baba, papa, mama :)
Elküldve: 2009. 02. 06. 22:21
Ő úgy döntött. hogy a kisfia szobatiszta, így pelus nélkül közlekedett a gyermek a házban.
Anno a kiskutyám csinált úgy, amikor nem volt otthon senki. Itt egy tócsa, ott egy kupac, majd még egy tócsa.
Azóta elmúlt három év, és a mű még mindig nem tökéletes. Ugyanis a gyermek már frusztrlt, ha a "nem kell pisilni?" kérdést hallja, és elsírja magát.
Miközben épp mondja, hogy:"nem", halkan bepisil.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2009. 02. 06. 22:32
Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 21:56
higiéniai szempontokat is említ a cikk
ezt az idegrendszeri fejlettség dolgot nem értem. azt írja a cikk hogy ahol így nőnek fel a gyerekek ott gyakorlatilag az összes jóval korábban szobatiszta mint nálunk. akkor ott az összes gyerek idegrendszerileg fejlettebb? :confused:
mekkora már nálatok a csemete? 1 év körül?
Fogalmam sincs, mennyivel lehet higiénikusabb, esetleg mert jobban szellőzik alvégen a gyerek, de én is (meg nagyjából minden épeszű anya) folyamatosan ellenőrzöm a gyereket, hogy termelt-e valamit a pelenkába, és ha igen, akkor csere. Szóval a különbség szerintem annyi, hogy akiről a cikk szól a pisi/kaki előtt reagál, én meg közvetlenül utána.
Azért kb másfél éves korban már szoktak próbálkozni a szobatisztasággal felénk is
13 hónapos
Csatolt fájl:
-
20090201_0492.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!
Elküldve: 2009. 02. 06. 22:58
Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 22:32
kis kópé
A test akkor egész ha meztelen."
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.
Elküldve: 2009. 02. 27. 09:18
Már egy hete szoktatjuk 1-1 órákat, egész jó körülmények vannak, meg aranyos óvónők is, dehát ugye a gyereknek potyognak a könnyei hogy apa apa apa... De én azért hiszek benne, hogy ezen túl kell esni, és utána majd szeret oda járni...
Elküldve: 2009. 02. 27. 18:52
Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 10:18
Már egy hete szoktatjuk 1-1 órákat, egész jó körülmények vannak, meg aranyos óvónők is, dehát ugye a gyereknek potyognak a könnyei hogy apa apa apa... De én azért hiszek benne, hogy ezen túl kell esni, és utána majd szeret oda járni...
Nem egyszerű korszak.
Nálunk is így volt.
Nem azt mondom, hogy hamar, de megszokta.
Most ott tartunk, hogy néha még vasárnap is menni akar.
-------
Ja bakker, bölcsiről beszélsz.Mi ovival kezdtünk.Igaz ott a mini csoportban.Az majdnem ugyanaz.Vagy nem?
Szerkesztette: carcass 2009. 02. 27. 19:14 -kor
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2009. 02. 28. 08:51
Mire érdemes figyelni? Hol érdemes körülnézni?
Elküldve: 2009. 02. 28. 09:58
Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 8:51
Én a helyedben használtat néznék vaterán vagy teszveszen.
Az embereknek általában 1 max 2 éven belül feleslegessé válik, és ekkor még tökéletes állapotban van egy jobb babakocsi. A különbség csak az, hogy féláron megkapod. Én igy vettem pl jane carrera babakocsit anno. Új ára 140e, én meg 70-ért elhoztam, tiptop állapotban, majd ugyanennyiért el is adtam rá 1 évre...
Elküldve: 2009. 02. 28. 13:10
Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 14:49
Hát, ez nagyon, hm.
Enyémek mikor ülni tudtak egyedül, ez kb fél évesen volt rögtön tedtem billire. Azóta nyagyobb dolgot ott intésztek, néha kisebb is. Pelenká nélkül menntek másfél évesen nap köszbe, csak éjjel tedtem még, de nem sokára ezt is leszoktak.
Igaz, itt szigorú rendszer volt bölcsedöbe, azért sikerült ez is. Itt 9 honapos gyereknek egyedül kellett enni is.
Elküldve: 2009. 02. 28. 13:28
Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 8:51
Ne a legdrágábbat vedd meg.
Figyelj arra hogy legyen szavatosság rá.
Elküldve: 2009. 02. 28. 14:30
Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 9:51
Mi is használtan vettük 30e-ért még 2003-ban.2 évvel korábban állítólag 80e-ért vette egy ismerős csaj.El is hiszem, hogy annyi volt, mert digitális hőmérséklet, meg páratartalommérő volt rajta.Mondjuk soha nem használtuk, de tök olcsó volt.
Mire kell figyelni?
Attól függ mire/mikor is használod.A miénknek ~18 átmérőjű kerekei voltak párosával mindenütt.Könnyen áttoltuk bármin, járdán, lépcsőn könyebb felhúzni.Mivel volt rajta pohártartó és amúgy is egy merev rúd volt keresztben, amivel ugye tolni kellett (tényleg annak mi a neve
Nem kell a legdrágábbat megvenni, annyival többt nem tud.Viszont nyilván egy szint alá semi érdemes menni.
Bármelyiket veszed, a sedan sajnos úgyis tele lesz vele.
Bravo
Elküldve: 2009. 02. 28. 15:08
Láttam, hogy vannak nem telekerekesek. Ez miért jó, rugalmasabb a kocsi? Kell pótkerék is? :Đ
Elküldve: 2009. 02. 28. 15:44
Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 15:08
Láttam, hogy vannak nem telekerekesek. Ez miért jó, rugalmasabb a kocsi? Kell pótkerék is? :Đ
Minél nagyobb a kereke, annál könnyebben boldogulsz vele a kitűnő útjainkon
Amúgy azért is írtam a Jane Carrera-t, mert az "esernyőre csukható". Nekem még az 5gen 3d civicbe is befért hátra
Elküldve: 2009. 02. 28. 17:33
Idézet: Grillo - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 16:08
Simán kérdezd meg az eladótól, hogy be lehetne e próbálni a csomagtartóba?Ez is fontos szempont.Röhögjön csak ki, már mész is a következő eladóhoz.
Simán bele fog menni a dologba.
-------
Nekünk is négyküllős sportfelni volt rajta.Szerintem rugalmasabb.
Bravo
Elküldve: 2009. 03. 02. 03:39
Kajálás után elalszik és utána 1-2 óráal visítva ébred. Büfi nincs (ha van az sem számít) és alig lehet utána újból letenni... Majd 1-2 óra múlva ugyanez megint. Kezdünk kidőlni lassacskán
Szerkesztette: Sipi- 2009. 03. 02. 03:40 -kor
Elküldve: 2009. 03. 02. 05:23
Most sikerült elaltatni
Kezdem az utóbbit már "kicsit" unni
Gyanítom, hogy nem lesz hosszú ez az alvás sem, mert nemsokára meg éhes lesz.
Elküldve: 2009. 03. 02. 07:52
Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 5:23
Most sikerült elaltatni
Kezdem az utóbbit már "kicsit" unni
Gyanítom, hogy nem lesz hosszú ez az alvás sem, mert nemsokára meg éhes lesz.
Nem biztos, hogy jó ötlet szórakoztatni éjjel, mert még megszokja, hogy nem kell aludni, lehet mást is csinálni
Ami beválhat (legalábbis hallottam olyanról, akinél igen
- éjjelifény
- éjjeli zaj (nálunk egy időben pl működött a hidegpárásító)
- anyuszagú valami (póló, kispárna, stb)
Mi most ezzel az utóbbival próbálkozunk. Annyit elértünk, hogy már 3 órát alszik egyhuzamban, és csak utána ébred meg
.
.
.
Elküldve: 2009. 03. 02. 08:35
Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 3:39
Kajálás után elalszik és utána 1-2 óráal visítva ébred. Büfi nincs (ha van az sem számít) és alig lehet utána újból letenni... Majd 1-2 óra múlva ugyanez megint. Kezdünk kidőlni lassacskán
Nálunk is ez van, bár nálunk a kezdetektől külön alszik.
Most rosszabb a helyzet mint 1-2 hónapja. Kaja után van alvás kb. 1-1,5 óráig, utána sír, altatás, alszik 1-2 órát, sír, altatás. Szerencsére 10-ből 9-szer gond nélkül elalszik, talán 1-2-szer volt hogy 20 percig nem lehetett megnyugtatni.
Utána éjjel 2-kor (fél 3-kor), 5-kor és ált. 6:30-kor ismét sírva kel. Korábban ilyen nem volt, max. 2-szer ébredt fel éjszaka.
Napközben, pl. tegnap fél (0,5) órát aludt összesen. Fogat egyelőre nem látunk hogy jönne, bár rág rendesen.
Az éjszakai tévézést, játékot szerintem is sürgősen felejtsétek el.
Szerkesztette: Kory 2009. 03. 02. 08:36 -kor
Elküldve: 2009. 03. 02. 12:22
Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 8:52
Ami beválhat (legalábbis hallottam olyanról, akinél igen)
- éjjelifény
- éjjeli zaj (nálunk egy időben pl működött a hidegpárásító)
- anyuszagú valami (póló, kispárna, stb)
Mi most ezzel az utóbbival próbálkozunk. Annyit elértünk, hogy már 3 órát alszik egyhuzamban, és csak utána ébred meg Én viszont vagyok már annyira fáradt 14 hónap után, hogy meg sem próbálom az ágyában visszaaltatni, viszem közénk Mondjuk az is hozzátartozik, hogy most szoktatjuk le az éjszakai szoptatásokról, valamint a fogai is folyamatosan jönnek, és nincs szívem bevezetni a "ridegtartást" Ez viszont egyéni, kinek bejön, kinek nem Én is jobban örülnék, ha megmaradna a saját ágyában, de én már nem bírok ébren maradni
Az biztos, hogy nem jó ötlet.
Éjjeli zaj nálunk is van.
Hónap közepén lesz 14 hónapos és gyakorlatilag (felsírásokkal tarkítva, de fel nem ébredve) végigalussza az éjszakát már hónapok óta.Sőt alkalmanként előfordul, hogy egyáltalán nem sír fel.Akkor gyakorlatilag kb este fél 9 - 9-től alszik reggel 7-ig.
Mi nem vesszük ki magunk közé.Örülünk, hogy a nagyobb mostanában leszokott róla.
Bravo
Elküldve: 2009. 03. 02. 12:42
Idézet: carcass - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 12:22
Mi nem vesszük ki magunk közé.Örülünk, hogy a nagyobb mostanában leszokott róla.
Mázlisták
Nekünk csak 2,5-4,5 hónapos kora között aludta végig az éjszakákat, aztán elkezdtek jönni a fogai, és akkor leszokott róla.
Az a helyzet, hogy nálunk sosem aludt el úgy, hogy beraktam az ágyába, se simogatással, se énekléssel. Vagy evés közben aludt be, vagy ringatással. Namost ugye az éjszakai evészetről leszokóban, éjjel meg nincs kedvem a 12,5 kg-s gyermeket egy percig sem ringatni :Đ Olyan van nálunk is, hogy csak felsír, és alszik tovább (sőt, olyan is van, hogy felröhög :Đ ), de ha már feláll az ágyban, az komolyabb altatási procedúrát jelentene, ahhoz meg nincs erőm
Az előbb néztem, elindult kifelé a 10. foga, reggel még nem éreztem, most meg kint van a hegye. Ezért nem volt nálunk se alvás az éjjel
.
.
.

Súgó
A téma zárva.