HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#471 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 07. 21:23

Múltkor volt róla szó:

maximális GYED jelenleg 100.100 Ft bruttó, alap adójóváírással 18%-os SZJA-val ez nettó pontosan 84.130 Ft. Mi is ennyit kapunk (31-es hónap).

(Ezt főleg SIPI-nek).

Szerkesztette: Kory 2009. 04. 07. 21:24 -kor

#472 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 21:34

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 22:23

Múltkor volt róla szó:

maximális GYED jelenleg 100.100 Ft bruttó, alap adójóváírással 18%-os SZJA-val ez nettó pontosan 84.130 Ft. Mi is ennyit kapunk (31-es hónap).

(Ezt főleg SIPI-nek).

Köszi. Ez az adójóváírást nem kihasználva ~72e?

#473 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 21:42

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 21:34

Köszi. Ez az adójóváírást nem kihasználva ~72e?

Igen, kb. Hisz' a maximum adójóváírás valahol 11.340 Ft körül van.

Szerkesztette: Kory 2009. 04. 08. 21:42 -kor

#474 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 28. 17:48

Na, megvót a 30. heti ultrahang, a gyerkőc van vagy 1,8 kiló, meg 41-42 cm.  :eek:  Minden ok, de jelenleg farfekvéses, van jó 1,5 hónapja megfordulni.
Viszont kiderült, hogy a dokinak megszüntették a helyét a kórházban (MÁV), úgyhogy másik helyen lesz a szülés (János). Viszont ott csak a 36. hét utániakat tudják lebonyolítani, ha előbb jönne, akkor máshova kell menni. :omg:
KomposztWC

#475 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 19:31

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 22:42

Igen, kb. Hisz' a maximum adójóváírás valahol 11.340 Ft körül van.

Magyarul az a legjobb  ha kéri a kismama, hiszen úgyis valószínűleg egész évben ezt kapja, még akkor is ha előtte millákat rakott zsebre.

Én szégyellem, de anno lövésem sem volt erről a nejem ugye jan. végén szült és nyilatkozni kellett hogy kéri-e vagy  sem. Ugye előtte, sok túlóra, sok munka rabszolgálat, + mellékállás, persze túllépte mindig a jóváírásra vonatkozó határokat. Tapintatosan a könyvelők szóltak, hogy azért ezt érdemes lenne behúzni.

apropos: gégegyulladás: jól van a kicsi, de egyik éjjel még befulladt egy csöppet. egy kúp, kis calcimusc szájon át, egy kis orrszívó porszívó, aztán 3 perc múlva mint egy kis medve aludt.

Bölcsibe járunk már (mert felvették végre!!!)- hozzuk a betegségeket haza sorban, ma voltunk ovi beiratáson. Nem AKARUNK pofára esni ,ha netán mindenki visszamegy dolgozni és leadják a gyerekeket szép sorban.
Szerintetek mi a jobb a gyereknek?  Nem tudom mikor van átlépési lehetőség oviba, ugye 3 éves korától mehet, de válthat ugye szeptember elején is. Én azt szeretném ha minnél többet és gyorsabban tanulhatna fejlődhetne- úgyis olyan érdeklődő, leggyakoribb kérdése:
ez mi,
az mi?

2 éves volt februárban, aztán most ugye asszony vissza, közben a szabik amik elmaradtak- kicsúsztak neki.

Érdeklődés: szereltem az autót, aztán a pici elkezdte kiszedni a villás meg az imbuszkulcsokat,
és odavitte a kis triciklijéhez ...nekiállt szerelni..... édes volt, majd jött és kiszedte a régi gyújtógyertyákat ...adogatta nekem,

#476 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 19:59

Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 19:31

Magyarul az a legjobb  ha kéri a kismama, hiszen úgyis valószínűleg egész évben ezt kapja, még akkor is ha előtte millákat rakott zsebre.

Én szégyellem, de anno lövésem sem volt erről a nejem ugye jan. végén szült és nyilatkozni kellett hogy kéri-e vagy  sem. Ugye előtte, sok túlóra, sok munka rabszolgálat, + mellékállás, persze túllépte mindig a jóváírásra vonatkozó határokat. Tapintatosan a könyvelők szóltak, hogy azért ezt érdemes lenne behúzni.

apropos: gégegyulladás: jól van a kicsi, de egyik éjjel még befulladt egy csöppet. egy kúp, kis calcimusc szájon át, egy kis orrszívó porszívó, aztán 3 perc múlva mint egy kis medve aludt.

Bölcsibe járunk már (mert felvették végre!!!)- hozzuk a betegségeket haza sorban, ma voltunk ovi beiratáson. Nem AKARUNK pofára esni ,ha netán mindenki visszamegy dolgozni és leadják a gyerekeket szép sorban.
Szerintetek mi a jobb a gyereknek?  Nem tudom mikor van átlépési lehetőség oviba, ugye 3 éves korától mehet, de válthat ugye szeptember elején is. Én azt szeretném ha minnél többet és gyorsabban tanulhatna fejlődhetne- úgyis olyan érdeklődő, leggyakoribb kérdése:
ez mi,
az mi?

2 éves volt februárban, aztán most ugye asszony vissza, közben a szabik amik elmaradtak- kicsúsztak neki.

Érdeklődés: szereltem az autót, aztán a pici elkezdte kiszedni a villás meg az imbuszkulcsokat,
és odavitte a kis triciklijéhez ...nekiállt szerelni..... édes volt, majd jött és kiszedte a régi gyújtógyertyákat ...adogatta nekem,

A törvény szerint óvodába akkor mehet a gyerek, ha betöltötte a 3. életévét. Nem olyan flexibilis mint a bölcsi.

#477 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 20:14

Nálunk is zajlanak az események :(
Húsvét előtti pénteken este magándokit kerestünk, mert fiunk füle két nappal korábban kirepedt. Pénteken látta védőnő és csak annyit mondott "hát ez elég ronda". Találtunk egy jó magándokit: ótvar (kirepedt a füle mögött a bőt és utána elfertőződött)
Ezt kezelgettük (betadine-es lemosás, valamilyen fertőtlenítő oldat majd valamilyen antiszeptikus krém).
Másfél hete csütörtökön elájult a fiunk, nem mozgott, lógott keze, lába. Éppen jött doki délután: adott beutalót neurológiára. Pénteken viszont bevittük a Heim Pálba, mert furcsán vette a levegőt, pont úgy, mintha nem kapna rendesen levegőt. Először azt hittük, hogy csak csodálkozik valamire, de amikor már fél órája csinálta, akkor már gyanús lett. Bementünk a kórházba: bent is fogták, de annyira, hogy csak egy hét múlva adták ki. Vizsgálgatták és azt mondták, hogy szerintünk a füle gyulladása ment rá a  nyirokcsomókra.
Péntek óta itthon vannak (anya és fia :) ), de még mindig beteg: rondán köhög és "taknya-nyála egyebfolyik" (szó szerint) :( Ma kapott a gyerekorvostól egy még erősebb antibitikumot (a kórházban vasárnaptól péntekig kapott vénásan napi 3x, azóta meg szirupban). Persze kapja mellé a Normaflore-t is, és reménykedünk, hogy nem megy tönkre a gyomra ettől a sok gyógyszertől.
Szóval zajlanak az események, de nem a pozitív irányban... Mint ma kiderült (gyerekorvos olvasta a zárójelentést), már a péntek esti röntgenen rajta volt, hogy hörgőhurutja van. Ehhez képest csak vasárnap kapott először gyógyszert, addig csak "megfigyelték".

Remélem a többieknél jobb események történtek :)
De hogy pozitív dolgokat is írjak: rengeteget kúszik a fiunk, sokat "dumál", eszik (még éjszaka is sajna). Május 1-én lesz 10 hónapos.

#478 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 20:15

OK, de utána még maradhat bölcsiben, de én azt szeretném hogy jó közösségben legyen, önálló legyen minél előbb (a nagy felnőtt wc-re felmászik és elvégzi a dolgát ha  bejut, a gyerek méretű fajanszra meg simán feldobja magát a fal segítségével, bár még azt sem éri fel.)
és nyelveket tanulhasson, és tudjon minél előbb.

#479 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 20:26

Sipi: hát ez nem jó dolog :( Jobbulást.

Nálunk is van éjszakai evészet, meg felkelés is, 2x általában, ilyen 4-5 percre, de ordítva ébred. Van amikor csak sima nyugtatás és alszik tovább. Azért elég fárasztó, hogy gyak. 9 hónapja nem aludtuk át az éjszakát. :) :( Talán a leghosszabb idő amit egyben aludtam 5 óra volt.

#480 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 21:20

jobbulást.

#481 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 21:36

Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 20:15

OK, de utána még maradhat bölcsiben, de én azt szeretném hogy jó közösségben legyen, önálló legyen minél előbb (a nagy felnőtt wc-re felmászik és elvégzi a dolgát ha  bejut, a gyerek méretű fajanszra meg simán feldobja magát a fal segítségével, bár még azt sem éri fel.)
és nyelveket tanulhasson, és tudjon minél előbb.

Én nem fogom ennyire hajtani a gyereket... a bölcsivel kapcsolatban is úgy éreztem, hogy 2 évesen még korai volt neki. Eltelt 2-3 hónap, most kezd csak belejönni, de még mindig nem igazán felszabadultan kezeli a dolgot. Tegnap volt először, hogy délutáni alvás helyett ugrált az ágyon, és rá kellett szólniuk :D

#482 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 22:09

Köszönöm, remélem mostmár tényleg kilábal ebből.

Kory: nálunk csak egyszer kajál, 3 körül (tápszert). Utána (ha szerencsénk van) alszik tovább, kb. 7-ig. Nekünk egy rövid (1-2 hónapos) időszak volt, amikor átaludta az egész éjszakát. Utána kezdtek jönni a fogai --> megint nem alvás. Még mindig csak az alsó két foga van csak, de már jön fent egyszerre 4  :eek:

Nagymamám szokta mesélni, hogy Ő 5 évig nem aludt át egyetlen éjszakát sem (3 gyerek :D).

#483 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 07:26

Üdv!

Nekünk május közepe fele jön a baba elvileg, bár a doki tegnapelőtt azt mondta, hogy akár egy hét múlva is meglehet a pici :) Hát mit mondjak... izgulok azért, meg ilyenek. Jó apuka leszek e, meg ilyen dolgok, bár gondolom ezen mindenki átesik :) Végülis már mindent megvettünk, szóval ilyen szinten felkészülten várjuk a babát :) Páromnak van egy 4 éves kislánya szerencsére (bár néha kiborít a hisztijeivel a kiscsaj :D ), tehát legalább majd tud segíteni nekem, hogy mit hogyan. Mindenesetre lehet, hogy még most kéne sokat aludnom :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#484 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 08:58

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 20:26

Sipi: hát ez nem jó dolog :( Jobbulást.

Nálunk is van éjszakai evészet, meg felkelés is, 2x általában, ilyen 4-5 percre, de ordítva ébred. Van amikor csak sima nyugtatás és alszik tovább. Azért elég fárasztó, hogy gyak. 9 hónapja nem aludtuk át az éjszakát. :) :( Talán a leghosszabb idő amit egyben aludtam 5 óra volt.

Nekünk 6 hónapos, és dettó. Most már a saját szobájában alszik, fenn van átlag 3x éjjel, ebből a legtöbb csak cumivisszaadás, és egyszer kajálás. Megnyugodtam akkor, hogy nem csak én nem alszom át az éjjeleket. :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#485 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 09:16

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 8:26

Üdv!

Nekünk május közepe fele jön a baba elvileg, bár a doki tegnapelőtt azt mondta, hogy akár egy hét múlva is meglehet a pici :) Hát mit mondjak... izgulok azért, meg ilyenek. Jó apuka leszek e, meg ilyen dolgok, bár gondolom ezen mindenki átesik :) Végülis már mindent megvettünk, szóval ilyen szinten felkészülten várjuk a babát :) Páromnak van egy 4 éves kislánya szerencsére (bár néha kiborít a hisztijeivel a kiscsaj :D ), tehát legalább majd tud segíteni nekem, hogy mit hogyan. Mindenesetre lehet, hogy még most kéne sokat aludnom :D

Grat!

Hiába aludsz, pár hónap alatt úgyis elfelejted hogy aludtál. :D

#486 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 09:18

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 23:09

Köszönöm, remélem mostmár tényleg kilábal ebből.

Kory: nálunk csak egyszer kajál, 3 körül (tápszert). Utána (ha szerencsénk van) alszik tovább, kb. 7-ig. Nekünk egy rövid (1-2 hónapos) időszak volt, amikor átaludta az egész éjszakát. Utána kezdtek jönni a fogai --> megint nem alvás. Még mindig csak az alsó két foga van csak, de már jön fent egyszerre 4  :eek:

Nagymamám szokta mesélni, hogy Ő 5 évig nem aludt át egyetlen éjszakát sem (3 gyerek :D).

Nálunk soha nem volt olyan, hogy éjszaka átalvás, éjjel szopizni szokott. Fog még nincsen (egy se), lassan 9 hónapos. :) Nem ritka nálunk sem a 3x éjjelente csitítgatás.

Az nem lehet hogy emlékeznek a babák ilyenkor még a szülésre vagy pl. hogy ő 1 hétig inkubátorban volt a fejében a tűvel?  :think:

Szerkesztette: Kory 2009. 04. 29. 09:19 -kor

#487 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 10:54

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 9:16

Grat!

Hiába aludsz, pár hónap alatt úgyis elfelejted hogy aludtál. :D

Köszi :)

Bíztass csak, persze :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#488 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 11:04

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 10:18

[...]
Az nem lehet hogy emlékeznek a babák ilyenkor még a szülésre vagy pl. hogy ő 1 hétig inkubátorban volt a fejében a tűvel?  :think:

Nemhiszem. Nálunk síma szülés volt, 39. hétre, semmi komplikáció. Mégis nehezen alszik meg felébred éjjel.
Nálunk már egyeltalán nem szopizik, hanem főzelékek, gyümölcsök, néha babakaja (hipp-es kaja vagy desszert), tejpép és tápszer a menü.

#489 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 11:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 12:04

Nemhiszem. Nálunk síma szülés volt, 39. hétre, semmi komplikáció. Mégis nehezen alszik meg felébred éjjel.
Nálunk már egyeltalán nem szopizik, hanem főzelékek, gyümölcsök, néha babakaja (hipp-es kaja vagy desszert), tejpép és tápszer a menü.

Aham...

Jó, az nálunk is megy, inkább saját kaját részesíti előnyben, jobban is szereti:

pl.
Párolt zöldségek hússal (csirkemell, sárgarépa, krumpli, brokkoli), majd ez összeturmixolva. Esetleg sütőtök a répa helyett vagy cékla. Ezeket imádja.

Bolti kaják annyira nem jönnek be (megkóstoltam, kb. semmi ízük nincs, pl. Univer, Kecskeméti, Bebivita, Hippet, Nestlét nem veszünk, mert drága), inkább a desszertek (gyümölcs, kekszes, stb.)

Hipp és Milupa féle babavízzel higítható különféle tejpépek este mennek (jó éjt). Tápszert nem adunk.

Ami durva, az az árkülönbség:

Tesco 250 g-os Milupa Schlaf gut! : 899 Ft
Müller ugyanez 649 Ft!

865 Ft-ért 500 grammos van a Müllerben, ez akárhogy nézem fél ár a Tescohoz képest. Hippet most vettünk először ott, de az még nincs kibontva.

Szerkesztette: Kory 2009. 04. 29. 11:27 -kor

#490 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 12:29

Na gyerekek, vége a jóvilágnak. :(
Beindultak a hátsó fogak ...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »