HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 30. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2010. 12. 30. 00:03

Miket is kell intézni a második gyereknél?
Anyakönyv (anyakönyvi hivatal), lakcímkártya (okmányiroda), taj kártya (oep), anyasági támogatás (mák), családi pótlék (mák), tgyás (mák), gyes lemondása (levélben mák-nak). Van még valami?

Nekünk a taj kártyát kiküldték postán.
És külön meglepi volt, hogy nemrég megküldték a kiscsaj adókártyáját is :-)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#662 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2010. 12. 30. 09:18

Igen, kb ezeket. Illetve ha megjött az adó azonosító jele a picinek, akkor start számlát. Plusz egyes önkormányzatok adnak plusz támogatásokat.

@Grillo: Ez kórházfüggő. Párom a Szent Istvánban szült, mindenért nekem kellett utána menni. Kolléga felesége pl Szent János, és ott mindent elintéztek helyettük.

Köszi.
Anyakönyvet elintéztük, egy sorbanállással a lakcímkártyát is. Az ügyintéző azt mondta, hogy a TAJ kártyát kiküldik automatikusan kb. 2 hét múlva.

#663 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 12. 30. 12:09

Megvettük az első adag pelenkát... :)
Pampers NewBorn és Tesco színes lett a befutó, az érdekes, hogy kb. ugyanannyiba (43 Ft/db) kerül mind a kettő (3-6 kg)...

Mi Pampers-t vettünk, mert az elsőnél is azt használtunk addig amíg át nem tértünk a DM sajátmárkás Babylove-ra. A nagyobbik fiú is azt használja (már csak alváshoz), a kicsinek is olyat vettem egy csomag Pampers után. Először csak kipróbálni egy csomaggal, de tegnap már vettem 3 csomagot, mert jobb, mint a Pampers. Nagyobb méretben is jobb nála.
Egyébként 1099 Ft volt a 28 darab. A Tesco színes pelust egyszer próbáltuk, de nem jött be, rossz minőségű volt.

Mi törlőkendőből is Babylove-t használunk (a kék színűt), a nagyobbiknál meg Tesco-s kék színűt.

#664 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 16:12

Na, itt az új év, elvileg át lett szervezve minden közigazgatásilag, jó eséllyel 1-2 héten belül jön a baba. Hova menjek intézkedni? :think:

Van a TGYÁS/TAJ kártya/anyakönyvi kivonat/stb. dolgoknak valami jogvesztő határideje? Mert ha nem, akkor lehet megvárnám a január végét az ügyintézéssel, hátha addig feláll minden rendszer jól...

#665 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 01. 01. 16:12

Na, itt az új év, elvileg át lett szervezve minden közigazgatásilag, jó eséllyel 1-2 héten belül jön a baba. Hova menjek intézkedni? :think:

Van a TGYÁS/TAJ kártya/anyakönyvi kivonat/stb. dolgoknak valami jogvesztő határideje? Mert ha nem, akkor lehet megvárnám a január végét az ügyintézéssel, hátha addig feláll minden rendszer jól...

Van jogvesztő határidő mind a családi pótléknál, mind az anyasági támogatásnál is.
Azt hiszem 60 nap.
Szerintem ezekben semmi változás nincs, és nem is lesz, szerintem lehet intézkedni bármikor :) Mit szerveztek át? Hogy van kormányablak évi x milliárdból? :D

Az anyakönyvi kivonatot, a személyes adatokat, TAJ-t stb. már a kórházban egy felíró ember elindítja, és kipostázzák, kb. 2 hét. Lakcímkártyát is postázzák, én is úgy emlékszem. TAJ kártyát személyesen is át lehet venni (mi így vettük át, mert személyesen intéztük a TB-nél a TGYÁST is éppen).

Ügyet intézni csak az államkincstárnál kell személyesen, a családi pótlék és az anyasági támogatás miatt (mi egyszerre adtuk be szülés utáni napokban). Ez utóbbihoz kell az orvos igazolása is. TGYÁST vagy munkahelyen, vagy a TB-nél kell intézni.

Ja, és regisztráljál majd a DM-ben jól Baba bónusz programra. :) Küldenek 25-50% kuponokat, meg évfordulókor ajándékot is. Pelenkát, ilyesmiket mi csak a DM-ben szoktunk venni, 90%-ban 25%-os kuponnal, még a Tescosnál is olcsóbb a Libero/Pampers is úgy.

Szerkesztette: Kory 2011. 01. 02. 17:06 -kor

#666 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 15:08

Ma megszületett Lili Veronika!
Csatolt fájl  DSC01538_k.jpg (192,83K)
Letöltések:: 35

54 cm, 3280 gramm

#667 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 01. 06. 15:08

Csatolmány DSC01538_k.jpg

54 cm, 3280 gramm

Gratulálok! Milyen kis szégyenlős :)

#668 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 17:56

Grat, legyen szebb, mint az apukája :)
Na, most lehet élőben tesztelni a Pugot.
KomposztWC

#669 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 22:42

54 cm, 3280 gramm

Elismerésem! :)

#670 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 22:47

54 cm, 3280 gramm

Gratula! :up:
-ZsOlTi-

#671 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 02:22

Délutáni és éjszakai pelusról mikor és hogyan szokás leszoktatni a gyerkőcöt?
Az a probléma, hogy rengeteget iszik, lefekvéskor is. Pl. ma is elfogyott már 2,5 deci víz. És ez persze ki is jön és a pelenka meg nem bírja, átázik. Ha éjjel amikor egyszer megébred (inni természetesen) nem cserélek pelust, akkor reggelre 100%, hogy lepedő és pizsielázás van. De ma már az éjjeli cseréig sem bírta, már most átázott.
2,5 éves fiúról van szó egyébként. Nappal nincs pelusa kb. 2 éves kora óta.

#672 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 09:49

54 cm, 3280 gramm

Gratula!! :-)
.
.
.

#673 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 01. 07. 02:22

Az a probléma, hogy rengeteget iszik, lefekvéskor is. Pl. ma is elfogyott már 2,5 deci víz. És ez persze ki is jön és a pelenka meg nem bírja, átázik. Ha éjjel amikor egyszer megébred (inni természetesen) nem cserélek pelust, akkor reggelre 100%, hogy lepedő és pizsielázás van. De ma már az éjjeli cseréig sem bírta, már most átázott.

Úgy tudom, 5 éves korig kell éjszakára is szobatisztának lenni.
Amúgy nálunk is ez volt, néha még most is elázik reggelre az ágy (3 éves, hétfőn kezdte amúgy az ovit). Én nem akarom erőltetni (meg lusta is vagyok), kivárom, amíg huzamosabb ideig száraz marad a pelenka, vagy szól, hogy már nem kell, és inkább kimegy.
.
.
.

#674 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 10:04

Na, anya nagyon stramm! :)

Tegnap reggel 9kor vágták fel a hasát és délután fél ötkor már ki tudott menni WC-re, zuhanyozni, ellátni a kicsit! :)

A kórházban én nem mehetek be a kórterembe (azért ha viszek csomagot, besurranok), ő jöhet ki a folyosóra, meg nézhetjük a lányunkat az ajtó üvegén keresztül. De ha minden OK, vasárnap hazamegyünk és akkor bambulhatom a kiscsajt amennyit csak akarom! :) (hétfőn asszem el is kezdem az NFL-re nevelését! ;))

#675 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 01. 07. 02:22

Egész nap alatt 2,5 deci víz? vagy mivel 2:22-kor írtad, éjféltől 2:22-ig? :) Mert 1 nap alatt 2,5 deci az nem sok szerintem.
Erre az éjszakai ivásra hogy szokott rá? Szerintem rossz szokás, nejem keresztfia 7 évesen még a mai napig éjszaka felkel inni. :think:

Lefekvés előtt szerintem max. 1 decit igyon, azt ki kell bírnia, főleg egy jobb pelenkának. Mi éjszakára Pampers Premium Care-t használunk, elég jó. Egyébként drága, de napi 1 db fogy.

Én nem tudom hogyan kell leszoktatni, mert nappal is van pelenkája sajnos. Bilire már ráül. De akkor talán mégis a kevesebb folyadék kéne.

Szerkesztette: Kory 2011. 01. 07. 23:54 -kor

#676 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 00:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 01. 07. 23:53

Egész nap alatt 2,5 deci víz? vagy mivel 2:22-kor írtad, éjféltől 2:22-ig? :) Mert 1 nap alatt 2,5 deci az nem sok szerintem.
Erre az éjszakai ivásra hogy szokott rá? Szerintem rossz szokás, nejem keresztfia 7 évesen még a mai napig éjszaka felkel inni. :think:

Lefekvés előtt szerintem max. 1 decit igyon, azt ki kell bírnia, főleg egy jobb pelenkának. Mi éjszakára Pampers Premium Care-t használunk, elég jó. Egyébként drága, de napi 1 db fogy.

Én nem tudom hogyan kell leszoktatni, mert nappal is van pelenkája sajnos. Bilire már ráül. De akkor talán mégis a kevesebb folyadék kéne.

A 2,5 deci víz csak lefekvés óta elfogyott mennyiség volt. Egy nap alatt folyadékot (víz, tea és/vagy tej/kakaó) megiszik legalább egy litert, vagy többet is.
A nappali pelusnál mi egyszerűek voltunk: nyár volt és levettük róla először csak kint, majd otthon is (ekkor volt 2 éves). Mivel egyébként is borzalmasan ki volt pirosodva a bőre alatta, így nagyon élvezte és kb. 1-2 hét alatt megtanulta, hogy szólni kell. Persze volt közben visszaesés is, de nyár végére stabil lett. Az elmúlt pár hétben volt olyan, hogy a pisiből pár cseppet beengedett direkt. Ezt próbáltuk elmagyarázni neki, kérni, de nem segített. Utána nem vettünk róla tudomást, mintha észre sem vettük volna. 2 nap alatt abbahagyta. Ez viszont símán lehetett a kistesó miatt.

#677 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 22:29

Tegnap hazajöttek a csajok a kórház. Első este jól telt. Mármint 11-ig. Utána hajnali fél 4-ig kiabált szegény kislány... :(
Persze mi is lükék voltunk, mert szegény lányban nincs még kialakulva a nappal-este, mi meg éjszakai fényt kapcsoltunk...

Ma napközben volt két óra kiabálás, illetve most bajlódik asszonypajti egy órája, mert nem akaródzik elaludni... Amúgy ma már megvolt az első tisztába tétel apa által, illetve a fürcsi előtt is én vetkőztettem le, bele is trottyantott a rugdalózó/body felszereltségbe... :)

Viszont mikor felemeli a fejét és rámnéz... :wub:

#678 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 14:46

:)
Csak egy jótanács: ne altassátok kézben. Tudom, hogy nagy a kísértés, mert akkor elalszik pár perc alatt, viszont ez a pár perc idővel megnő egy órára, a 3.5 kilós gyerek pedig 8-9 kilóra. Akkor már nem olyan vicces :)

#679 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 01. 10. 22:29

Tegnap hazajöttek a csajok a kórház. Első este jól telt. Mármint 11-ig. Utána hajnali fél 4-ig kiabált szegény kislány... :(
Persze mi is lükék voltunk, mert szegény lányban nincs még kialakulva a nappal-este, mi meg éjszakai fényt kapcsoltunk...

Ma napközben volt két óra kiabálás, illetve most bajlódik asszonypajti egy órája, mert nem akaródzik elaludni... Amúgy ma már megvolt az első tisztába tétel apa által, illetve a fürcsi előtt is én vetkőztettem le, bele is trottyantott a rugdalózó/body felszereltségbe... :)

Viszont mikor felemeli a fejét és rámnéz... :wub:

Gratulálok a kicsihez! Kitartást és erőt hozzá, jó egészséget.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#680 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 01. 11. 14:46

:)
Csak egy jótanács: ne altassátok kézben. Tudom, hogy nagy a kísértés, mert akkor elalszik pár perc alatt, viszont ez a pár perc idővel megnő egy órára, a 3.5 kilós gyerek pedig 8-9 kilóra. Akkor már nem olyan vicces :)

Így van, mi is kicsit megszívtuk ezt, ölben ringatni tilos! :)
A végén a leszoktatás nagyon rossz volt, hogy magától megtanuljon elaludni. (suttogó módszer, de sokszor 1,5 órás ordítással).

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.