Apple iPhone 2G / 3G / 3GS
Elküldve: 2008. 10. 14. 17:22
Nekem Ipod classicom van igaz, de lenne egy kérésem. Elromlott a kijelzője és szervizbe kéne elvinnem. Nekem a bécsi szerviz közelebb lenne mint a pesti, de interneten nem találtam a bécsi szervizről semmit. Megtudná valaki írni a pontos címet, hogy merre van és esetleg a tapasztalatait, benyomásait?
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.
Elküldve: 2008. 10. 14. 20:06
Idézet: ipod_user - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 17:22
Nekem Ipod classicom van igaz, de lenne egy kérésem. Elromlott a kijelzője és szervizbe kéne elvinnem. Nekem a bécsi szerviz közelebb lenne mint a pesti, de interneten nem találtam a bécsi szervizről semmit. Megtudná valaki írni a pontos címet, hogy merre van és esetleg a tapasztalatait, benyomásait?
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.
Beírtam a Google keresőbe, hogy "apple service vienna" és kiadta ezt az eredményt:
link
Idézet
A-1060 Wien 6., Mariahilf, Wien
+43 1 5975010
És ilyen borzasztó sokáig tartott a keresés:
Idézet
Remélem a javítással sikerrel jársz és zárójelben elámulsz rajta, hogy a Google kereső milyen csodákra képes.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 10. 16. 14:17
Szerkesztette: Sumi 2008. 10. 16. 14:33 -kor
Elküldve: 2008. 10. 16. 16:24
Idézet: Twelve - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 14:23
Lassan két kezemen nem tudom megszámolni, hány iPhone-killer tolong már a jézustelefon körül, és az eredmény...

Elküldve: 2008. 10. 16. 17:48
Idézet: debaj - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 17:24

usaban szifon a nyerő, de pl hollandiában több diamondot adtak el mint szifont...
Elküldve: 2008. 10. 16. 18:06
Elküldve: 2008. 10. 16. 22:43
Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 18:48
Az egy dolog, a Ford mellett is jól fogy a Volkswagen sok országban, de eddig egy "iPhone killer" sem bizonyult elég hatékony "killer"-nek.

Elküldve: 2008. 10. 17. 09:06
Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 18:48
Ezt legalább egy sufnikütyümagazin linkjével meg kéne erősíteni...

Elküldve: 2008. 10. 17. 10:00
Én nem vennék magamnak, de a telcsik fejlődését szépen felgyorsította, legalábbis úgy tűnik, mert elötte egyre másra jöttek az ugyanolyan telefonok, egy két apró fejlesztéssel, most meg jönnek minden gyártótól az egyre jobb telcsik. Szal szerintem jó, hogy van ilyen is.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2008. 10. 17. 11:23
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 10:06

tessek
mondjuk copypaste nélkül be nem linkeltem volna :Đ
Elküldve: 2008. 10. 17. 11:41

LYÁLY, de ronda nyelv ez a holland. Rendesen bizseregni kezdett a szemem, mire végigrágtam magam rajta :Đ
Elküldve: 2008. 10. 17. 11:42
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 21:06
Remélem a javítással sikerrel jársz és zárójelben elámulsz rajta, hogy a Google kereső milyen csodákra képes.
Üdv!
Ja hát a swéd guglival könnyű....
Elküldve: 2008. 10. 18. 20:11
Elküldve: 2008. 10. 27. 18:34
Elküldve: 2008. 10. 29. 13:01
- megbizhato
- gyors
- reszletes
Wikipedia szerint WiFi es jel ado-vevo torony segitsegevel is mukodik. Elso nem erdekel, nyilvan csak nehany helyen van WiFi tehat semmit nem er. Masodik mennyire mukodik kulfoldon, mikor mas mobilszolgaltato halozatat hasznalom? Erre is van valami roaming dij vagy valami mas megkotes? Terkepekkel mi van, elvileg nem lehet third-party programokat felinstallalni, akkor honnan fog pl. Spanyolorszag terkepet letolteni az A-GPS?
Elküldve: 2008. 10. 29. 14:38
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 14:01
- megbizhato
- gyors
- reszletes
Wikipedia szerint WiFi es jel ado-vevo torony segitsegevel is mukodik. Elso nem erdekel, nyilvan csak nehany helyen van WiFi tehat semmit nem er. Masodik mennyire mukodik kulfoldon, mikor mas mobilszolgaltato halozatat hasznalom? Erre is van valami roaming dij vagy valami mas megkotes? Terkepekkel mi van, elvileg nem lehet third-party programokat felinstallalni, akkor honnan fog pl. Spanyolorszag terkepet letolteni az A-GPS?
A "reszletes" alatt mit értsünk? a (A)GPS az csak egy vas...
Szoftverként jelenleg a Google Maps-et használva lehet leginkább kihasználni az "Assisted" lehetőségeit.
Idézet INNEN:
"A 2G iPhone kétféle helymegahtározást használ:
1. GSM Serving Cell ID. A telefon elolvassa a kiszolgáló GSM cella azonosító kódját (CGI) ami a világon összes szolgáltatójánál egy egyedi szám. A Google adatbázisában mindegyik ilyen cellához van rendelve egy kör, ez jelenik meg a térképen. Ennek a körnek a mérete a cella hatósugarától függően változó, belvárosi celláknál kicsi a sugár, a sztyeppén nagy. Itt tehát nem használnak háromszögelést. Honnan tudja a Google, hogy melyik cella mekkora területet fed le? Nem vacakoltak a szolgáltatóktól elkéregetni ezeket az adatokat, hanem saját maguk gyűjtötték őket össze Google Maps-et GPS-el használó mobiloktól. Ezek a mobilok a térképek letöltésekor a koordinátákkal együtt a cella adatokat is jelentik a Google-nek, aki így egy egész világot lefedő adatbázist kapirgált össze. Ha valahol pontatlan a Google Maps által megrajzolt kör, az azért lehet, mert még nincsen elég adatuk. CharlieBrown ki tudja próbálni, hogy amikor egy új bázisállomást üzemelnek be, a Google Maps nem működik, de ha körbekolbászolgat fél órát egy GPS-es mobillal Google Maps-t használva, perceken belül GPS nélküli mobilok is meg tudják rajzolni a kék kört…
2. WiFi háromszögelés. Az iPhone WiFi rádiója figyeli az elérhető WiFi hálózatokat (titkosítottak is lehetnek), felküldi őket a Skyhook szerverének, ami kiháromszögeli az ismert WiFi hot spot-ok adataiból a koordinátát. A WiFi hálózatok koordinátáit ugyanígy GPS-es számítógépek jelentik egy központi szervernek, emellett arra is van mód, hogy megadjad a WiFi hálózatod címét. Felraktam a laptopomra a http://loki.com/ -ról leszedett kis alkalmazást, beléptem az itthoni WiFi-mre, mivel GPS-em nem volt, begépeltem a címemet, ez bekerült az adatbázisba, 5 perc múlva az iPhone-om meg tudta mondani hogy hol vagyok! A Loki-s kollégák (http://www.skyhookwireless.com/) azért nem bízták teljesen a véletlenre a dolgot, rengeteg nagyváros főutcáit végigmérték, és regisztrálták a WiFi jeleket. A rendszer önmagát pontosítja, miután az én WiFi-m koordinátáját megtudta, az általam látott összes WiFi is regisztrálva lett. Minél többen használják, annál pontosabb lesz. Minden lekérdezés pontosít a rendszeren!
3. A 3G iPhone a fenti két módszer mellett GPS-t is tud, valamint 3G cellainfót is felhasznál. Mivel a 2G és a 3G cellák azonosítója és lefedettsége is más, ezért lehet, hogy egy 3G és egy 2G iPhone más kört rajzol ki ugyanazon a helyen (ha nincs WiFi és GPS lefedettség)
És akkor hadd térjek ki itt az iPhone zsenialitására. Tudomásom szerint nincsen másik olyan telefon, ami ezt a 3 forrást egyszerre használná fel. Az iPhone Google térképén azonnal meg tudja rajzolni a cellából számolt kört, ezután pár másodperccel ezt pontosítani tudja amikor megkapja a WiFi háromszögelés eredményét, majd amikor a GPS is magára talál, pontos koordinátát is meg tudja adni.
Döbbenetes, hogy a 2G iPhone milyen jó eredményt tud adni az első 2 forrásból! Ezért fognak tudni a 2.0 alatt helymeghatározáson alapuló szolgáltatások a 2G iPhone-on is futni. Egy pötty helyett egy kör fogja a pozíciót mutatni. Ha valaki végre kikönyörgi az Apple-nél, hogy támogassák a Bluetooth GPS-eket, akkor pötty is lehetne. A Skyhook egyelőre még elég keveset fedett le Magyarországról: http://www.skyhookwi...ks/coverage.php "
Elküldve: 2008. 10. 29. 15:38
Terkep reszt nem ertem, GPS hasznalata kozben tolti le a GSM halozatarol az adott varos/falu/stb. nagyfelbontasu kepeit?

Nem tunik rossznak a cikk alapjan de nem latom a szerencsejatek szintu WiFi meg GSM (elso es masodik pont) elonyet a konvencionalis, muhold alapu GPS chip hasznalataval szemben.
Elküldve: 2008. 10. 29. 16:21
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 16:38
Terkep reszt nem ertem, GPS hasznalata kozben tolti le a GSM halozatarol az adott varos/falu/stb. nagyfelbontasu kepeit?

Nem tunik rossznak a cikk alapjan de nem latom a szerencsejatek szintu WiFi meg GSM (elso es masodik pont) elonyet a konvencionalis, muhold alapu GPS chip hasznalataval szemben.
A GoogleMaps térképei ha itthon nem is, de tőlünk nyugatabbra elég részletesek (Navteq/Teleatlas forrásból készülnek). A telefonban levő GPS megfelelő, ezek a kiegészítő lehetőségek csak gyorsabbá és rugalmasabbá teszik a helymeghatározást.
A térképeket GPRS/3G/Wifi kapcsolaton tölti le a GoogleMaps, azaz élő internet kapcsolat szükséges a használatához, ez lassú is lehet. Maga a GSM hálózat megléte nem elég, ha azon csak beszélni tudsz, adatot forgalmazni nem.
Elküldve: 2008. 10. 29. 16:31
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 14:38
Ha már GPS akkor inkább maradnék a jóféle kis házszámos, de komplett EU térképnél, ami a sztyeppén is elég pontos, meg a többi. Alagútban úgysem sok wifi van, GSMmel meg akar a fene folyamatos GPRS kapcsolatot nyomatni ilyenek miatt. Főleg vidékországban.
Azért a Wifi térkép érdekes lehet, mikor itt a körúton van vagy 30 darab linksys azonosítós, akkor ezek alpján ki tudja mikor merre szeretne eltévedni