HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#341 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 21:25

Jelentem, a fiunk ma legalább 5-ször átfordult segítség nélkül hasról hátra. Fordítva még nem megy, de ennek is nagyon örülünk :)

#342 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 22:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 22:25

Jelentem, a fiunk ma legalább 5-ször átfordult segítség nélkül hasról hátra. Fordítva még nem megy, de ennek is nagyon örülünk :)

Pedig fordítva izgalmasabb a dolog. ;)
De ez is jó! :up:  :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#343 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 04:58

Egyébként túl van a fiunk az első betegségén is (kis láz, köhögés). Amíg kapott gyógyszer, addig jól aludt, azóta (és már előtte is 1-2 nappal) viszont borzalmasan. Minden éjjel 2-3 órát fent van és vagy ordít vagy egyszerűen nem hajlandó elaludni  :mad: Mint pl. most is. Már 3 óta nyöszörög és kb. 4 óta ébren is van. Már kajált is, de nem alszik :(

#344 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 03:45

Ma 3-kor ébresztett minket...

#345 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 11:17

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 0:09

:up: Akkor lassacskán kezdődik majd az olvasási majd a beszerzési időszak :)

A mi fiunk 1-én volt 6 hónapos :) Viszont lusta és nem akar átfordulna hátról hasra és vissza. Oldalára elfordult már párszor, de azt sem rendszeresen. Többieknél hogy volt/van ez?

Miénk 5,5 hónapos, 5 hónapos korában már átfordult, de csak és kizárólag hasról hátra, mert úgy könnyebb. Hátról a hasas az nem megy. :) De nem is baj.

Nekünk a neurológus azt mondta még kb. 2 hónaposan hogy forgassuk lepedővel (háttal a lepedő egyik szélén fekszik és mint a rétestésztát forgatod hasára, mikor hasrafordult a kezét ki kell magától venni maga alól, vagy a fejét enyhén kézzel megemelve kiveszi magától), illetve húzzuk felülésbe a kezét fogva (ezt nagyon szereti azóta is).

Amúgy hason nem nagyon szeret lenni, max. 5 perc.

Az alvással nekünk is gondunk van, gyakorlatilag 2,5 órákat alszik éjjel maximum, talán egyszer volt hogy 4 órát aludt. Úgyhogy egyre jobban fáradunk :)

Mittudomén este 9-kor alvás, 12-kor fenn van, utána 3.20-kor aztán 5.50-kor...ebből kétszer eszik is.

Szerkesztette: Kory 2009. 01. 24. 11:19 -kor

#346 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 12:00

Huhh, akkor én nem is szólok semmit, nekünk 1-2 héttel ezelőttig átaludta az éjszakát nagyjából (cumi visszaadás volt párszor, de más nem).

#347 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 20:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 12:00

Huhh, akkor én nem is szólok semmit, nekünk 1-2 héttel ezelőttig átaludta az éjszakát nagyjából (cumi visszaadás volt párszor, de más nem).

Nálunk még éjszaka átalvás soha nem fordult elő. :) Max. alvás olyan 11-től fél négyig volt eddig.

Cumit viszont nem fogadja el. Fél percig sem tűri meg a szájában.

#348 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 20:26

Talán ebben a korban a legaranyosabbak. :)

Kép

Kép

#349 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 15:21

Na ezt a topikot eddig nem látogattam, de akkor beszállok egy képpel :)

"lökjél bazmeg" arckifejezés  :Đ
Kép

#350 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 15:24

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:13

Egyébként a másik lol téma ezek igénylése. Emlékszem mire bármi pénzt méltóztatott folyósítani az állam, hónapok teltek el az én egyetlen fizetésemből... Mert ugye nem JÁRNAK, hanem igényelni kell mindet, egy vagon papírmunkával...
A legnagyobb vicc a születési anyasági támogatás, ami elvileg a szülés utáni indulást hivatott megkönnyítani. Na erre a pénzre is 2 hónapot vártunk. Nonszensz feltételek, hogy a gyereknek ilyenolyan papirja, meg igazolások, meg ide menj, oda menj... aztán persze még ültek is rajta egy csomót.

Ja, igen, én futkorásztam ezekben az ügyekben, tudom hogy megy. :)

Az anyaságit és családi pótlékot aug 12-én igényeltem személyesen a kincstárnál egy valog papírral ami kell (és én még jól tájékozott voltam, mindent előre netről kitöltöttünk), és aug 31-én megkaptuk.  :up: Azóta rendesen hó 2-án jön a CSP.

A TGYÁS és a GYED-et az egészségbiztosítónál intéztem, effektíve túl sok gond abból se volt, de inkább 8-10-e körül szokták utalni. (Igaz GYED-et még nem kaptunk)

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 03. 15:25 -kor

#351 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 15:27

Idézet

Idézet (LML @ 2009. febr. 3., kedd - 15:12)
Szar ezt mondani, de áldom az eszem, hogy nem mentem bele abba hogy legyen gyerekem/ünk...
Szerencsétlennek most milyen helyzete lenne:

Ad1: Apa "nélkül" default, mert engem max vasárnap láthatott volna, ha otthon éppen nem kell dolgoznom. Meg talán még mielőtt lecsukódik a szeme, akkor hazaérek.
Ha ugye "3" embert kell 1 lóvából eltartani, akkor annak az egynek meg kel ldögleni minden nap, hogy meglegyen ugyanaz a szinvonal mint korábban.

Ad2:Ugyanez, csak muszájból a gyerek miatt együtt maradva, jópofátvágva, de a gyerek nem hülye, pár év után úgyis átlát mindenen frown.gif

----------
Nézd, a mai vilában szerintem senkinek nem lenne gyereke, ha csak ép ésszel belegondolva merné bevállalni. Sosem állsz úgy anyagilag, sosem olyan a közjólét, a világ, a miegymás... egyszer bele kell vágni, mert különben kiöregedsz belőle, és nem tudod mit hagysz ki smile2.gif

Azon kívül meg ja. Egy kicsit az Ad2 valszeg mindenkire igaz, mert a stressz meg pénztelenség rányomja a bélyegét minden kapcsolatra, viszont a gyerek erőt ad ahhoz, hogy ne szakíts olyan könnyen. Igy is lehet nézni.

Meg nem feltétlenül muszáj ugyanazt a színvonalat fenntartani gyermek születése után, mint előtte volt.

#352 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 15:35

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:27

Meg nem feltétlenül muszáj ugyanazt a színvonalat fenntartani gyermek születése után, mint előtte volt.

Egyetértek, bár inkább arról van szó, hogy visszább veszel az igényekből, mert nem tudod fenntartani. Én szívesen élnék azon a színvonalon, mint előtte, de ugye most nem az van, hogy akkor most elmegyünk moziba, mert hova teszed a gyereket? :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#353 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:01

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:35

Egyetértek, bár inkább arról van szó, hogy visszább veszel az igényekből, mert nem tudod fenntartani. Én szívesen élnék azon a színvonalon, mint előtte, de ugye most nem az van, hogy akkor most elmegyünk moziba, mert hova teszed a gyereket? :)

Ja, hát eleve a bevétel is kevesebb, de kevesebb dologra is "tudsz költeni".

Pl. mi autóval is kevesebbet megyünk, eleve ha úgy jön ki az év (nálunk pont nyáron volt a szülés) nyaralni se nagyon mész, stb.

Egy fizetésből meg GYED-ből viszont a lakás és autófenntartás mellett (hitel ha van, rezsi, tévé, net, bevásárlások, pelenka :D, tankolás, adók, biztosítás, telefon, stb.) félrerakni igen szerencsés ügy.

Mondjuk ha a "befektetési" célú életbiztosítást és a babakötvényt (vagy hasonló START-számlára menő) összeget félrerakásnak nevezzük, akkor még ez egyelőre belefér.

#354 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:12

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:27

Az a gond, hogy amint Locutus is írta a másik topcban, helybenjárás megy.Ez x idő elteltével már rohadtul unalmas.
Nálunk ugyanez a helyzet.Már kezd telelenni.Ugye 2003 év elejétől itthon van az asszonypajtás.Azóta gyakorlatilag stagnálunk.Illetve az én jövedelmemből élünk, ami az építőparban ugye soha nem kiszámítható.főleg most nem.És most kérdeztem, nálunk a gyes(vagy mi)+ a csp ami együtt 53.
Májusban lejár a kocsiról a lízing, egyéb hitelünk nincs - asszem most be is dőlnénk ezerrel.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#355 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:30

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:01

Ja, hát eleve a bevétel is kevesebb, de kevesebb dologra is "tudsz költeni".

ez tényleg így van? :think: gyerek után kevesebbet költötök mint előtte?
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#356 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:32

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:12

Az a gond, hogy amint Locutus is írta a másik topcban, helybenjárás megy.Ez x idő elteltével már rohadtul unalmas.
Nálunk ugyanez a helyzet.Már kezd telelenni.Ugye 2003 év elejétől itthon van az asszonypajtás.Azóta gyakorlatilag stagnálunk.Illetve az én jövedelmemből élünk, ami az építőparban ugye soha nem kiszámítható.főleg most nem.És most kérdeztem, nálunk a gyes(vagy mi)+ a csp ami együtt 53.
Májusban lejár a kocsiról a lízing, egyéb hitelünk nincs - asszem most be is dőlnénk ezerrel.

ezt a helybenjárást mire érted? :think: bocs, nem olvastam a másik topikot :)

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#357 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:42

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:30

ez tényleg így van? :think: gyerek után kevesebbet költötök mint előtte?

Saját magadra kevesebbet, de azt elköltöd a babára :)
Sokszor nem közvetlenül a gyerekre van a költés, hanem "járulékos" költségekre: több áramfogyasztás (sok mosás, mikrós fertőtlenítés, stb.), több fűtés (végülis mindig van otthon valaki, nem lehet a fűtést reggel lecsavarni), több víz (mosás, mosogatás), pelusok sem éppen olcsóak, stb. Ehhez képest viszont magadra nem költessz annyit, mert étterembe, moziba nem jársz el (vagy csak töredékét), stb.

#358 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:46

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 17:32

ezt a helybenjárást mire érted? :think: bocs, nem olvastam a másik topikot :)

Locutus írta:

Idézet

Nekem most már 2 éve van gyeden az asszony. Azért elég rendes kontraszt van az előző időszak, meg e között, az anyagi kiadásokat illetően.
Ebben a 2 évben gyk vegetáltunk, arra volt elég a bevétel hogy eléldegéljünk szépen, de semmi beruházás, vagy extra kiadás nem fért bele.

Nagyjából pont. :)
Csak nálunk nem 2 év telt el, hanem idén lesz 6.A lányunk ugye 2003 decemberében született, de a feleségem pm problémái miatt a terhesség elejétől otthon volt.Szerettük volna ha a fiunk előbb születik, de a pm gondok nem múltak el, így ugye 2008 januárjában született és így még elvileg lenne itthon 2 éve, amit valószínű nem fog kitölteni.
Azóta az én jövedelmem az alap, ami piszkosul ingadozik, most épp lefelé szálló ágban van.Szóval ami az egyik hónapban netán megmarad, a következőben már ugrik is.
Így nem lehet előre tervezni semmit.Marad a helybenjárás.

Bravo

#359 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:46

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:42

Saját magadra kevesebbet, de azt elköltöd a babára :)
Sokszor nem közvetlenül a gyerekre van a költés, hanem "járulékos" költségekre: több áramfogyasztás (sok mosás, mikrós fertőtlenítés, stb.), több fűtés (végülis mindig van otthon valaki, nem lehet a fűtést reggel lecsavarni), több víz (mosás, mosogatás), pelusok sem éppen olcsóak, stb. Ehhez képest viszont magadra nem költessz annyit, mert étterembe, moziba nem jársz el (vagy csak töredékét), stb.

én is így gondolnám. ezért csodálkoztam Kory hozzászólásán :)

#360 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:49

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:46

Locutus írta:

Nagyjából pont. :)
Csak nálunk nem 2 év telt el, hanem idén lesz 6.A lányunk ugye 2003 decemberében született, de a feleségem pm problémái miatt a terhesség elejétől otthon volt.Szerettük volna ha a fiunk előbb születik, de a pm gondok nem múltak el, így ugye 2008 januárjában született és így még elvileg lenne itthon 2 éve, amit valószínű nem fog kitölteni.
Azóta az én jövedelmem az alap, ami piszkosul ingadozik, most épp lefelé szálló ágban van.Szóval ami az egyik hónapban netán megmarad, a következőben már ugrik is.
Így nem lehet előre tervezni semmit.Marad a helybenjárás.

jaaa értem. :) igazából sztem már az is jó ha a folyamatos (meglévő) kiadások fenntarthatóak és abból nem kell drasztikusan lefaradni (azon kívül persze amit Sipi írt).

mijaza pm? :think:

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.