HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 21:36

Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 20:15

OK, de utána még maradhat bölcsiben, de én azt szeretném hogy jó közösségben legyen, önálló legyen minél előbb (a nagy felnőtt wc-re felmászik és elvégzi a dolgát ha  bejut, a gyerek méretű fajanszra meg simán feldobja magát a fal segítségével, bár még azt sem éri fel.)
és nyelveket tanulhasson, és tudjon minél előbb.

Én nem fogom ennyire hajtani a gyereket... a bölcsivel kapcsolatban is úgy éreztem, hogy 2 évesen még korai volt neki. Eltelt 2-3 hónap, most kezd csak belejönni, de még mindig nem igazán felszabadultan kezeli a dolgot. Tegnap volt először, hogy délutáni alvás helyett ugrált az ágyon, és rá kellett szólniuk :D

#482 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 22:09

Köszönöm, remélem mostmár tényleg kilábal ebből.

Kory: nálunk csak egyszer kajál, 3 körül (tápszert). Utána (ha szerencsénk van) alszik tovább, kb. 7-ig. Nekünk egy rövid (1-2 hónapos) időszak volt, amikor átaludta az egész éjszakát. Utána kezdtek jönni a fogai --> megint nem alvás. Még mindig csak az alsó két foga van csak, de már jön fent egyszerre 4  :eek:

Nagymamám szokta mesélni, hogy Ő 5 évig nem aludt át egyetlen éjszakát sem (3 gyerek :D).

#483 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 07:26

Üdv!

Nekünk május közepe fele jön a baba elvileg, bár a doki tegnapelőtt azt mondta, hogy akár egy hét múlva is meglehet a pici :) Hát mit mondjak... izgulok azért, meg ilyenek. Jó apuka leszek e, meg ilyen dolgok, bár gondolom ezen mindenki átesik :) Végülis már mindent megvettünk, szóval ilyen szinten felkészülten várjuk a babát :) Páromnak van egy 4 éves kislánya szerencsére (bár néha kiborít a hisztijeivel a kiscsaj :D ), tehát legalább majd tud segíteni nekem, hogy mit hogyan. Mindenesetre lehet, hogy még most kéne sokat aludnom :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#484 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 08:58

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 20:26

Sipi: hát ez nem jó dolog :( Jobbulást.

Nálunk is van éjszakai evészet, meg felkelés is, 2x általában, ilyen 4-5 percre, de ordítva ébred. Van amikor csak sima nyugtatás és alszik tovább. Azért elég fárasztó, hogy gyak. 9 hónapja nem aludtuk át az éjszakát. :) :( Talán a leghosszabb idő amit egyben aludtam 5 óra volt.

Nekünk 6 hónapos, és dettó. Most már a saját szobájában alszik, fenn van átlag 3x éjjel, ebből a legtöbb csak cumivisszaadás, és egyszer kajálás. Megnyugodtam akkor, hogy nem csak én nem alszom át az éjjeleket. :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#485 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 09:16

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 8:26

Üdv!

Nekünk május közepe fele jön a baba elvileg, bár a doki tegnapelőtt azt mondta, hogy akár egy hét múlva is meglehet a pici :) Hát mit mondjak... izgulok azért, meg ilyenek. Jó apuka leszek e, meg ilyen dolgok, bár gondolom ezen mindenki átesik :) Végülis már mindent megvettünk, szóval ilyen szinten felkészülten várjuk a babát :) Páromnak van egy 4 éves kislánya szerencsére (bár néha kiborít a hisztijeivel a kiscsaj :D ), tehát legalább majd tud segíteni nekem, hogy mit hogyan. Mindenesetre lehet, hogy még most kéne sokat aludnom :D

Grat!

Hiába aludsz, pár hónap alatt úgyis elfelejted hogy aludtál. :D

#486 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 09:18

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 23:09

Kory: nálunk csak egyszer kajál, 3 körül (tápszert). Utána (ha szerencsénk van) alszik tovább, kb. 7-ig. Nekünk egy rövid (1-2 hónapos) időszak volt, amikor átaludta az egész éjszakát. Utána kezdtek jönni a fogai --> megint nem alvás. Még mindig csak az alsó két foga van csak, de már jön fent egyszerre 4  :eek:

Nagymamám szokta mesélni, hogy Ő 5 évig nem aludt át egyetlen éjszakát sem (3 gyerek :D).

Nálunk soha nem volt olyan, hogy éjszaka átalvás, éjjel szopizni szokott. Fog még nincsen (egy se), lassan 9 hónapos. :) Nem ritka nálunk sem a 3x éjjelente csitítgatás.

Az nem lehet hogy emlékeznek a babák ilyenkor még a szülésre vagy pl. hogy ő 1 hétig inkubátorban volt a fejében a tűvel?  :think:

Szerkesztette: Kory 2009. 04. 29. 09:19 -kor

#487 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 10:54

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 9:16

Grat!

Hiába aludsz, pár hónap alatt úgyis elfelejted hogy aludtál. :D

Köszi :)

Bíztass csak, persze :D
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#488 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 11:04

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 10:18

[...]
Az nem lehet hogy emlékeznek a babák ilyenkor még a szülésre vagy pl. hogy ő 1 hétig inkubátorban volt a fejében a tűvel?  :think:

Nemhiszem. Nálunk síma szülés volt, 39. hétre, semmi komplikáció. Mégis nehezen alszik meg felébred éjjel.
Nálunk már egyeltalán nem szopizik, hanem főzelékek, gyümölcsök, néha babakaja (hipp-es kaja vagy desszert), tejpép és tápszer a menü.

#489 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 11:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 12:04

Nemhiszem. Nálunk síma szülés volt, 39. hétre, semmi komplikáció. Mégis nehezen alszik meg felébred éjjel.
Nálunk már egyeltalán nem szopizik, hanem főzelékek, gyümölcsök, néha babakaja (hipp-es kaja vagy desszert), tejpép és tápszer a menü.

Aham...

Jó, az nálunk is megy, inkább saját kaját részesíti előnyben, jobban is szereti:

pl.
Párolt zöldségek hússal (csirkemell, sárgarépa, krumpli, brokkoli), majd ez összeturmixolva. Esetleg sütőtök a répa helyett vagy cékla. Ezeket imádja.

Bolti kaják annyira nem jönnek be (megkóstoltam, kb. semmi ízük nincs, pl. Univer, Kecskeméti, Bebivita, Hippet, Nestlét nem veszünk, mert drága), inkább a desszertek (gyümölcs, kekszes, stb.)

Hipp és Milupa féle babavízzel higítható különféle tejpépek este mennek (jó éjt). Tápszert nem adunk.

Ami durva, az az árkülönbség:

Tesco 250 g-os Milupa Schlaf gut! : 899 Ft
Müller ugyanez 649 Ft!

865 Ft-ért 500 grammos van a Müllerben, ez akárhogy nézem fél ár a Tescohoz képest. Hippet most vettünk először ott, de az még nincs kibontva.

Szerkesztette: Kory 2009. 04. 29. 11:27 -kor

#490 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 12:29

Na gyerekek, vége a jóvilágnak. :(
Beindultak a hátsó fogak ...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#491 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 13:23

Hehe, a hátsó fogak tényleg izgalmasak, mikor jönnek. Nálunk ilyenkor volt az, hogy éjjel 2-kor felébredt, és legalább 2 órán keresztül nem aludt vissza. Ilyenkor nem sír, csak vergődik egy darabig, aztán felébred. Aztán egy óra múlva megpróbál elaludni, de 5 percenként felriad, vergődés, visszaalvás, felriadás, aztán egyszercsak visszaalszik. 4 rágófog kint van, de most jön 3 szemfog egyszerre. Abban bízom, hogy lassan kint lesz mind, és akkor talán alhatunk  :Đ
Kipróbáltuk a citromfű teát is (nyugtató hatása van), de ha fel akar ébredni, akkor felébred így is, szóval halottnak a csók...
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#492 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 14:15

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 13:23

Hehe, a hátsó fogak tényleg izgalmasak, mikor jönnek. Nálunk ilyenkor volt az, hogy éjjel 2-kor felébredt, és legalább 2 órán keresztül nem aludt vissza. Ilyenkor nem sír, csak vergődik egy darabig, aztán felébred. Aztán egy óra múlva megpróbál elaludni, de 5 percenként felriad, vergődés, visszaalvás, felriadás, aztán egyszercsak visszaalszik. 4 rágófog kint van, de most jön 3 szemfog egyszerre. Abban bízom, hogy lassan kint lesz mind, és akkor talán alhatunk  :Đ
Kipróbáltuk a citromfű teát is (nyugtató hatása van), de ha fel akar ébredni, akkor felébred így is, szóval halottnak a csók...

Belladonna, vagy Sedatif PC. Nálunk bevált.

#493 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 14:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 15:15

Belladonna, vagy Sedatif PC. Nálunk bevált.

Ezek valami gélek? Mi Dentinox géllel kenjük az ínyét, amikor fáj neki, de ez sem mindig ad tartós megoldást.

#494 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 14:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 15:45

Ezek valami gélek? Mi Dentinox géllel kenjük az ínyét, amikor fáj neki, de ez sem mindig ad tartós megoldást.

Azokat amit írt az Homeopátia szvsz, a Belladonna biztosan, golyó.

#495 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 14:56

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 14:52

Azokat amit írt az Homeopátia szvsz, a Belladonna biztosan, golyó.

A Sedatif PC is homeopátiás, csak kombinált készítmény.

Én is szoktam bevenni belőle, stresszre jó, és jobban alszik tőle az ember. Ugyanez gyereknél is bevált nekünk, ha nagyon pörög este, akkor a ninnibe feloldani egyet, és alszik egész éjszaka. Nálunk fél éves kora óta nagyon ritkán van olyan, hogy nem alussza át az éjszakát. Ha foga jön, ha egyéb.
Csak a bölcsis időszak kezdete óta volt olyan, hogy megfázás, aztán orrdugulás miatt nem bírt aludni.

#496 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 15:01

Mi az a ninni?  :think:

Mi kétszer próbáltuk, semmit sem használt (Chamomilla, Belladonna).

#497 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 10:54

Most vettem Chamomilla-t, kipróbáljuk. Az a baj, hogy nálunk nincs előjele annak, hogy fel fog-e ébredni éjjel, és nem alszik, vagy nyugi lesz. Pedig próbáltam figyelni. Pl sokat vagyok vele kettesben, sok a testkontaktus, elvileg ilyenkor nyugisabbnak kellene lennie, mert biztonságban érzi magát. Vagy sokat mozgunk napközben, játszótér, séta, társaság, stb, jobban kifárasztaná. Vagy ha napközben kevesebbet alszik, akkor sem biztos, hogy éjjel bepótolja, meg ilyenek, de konkrét összefüggéseket nem találtam. Folyamatosan nyugtatózni meg azért nem akarom.
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#498 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 07:41

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 23:09

Az enyém ugye kapott laposabb ágyat, levehető ráccsal. A cél az volt hogy a bilire leszálljon és aztán vissza ágy- alvás.
Visszájára fordult.
Inenntől fogva, nem a saját bilire száll le, hanem hozzánk jön be, és ott ül le a keretes edényre.
Rádásul ugye a megfázás miatt, többször is bepisilt. Aztán minden éjjel- most mindig pelusban alszik.
Néha fájlalta a hasát- este. OK pisi kaki vizsgálat:
vizelet, két kereszt genny (de előtte nem lett kitörölve a puncus!) ismétel...semmi. tehát az felszíni volt.

kakára meg várunk.(nem vakarózik alul, de az orrát igen ,ez néha lehet a férgesség jele.)

#499 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 21:31

Nuku kukuc.
A nátha megszűnt, még köhögünk egy keveset. Viszont jók vagyunk a bölcsibenéá- a főzelékeket nem eléggé esszük meg, otthon a tésztákra rábukunk mint ...a csokikat dettó...

Olvastam egy cikket, ami nagyon elszomorított:
http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/...-05-05-csecsemo

ha nem bírja felnevelni, akkor akár én (is) elvállaltam volna.

Szerkesztette: WEbshark 2009. 05. 05. 21:37 -kor

#500 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 21:52

Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 22:31

[...]
Olvastam egy cikket, ami nagyon elszomorított:
http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/...-05-05-csecsemo

ha nem bírja felnevelni, akkor akár én (is) elvállaltam volna.

:( És közben rengetegen bármit megadnának érte, csak, hogy lehessen egy kisbabájuk, akár örökbefogadás útján is.  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.