HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Home - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Home Együtt. Veled Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

#261 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:37

Kemény ez a számlázási rendszer most kaptam meg a szeptemberi möhöt.Ekkora káoszt komám.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#262 Felhasználó inaktív   Exi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 11:39

Idézet: Gubek - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 10:50

Nem nagyon befolyásolja ha beköttetsz egy tévé előfizetést is mert úgy van kialakítva a rendszer, hogy bírja az egyidejű működést.

Tapasztalat vagy te is csak "úgy hallottad"?

Szerkesztette: Exi 2008. 11. 26. 11:39 -kor

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

#263 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 11:42

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 9:49

én úgy hallottam a pinget nem károsítja, csak a sebesség csökken kb 4.5mbitre.

Szvsz. ez a gatewaytől vagy modemtől függ, hogy tud-e QoS-t, azaz be tudod-e állítani, hogy melyik csomagnak adjon elsőbbséget.

#264 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 14:00

Idézet: Exi - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 12:39

Tanáromtól hallottam aki a SZTAKI-nak az igazgató helyettese.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#265 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 14:51

Idézet: Exi - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 12:39

Én most is tapasztalom, hogy van QOS a HGW-ben (igaz nem konfigolható), ezért már nem kell a cfosspeed-et használnom.

#266 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 20:11

üdv

végre nemrég vasárnap kiköltöztünk ide a 17.kerbe. meg is rendeltük hétfőn az analóg kábeltv-t családi csomaggal. az üfsz-os csaj szerint 1-2 héten belül kijönnek. elvileg. na most ez mennyire igaz?

ha be tudják kötni a tv-t, akkor elvileg lehetséges a kábelnet is?

amúgy állítólag a szomszédunknak t-hómja van, szal sztem biztosan be tudják kötni.

ja, és amúgy kertesház-övezetben lakunk. értelemszerűen egy kertesházban. :)
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#267 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 20:50

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 20:11

üdv

végre nemrég vasárnap kiköltöztünk ide a 17.kerbe. meg is rendeltük hétfőn az analóg kábeltv-t családi csomaggal. az üfsz-os csaj szerint 1-2 héten belül kijönnek. elvileg. na most ez mennyire igaz?

ha be tudják kötni a tv-t, akkor elvileg lehetséges a kábelnet is?

amúgy állítólag a szomszédunknak t-hómja van, szal sztem biztosan be tudják kötni.

ja, és amúgy kertesház-övezetben lakunk. értelemszerűen egy kertesházban. :)

ha van kabeltv akkor lesz kabelnet is. :)

#268 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 23:16

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 21:50

ha van kabeltv akkor lesz kabelnet is. :)

jah, ezt jólmegaszontam! :D

de azért remélem, hogy minél előbb bekötik azt a nyavalyás kábeltv-t, mert már kezdem kicsit unni ezt a "koaxkábellel csak 3 csatorna" dolgot. :) 
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#269 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 18:48

Idézet: csucsregop - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 13:01

Jelenleg bele lehet tekinteni a kínálatba, minőségbe, akinek van DVB-S2 HD-s (AAC hangot kezelő) műholdvevője, mert tegnap este óta minden csatorna szabadon fogható (a 4 HD is), azaz nem kódolt. Gondolom ez nem egy kódolatlan hétvége, hanem technikai problémák lehetnek.

Itt van róla részletes fórum: http://www.netboard....php?topic=15861

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 11. 29. 18:54 -kor

#270 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 23:00

na megrendeltem. 2év vajudas utan egyböl helyre toszták a cammogó adsl-em. kiderült hogy van egy vdsl-láda fél km-re és az iptv amugy is olyan alapon mukodik itt mert miért ne. jön a tv, és a netem 8/1+ :D szóval van nagy öröm

1 kérdés.
ha én a saját kicsi routerembe akarom megadni a t-onlineos user/passt és a t-home szerkezetét leginkább csak modemként szeretném használni, akkor gondolom a speedport felületén a hálozat fülön PPPoE Passthrough-t kell bekapcsolni elöször is

ezutan ugy járok el a routeremmel mint eddig de nem tud csatlakozni. mit nem csinálok jól? vagy ez a feature nem erröl szól? :( ha ez igy mégis müködne, akkor a set top boxot át kell majd dugnom az én routerembe?)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#271 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:14

Kb egy hónapja jött egy fószer, hétvégén, öltöny-nyakkendőben, házalni az új 25 megabites vdsl alapú szolgáltatással :) Különösebben nincs nagy szükségem a jelenlegi 8 megásnál gyorsabb netre, de mivel ugyanannyiba kerülne, ezért megrendeltük. Kérdezem tőle, hogy mikorra várható, hogy "bekötik" (mert új modem kell hozzá ami tud vdsl-t). Azt mondja, hogy most nagyon rá vannak kattanva erre, ezért valószínűleg már jövő héten jönnek. Nos, azóta is jönnek :D Már több mint egy hónap eltelt. Hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mégis mivan, de ott meg valami jelszót akart belőlem kicsikarni mindenáron a csaj, ami fingom nincs hogy mi lehet  :Đ Így ennyibe maradt a dolog :) Mindegy, csak megjegyeztem, hogy arra van kapacitás, hogy egy öltönyös fószer házaljon a szolgáltatással, de arra már nincs, hogy utána rendesen intézzék a dolgot, vagy legalább kommunikáljanak az ügyféllel, hogy mi a helyzet...
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#272 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:46

Idézet: GAI - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 19:14

Kb egy hónapja jött egy fószer, hétvégén, öltöny-nyakkendőben, házalni az új 25 megabites vdsl alapú szolgáltatással :) Különösebben nincs nagy szükségem a jelenlegi 8 megásnál gyorsabb netre, de mivel ugyanannyiba kerülne, ezért megrendeltük. Kérdezem tőle, hogy mikorra várható, hogy "bekötik" (mert új modem kell hozzá ami tud vdsl-t). Azt mondja, hogy most nagyon rá vannak kattanva erre, ezért valószínűleg már jövő héten jönnek. Nos, azóta is jönnek :D Már több mint egy hónap eltelt. Hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mégis mivan, de ott meg valami jelszót akart belőlem kicsikarni mindenáron a csaj, ami fingom nincs hogy mi lehet  :Đ Így ennyibe maradt a dolog :) Mindegy, csak megjegyeztem, hogy arra van kapacitás, hogy egy öltönyös fószer házaljon a szolgáltatással, de arra már nincs, hogy utána rendesen intézzék a dolgot, vagy legalább kommunikáljanak az ügyféllel, hogy mi a helyzet...

nekem mondta a szerelö h hivjam fel ha késza megrendelés akkor elintezi h ö jöjjön és akokr nem kell varni.

na most athoztam a tv elöl a set top boxot, rakotottem a tv kártyám svideo injére meg a compositerai is, mind2en kapja a jelet. csak hogy bekapcsolom, akkor ugye inditas, 12:00, a szürke alapon 3 bogyó, aztán thome felirat... óra átvált 16órára,  de már este 8 van lassan. és most negyed órája ez van, tv adás nem jön.. ez vmi védelem, vagy szar az ethernet kábelem v mi? a tvnél müködött, tegnap, most visszaviszem megnézem ott megy e :D
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#273 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 09:26

Nem hallottatok valami olyan fülest, hogy esetleg a T-Home -nál olyan STB-k lesznek a jövőben, aminek HDMI kimenete van? Most nem arra az STB-re gondolok, amit a HD csomag mellé adnak, mert azon van, hanem amit a "sima" digitális előfizetéshez. Mert azon csak scart kimenet van.

#274 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 11:31

Most váltanék UPC-ről T-re.
A tévével kapcsolatban lennének kérdéseim:
Ugyanannyiba kerül az analóg és a digitális családi csomag ("sima", HD nélkül).
Nem tudom érdemes-e digitális szolgáltatást rendelni. Egy 94cm-es LCD tv-n nézném, de mivel a STB csak scart csatlakozású ezért olyan hatalmas képminőség-javulást nem várok. Vagy tévednék? Plusz ugye, ha már STB, akkor még egy távirányító...
Tényleg, ez ilyenkor úgy működik, hogy csatornát a STB-n váltok, hangerőt meg minden mást viszont a tv távirányítójával?
Ez mind-mind nem szól amellett, hogy érdemes lenne a digitálisra előfizetni.
Hacsak:
1. A képminőség tényleg láthatóan jobb
2. Esetleg digitálisan 16:9 lenne a képarány és akkor nem torzulna a kép LCD-n...

Ez utóbbi nagy hülyeség?

#275 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 11:51

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 10:26

Nem hallottatok valami olyan fülest, hogy esetleg a T-Home -nál olyan STB-k lesznek a jövőben, aminek HDMI kimenete van? Most nem arra az STB-re gondolok, amit a HD csomag mellé adnak, mert azon van, hanem amit a "sima" digitális előfizetéshez. Mert azon csak scart kimenet van.

Szia gondolom kábeles hdmi-s set-top-box-ra gondolsz.
Itt a megoldás:

GVH döntés

Tehát kérhetsz hdmi-s boxot, NEM HD-s csomag mellé.  :up:
Igaz egy kicsit borsos áron 2300/hó-ért. :down:

Üdv.: Gyuri

#276 Felhasználó inaktív   ldsl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 17. 16:16

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 23:00

1 kérdés.
ha én a saját kicsi routerembe akarom megadni a t-onlineos user/passt és a t-home szerkezetét leginkább csak modemként szeretném használni, akkor gondolom a speedport felületén a hálozat fülön PPPoE Passthrough-t kell bekapcsolni elöször is

ezutan ugy járok el a routeremmel mint eddig de nem tud csatlakozni. mit nem csinálok jól? vagy ez a feature nem erröl szól? :( ha ez igy mégis müködne, akkor a set top boxot át kell majd dugnom az én routerembe?)

Ezt miért szeretnéd? Szerintem a legbiztosabb, ha valamiért szeretnéd használni a régi routeredet, hogy a router WAN portját bedugod T-HOME HomeGateway (SpeedTouch?) azon portjába, ahova a gépedet kellene dugni és a routerednek megmondod, hogy ne PPPoE kapcsolódást, hanem DHCP-t használjon. Inkább hagyd, hogy a PPP kapcsolatot a HGW kezelje, mert azt a T távolról buzerálja.

#277 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 22:12

Idézet: gyuri - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 11:51

Szia gondolom kábeles hdmi-s set-top-box-ra gondolsz.
Itt a megoldás:

GVH döntés

Tehát kérhetsz hdmi-s boxot, NEM HD-s csomag mellé.  :up:
Igaz egy kicsit borsos áron 2300/hó-ért. :down:

Üdv.: Gyuri

Köszi a választ.

Igen, a kábeltévés STB-re gondoltam.
Az jó, hogy HD csomag nélkül is lehet HDMI-s STB-t kérni, de az ára tényleg húzós...

Szerkesztette: Naked Lunch 2008. 12. 18. 22:13 -kor

#278 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 19:45

Nah ma végre bekötötték a VDSL-t. Egyelőre úgy tűnik jól teljesít :)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  net.jpg (0byte)
    Letöltések:: 4

#279 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 00:08

Idézet: GAI - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 19:45

Nah ma végre bekötötték a VDSL-t. Egyelőre úgy tűnik jól teljesít :)

úgy tűnik itt végre nem 25/5megabitet állítanak be linksebességnek
hanem bőven fölé van lőve  :respect:
ahogy nézem ez lehet vagy 30/8megabites konfig is :up:
mázlista vagy és írhatnál még majd eredményeket hogy ftp-n mit tud meg P2P feltöltésileg
illetve mi van ha fel és letöltés is csutkára van járatva  :respect:

#280 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 18:58

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 0:08

úgy tűnik itt végre nem 25/5megabitet állítanak be linksebességnek
hanem bőven fölé van lőve  :respect:
ahogy nézem ez lehet vagy 30/8megabites konfig is :up:
mázlista vagy és írhatnál még majd eredményeket hogy ftp-n mit tud meg P2P feltöltésileg
illetve mi van ha fel és letöltés is csutkára van járatva  :respect:

FTP-t szinte sose használok, HTTP alapú nagy file letöltésnél 2,5-2,6 MB/sec volt a teteje. A torrent néha felment 3,2 MB/sec-re is, de az ha jól tudom valamennyire tudja tömöríteni az adatot, így nem reális az az érték. A feltöltést még nem sikerült teljesen meghajtani Torrent-el :) Ha full sebességen megy a Torrent, akkor azért ez is be tud lassulni, de nem olyan vészesen, mint a régi 8 megás.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.