Sziasztok,
Tehát tűzfalat keresek XP-re. Elvárásaim:
1. legyen ingyenes. nem 30 nap meg ilyesmi, hanem ingyenes
2. legyen megbízható, stabil, spy és adware mentes, etc.
3. log-oljon rendesen
4. tudjam normálisan tanítani.
Utóbbi alatt azt értem, hogy bármi forgalmat tapasztal, akkor popup-ra én tudjak
- allow/block, remember pippantó
- IP-t és port-t, ha lehet akkor tartományt is variálni
- programot variálni (pl. ne kelljen minden progira külön kiengedni a DNS-t, csinálhassak az összesnek egy dns szabályt)
- vagy ha az utóbbi kettőt nem is popup-on, de legalább valami kultúrált felületen tudjam állítani.
Régebben volt valami ilyen tűzfalam, de az sok éve volt. Azóta biztonságos körülmények között volt a gépem (egyedül NAT mögött), de mostanában notit néha kávézóban, cégnél, itt/ott használom és nem nagyon bízok az xp beépített csodájában.
Hétvégén olvasgattam kicsit, találtam 3 versenyzőt: ashampoo, comodo, outpost.
Haladtam ABC sorrendben:
1. ashampoo: honlapon nagy free meg minden, erre letöltöm, install, restart aztán valami 30 napot gagyarászott nekem. Nagyon nem olvastam el, halk anyázással uninstall
2. comodo: ez se kezdődött túl jól. elvben kultúrált, de by default elkezdte biztonságosnak megjelölni az összes netre kommunikáló progit monnyuk párat megismert (web böngésző), de a legtöbbre belökte a laza allow from all to all w/all ports dolgot. Mondok nem jó, szigorítsunk. No ez olyan jól sikerült, hogy azóta DHCP előtt fw disable, utána enable. Semmi másra nem kérdez rá, csak a víruskergetőre, ami felettébb érdekes. De arra viszont mindig, minden connection előtt, hiába van bepippantva a remember. Ráadásul a GUI-ja lehet, hogy szép, de használhatatlan. szal ez is megy a szemétbe hamarosan.
3. outpost. Ezt még csak letöltöttem, ugyi emailben küldik a download linket. Nem pipáltam be nekik semmi olyat, hogy küldjenek akármit is, a héten jött tőlük 2 spam, hogy absolutely free upgrade-eljek, meg ilyesmi. szal kicsit megrendült bennük a bizalmam, bár ha jó a cucc akkor felrakom, az upgrade vackaikat meg spam-re teszem.
Szóval a kérdésem. Van-e jelenleg olyan program ami a fenti, szerintem nem túl komoly igényeknek eleget tesz?
Nem kell, hogy gombot varrjon, semmi ilyesmi. Csak tűzfal legyen. Egyszerű, átlátható.
Kérlek segítsetek
kösz,
x
Oldal 1 / 1
Tűzfalat keresek xp-re
Elküldve: 2008. 08. 21. 16:53
Elküldve: 2008. 08. 21. 17:47
Outpost pro fizetős verzióját használom ez az egyedüli ami egy gyengébb gépen is jó működik.A comodo szintén jó csak pl gyengébb gépem multis game-ra alkalmatlan.egyfolytába szkenneli a csomagokat.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..
Hádédész..
Elküldve: 2008. 08. 22. 05:27
XP tűzfal az még dísznek sem jó, osztom.
Bitdefender nem ingyenes, de lehet hogy tudja azt a DNS variálást, amit te szeretnél.
NOD tűzfalas verziója, egészen jó , de ez sem ingyenes.
Bitdefender nem ingyenes, de lehet hogy tudja azt a DNS variálást, amit te szeretnél.
NOD tűzfalas verziója, egészen jó , de ez sem ingyenes.
Elküldve: 2008. 08. 22. 10:01
Ha sz*rrátanítható és a végtelenségig konfigurálható tűzfalat akarsz, akkor Kerio. Most már Sunbelt, de próbáld megszerezni az utolsó még eredeti Kerio gyártmányt, valami 2.xxx.924 a verziószáma, ha jól emlékszem (este pontosabban meg tudom mondani). Az utána következők már Sunbelt termékek, lebutítva, 30 napos további korlátozásokkal. Az eredeti Kerio-ban egyetlen 30 napos bigyó van, ami csak egy szimpla webszűrő, ami egyébként sem kell, ha normális böngészőt használsz, minden további funkciója korlátlanul használható. Emellett az application behavior control-lal olyan eszközt is kapsz, amiről a többi tűzfal csak álmodik (a Comodo-ban lévő hasonló cucc elég zsenge), vagy csak méregdrága opcióként kapod meg.
Azért van fekete pontja is a Kerio-nak: a GUI-ja csöppet lassúcska, ha túl hosszú listákat kell megjelenítenie...
Azért van fekete pontja is a Kerio-nak: a GUI-ja csöppet lassúcska, ha túl hosszú listákat kell megjelenítenie...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.
Elküldve: 2008. 08. 22. 13:07
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 09. 03. 21:43
Kiemelt topic a Microsoft OS fórumban, majdnem 2000 hozzászólással: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat?
Szerintem erre a témára kerüljön lakat.
Szerintem erre a témára kerüljön lakat.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 09. 03. 22:09
Lakat.

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1