baba, papa, mama :)
Elküldve: 2009. 01. 21. 21:25
Elküldve: 2009. 01. 21. 22:35
Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 22:25
Pedig fordítva izgalmasabb a dolog.
De ez is jó!
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2009. 01. 22. 04:58
Elküldve: 2009. 01. 24. 11:17
Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 0:09
A mi fiunk 1-én volt 6 hónapos
Miénk 5,5 hónapos, 5 hónapos korában már átfordult, de csak és kizárólag hasról hátra, mert úgy könnyebb. Hátról a hasas az nem megy.
Nekünk a neurológus azt mondta még kb. 2 hónaposan hogy forgassuk lepedővel (háttal a lepedő egyik szélén fekszik és mint a rétestésztát forgatod hasára, mikor hasrafordult a kezét ki kell magától venni maga alól, vagy a fejét enyhén kézzel megemelve kiveszi magától), illetve húzzuk felülésbe a kezét fogva (ezt nagyon szereti azóta is).
Amúgy hason nem nagyon szeret lenni, max. 5 perc.
Az alvással nekünk is gondunk van, gyakorlatilag 2,5 órákat alszik éjjel maximum, talán egyszer volt hogy 4 órát aludt. Úgyhogy egyre jobban fáradunk
Mittudomén este 9-kor alvás, 12-kor fenn van, utána 3.20-kor aztán 5.50-kor...ebből kétszer eszik is.
Szerkesztette: Kory 2009. 01. 24. 11:19 -kor
Elküldve: 2009. 01. 24. 12:00
Elküldve: 2009. 01. 24. 20:26
Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 12:00
Nálunk még éjszaka átalvás soha nem fordult elő.
Cumit viszont nem fogadja el. Fél percig sem tűri meg a szájában.
Elküldve: 2009. 02. 03. 15:21
"lökjél bazmeg" arckifejezés :Đ
Elküldve: 2009. 02. 03. 15:24
Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:13
A legnagyobb vicc a születési anyasági támogatás, ami elvileg a szülés utáni indulást hivatott megkönnyítani. Na erre a pénzre is 2 hónapot vártunk. Nonszensz feltételek, hogy a gyereknek ilyenolyan papirja, meg igazolások, meg ide menj, oda menj... aztán persze még ültek is rajta egy csomót.
Ja, igen, én futkorásztam ezekben az ügyekben, tudom hogy megy.
Az anyaságit és családi pótlékot aug 12-én igényeltem személyesen a kincstárnál egy valog papírral ami kell (és én még jól tájékozott voltam, mindent előre netről kitöltöttünk), és aug 31-én megkaptuk.
A TGYÁS és a GYED-et az egészségbiztosítónál intéztem, effektíve túl sok gond abból se volt, de inkább 8-10-e körül szokták utalni. (Igaz GYED-et még nem kaptunk)
Szerkesztette: Kory 2009. 02. 03. 15:25 -kor
Elküldve: 2009. 02. 03. 15:27
Idézet
Szar ezt mondani, de áldom az eszem, hogy nem mentem bele abba hogy legyen gyerekem/ünk...
Szerencsétlennek most milyen helyzete lenne:
Ad1: Apa "nélkül" default, mert engem max vasárnap láthatott volna, ha otthon éppen nem kell dolgoznom. Meg talán még mielőtt lecsukódik a szeme, akkor hazaérek.
Ha ugye "3" embert kell 1 lóvából eltartani, akkor annak az egynek meg kel ldögleni minden nap, hogy meglegyen ugyanaz a szinvonal mint korábban.
Ad2:Ugyanez, csak muszájból a gyerek miatt együtt maradva, jópofátvágva, de a gyerek nem hülye, pár év után úgyis átlát mindenen frown.gif
----------
Nézd, a mai vilában szerintem senkinek nem lenne gyereke, ha csak ép ésszel belegondolva merné bevállalni. Sosem állsz úgy anyagilag, sosem olyan a közjólét, a világ, a miegymás... egyszer bele kell vágni, mert különben kiöregedsz belőle, és nem tudod mit hagysz ki smile2.gif
Azon kívül meg ja. Egy kicsit az Ad2 valszeg mindenkire igaz, mert a stressz meg pénztelenség rányomja a bélyegét minden kapcsolatra, viszont a gyerek erőt ad ahhoz, hogy ne szakíts olyan könnyen. Igy is lehet nézni.
Meg nem feltétlenül muszáj ugyanazt a színvonalat fenntartani gyermek születése után, mint előtte volt.
Elküldve: 2009. 02. 03. 15:35
Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:27
Egyetértek, bár inkább arról van szó, hogy visszább veszel az igényekből, mert nem tudod fenntartani. Én szívesen élnék azon a színvonalon, mint előtte, de ugye most nem az van, hogy akkor most elmegyünk moziba, mert hova teszed a gyereket?
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:01
Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 15:35
Ja, hát eleve a bevétel is kevesebb, de kevesebb dologra is "tudsz költeni".
Pl. mi autóval is kevesebbet megyünk, eleve ha úgy jön ki az év (nálunk pont nyáron volt a szülés) nyaralni se nagyon mész, stb.
Egy fizetésből meg GYED-ből viszont a lakás és autófenntartás mellett (hitel ha van, rezsi, tévé, net, bevásárlások, pelenka
Mondjuk ha a "befektetési" célú életbiztosítást és a babakötvényt (vagy hasonló START-számlára menő) összeget félrerakásnak nevezzük, akkor még ez egyelőre belefér.
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:12
Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:27
Az a gond, hogy amint Locutus is írta a másik topcban, helybenjárás megy.Ez x idő elteltével már rohadtul unalmas.
Nálunk ugyanez a helyzet.Már kezd telelenni.Ugye 2003 év elejétől itthon van az asszonypajtás.Azóta gyakorlatilag stagnálunk.Illetve az én jövedelmemből élünk, ami az építőparban ugye soha nem kiszámítható.főleg most nem.És most kérdeztem, nálunk a gyes(vagy mi)+ a csp ami együtt 53.
Májusban lejár a kocsiról a lízing, egyéb hitelünk nincs - asszem most be is dőlnénk ezerrel.
Bravo
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:30
Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:01
ez tényleg így van?
A test akkor egész ha meztelen."
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:32
Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:12
Nálunk ugyanez a helyzet.Már kezd telelenni.Ugye 2003 év elejétől itthon van az asszonypajtás.Azóta gyakorlatilag stagnálunk.Illetve az én jövedelmemből élünk, ami az építőparban ugye soha nem kiszámítható.főleg most nem.És most kérdeztem, nálunk a gyes(vagy mi)+ a csp ami együtt 53.
Májusban lejár a kocsiról a lízing, egyéb hitelünk nincs - asszem most be is dőlnénk ezerrel.
ezt a helybenjárást mire érted?
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:42
Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:30
Saját magadra kevesebbet, de azt elköltöd a babára
Sokszor nem közvetlenül a gyerekre van a költés, hanem "járulékos" költségekre: több áramfogyasztás (sok mosás, mikrós fertőtlenítés, stb.), több fűtés (végülis mindig van otthon valaki, nem lehet a fűtést reggel lecsavarni), több víz (mosás, mosogatás), pelusok sem éppen olcsóak, stb. Ehhez képest viszont magadra nem költessz annyit, mert étterembe, moziba nem jársz el (vagy csak töredékét), stb.
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:46
Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 17:32
Locutus írta:
Idézet
Ebben a 2 évben gyk vegetáltunk, arra volt elég a bevétel hogy eléldegéljünk szépen, de semmi beruházás, vagy extra kiadás nem fért bele.
Nagyjából pont.
Csak nálunk nem 2 év telt el, hanem idén lesz 6.A lányunk ugye 2003 decemberében született, de a feleségem pm problémái miatt a terhesség elejétől otthon volt.Szerettük volna ha a fiunk előbb születik, de a pm gondok nem múltak el, így ugye 2008 januárjában született és így még elvileg lenne itthon 2 éve, amit valószínű nem fog kitölteni.
Azóta az én jövedelmem az alap, ami piszkosul ingadozik, most épp lefelé szálló ágban van.Szóval ami az egyik hónapban netán megmarad, a következőben már ugrik is.
Így nem lehet előre tervezni semmit.Marad a helybenjárás.
Bravo
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:46
Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:42
Sokszor nem közvetlenül a gyerekre van a költés, hanem "járulékos" költségekre: több áramfogyasztás (sok mosás, mikrós fertőtlenítés, stb.), több fűtés (végülis mindig van otthon valaki, nem lehet a fűtést reggel lecsavarni), több víz (mosás, mosogatás), pelusok sem éppen olcsóak, stb. Ehhez képest viszont magadra nem költessz annyit, mert étterembe, moziba nem jársz el (vagy csak töredékét), stb.
én is így gondolnám. ezért csodálkoztam Kory hozzászólásán
Elküldve: 2009. 02. 03. 16:49
Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:46
Nagyjából pont.
Csak nálunk nem 2 év telt el, hanem idén lesz 6.A lányunk ugye 2003 decemberében született, de a feleségem pm problémái miatt a terhesség elejétől otthon volt.Szerettük volna ha a fiunk előbb születik, de a pm gondok nem múltak el, így ugye 2008 januárjában született és így még elvileg lenne itthon 2 éve, amit valószínű nem fog kitölteni.
Azóta az én jövedelmem az alap, ami piszkosul ingadozik, most épp lefelé szálló ágban van.Szóval ami az egyik hónapban netán megmarad, a következőben már ugrik is.
Így nem lehet előre tervezni semmit.Marad a helybenjárás.
jaaa értem.
mijaza pm?

Súgó
A téma zárva.