HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#701 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 27. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 01. 27. 10:09

Minek email, ott van 1-el feletted belinkelve. :)

Még nem tartottam itt az olvasásban.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#702 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 13:22

Segítsetek, történt-e már valamelyikőtökkel ilyen.
Feleségem ősszel újra elkezdett dolgozni 6 órában, gyerkőc 1,5 éves, tehát a GYEDet lemondtuk, GYESt kapja. Januárban betegek lettek, és hogy ne kelljen asszonynak foglalkoznia mindennel betegen, a gyerkőccel én mentem táppénzre, ő meg simán, maga miatt.
Most hívott a munkaügyis csaj, hogy ez még sem jó, azt a hetet át kell írni utólag szabadságra, mert a GYED miatt csak asszony lehet táppénzen a gyerekkel, én nem.

Ez tényleg így van, vagy csak megint unatkoznak?
KomposztWC

#703 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 02. 17. 13:22

Feleségem ősszel újra elkezdett dolgozni 6 órában, gyerkőc 1,5 éves, tehát a GYEDet lemondtuk, GYESt kapja. Januárban betegek lettek, és hogy ne kelljen asszonynak foglalkoznia mindennel betegen, a gyerkőccel én mentem táppénzre, ő meg simán, maga miatt.
Most hívott a munkaügyis csaj, hogy ez még sem jó, azt a hetet át kell írni utólag szabadságra, mert a GYED miatt csak asszony lehet táppénzen a gyerekkel, én nem.

Csak az mehet gyerekkel táppénzre, aki a GYES-t kapja utána.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#704 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 02. 17. 13:22

Úgy érted, a GYES miatt, mert a GYED-et lemondtátok. :) Egyébként igen.

#705 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 22:33

Jaja, GYES. Már csak az a bosszantó, hogy miért ennyire hülyék a munkaügyisek, és ey hónappal az után szólnak, hogy előttük kitöltöttem a papírt a táppénzről.
KomposztWC

#706 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 08:09

Nehezek ezek a szabályok, nem éppen azt segítik elő, hogy az ember jól tudjon tervezni.

Egyébként a másodikkal úgy néz ki, hogy a 12. héten vagyunk. :)

Aztán itt is megy a dilemma, már utánanéztem, hogy nagyszülő mehet GYES-re (viszont nem dolgozhat, de nyugdíjas), a nejem meg elmenne táppénzre (most azt derítem, így mennyi és mi után kap táppénzt). Így azért kicsit több maradna havonta.

#707 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 02. 18. 08:09

Nehezek ezek a szabályok, nem éppen azt segítik elő, hogy az ember jól tudjon tervezni.

Egyébként a másodikkal úgy néz ki, hogy a 12. héten vagyunk. :)

Aztán itt is megy a dilemma, már utánanéztem, hogy nagyszülő mehet GYES-re (viszont nem dolgozhat, de nyugdíjas), a nejem meg elmenne táppénzre (most azt derítem, így mennyi és mi után kap táppénzt). Így azért kicsit több maradna havonta.

Gratulálok!

Nálunk a feleségem ment táppénzre én meg GYED-re (vagy gyes? nemtudom, arra amelyik 28e/hó 2 éves kor után).

#708 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 02. 18. 09:47

Gratulálok!

Nálunk a feleségem ment táppénzre én meg GYED-re (vagy gyes? nemtudom, arra amelyik 28e/hó 2 éves kor után).

Köszi!

Már nem lehet GYES-re menni teljes munkaidő mellett, te még jól jártál. 2011. január 1-jétől kedvenc kormányunk 6 órára csökkentette a GYES melletti munkavégzést. Akik korábban mentek GYES-re 2011. március 31-ig kaptak haladékot. Utána vagy a munkaviszonyukat csökkentik 6 órásra, vagy megszűnik a GYES.

Én is így akartam, én dolgozom, kapom a GYES-t is, asszony táppénz. Ááá, nem. Gyerektámogatás 2011.

(nem GYED, GYES), nem 28 ezer, hanem nettó 25.700 :)

Szerkesztette: Kory 2011. 02. 18. 11:44 -kor

#709 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 23. 11:30

Egyik nap visszük vissza anyummal gyerkőcöt, ott vagyunk már a zuglói állomáson, onnét indul vonat Albertirsára.
Egy galambot nézeget a kölök, mondja neki, pipi gyere. Persze a galamb nem hülye, és menekül előle, gyerek utána.
Ez így megy negyed órán keresztül, aztán megkérdezem tőle:
-Marci, ornitológus leszel?
-Igen.

XD
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#710 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 10:10

Leadtam feleségem munkahelyén a TGYÁS igénylő papírt még február közepén. Erre ők meg visszaküldték pár napja, aláírva :eek: :bolond: Adjam le én az OEP-nál (leadhatom én), vagy vigyem be a feleségem munkahelyére újból és megint ülnek rajta egy hónapot, mire elküldik? Nincs valami "timeout" a TGYÁS beadásnál?

#711 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 03. 20. 10:10

Leadtam feleségem munkahelyén a TGYÁS igénylő papírt még február közepén. Erre ők meg visszaküldték pár napja, aláírva :eek: :bolond: Adjam le én az OEP-nál (leadhatom én), vagy vigyem be a feleségem munkahelyére újból és megint ülnek rajta egy hónapot, mire elküldik? Nincs valami "timeout" a TGYÁS beadásnál?

6 hónap a jogvesztő határidő! Ha addig nem intézi el a cég, akkor vegyél egy análintrudert és keresd meg az illetékes ügyintézőt... :(

#712 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 11:58

Na, megjött a levél az Államkincstártól, hogy megvan a babakötvény.

Jól tévedek, hogy ha nem csinálok semmit, akkor ők minden évben az 5 éves államkötvény hozamával fialtatják a pénzt?
Viszont ha teszek hozzá, akkor pedig nekem kell a befektetésről gondoskodnom?
Ha jól olvastam, a számlavezetés ingyenes. Viszont azt tudjátok, hogy a webes felület is ingyen van-e? Mert akkor az lenne a legjobb, ha befizetnék én is és a weben keresztül tudnám lekötögetni a pénzt, hogy ne kelljen mindig bemenni a kincstárba...

#713 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 21. 11:58

Na, megjött a levél az Államkincstártól, hogy megvan a babakötvény.

Jól tévedek, hogy ha nem csinálok semmit, akkor ők minden évben az 5 éves államkötvény hozamával fialtatják a pénzt?
Viszont ha teszek hozzá, akkor pedig nekem kell a befektetésről gondoskodnom?
Ha jól olvastam, a számlavezetés ingyenes. Viszont azt tudjátok, hogy a webes felület is ingyen van-e? Mert akkor az lenne a legjobb, ha befizetnék én is és a weben keresztül tudnám lekötögetni a pénzt, hogy ne kelljen mindig bemenni a kincstárba...

Ha nem csinálsz semmit, akkor a 42.500 Ft fial valamit, igen, államkötvénnyel, pontosan nem tudom melyikkel. 18 éves korára kb. 250 ezer Ft lesz belőle, ha a múltat kb. alapnak vesszük.

Ha az államkincstárnál teszel hozzá, igen, neked kell gondoskodnod a befektetésről, de ingyenes a számlavezetés, jónéhány bank is foglalkozik ilyennel, de általában díjak vannak.
Itt össze tudod hasonlítani a 105 féle ajánlatot:
http://babakotveny.info/ (nem kell megijedni a doménen, elismert államkincstár általi oldal).

Igen, a WebKincstár ingyenes, SMS-alapú. SMS ingyenes. Elég idegesítő egy felület, de meg lehet szokni. A kötéskor nem vicc, 13 féle adatlapot kell aláírni (meghatalmaz a saját gyereked, hogy használhatod, meg ilyen jogi blődségek), Államkincstár, mit mondjak :) De jó, és működik, korrekt.

Ha évi 60-at befizetsz, akkor adnak 6 ezer Ft-ot kb. májusban pluszban (támogatás), de ezt biztos tudod.

Szerintem még a K&H Trambulin START, ami jó (itt is minden ingyenes), kamatban a Takarékszövetkezetek a legbrutálabbak, de én nem mertem.

Itt meg lehet nézni az aktuális állampapír, kincstárjegy, stb. dolgokat, ezeket lehet venni a Webkincstárban:
http://akk.hu/object...296e536438a.ivy

Szerkesztette: Kory 2011. 03. 21. 13:06 -kor

#714 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 03. 21. 12:59

Ha nem csinálsz semmit, akkor a 42.500 Ft fial valamit, igen, államkötvénnyel, pontosan nem tudom melyikkel. 18 éves korára kb. 250 ezer Ft lesz belőle, ha a múltat kb. alapnak vesszük.

Ha az államkincstárnál teszel hozzá, igen, neked kell gondoskodnod a befektetésről, de ingyenes a számlavezetés, jónéhány bank is foglalkozik ilyennel, de általában díjak vannak.
Itt össze tudod hasonlítani a 105 féle ajánlatot:
http://babakotveny.info/ (nem kell megijedni a doménen, elismert államkincstár általi oldal).

Igen, a WebKincstár ingyenes, SMS-alapú. SMS ingyenes. Elég idegesítő egy felület, de meg lehet szokni. A kötéskor nem vicc, 13 féle adatlapot kell aláírni (meghatalmaz a saját gyereked, hogy használhatod, meg ilyen jogi blődségek), Államkincstár, mit mondjak :) De jó, és működik, korrekt.

Ha évi 60-at befizetsz, akkor adnak 6 ezer Ft-ot kb. májusban pluszban (támogatás), de ezt biztos tudod.

Szerintem még a K&H Trambulin START, ami jó (itt is minden ingyenes), kamatban a Takarékszövetkezetek a legbrutálabbak, de én nem mertem.

Itt meg lehet nézni az aktuális állampapír, kincstárjegy, stb. dolgokat, ezeket lehet venni a Webkincstárban:
http://akk.hu/object...296e536438a.ivy

Nekem az a bajom a banki konstrukciókkal, hogy lehet, hogy most ingyen van, de mi lesz 5 év múlva? Vagy akkor el tudom vinni már bankhoz a babakötvényt? Most inkább azt mondanám, hogy maradok a Kincstárnál, ha meg az is pénzt fog szedni, akkor elviszem egy bankhoz...

#715 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 21. 13:54

Nekem az a bajom a banki konstrukciókkal, hogy lehet, hogy most ingyen van, de mi lesz 5 év múlva? Vagy akkor el tudom vinni már bankhoz a babakötvényt? Most inkább azt mondanám, hogy maradok a Kincstárnál, ha meg az is pénzt fog szedni, akkor elviszem egy bankhoz...

Igen, tudod mozgatni. (2. kérdésre)
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#716 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 21. 13:54

Mi sem banknál vagyunk, azért is írtam a WebKincstár részét.

#717 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 14. 22:37

Felhozom...
Feleségem TGYÁS-on van a kisebbik gyerekkel (vagyis elvileg már lejárt, de még csak nemrég sikerült minden papírt leadni, így még meg sem kaptuk). Eztán GYED-en lenne majd. Viszont pénteken kapott egy telefon a munkahelyétől, hogy megszűnik a cég. Mit lehet ilyenkor tenni? 3 éve, június 1-étől van itthon, azóta gyűlik a szabi (és még abban az évben is bent maradt 6-8 nap kb.) Ezt nem kellene elveszteni.
Vissza kellene menni a GYED-et megszakítva dolgozni, amíg kiveszi a szabadságot? Vagy mit tegyünk?

#718 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 06. 14. 23:37

Felhozom...
Feleségem TGYÁS-on van a kisebbik gyerekkel (vagyis elvileg már lejárt, de még csak nemrég sikerült minden papírt leadni, így még meg sem kaptuk). Eztán GYED-en lenne majd. Viszont pénteken kapott egy telefon a munkahelyétől, hogy megszűnik a cég. Mit lehet ilyenkor tenni? 3 éve, június 1-étől van itthon, azóta gyűlik a szabi (és még abban az évben is bent maradt 6-8 nap kb.) Ezt nem kellene elveszteni.
Vissza kellene menni a GYED-et megszakítva dolgozni, amíg kiveszi a szabadságot? Vagy mit tegyünk?

GYED-et a regionálisan oda tartozó Egészségpénztártól (most Kormányhivatal Szakigazgatási anyámvaloga) is lehet igényelni, nem muszáj a munkáltatóhoz beadni.

A cég megszűnés meg (a szabi miatt) nem úgy megy, hogy hipp hopp megszűnik a cég. :) Eleve a cégek csak felszámolással, végelszámolással vagy utóddal, utód nélkül szűnhetnek meg, az nem 2 nap. Meg még ott van a csőd, csődvédelem, stb. Persze nem tudom mi a háttérok.

A szabit kifizetettném, GYED meg az OEP-től. Ha a cég meg tényleg megszűnik, akkor fel kell mondani a cég részéről a feleségednek, akkor meg eleve megint ott van hogy szabi kifizet.

Szerkesztette: Kory 2011. 06. 15. 09:22 -kor

#719 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 06. 15. 10:20

GYED-et a regionálisan oda tartozó Egészségpénztártól (most Kormányhivatal Szakigazgatási anyámvaloga) is lehet igényelni, nem muszáj a munkáltatóhoz beadni.

A cég megszűnés meg (a szabi miatt) nem úgy megy, hogy hipp hopp megszűnik a cég. :) Eleve a cégek csak felszámolással, végelszámolással vagy utóddal, utód nélkül szűnhetnek meg, az nem 2 nap. Meg még ott van a csőd, csődvédelem, stb. Persze nem tudom mi a háttérok.

A szabit kifizetettném, GYED meg az OEP-től. Ha a cég meg tényleg megszűnik, akkor fel kell mondani a cég részéről a feleségednek, akkor meg eleve megint ott van hogy szabi kifizet.

Köszi.
Nem tudunk még semmit, csak egy telefonhívás volt pénteken. Az előfordulhat-e, hogy a cég "lelép" és nem fizeti ki a szabit?
(egy világcég magyar képviselete egyébként és decemberben is nyereségesek voltak, szóval a megszűnés tényét sem értem igazán)

Szerkesztette: Sipi- 2011. 06. 15. 09:38 -kor

#720 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 06. 15. 10:38

Köszi.
Nem tudunk még semmit, csak egy telefonhívás volt pénteken. Az előfordulhat-e, hogy a cég "lelép" és nem fizeti ki a szabit?
(egy világcég magyar képviselete egyébként és decemberben is nyereségesek voltak, szóval a megszűnés tényét sem értem igazán)

Ezt én nem tudom. :)

Ha fizettek járulékot, akkor hosszú procedúra után az államtól lehívható az elmaradt bér jellegű dolog (garanciaalap), de nagyon előreszaladtunk :)

Én nem hiszek telefonhívásnak. Cégjegyzéket kéne nézegetni, meg az ügyfélkapun a bejelentési adatokat, (járulékigazolás). CSak a kölcsönös bizalom miatt :)

Szerkesztette: Kory 2011. 06. 15. 09:40 -kor

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.