Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 23:40
nem nem.
pont az ár/érték arány amire 1 szót se szólok. nem olcsó, de ha ennek szar az ár/érték aránya, akkor egy vertunak vagy csak egy 8800 nokiának milyen... amíg megveszik az emberek ennyiért, addig hajrá.
de a túlzásbavitt, szemellenzős, elvakult hype ami nem tetszik. hogy ez a legkirályabb telefon, és okostelefon, meg f*szom tudja. és még a hiányosságokat is feature-nek tüntetik fel páran.
aztán egy sms-t nem lehet továbbítani. nincs copypaste, nincs mms, nem tud videót felvenni, a bluetooth semmire se használható, nincs tethering, 1 emailhez max 2 fényképet lehet csatolni, stb... miközben ezek nagy részét szinte alsó kategóriás telefonok is tudják.
multimédia meg nagy kijelző meg videólejátszás meg minden. aztán mégis mit tud lejátszani? avi? wmv? divx? xvid? áááá dehogy. quicktime és ennyi.
na meg az hogy majd a big brother eldönti hogy milyen softot lehet a telefonra tenni, és azt is csak rajta keresztül.
na meg a multitouch mint világmegváltó királyság. mire is lehet használni? ja igen, hogy a kisfelbontású kijelzőn 2 ujjal lehessen zoomolni. húú hát ez aztán nélkülözhetetlen...
elismerem vannak jó dolgai a szifonnak. a kapacitív kijelző jó dolog, jobb mint a rezisztív átlagusernek, aki nem akar kézírásfelismeréssel vacakolni (állítólag ázsiában használják sokan, és ezért van winmo cuccoknak rezisztív...)
a görgetőrutin is jó, és végre elindított némi fejlődést a winmo piacon.
egy szimpla telefon, nagy kijelzővel, alma logóval és qrvasok hiányossággal és korlátozással.
Es ha az embernek ezekre nincs szuksege, csak egy gyors, stabil, szep es ertekallo telefonra? Aruld mar el, hanyszor hasznaltad eletedben a bt filekuldest? Vagy a copypaste-ot? Esetleg az sms tovabbitast, vagy a videofelvetelt? Mert nekem eddig minden telefonomban volt, de egyikben sem. Lehet, hogy nincs ra szuksegem, ezert kurvara nem erdekel benne van-e?
Masik telefonom egy E61 es egy E51 nokia, mindegyik tudja a felsoroltakat (az E61 a videot nem, hisz nincs benne kamera), csak eppen joval lassabbak, instabilabbak, stb. Nem is beszelve arrol, hogy egyiket sem tudnam jo aron eladni. Kicsit vicces, hogy az iphonet vateran 100ert azonnal elviszik, ha turelmes az ember akar joval tobbert is, ugy, hogy en joval kevesebbert vettem augusztusban.
En biztos, hogy ezek utan is iphonet veszek majd, egyreszt, mert eddig mindegyik szep volt, mindegyikben megvolt minden, ami nekem kell es mivel egy-ket ev utan ugyis lecserelem nem mindegy, mennyiert veszik meg. Elso generacios iphoneokert is megadnak 75-90k-t, mutass meg egy telot, ami az uj aranak 70-80%-at eri ket evesen..
Video lejatszasrol foleg nem tudok nyilatkozni, bar biztos rohadt fontos dolog egy telonal, bar a konvertalas mar par eve sem tartott ot percnel tovabb, de belekotni persze mindenbe bele lehet. En egyszer neztem rajta filmet, akkoris kocsiban, a beepitett kijelzon, eszembe nem jutna filmezni egy ekkora kepernyon.
Nem tartom magam szemellenzosnek, ez az elso es egyetlen apple termekem, a macek a tudasukhoz kepest dragak (bar azok is elegge ertekallok), mp3 lejatszo kulon felesleges, touch ertelmetlen az iphone mellett, de az iphone-t nekem talaltak ki.