HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#121 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 10:42

Na, voltam OEP-ben, 5 perc alatt végeztem, pedig voltak kb. 50-en, persze ebből 49 már megint a Nyugdíj-ablakokra várt.

A gyermek TAJ-kártyáját is kiküldték volna postán (épp ma :)), de így helyszínen át tudtam venni, plusz leadtam a TGYÁS-os igényléses dolgokat (csak a gyermek TAJ számát kellett ráírni helyszínen, mert azt még nem tudtam), semmilyen meghatalmazást vagy hasonlót nem kértek, átnézte a papírokat, adatokat és kész. Úgyhogy :up:

Beugrottam a Polgármesteri Hivatalba is, mert itt ad a PH x összegű ajándékutalványt minden itt született és lakó gyermek után, azt majd postázzák.

Holnap megyek az Államkincstárba, családi pótlék és az anyasági támogatás miatt, na attól már jobban "félek". :D

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 18. 10:43 -kor

#122 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:39

Csoda történt, sokat aludtuk az éjszaka. Este 11-kor kezdte az esti szopit a gyermek, majd 1-körül sikerült elaltatni a kiságyban. 5 körül mozgolódott, feleségem kb. 3-4 szer visszaadta neki a cumit és utána 7 előtt ébredt csak kicsivel.  :cool:

#123 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:57

Alakul! :)

Nálunk megint annyira folyik az orra a gyerkőcnek, hogy állandóan megébred. A jó hír, hogy szinte mindig visszaalszik magától, de a felsírásával felébreszt és kagylózok, hogy lesz-e folytatás. Ma egyszer kellett bemenni, mégis úgy keltem, mint akit agyonütöttek..  :o
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#124 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:43

Ti (vagy az anyuka) egy szobában alszik a babával? A kezdeti időkre gondolok?

Több mindent olvastam ezzel kapcsolatban, nagy részük javasolja ezt.  :think: Nálunk megoldható lenne, hisz a kiságy mellett van erre hely és alkalmatosság is.

---
(Államkincstár letudva, mindent "okosan" előkészítettem, lefénymásoltam, előttem voltak vagy 5-en, mindegyiknek valami hiánya-siráma volt, vagy ott akarta töltögetni a papírt, vagy nem vitte ezt, vagy azt, nem értem miért nem lehet utánanézni mi kell. Aztán persze ezek miatt megy az idő, meg áll a sor, aztán persze az ügyfélszolgálatos a szemét, meg lusta, megszarhivatal, na persze a másodiknak se volt minden rendben. Pl. hogy gondolták hogy olyan lakcímre kérik a támogatást utalni, ami se nem az apa, se nem az anya, se nem a gyerek címe. :bolond: :) )

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 09:48 -kor

#125 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:57

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 10:43

Ti (vagy az anyuka) egy szobában alszik a babával? A kezdeti időkre gondolok?

Több mindent olvastam ezzel kapcsolatban, nagy részük javasolja ezt.  :think: Nálunk megoldható lenne, hisz a kiságy mellett van erre hely és alkalmatosság is.
[...]

Igen, egy szobában alszunk vele. Az ágy végében van a kiságy, mellette a komód, amiben a babacuccok vannak.
A képen látszik is, hogy nem is tudnánk másképp elrendezni a helyet, csak ez az egyetlen járható út (bár azóta a baba a kiságy másik végében alszik, a pelenkázó került a fal mellé).
Szerintem jó ha egy szobában vagyunk vele, mert így a kisebb sírásokra is felébred anyuka (én ha fáradt vagyok, akkor a telitüdős ordításra sem mindig ébredek fel). Egyszerűbb megvigasztalni is, ha éjszaka felébred. (Nálunk most az jött be, hogy úgy altatjuk el, hogy valaki fogja a kezét, de nem úgy, hogy Ő is megtudja fogni, mert a fogásból való kihámozásra biztos felébredne.)
Egyébként ha van lehetőség, akkor én a szülők ágya mellé tenném a kiságyat, mert akkor fekve is vissza lehet adni neki a cumit, meg lehet simogatni, vigasztalni és nem kell mindig felkelni hozzá. Kényelmesebb (lenne, ha elférne).
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 19. 09:59 -kor

#126 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:15

Nem rossz, tök hasonlóan rendeztük be mi is a szobát, a kiságy szakasztott hasonló, csak bükk színű natúr (IKEA-s?).

Nekünk is ugyanígy van az ágy, balra mellette a komód, felette polc, a pelenkázó jelenleg nem a bal oldalán van az ágyon hanem a jobbon :).

Ahol nektek van az ágy, ott nekünk is van egy heverő. :) Csak hosszában. Csak a nejem aludna ott az első időkben, én a lakás másik felében lévő szobában, ha olyan a helyzet. :D A kiságy mellé közvetlenül mi se tudjuk tenni a heverőt.

Majd rakok fel képet, ha szerzek valami kis látószögű kamerát (mobil?), mert az én 10x optikás gépemmel nem lehet lakásban normálisan fényképezni.

Szóval akkor mások szerint is jó, ha nincs egyedül hagyva először a gyermek.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 10:19 -kor

#127 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:19

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 10:57

Egyébként ha van lehetőség, akkor én a szülők ágya mellé tenném a kiságyat, mert akkor fekve is vissza lehet adni neki a cumit, meg lehet simogatni, vigasztalni és nem kell mindig felkelni hozzá. Kényelmesebb (lenne, ha elférne).

Saját tapasztalatom nincs, de több gyakorló szülő az ismerettségi körben is úgy vélekedik hogy jobb az első perctől fogva különszobába és a saját ágyához szoktatni a gyerkőcöt. Lehet h eleinte kényelmetlenebb mindig felkelni és átmenni a másik szobába, viszont ha ahhoz szoktatod hogy ott van veletek akkor később (mikor már végigalussza az éjszakákat) sokkal nehezebb lesz átpaterolni a saját helyére. hosszú távon meg ugyi felteszem a szülők is igényt tartanak külön szobára. ;)

szerk: még annyi hogy nem is kell minden rezdülésre felkelni, és a bébicsősz a tapasztalatok szerint bejövős a külön szobás megoldásra. :)

Szerkesztette: blabla* 2008. 08. 19. 10:21 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#128 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:28

Mondom 50-50% még a szakemberek véleményének megoszlása is, több cikket is olvastam. Egyes kutatók szerint még a hirtelen bölcsőhalál esélye is kisebb, ha együtt van a szülő a gyermekkel.

A lényeg, hogy most is a "saját" helyén van a gyerek, csak esetleg mellette lehet a szülő is. Később ez szűnne meg.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 10:30 -kor

#129 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:32

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:15

Nem rossz, tök hasonlóan rendeztük be mi is a szobát, a kiságy szakasztott hasonló, csak bükk színű natúr (IKEA-s?).

Nekünk is ugyanígy van az ágy, balra mellette a komód, felette polc, a pelenkázó jelenleg nem a bal oldalán van az ágyon hanem a jobbon :).

Ahol nektek van az ágy, ott nekünk is van egy heverő. :) Csak hosszában. Csak a nejem aludna ott az első időkben, én a lakás másik felében lévő szobában, ha olyan a helyzet. :D A kiságy mellé közvetlenül mi se tudjuk tenni a heverőt.

Majd rakok fel képet, ha szerzek valami kis látószögű kamerát (mobil?), mert az én 10x optikás gépemmel nem lehet lakásban normálisan fényképezni.

Szóval akkor mások szerint is jó, ha nincs egyedül hagyva először a gyermek.

Nah, erre kíváncsi leszek majd, hogy mennyi ideig bírod ki, hogy ne a feleséged mellett és ne a baba közelében aludjál :)
Az ágy nem ikeás, hanem valami bútorboltban vettük. Mi Budapesten lakunk, mégis a babakocsit Pápán, a kiságyat pedig Szentesen vettük :) (bár végülis a nagyszobabútor és a konyha összes bútora egy Pápa melletti lévő faluban készült)

10x-es optikai géppel még zoom nélkül sem tudsz képet csinálni jól? Akkor a babát hogyan fogod lefényképezni? :) (csak szigorúan vaku nélkül, természetesen)

#130 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:37

Ezt nem tudom előre. :) Nagyobb ágy (francia pl. ) nem fér el abban a szobában, úgyhogy ez a helyzet. Tudom kis helyen sok jó ember. :)

A miénk IKEA-s és a sógortól kaptuk (effektíve 1 gyereket használt), többi dolgokat mind helyben vettük (matrac, babakocsi, kiegészítők, stb.)

Most a gépet fejből mondom, nem nagyon szoktam a lakásban fényképezgetni vele :) Azért szerintem használható lesz.

#131 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:37

Nálunk be sem fért a hálószobába a gyerekágy. Nekünk is ajánlották, hogy akár a kezdetektől lehet külön szobában a gyerek, de így nem is volt más megoldás.
Bejött nekünk ez a megoldás, soha nem volt gond. Pláne, hogy a feleségem elég éber alvó, elég nehezen alszik a gyerek mellett (bármilyen viccesen hangzik ;)). Ha nagy baja volt, akkor azt úgyis meghallottuk, a kisebb mocorgások után meg ő maga is visszaaludt. Persze pár hónapig angelcare + bébiőr belőve a gyerek mellett.
Meg lássuk be, jóval szabadabban mozoghatunk, mintha ott aludna a gyerek is.

Cumija meg egyáltalán nincs a gyereknek. Ujj-pártiak vagyunk, azt pl. nehezebb elveszteni is mint a cumit.  :p
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#132 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:42

Úgy tudtam, h a hirtelen bölcsőhalál csak azokban a családokban fenyegeti a babát, ahol már volt ilyen. Amúgy sem olyan gyakori, mint azt szeretik a bébicsősz gyártók elhitetni az emberrel. (Nem tudom, Ti hányról hallottatok az ismerőseitek között, de ÉN a 25 évemmel összesen egy ilyet hallottam, és ott is volt előtte ilyen a családban.)

Ezen felül Blablábal értek egyet. Unokatesómék jártak úgy a legkisebbel, hogy egyszerűen képtelenek voltak másik szobába (sőt! másik ágyba) tenni a gyereket. 4 éves korában még anyuval és apuval aludt. Sejtheted, h annyira nem volt kellemes a szülőknek. Imádni való kölyök a keresztlányom, de azért ennyire nem kell senkit sem agyonajnározni.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#133 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:52

Mi nem szeretnénk sem bébiőrzőt (alig 60 m2-es lakásban minek?), sem "angelcare"-t. (aztán majd meglátjuk).

Az öcsémnek fél éves koráig voltak spontán légzésleállásai vagy látszólag olyan, mintha nem venne levegőt, ilyenkor kicsit "felpofozva" magához tért, aztán elnőtte.  :think: Ma meg már majdnem magasabb mint én :D Azt mondták késői gyerek, és emiatt is lehet ez (anyám 40 éves volt).

Nálunk a gyerekszobában van a heverő, a háló külön van. Másik szobába később se tennénk.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 10:53 -kor

#134 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:53

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:28

Mondom 50-50% még a szakemberek véleményének megoszlása is, több cikket is olvastam. Egyes kutatók szerint még a hirtelen bölcsőhalál esélye is kisebb, ha együtt van a szülő a gyermekkel.

A lényeg, hogy most is a "saját" helyén van a gyerek, csak esetleg mellette lehet a szülő is. Később ez szűnne meg.

arra meg ott a légzésfigyelő és én is úgy tudom h nem gyakori, inkább csak biztos ami biztos alapon szokták erre figyelmeztetni a szülőket. azt mondjuk tudom h gyerekneveléssel kapcs bármilyen kérdésben általában 2 egymással szembenálló vélemény terjedt el, és van aki az egyikre esküszik van aki a másikra. :)

'anyuci baba mellett alszik' megoldás tűnik a legkompromisszumosobbnak, feltéve h ez anyucinak és apucinak is jó. ;) én nem biztos hogy díjaznám, de ugyi embere válogatja és úgy is a hormonok fognak dönteni :D

cucli/ujj-val kapcs ugyanez a helyzet. cuclihívők szerint cuclit lehet fertőtleníteni, míg az ujjat nem. (bár akkoriban a gyerek úgy is mindent megrág szal lehet tökmindegy :)) viszont ha nincs kéznél azonnal egy tiszta cumi az szívás. és állítólag arról könyebb leszoktatni a gyerkőcöt, mert el tudod venni tőle igaz nagy ordítozások árán. cuclitagadók szerint pedig az ujj mindig kéznél van, kevesebb emiatt az ordítás. :) kb ennyit hallottam erről eddig.

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#135 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:56

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:53

arra meg ott a légzésfigyelő és én is úgy tudom h nem gyakori, inkább csak biztos ami biztos alapon szokták erre figyelmeztetni a szülőket. azt mondjuk tudom h gyerekneveléssel kapcs bármilyen kérdésben általában 2 egymással szembenálló vélemény terjedt el, és van aki az egyikre esküszik van aki a másikra. :)

'anyuci baba mellett alszik' megoldás tűnik a legkompromisszumosobbnak, feltéve h ez anyucinak és apucinak is jó. ;) én nem biztos hogy díjaznám, de ugyi embere válogatja és úgy is a hormonok fognak dönteni :D

Nameg persze az üzleti érdek is bejátszhat. Nekünk a védőnő azt mondta (fiatal 30-as), hogy ő nem javasolja. Állítólag a legjobb mikor éjjel 1-kor vakriaszt a készülék, feleslegesen.

Az öcsémnek a problémája miatt anno adtak egy ilyet, de nem nyerte el anyámék tetszését (igaz, ez még a 90-es évek elején volt, azóta biztos fejlődtek valamit).

Nálunk is ez lesz, meg az első 6-7 hétben mégis miféle hormonos dolgok jöhetnének szóba? :D :) 

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 19. 10:57 -kor

#136 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:01

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:56

Nálunk is ez lesz, meg az első 6-7 hétben mégis miféle hormonos dolgok jöhetnének szóba? :D :) 

úgy értettem h most úgy gondolom h nem nagyon díjaznám a gyerek mellett alvást. egyrész amolyan 'mé mindig az anya szívjon' megfontolás, másrészt pedig izé... együttalvás híve vagyok a párommal alapon :D de majd ha bekattannak a hormonok és a gyerek lesz a legfontosabb a világon akkor lehet teljesen máshogy fogok vélekedni. :) nah, így értettem a hormonokat :D

egyébként meg úgy tudom h ilyenkor szokott lenni (nem mindenkinél persze) szülés utáni depresszió, amit szintén vmi hormon túltengés okoz. de erről nem sokat tudok, szerencsére. :)

#137 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:08

Gyerek után járó pótszabadságot (2 nap) én igénybe vehetem-e akkor, ha a feleségem otthon van a gyerekkel? Nem az apaszabira gondolok (azt már kivettem), hanem arra a +2 napra (egy gyerek esetén) ami a rendes alapszabihoz adódik hozzá a gyerek 16 éves koráig.
Gondolom nem, de hátha :)

#138 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:12

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:42

[...] hirtelen bölcsőhalál [...]

Nekünk az a doki, aki először megvizsgálta azt mondta, hogy évente néhány (4-5) eset van Magyarországon. De ez is olyan, hogy nem érdekel a statisztika, ha mi éppen beleesünk.
Egyet becsippanni nekünk is szokott (amikor 15 másodpercig nem vesz levegőt) illetve eddig kétszer be is jelzett  :eek: Nem tudom, hogy akkor csak a figyelő tévedett vagy tényleg nem vett levegőt.

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:42

[...]Ezen felül Blablábal értek egyet. Unokatesómék jártak úgy a legkisebbel, hogy egyszerűen képtelenek voltak másik szobába (sőt! másik ágyba) tenni a gyereket. 4 éves korában még anyuval és apuval aludt. Sejtheted, h annyira nem volt kellemes a szülőknek. Imádni való kölyök a keresztlányom, de azért ennyire nem kell senkit sem agyonajnározni.[...]

Unokatesóm 3 éves lánya sűrűn találkozik Anyukámmal és felajánlotta a kiságyát Anyukám unokájának :) Ő is az Anyjával alszik, az Apját kitúrta az ágyból. Ezt azért nem szeretnénk.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 19. 11:14 -kor

#139 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:20

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:56

[...]

óóóó, Anyuka hormonjai össze-vissza kavarnak benne. Nem biztos, hogy látványosan, de biztos meg fogja viselni az első 6 hét (fél karomat 6 óra egyben alvásért). Én elzavartam a páromat 2-3 héttel a szülés után a boltba (kb. fél órát), már az is segített neki, jobb kedve lett. ~4 hetes kora óta meg eddig majdnem minden hétvégén együtt mentünk el bevásárolni. Anyukának jó, mert kiszakad kicsit otthonról, emberek közé mehet. Gyereknek mindegy, úgyis elalszik a zajtól meg a levegőváltozástól. Szintén majdnem mindennapi program az esti babakocsiztatás hármasban.
Egyébként tegnap volt először a feleségem távol a gyerektől (nődokinál 6 hetes kontrollon). Eléggé sietett hazafelé a vizsgálat után, főleg, hogy amikor telefonált, akkor éppen ordított a gyerek :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 19. 11:22 -kor

#140 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:22

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:53

cucli/ujj-val kapcs ugyanez a helyzet. cuclihívők szerint cuclit lehet fertőtleníteni, míg az ujjat nem. (bár akkoriban a gyerek úgy is mindent megrág szal lehet tökmindegy :)) viszont ha nincs kéznél azonnal egy tiszta cumi az szívás. és állítólag arról könyebb leszoktatni a gyerkőcöt, mert el tudod venni tőle igaz nagy ordítozások árán. cuclitagadók szerint pedig az ujj mindig kéznél van, kevesebb emiatt az ordítás. :) kb ennyit hallottam erről eddig.

Ja, de ha az ujjra szokik rá, akkor a fognövés időszakában is azt fogja nyomatni, rá pár évvel meg lehet menni fogszabályozni.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.