HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#241 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 10. 14:25

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 14:34

Hát ja, ha a gyerkőc mindkettőt elfogadja. :)
A lányunk ilyen idősen nem válogatott, de a fiunk a jobb mellből nem hajlandó enni - semmilyen módon.A sógornőm fia szintén ilyen volt.Maradt a bal.És máris adott a korábban vázolt körülmény. ;)
Úgyhogy van az úgy, hogy nem úgy megy, mint a könyvekben.
Azt se hagyd ki a számításból, hogy ha jól sejtem neked ő az első.Nem kell egy másikra is felügyelned.Na majd ha a másodiknál is így működik a tejtermelés - amikor mindkettővel foglalkozni kell és nincs időd pihenni - akkor leborulok. :respect:  ;)
Az elsőnél nekünk is volt fejés, lefagyasztás, pótlás belőle, a gyerkőc meg is ette (van ugye aki azt már nem eszi meg), pihenés stb.

Nálunk pár napos ilyen sztrájok voltak, aztán kiderült, hogy a foga jön, és gondolom valahogy kényelmelenebb volt neki azon az oldalon. Utána szó nélkül elfogadta újra. Persze minden alkalommal először azon az oldalon próbáltam, ami annyira nem kellett neki, aztán vagy megunta a reklamálást, vagy tényleg nem volt már neki kényelmetlen :)
A könyvekre meg valóban nem szabad hallgatni, minden gyerek más :) Nyilván az ember minden ötletet kipróbál, amit hall, hátha bejön, vagy kitalál új dolgokat :)
Hja, valóban egyke egyelőre, de a nem túl távoli jövőben kap testvért is, úgyhogy én is kiváncsi vagyok, hogy is megy kettővel :)
Áhh, nálunk is a csatornában végzi a tartalék, mert nem kell, még a cumisüvegből is csak tanul inni, már örülök, ha mást is elfogad. Nálunk meg ez a probléma, hogy nem akar mást enni. Szóval nem is állítom, hogy a mi esetünk tökéletes :)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#242 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 17:58

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 20:44

Miért van a bili az ágyon? :think: Valami új technika?

Hát a gyerek feldobta!

Update bili: mivel ilyen körbe állványos  bili (is)    van , ezért fogta  kivette a műanyag keretből a bilit és ráült a keretre - bili nélkül . Képzelőerőtökre bízom a pofánkat, a parkettát, a gyerek arcát.

Update pisi: ma letépte a pelust, és persze anélkül flangált. Aztán felült az ágyra- megint az én felemre, ágyneműt gondosan kiválasztotta, és fél litert odatermelte.

A két bili ott figyelt az ágy mellett, a wc-n a szűkítő !!! Közben néha felkéreszkedett valamennyire, de nem a sorsdöntő pillanatban.

Idézet

- Az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....

meg a bili is !!!!! kegyetlen hangja van.

Szerkesztette: WEbshark 2008. 09. 10. 18:00 -kor

#243 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 19:49

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 15:25

Nálunk pár napos ilyen sztrájok voltak, aztán kiderült, hogy a foga jön, és gondolom valahogy kényelmelenebb volt neki azon az oldalon. Utána szó nélkül elfogadta újra. Persze minden alkalommal először azon az oldalon próbáltam, ami annyira nem kellett neki, aztán vagy megunta a reklamálást, vagy tényleg nem volt már neki kényelmetlen :)
A könyvekre meg valóban nem szabad hallgatni, minden gyerek más :) Nyilván az ember minden ötletet kipróbál, amit hall, hátha bejön, vagy kitalál új dolgokat :)
Hja, valóban egyke egyelőre, de a nem túl távoli jövőben kap testvért is, úgyhogy én is kiváncsi vagyok, hogy is megy kettővel :)
Áhh, nálunk is a csatornában végzi a tartalék, mert nem kell, még a cumisüvegből is csak tanul inni, már örülök, ha mást is elfogad. Nálunk meg ez a probléma, hogy nem akar mást enni. Szóval nem is állítom, hogy a mi esetünk tökéletes :)

Nálunk sztrájk van - ha lehet így nevezni - az első naptól.Újszülöttnél meg nem nagyon lehet kivárni, amíg feladja a harcot.Úgyhogy maradt a bal.Ez van.Úgyhogy most tartalék se volt, amit lefagyasszunk.
Kettővel izgalmas a dolog.Főleg ha nincs egyáltalán segítséged, mint nekünk.El se kezdem, mert reggelig nem érek a végére. :)
A miénk thxgod elég sok mindent megeszik már.Meglátja a saját kanalát és totál beindul. :D Mostanában pohárból is próbálkozunk itatni és egész jól megy neki.Néhány kaját nem akart elsőre - főleg amikor új íz volt neki - de egy kis camping sajt segített.
Öröm nézni ahogy eszik. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#244 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 19:55

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 18:58

Hát a gyerek feldobta!
Update bili: mivel ilyen körbe állványos  bili (is)    van , ezért fogta  kivette a műanyag keretből a bilit és ráült a keretre - bili nélkül . Képzelőerőtökre bízom a pofánkat, a parkettát, a gyerek arcát.
Update pisi: ma letépte a pelust, és persze anélkül flangált. Aztán felült az ágyra- megint az én felemre, ágyneműt gondosan kiválasztotta, és fél litert odatermelte.
A két bili ott figyelt az ágy mellett, a wc-n a szűkítő !!! Közben néha felkéreszkedett valamennyire, de nem a sorsdöntő pillanatban.

Csodapók lehet, nem unatkoztok mellette! :D  :up:
A miénk egyszer kiette a felmosóvödörből a habot, még jó hogy specbio felmosószerünk van és nem lett semmi baja.
Pisikaki ügyben soha nem volt ilyen élményünk.Egyszer pisilt csak a fürdetőkád mellé a szobában.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#245 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 20:02

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 20:55

A miénk egyszer kiette a felmosóvödörből a habot, még jó hogy specbio felmosószerünk van és nem lett semmi baja.
Pisikaki ügyben soha nem volt ilyen élményünk.Egyszer pisilt csak a fürdetőkád mellé a szobában.

felmosóvödörben megy a kézmosás, meg amit még nem látunk
(nem engedem, hogy hipót rakjon bele az asszony- sőt néha a fürdővizet hasznosítom így, hogy felmosok vele - drága lesz egyszer az ivóvíz!!)

Idézet

Csodapók lehet, nem unatkoztok mellette!

Hát jó járókája van, egyszer két órát kellett mennem folyamatosan vele, le se állt- közben persze be kellett mennem kávét inni, mert elfogyott a szufla- ő mint a duracell nyuszi!!!

#246 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 22:28

Ma kaptunk GYÁS-t :)
Két furcsaság van csak vele:
- postán jött (be kellett menni érte), pedig direkt a számlára kértük
- az összeg biztos nem a tavalyi nettó 70%-a, hanem kb. annyi, mint feleségem tavalyi fizetése (pár ezerrel kevesebb csak).
Ezek miért lehetnek? Ha többet adnak most GYÁS-ként, akkor a kifizetett "felesleget" vissza kell fizetni?

#247 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 08:04

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 23:28

Ma kaptunk GYÁS-t :)
Két furcsaság van csak vele:
- postán jött (be kellett menni érte), pedig direkt a számlára kértük
- az összeg biztos nem a tavalyi nettó 70%-a, hanem kb. annyi, mint feleségem tavalyi fizetése (pár ezerrel kevesebb csak).
Ezek miért lehetnek? Ha többet adnak most GYÁS-ként, akkor a kifizetett "felesleget" vissza kell fizetni?

Mi bankszámlára kértük és úgy is kaptuk, méghozzá hó 5-én volt rajta (igaz, a miénk még csak töredék hó, aug 7-től 31-ig). Az anyasági támogatás a beadástól számított 10. napon megérkezett (az aug. családi pótlékkal együtt).

Az e havi családi pótlék viszont még nem érkezett meg (legkésőbb 15-ig kell neki, a postán kapott határozat alapján).

Akkor ott valamit igen összekevertek, biztos hogy mindent jól kitöltöttetek az igénylőlapon?

A munkáltató TB-kifizetőhely vagy közvetlenül az OEP-hez adtátok be? Ha közvetlenül az OEP-hez akkor annak a pótlapján fel kellett tüntetni havonta az idei és a 2007-es havi jövedelmet.

Elvileg a 2007-es jövedelem adataiból számítják ki, és valóban elvben 70%-ának kell lennie, viszont nincs belőle annyi levonás, mint a bérből! Pl. ilyenkor nincs magánnyugdíjpénztár, stb.

Csak adóelőleget vonnak belőle, ha kértétek, szintén a lapon kellett bejelölni, és az adójóváírást is. (ezek az igénybejelentés lap 5. pontjában vannak). A pótlapon vannak a jövedelmi adatok.

-----
Mondok egy példát az egyszerűség kedvéért: 100.000 Ft-os bruttó havi átlagos jövedelem esetén munkaviszonyban 76.340 Ft az amit nettóban megkap az ember havonta.

Ha ez a TGYÁS alapja, akkor 70.000 Ft a TGYÁS alap, és ebből jön le a levonás, az adóelőleg (ha kértétek). Igaz az OEP kicsit speciálisabban számolja az adóelőleget, bár végeredményben pár Ft eltéréssel ugyanaz.

Táppénzből és TGYÁS-ból egyéb levonás nincs! Nagyon extra esetben, pl. ha valaki kifezejetten nem kért adóelőleg-levonást vagy adójóváírásban megkapja, akkor a fenti példában csak 6.340 Ft-al kap kevesebbet. (tehát megkapja a 70 ezret, de ez rossz, mert akkor majd adót kell fizetnie bevalláskor).

Majd a GYED-ből már lesz nyugdíjjárulék levonás is, és a GYED összege már maximált.

A kérdésre válaszolva :D most nem kell visszafizetned semmit, de ha rosszul számolták az adóelőleget vagy az adólevonást, akkor elképzelhető hogy bevalláskor fizetnie kell. A fenti példa alapján ki tudod számolni a saját adatokkal.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 11. 08:17 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 09:28

Köszi, benned bíztam :)
Július 31-én adtam be minden papírt. Bankszámlára kértük biztos, az anyasági támogatás oda is érkezett (augusztus 12-én, 64125 Ft, "CST ellátás 08. hó" megjegyzéssel az államkincstártól).
A papírokon fel volt tüntetve a tavalyi keresete (hónapokra lebontva) és az idei is júliusig.
Most hétfőn találtunk a postaládában két postai cetlit, hogy pénz áll a házhoz :) Az egyik 5-ei dátummal volt, a másik szeptember 8-al. Tegnap felvettük a pénzt és annyi volt rajta megjegyzésnek, hogy "GYÁS 07.01-07.31" és "GYÁS 08.01-08.31". A két összeg ugyanannyi volt.
Közvetlenül az OEP-hez adtuk be a papírokat (kis Kft-nél dolgozott a feleségem).
Családi pótlékot még nem kaptunk, és még a fél júliusi táppénzt sem (csak az a rész érkezett meg, amit még a munkáltató fizet). A feleségem május 30-án dolgozott utoljára, onnan táppénzen volt. A fiunk július 1-én született, onnan volt szülési szabadságon.
Adójóváírást nem kértünk, nem férünk bele az összeghatárba.
A tavalyi bruttó átlagfizetésének egész pontosan az 55,69%-át kaptuk tegnap meg készpénzben.
Miket vonnak le számszerűen a TGYÁS-ból? (a tavalyi bruttó bér 70%-ából)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 09. 11. 09:32 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 09:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 10:28

Köszi, benned bíztam :)
Július 31-én adtam be minden papírt. Bankszámlára kértük biztos, az anyasági támogatás oda is érkezett (augusztus 12-én, 64125 Ft, "CST ellátás 08. hó" megjegyzéssel az államkincstártól).
A papírokon fel volt tüntetve a tavalyi keresete (hónapokra lebontva) és az idei is júliusig.
Most hétfőn találtunk a postaládában két postai cetlit, hogy pénz áll a házhoz :) Az egyik 5-ei dátummal volt, a másik szeptember 8-al. Tegnap felvettük a pénzt és annyi volt rajta megjegyzésnek, hogy "GYÁS 07.01-07.31" és "GYÁS 08.01-08.31". A két összeg ugyanannyi volt.
Közvetlenül az OEP-hez adtuk be a papírokat (kis Kft-nél dolgozott a feleségem).
Családi pótlékot még nem kaptunk, és még a fél júliusi táppénzt sem (csak az a rész érkezett meg, amit még a munkáltató fizet). A feleségem május 30-án dolgozott utoljára, onnan táppénzen volt. A fiunk július 1-én született, onnan volt szülési szabadságon.
Adójóváírást nem kértünk, nem férünk bele az összeghatárba.
A tavalyi bruttó átlagfizetésének egész pontosan az 55,69%-át kaptuk tegnap meg készpénzben.
Miket vonnak le számszerűen a TGYÁS-ból? (a tavalyi bruttó bér 70%-ából)

Értem, az anyasági és a családi pótlék is úgy érkezett nekünk is hogy "CST ellátás 08".

A GYÁS összege természetesen nem változik, az hónapról hónapra ugyanannyi lesz.

A családi pótlékot is "rendesen" beadtátok az államkincstárhoz? Én a családi pótlékot és az anyasági támogatást egyszerre, egy igénylőlapon adtam le. (jó így papíron a nejem kapja a családi pótlékot,  ez senkit se zavar, főleg hogy közös a bankszámla). Egyszerre is fizették ki augusztusban. Mivel ezekhez azonos papírok kellenek (pl. születési kivonat, orvosi igazolás)

Az hogy nem kaptatok családi pótlékot (határozatot kaptatok róla postán? az anyaságiról kaptatok határozatot?) az nagyon különös.

A fiam több mint 1 hónapra rá született a tiétekhez képest, és mi már kaptunk családi pótlékot is.

A táppénzt jól "lezárattátok"? Azaz beadtátok az utolsó táppénzes papírt, aminek a ti esetetekben június 30-a volt a zárónapja? Július 1-től pedig ment a TGYÁS-os papír.

Mi utoljára augusztus 6-án voltunk táppénzen és 1 hétre rá utalták a táppénzt....nálunk a táppénzt a papír leadásától számított 1 héten belül mindig utalták.

Valami felétek nem kerek az OEP-nél vagy MÁK-nál. Nagyváros effektus?  :confused:

TGYÁS-ból csak és kizárólag adóelőleget vonnak le, méghozzá a bruttó fizetés 70% az alap és ebből vonják az adóelőleget (ahogy írtam is a példában). Az adóelőleg az SZJA szabályok szerint van.

Kb. havi 141 ezer TGYÁS alap (tehát kb. havi 200 ezer bruttó igazolható fizetés, ami után egészségbiztosítási járulékot fizettek) esetén már 36%-ot von az OEP (a 141 ezer feletti rész után természetesen, az alatti után 18%)! Így már ki tudod számolni, hogy jó-e. Most így az 55,x%-al nem tudok mit kezdeni.  ;)

Tehát: először az adatok birtokában kiszámolod a TGYÁS alapot: összes TAVALYI bruttó *0,7 / 12 (az idei fizetés nem számít bele!)

Ezt megnézed mennyire jön ki, ez a havi TGYÁS alap és ebből levonod a 18%-os SZJA részt és a 36% SzJA részt. Ez csak kb. számítás, mivel az OEP napra lebontva számolja így a 12 hónappal osztás nem tökéletes (kicsit kevesebb lesz, amit te számolsz ki)

Azt vedd figyelembe, hogy 2 millió 762 ezer Ft-ig van adójóváírás. Ha az év első pár hónapjában elért bruttó jövedelemmel, a táppénzzel és a TGYÁS várható összegével együtt meghaladja ezt az összeget majd az éves, akkor nem jár. Bár ha nem jelöltétek be a lapon, akkor nem vehetik figyelembe.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 11. 09:59 -kor

#250 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 19:52

Idézet: carcass - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 20:55

Ma is pisilt, megint az ágyra illetve a párnára.....

#251 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 19:54

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 20:52

Ma is pisilt, megint az ágyra illetve a párnára.....

Időzítő is van benne? :think:  :D

Bravo

#252 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 08:36

Ma a kiskrapek aludt negyed 1-től 3/4-ed 8-ig :eek:  :)

Kory: 3 papírt adtam be:
- OEP-hez: nyilatkozat TGYÁS megállapításhoz, foglalkoztató igazolás TGYÁS-hoz és a pótlap hozzá (a jövedelmi adatokkal)
- MÁK-hoz: anyasági támogatás
- MÁK-hoz: családi pótlék

Most nézem megint, és a TGYÁS igénylőlapon nincs is olyan hely, ahova a banki adatokat be lehetett volna írni. A MÁK-hoz beadott papírokon volt hely a bank nevének, számának beírásához, azokat ki is töltöttük. Eddig még csak az anyasági jött meg, családi pótlék még nem érkezett.
Mindhárom papírt (vagyis inkább papírköteget) külön-külön adtam be, tehát az anyasági támogatást és a családi pótlékot külön papíron. Én ott helyben kaptam (OEP-nél és a MÁK-nál is) igazolást/átvételi elismervényt, hogy leadtam az igényléseket.

Táppénzt elvileg lezárattuk, bevittem az utolsó táppénzes papírt is. Feleségemmel ma rákérdeztetek a munkahelyén, hogy Ők továbbadták-e a megfelelő helyre. Kaptunk már táppénzt, de azt a munkáltató fizette még (az megérkezett kb. akkor amikor a fizetés szokott).
Még elmatekozok azon amit írtál :) Köszönöm a segítséget.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 09. 12. 08:43 -kor

#253 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 09:18

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 9:36

Ma a kiskrapek aludt negyed 1-től 3/4-ed 8-ig :eek:  :)

Kory: 3 papírt adtam be:
- OEP-hez: nyilatkozat TGYÁS megállapításhoz, foglalkoztató igazolás TGYÁS-hoz és a pótlap hozzá (a jövedelmi adatokkal)
- MÁK-hoz: anyasági támogatás
- MÁK-hoz: családi pótlék

Most nézem megint, és a TGYÁS igénylőlapon nincs is olyan hely, ahova a banki adatokat be lehetett volna írni. A MÁK-hoz beadott papírokon volt hely a bank nevének, számának beírásához, azokat ki is töltöttük. Eddig még csak az anyasági jött meg, családi pótlék még nem érkezett.
Mindhárom papírt (vagyis inkább papírköteget) külön-külön adtam be, tehát az anyasági támogatást és a családi pótlékot külön papíron. Én ott helyben kaptam (OEP-nél és a MÁK-nál is) igazolást/átvételi elismervényt, hogy leadtam az igényléseket.

Táppénzt elvileg lezárattuk, bevittem az utolsó táppénzes papírt is. Feleségemmel ma rákérdeztetek a munkahelyén, hogy Ők továbbadták-e a megfelelő helyre. Kaptunk már táppénzt, de azt a munkáltató fizette még (az megérkezett kb. akkor amikor a fizetés szokott).
Még elmatekozok azon amit írtál :) Köszönöm a segítséget.

Gratula :) Nálunk még 2,5 órás kelések vannak.
---
Az úgy jó is (beadások), de valószínű a foglalkoztatói igazoláson nincs hely a bankszámlaszámnak (a pótlap nem is erre való)

Így néz ki az igénylőlap, amit mi adtunk be:
http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/F04D...030A8C0CB320BAD

Ennek az 1-es pontjában van a bankszámla szám. Bár lehet hogy ezt csak egyéni vállalkozók vagy egyéb biztosítottak adhatják be.

Ez pedig a tiétek:
http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/33ED...040A8C0CB322098

És ide tényleg nem tettek bankszámla számot.  :omg:

Igen, igazolást én is kaptam a MÁK-nál a beadott papírokról, csak annyi a különbség hogy én egyen adtam be a CSP-t és az anyaságit. CSP-t is megkaptuk már (a születés hónapjára járót, egy napon az anyaságival, a szeptemberit azonban még mi se kaptuk meg, elvileg minden hó 15-ig kell).

Egyébként visszatérve a kapott pénzre: nem annyira hülyeség, hogy ha jól értem kicsit "sokallod" a TGYÁS-t, hiszen igaz hogy a tavalyi bruttó 70%-a mínusz adóelőleg, de semmilyen más levonás nincs belőle.

Míg a sima bérből, eü. járulékok (6%), nyugdíjpénztár is (9,5%)+ szja. Így elképzelhető hogy csak pár ezerrel kevesebb a TGYÁS a nettó bérnél.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 12. 09:22 -kor

#254 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 14:04

Na megvolt a mérekezés.Holnap lesz 8 hónapos és most 9800g és 72 cm.

Bravo

#255 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 11:45

:up:

Az miért van, hogy a baba pontosan akkor kezd el nyűglődni, nyöszörögni majd ordítani, amikor éppen elkészül a szülők kajája?

#256 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 13:56

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 12:45

:up:

Az miért van, hogy a baba pontosan akkor kezd el nyűglődni, nyöszörögni majd ordítani, amikor éppen elkészül a szülők kajája?

:D

Nálunk a sláger miután elkészítettük a vacsit, leülünk (pirítós meleg): Apa kakilni kell...KOmolyan mondom hetente 3-4 alkalommal tuti megvan :Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#257 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 14:01

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 14:56

:D

Nálunk a sláger miután elkészítettük a vacsit, leülünk (pirítós meleg): Apa kakilni kell...KOmolyan mondom hetente 3-4 alkalommal tuti megvan :Đ

Nem a gyerek a hibás, csak szimplán rosszkor esztek. :D

#258 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 14:53

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 15:01

Nem a gyerek a hibás, csak szimplán rosszkor esztek. :D

Ááááá, ha 5-10 perccel előbb ennének, a gyerkőc is előbb szólna hidd el. :D A miénk legalábbis tuti.

Bravo

#259 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 10:15

Szombaton csináltunk egy Budapest - Szentes - Budapest túrát. Jól viselte a kicsi, végigaludta az utat, csak akkor ébredezett kicsit, amikor faluba/városba értünk és lassabban mentünk. Úgytűnik a hangos kocsinak is vannak előnyei :)
Úgytűnik, hogy rájöttünk, hogy miért ordított rendszeresen félutánonként (4-5 óra körül): hiányzott neki a séta  :omg: A héten a rossz idő, eső miatt nem volt séta és ez nem tetszett neki. Szombaton és tegnap is, amikor elkezdett ezidőtájt sírni, akkor kivittük a levegőre és pár perc alatt megnyugodott és elaludt.
Nem gondoltam volna, hogy egy 2,5 hónapos ennyire jó időérzékkel rendelkezik és ennyire hiányzik neki a séta.

#260 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 10:58

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 11:15

Nem gondoltam volna, hogy egy 2,5 hónapos ennyire jó időérzékkel rendelkezik és ennyire hiányzik neki a séta.

Úgy van az valahogy, hogy viszonylag hamar kialakul benne egy bizonyos napirend.Valami reflex szerű dolog lehet ez eleinte.Szépen összeáll a kép.
Ébredés, tisztábatétel, átöltözés, kaja (büfiztetés) (később kis szabadprogram), alvás, ébredés, tisztábatétel, kaja (büfiztetés) (később kis szabadprogram-séta), alvás, ébredés, tisztábatétel, kaja(büfiztetés) séta (vagy előbb séta), .... este fürdés( hoppá, valami érdekes, ami napközben nincs), kaja (büfiztetés) alvás és másnap előlről az egész.
Nem olyan nagy program ez, hamar ráállnak - csak a szülőket szívja le teljesen. :D

Bravo

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »