HWSW Informatikai Kerekasztal: Tűzfalat keresek xp-re - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tűzfalat keresek xp-re

#1 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 21. 16:53

Sziasztok,

Tehát tűzfalat keresek XP-re. Elvárásaim:
1. legyen ingyenes. nem 30 nap meg ilyesmi, hanem ingyenes
2. legyen megbízható, stabil, spy és adware mentes, etc.
3. log-oljon rendesen
4. tudjam normálisan tanítani.

Utóbbi alatt azt értem, hogy bármi forgalmat tapasztal, akkor popup-ra én tudjak
- allow/block, remember pippantó
- IP-t és port-t, ha lehet akkor tartományt is variálni
- programot variálni (pl. ne kelljen minden progira külön kiengedni a DNS-t, csinálhassak az összesnek egy dns szabályt)
- vagy ha az utóbbi kettőt nem is popup-on, de legalább valami kultúrált felületen tudjam állítani.

Régebben volt valami ilyen tűzfalam, de az sok éve volt. Azóta biztonságos körülmények között volt a gépem (egyedül NAT mögött), de mostanában notit néha kávézóban, cégnél, itt/ott használom és nem nagyon bízok az xp beépített csodájában.
Hétvégén olvasgattam kicsit, találtam 3 versenyzőt: ashampoo, comodo, outpost.
Haladtam ABC sorrendben:
1. ashampoo: honlapon nagy free meg minden, erre letöltöm, install, restart aztán valami 30 napot gagyarászott nekem. Nagyon nem olvastam el, halk anyázással uninstall
2. comodo: ez se kezdődött túl jól. elvben kultúrált, de by default elkezdte biztonságosnak megjelölni az összes netre kommunikáló progit monnyuk párat megismert (web böngésző), de a legtöbbre belökte a laza allow from all to all w/all ports dolgot. Mondok nem jó, szigorítsunk. No ez olyan jól sikerült, hogy azóta DHCP előtt fw disable, utána enable. Semmi másra nem kérdez rá, csak a víruskergetőre, ami felettébb érdekes. De arra viszont mindig, minden connection előtt, hiába van bepippantva a remember. Ráadásul a GUI-ja lehet, hogy szép, de használhatatlan. szal ez is megy a szemétbe hamarosan.
3. outpost. Ezt még csak letöltöttem, ugyi emailben küldik a download linket. Nem pipáltam be nekik semmi olyat, hogy küldjenek akármit is, a héten jött tőlük 2 spam, hogy absolutely free upgrade-eljek, meg ilyesmi. szal kicsit megrendült bennük a bizalmam, bár ha jó a cucc akkor felrakom, az upgrade vackaikat meg spam-re teszem.

Szóval a kérdésem. Van-e jelenleg olyan program ami a fenti, szerintem nem túl komoly igényeknek eleget tesz?
Nem kell, hogy gombot varrjon, semmi ilyesmi. Csak tűzfal legyen. Egyszerű, átlátható.
Kérlek segítsetek

kösz,
x

#2 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 17:47

Outpost pro fizetős verzióját használom ez az egyedüli ami egy gyengébb gépen is jó működik.A comodo szintén jó csak pl gyengébb gépem multis game-ra alkalmatlan.egyfolytába szkenneli a csomagokat.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 05:27

XP tűzfal az még dísznek sem jó, osztom.

Bitdefender nem ingyenes, de lehet hogy tudja azt a DNS variálást, amit te szeretnél.
NOD tűzfalas verziója, egészen jó , de ez sem ingyenes.

#4 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 10:01

Ha sz*rrátanítható és a végtelenségig konfigurálható tűzfalat akarsz, akkor Kerio. Most már Sunbelt, de próbáld megszerezni az utolsó még eredeti Kerio gyártmányt, valami 2.xxx.924 a verziószáma, ha jól emlékszem (este pontosabban meg tudom mondani). Az utána következők már Sunbelt termékek, lebutítva, 30 napos további korlátozásokkal. Az eredeti Kerio-ban egyetlen 30 napos bigyó van, ami csak egy szimpla webszűrő, ami egyébként sem kell, ha normális böngészőt használsz, minden további funkciója korlátlanul használható. Emellett az application behavior control-lal olyan eszközt is kapsz, amiről a többi tűzfal csak álmodik (a Comodo-ban lévő hasonló cucc elég zsenge), vagy csak méregdrága opcióként kapod meg.
Azért van fekete pontja is a Kerio-nak: a GUI-ja csöppet lassúcska, ha túl hosszú listákat kell megjelenítenie...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#5 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 13:07

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 21:43

Kiemelt topic a Microsoft OS fórumban, majdnem 2000 hozzászólással: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat?
Szerintem erre a témára kerüljön lakat.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#7 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 22:09

Lakat. :omg:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó