Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 01. 01. 16:12
Na, itt az új év, elvileg át lett szervezve minden közigazgatásilag, jó eséllyel 1-2 héten belül jön a baba. Hova menjek intézkedni?
Van a TGYÁS/TAJ kártya/anyakönyvi kivonat/stb. dolgoknak valami jogvesztő határideje? Mert ha nem, akkor lehet megvárnám a január végét az ügyintézéssel, hátha addig feláll minden rendszer jól...
Van jogvesztő határidő mind a családi pótléknál, mind az anyasági támogatásnál is.
Azt hiszem 60 nap.
Szerintem ezekben semmi változás nincs, és nem is lesz, szerintem lehet intézkedni bármikor

Mit szerveztek át? Hogy van kormányablak évi x milliárdból?
Az anyakönyvi kivonatot, a személyes adatokat, TAJ-t stb. már a kórházban egy felíró ember elindítja, és kipostázzák, kb. 2 hét. Lakcímkártyát is postázzák, én is úgy emlékszem. TAJ kártyát személyesen is át lehet venni (mi így vettük át, mert személyesen intéztük a TB-nél a TGYÁST is éppen).
Ügyet intézni csak az államkincstárnál kell személyesen, a családi pótlék és az anyasági támogatás miatt (mi egyszerre adtuk be szülés utáni napokban). Ez utóbbihoz kell az orvos igazolása is. TGYÁST vagy munkahelyen, vagy a TB-nél kell intézni.
Ja, és regisztráljál majd a DM-ben jól Baba bónusz programra.

Küldenek 25-50% kuponokat, meg évfordulókor ajándékot is. Pelenkát, ilyesmiket mi csak a DM-ben szoktunk venni, 90%-ban 25%-os kuponnal, még a Tescosnál is olcsóbb a Libero/Pampers is úgy.
Szerkesztette: Kory 2011. 01. 02. 17:06 -kor