöjjön le?

#1287 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:50

Idézet: CyB - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:12

Na hallod, nem semmi! 30G félkész fájl? Miért nem szedsz értelmesen?  ;)  Miért akarod, hogy minden egyszerre jöjjön le?

Mivel nagy máretű fájlokat töltök, amik átlagosan 1-2K -val jönnek, ezért eltart pár hónapig amíg valami lejön, amit szeretnék. Viszont a kapcsolatból meg kifér több is. Ne gondolj 10000 megkezdett fájlra. kb 30 van megkezdve.

#1288 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:53

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:50

Mivel nagy máretű fájlokat töltök, amik átlagosan 1-2K -val jönnek, ezért eltart pár hónapig amíg valami lejön, amit szeretnék. Viszont a kapcsolatból meg kifér több is. Ne gondolj 10000 megkezdett fájlra. kb 30 van megkezdve.

:) Elsőre pedig arra gondoltam.

Igy már lehet, én nem töltök le DVD-ket...

#1289 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 14:59

Légyszi dobjatok valami értelmes linket ahol a legújabb Strong Dc-t leszedhetném...mert kicsit már gondba vagyok a számozásokkal..mert van sima meg cvs meg nem tudom mi...szerintetek melyik verziót érdemes használni?
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#1290 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:03

Idézet: IThomas - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 15:59

Légyszi dobjatok valami értelmes linket ahol a legújabb Strong Dc-t leszedhetném...mert kicsit már gondba vagyok a számozásokkal..mert van sima meg cvs meg nem tudom mi...szerintetek melyik verziót érdemes használni?

Egyiket se :)

Gondolom nálad a google le van tiltva, ezért segitek, bár nem szivesen: strongdc.berlios.de

#1291 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:12

Talán tud vki segíteni: Ismerősnél monornet lett bekötve (más nincs), és egy router szerű kütyüt adott a szolgáltató. Hogyan tudok ezzel aktív lenni a DC-n? Van vkinek ilyene? 2 IP címet látok az ipconfiggal, valszeg programozni kellene a routert, de hogyan? Nem tudom a típusát sem, lemez sincs hozzá. :(

#1292 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:44

StrongDC-m szerint a legfrissebb verzio a cvs97, de a website-on lattam cvs100-at is, de az nagyon instabil volt, mikor kiprobaltam.

cvs97 ugy-ahogy stabil, bar szerintem a cvs71 sokkal gyorsabb volt, kevesebb connection timeout volt vele, mint mostanaban a cvs97-tel.
Csak hat a cvs97 felhasznaloi felulete sokkal tobbet tud, mint a cvs71-e... (Pl. 71-ben nem lehetett hatralevo ido szerint rendezni a le/feltoltes szalakat)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 25. 18:45 -kor

#1293 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:08

ezen a hubon mindig megtalálod a legfrissebbet: frizhub.no-ip.com
Jelenleg azt hiszem cvs103-nál tartunk.

#1294 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:38

Idézet: mexel - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:12

Talán tud vki segíteni: Ismerősnél monornet lett bekötve (más nincs), és egy router szerű kütyüt adott a szolgáltató. Hogyan tudok ezzel aktív lenni a DC-n? Van vkinek ilyene? 2 IP címet látok az ipconfiggal, valszeg programozni kellene a routert, de hogyan? Nem tudom a típusát sem, lemez sincs hozzá. :(

Mivel ilyen sok info van kéznél... kezdd azzal, hogy keresel egy kézikönyvet, amiben benne van a default router jelszó. Inditasz egy explorert: 192.168.1.1  < router IP-je.

Kézikönyv - usernév + jelszó
Szintén kézikönyvbe megkeresed hol lehet port forwardol-ni.
Oda felveszel egy elemet. Kitalálsz egy portot, (1411) és forward-olod a géped felé.
A géped 192.168.1.x (belső) IP-je felé forwardol-sz. TCP és UDP portot (mindkettő 1411)

Ha ez megvan....
Emberi tűzfal felrak (Kerio, Sygate)
Windows tűzfal kikapcs
DC elindit.
Beállitások-nál active móde, IP-t beir (külső) ezt meg tudod nézni www.whatismyip.com oldalon. 1411es port beir (Ha BCDC-d van akkor a search ip és port ugyanez)
Majd kapcsolódsz és töltesz egy passziv usertől. Ha megy kész ha nem megy akkor nézd át hogy minden okés-e. Ha másodjára is minden ok, és nem tudsz tölteni passziv usertól, akkor te is legyél passziv mert valószinű nem tudsz aktiv lenni.

Amennyiben dinamikus IP-d van akkor regisztrálj dyndns.org-on egy domain-t töltsd le a tárcsázó progit, állitsd be értelem szerint, és a DC-ben IP helyett a regisztrált domain-ed ird be. Igy elekerülöd hogy IP-t kelljen álligatni. (Mostani hubok képesek beállitani az user IP-jét, szal engedélyezd ezt a DC-dnek)

Na most kérdezz, ha nem világos valami...

Mod: Ha van tűzfal a routerben akkor nem feltétlen kell tűzfalat telepiteni, de a windowsost kapcsold ki. Ha nem tudsz port forward-olni, akkor rakd DMZ-be a géped. De ekkor KELL tűzfal.

Szerkesztette: CyB 2005. 04. 26. 16:40 -kor

#1295 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 20:08

Idézet: CyB - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:38

Mivel ilyen sok info van kéznél... kezdd azzal, hogy keresel egy kézikönyvet, amiben benne van a default router jelszó. Inditasz egy explorert: 192.168.1.1  < router IP-je.

Kézikönyv - usernév + jelszó
Szintén kézikönyvbe megkeresed hol lehet port forwardol-ni.
Oda felveszel egy elemet. Kitalálsz egy portot, (1411) és forward-olod a géped felé.
A géped 192.168.1.x (belső) IP-je felé forwardol-sz. TCP és UDP portot (mindkettő 1411)

Ha ez megvan....
Emberi tűzfal felrak (Kerio, Sygate)
Windows tűzfal kikapcs
DC elindit.
Beállitások-nál active móde, IP-t beir (külső) ezt meg tudod nézni www.whatismyip.com oldalon. 1411es port beir (Ha BCDC-d van akkor a search ip és port ugyanez)
Majd kapcsolódsz és töltesz egy passziv usertől. Ha megy kész ha nem megy akkor nézd át hogy minden okés-e. Ha másodjára is minden ok, és nem tudsz tölteni passziv usertól, akkor te is legyél passziv mert valószinű nem tudsz aktiv lenni.

Amennyiben dinamikus IP-d van akkor regisztrálj dyndns.org-on egy domain-t töltsd le a tárcsázó progit, állitsd be értelem szerint, és a DC-ben IP helyett a regisztrált domain-ed ird be. Igy elekerülöd hogy IP-t kelljen álligatni. (Mostani hubok képesek beállitani az user IP-jét, szal engedélyezd ezt a DC-dnek)

Na most kérdezz, ha nem világos valami...

Mod: Ha van tűzfal a routerben akkor nem feltétlen kell tűzfalat telepiteni, de a windowsost kapcsold ki. Ha nem tudsz port forward-olni, akkor rakd DMZ-be a géped. De ekkor KELL tűzfal.

Köszönöm a végre kielégítő választ. Az a baj, hogy ugyanezt csináltam én is(illetve akartam). A bajok ott kezdődnek, hogy az IE nem csinál semmit erre az IP-re sem. Próbáltam a külső IP-t is, az sem jött be.
Azok a részek, hogy emberi tűzfal(Kerio van), Win tűzfal kikapcs, DC beállítás, stb, azok alapdolgok, ott van a gond, hogy kifejezetten ezzel a monornetes router/modem(?)-mel mit lehet ezenkívül kezdeni? Pontosabban tud valaki ezzel aktív lenni? Illetve létezik hogy előre beállítják a routert és nem tudok sehogy hozzányúlni?

Ami nem tiszta:"rakd DMZ-be a géped"
Ez mit takar?

CyB: köszi mégegyszer! :)

#1296 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:09

Idézet: mexel - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 21:08

Köszönöm a végre kielégítő választ. Az a baj, hogy ugyanezt csináltam én is(illetve akartam). A bajok ott kezdődnek, hogy az IE nem csinál semmit erre az IP-re sem. Próbáltam a külső IP-t is, az sem jött be.
Azok a részek, hogy emberi tűzfal(Kerio van), Win tűzfal kikapcs, DC beállítás, stb, azok alapdolgok, ott van a gond, hogy kifejezetten ezzel a monornetes router/modem(?)-mel mit lehet ezenkívül kezdeni? Pontosabban tud valaki ezzel aktív lenni? Illetve létezik hogy előre beállítják a routert és nem tudok sehogy hozzányúlni?

Ami nem tiszta:"rakd DMZ-be a géped"
Ez mit takar?

CyB: köszi mégegyszer! :)

A gond ott van, hogy nem tudsz hozzáférni a router konfigoló felületéhez. Így pedig esélytelen bármilyen előrelépés az ügyben. Kellene egy monorteles kollega, aki vágja.

DMZ: demilitarized zone. Ez is a router konfigjában lehetne beállítható. Rövden azt csinálja, hogy helyihálón egy adott gépre forwardolja az összes portot (te adod meg hogy melyikre).

#1297 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:18

Idézet: BigDil - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:09

A gond ott van, hogy nem tudsz hozzáférni a router konfigoló felületéhez. Így pedig esélytelen bármilyen előrelépés az ügyben. Kellene egy monorteles kollega, aki vágja.

DMZ: demilitarized zone. Ez is a router konfigjában lehetne beállítható. Rövden azt csinálja, hogy helyihálón egy adott gépre forwardolja az összes portot (te adod meg hogy melyikre).

Ahá, értem. Akkor megpróbálok monorteles kollégát keresni. Habár akikkel beszéltem nem voltak túl segítőkészek. :(

#1298 Felhasználó inaktív   CyB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 12:53

Idézet: mexel - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:18

Ahá, értem. Akkor megpróbálok monorteles kollégát keresni. Habár akikkel beszéltem nem voltak túl segítőkészek. :(

Bocs a kérdésért... tuti hogy router?:) és nem sima ADSL modem? mert akkor ne is akarj belépni...

#1299 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 27. 15:38

Szevasztok!

Valaki el tudná mondani röviden, hogy hogyan lehet használni a dc++. Mert nem tudok vele keresni, mert nem talál semmit, pedig beírom amit keresni szeretnék.
Vagy kulön be kell állítani neki egy vagy több gép címét.
Üdv: schonik.

#1300 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 16:31

Idézet: schonik21 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 14:38

Szevasztok!

Valaki el tudná mondani röviden, hogy hogyan lehet használni a dc++. Mert nem tudok vele keresni, mert nem talál semmit, pedig beírom amit keresni szeretnék.
Vagy kulön be kell állítani neki egy vagy több gép címét.

Melyik hub-hoz csatlakoztál előtte?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.