Elküldve: 2008. 09. 08. 18:58
Most én kérdem az ifjú szülőket.
A családjainkban nem volt táplálkozási eszement, a nagyobb gyermekeim is mindenevők, a legkisebb is az. Bár most még válogat, rövid idővel később vagy ha éhes, nekivág a "nemszeretem" ételeknek. (gomba, hal). Ugyanakkor a nyers répát, krumplit, karalábét akár a veteményesből is kihozza, ha a nagyszülőknél van.
Az óvodai szülői értekezleten felszólaló anyuka kritzálta az étkeztetést, mert nincs vega koszt.
Rögtön kapott két muzulmán (hitű/férjű/ruhájú) hölgyet társnak, akik ugyanezt sérelmezték (gondolom, a disznóhúst).
Számomra még elfogadható, hogy a vallásáltal tisztátalannak tartott állatot nem eszi, de más forrásból kap húst a szervezete. (teve, marha, birka).
(Van valami anekdota, hogy a hazánkba vetődött hithű turbános korgó gyomorral kóvályog a sertéspörköltös bogrács mellett, de nem eszik.
Majd kijelenti,hogy sertést nem, de birkát ehet.
-Akkor ez birka,- monták neki.
Jól is lakott.)
De, hogy egy "normális" ember azt mondja a gyerekének, hogy nem ehet húst, az nekem nem kerek.
Hagy döntse el magától, hogy tényleg sajnálja a pipit/barit/bocit, vagy egyszerűen csak zöldséggyilkosként akar felnőni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"