HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 587
  • 588
  • 589
  • 590
  • 591
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#11761 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 15. 13:57

uj honda city
Kicsit randacska, de amugy elmenne... MO-n mikor lesz es vajh mennyiert? Vagy nagyon elborult 5let? :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#11762 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:00

Az, hogy a driftelés nem érdekel, az nem a kocsi függvénye. Eccerűen lexarom. Még amikor keveset vezettem, akkor ökörködtünk a 2k-s sierrával, abba lófasz volt nem szervó, de sose volt gond a kormány tekergetésével. Újpesten a városközpontnál forogtuk a 360-akat  :Đ De most már unom a vezetést. Beülök, elvisz a célhoz, és ennyi. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#11763 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:09

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 13:52

Ja...11 valamennyi eze.

Enyimbe meg 9:1 a gyari, a GT3-nal mar ennyi (97-99), de a GT1-GT2-nel (93-95, 95-97) meg 7.8:1. De amikor sikerult atfujatnom a hengerfejtomitest 1.4bar-nal, akkor kis egesteri gepmunkaval le lett moddolva 8:1-re...

hobizoli

Nálam 8,5 a cél, 9:1 tudna lenni vitara vagy 16V SOHC dugókkal, de az nem annyira nyerő annál a felállásnál amit tervezek, úgyhogy első körben keritek bele négy Turbo3 dugaszt egy kis gépmunkával, az gyárilag hengerenként 2 szelepes motorba való, kell rá a 4 szelephez szelepzseb, de a CR ideális lesz vele. Aztán ha beválik meg lesz elég dudva, akkor szerzek bele négy JE-t vagy Wisecot.

11es CR már gondolom valami JDM taligáé lehetett ha az SR16ból indulok ki, valami nissané, annyi a Cultus GTI-ben is :D Mondjuk ahhoz azért üzemanyag is kell, meg hengerfej-hajtókar-főtengó ami elbirja. Kinéztem az új HF csavarokat, valami 40 rongy az ARP szett, egyelőre azt most passzolom, a új blokkot elkezdtem hajszolni, a többit majd apránként jövőre.

#11764 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:09

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 13:57

uj honda city
Kicsit randacska, de amugy elmenne... MO-n mikor lesz es vajh mennyiert? Vagy nagyon elborult 5let? :Đ

Nem olyan reg mintha lett volna rola teszt valamelyik honlapon. de lehet csak kepzelodok. Mindenesetre elegge elborult otlet, foleg, hogy te akarsz mindenaron a civic szedannal nagyobb autot :)

[SIZE=1](Na en indulok kartyazni, kivancsi vagyok milyen hepaj lesz ma a lurdy parkoloba. Ha lesz vmi attack hazafele akkor majd irok rendszamot is, kulonben megint megkapom mit "szinezek ki"  :D )[/SIZE]
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#11765 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:24

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 14:09

Nálam 8,5 a cél, 9:1 tudna lenni vitara vagy 16V SOHC dugókkal, de az nem annyira nyerő annál a felállásnál amit tervezek, úgyhogy első körben keritek bele négy Turbo3 dugaszt egy kis gépmunkával, az gyárilag hengerenként 2 szelepes motorba való, kell rá a 4 szelephez szelepzseb, de a CR ideális lesz vele. Aztán ha beválik meg lesz elég dudva, akkor szerzek bele négy JE-t vagy Wisecot.

11es CR már gondolom valami JDM taligáé lehetett ha az SR16ból indulok ki, valami nissané, annyi a Cultus GTI-ben is :D Mondjuk ahhoz azért üzemanyag is kell, meg hengerfej-hajtókar-főtengó ami elbirja. Kinéztem az új HF csavarokat, valami 40 rongy az ARP szett, egyelőre azt most passzolom, a új blokkot elkezdtem hajszolni, a többit majd apránként jövőre.

Ja...nalam az volt a gond, hogy az a weboldal ahol le volt irva a kiszamitas, na ott az egyenletben volt vmi hiba. A szerelo aki utolag megcsinalta igy, egybol kerdezte is, hogy ugye nem az alapjan szamoltam/tuk ki ami a ...-n van linkje, mert az nem jo. Hat pont de. :rolleyes:  Monnyuk eleinte furcsalltam is hogy bazz, 1500-nal mar kapar... wow :cool:
Ugyhogy faszan sikerult is 10.2-s CR-t megfujni eloszor 1.1 majd kesobb 1.4bar-l... :p monnyuk aszondta ahhoz kepest eleg sokaig birta a tomites, mert egy max ket het alatt at kellett volna fujnia, mar 1.1-n is.
Most retegelt femtomites van mindenhol... :Đ

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#11766 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:50

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 14:24

Ja...nalam az volt a gond, hogy az a weboldal ahol le volt irva a kiszamitas, na ott az egyenletben volt vmi hiba. A szerelo aki utolag megcsinalta igy, egybol kerdezte is, hogy ugye nem az alapjan szamoltam/tuk ki ami a ...-n van linkje, mert az nem jo. Hat pont de. :rolleyes:  Monnyuk eleinte furcsalltam is hogy bazz, 1500-nal mar kapar... wow :cool:
Ugyhogy faszan sikerult is 10.2-s CR-t megfujni eloszor 1.1 majd kesobb 1.4bar-l... :p monnyuk aszondta ahhoz kepest eleg sokaig birta a tomites, mert egy max ket het alatt at kellett volna fujnia, mar 1.1-n is.
Most retegelt femtomites van mindenhol... :Đ

hobizoli

10 es CR van asszem a TSI motorkban is :D Nem is kell tömités, össze kell sikolni a blokkot a HFel és nincs ilyen baj :D

#11767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:50

Boba ne keress tovább. találtam neked egy igazi ritkaságot, lehet picit drágább, de tuti érdemes spórolni rá

accord
:fear:

a hátsó lökhárítóra vajon már nem jutott anyag? :Đ

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 15. 14:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11768 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 15. 14:58

Ezaz, ez kell nekem! :respect:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#11769 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:13

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 14:50

10 es CR van asszem a TSI motorkban is :D Nem is kell tömités, össze kell sikolni a blokkot a HFel és nincs ilyen baj :D

Ja, csak abban mar kicsit okosabb az ECU is, nem ijen bekebeli 1 bites kitrákotty...meg talan a program is arra van irva. :p

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#11770 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:19

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 15:13

Ja, csak abban mar kicsit okosabb az ECU is, nem ijen bekebeli 1 bites kitrákotty...meg talan a program is arra van irva. :p

hobizoli

Nameg elektronyikusan vezérelt wastegate, meg egyéb istenfasza, de ott valszeg gyárilag is jóval erősebb alkatrészek vannak. Mondjuk az okosok szerint az 1,8-2 literesben lehet még találni plusz lovakat, de az 1,4est ne nagyon akarja senki reszelni... :D

#11771 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:22

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 12:12

Eltunhet a Renault Laguna?

Erdekes, remelem azert nem tunik el. a VelSatist meg gyartjak?

Kis pletyka. Majd meglátjuk jövő év végén. Vel Satis még gyártásban van, de csak a belpiacra (rendelésre meg bárhová). Mondjuk kombi soha nem volt belőle.  :Đ  :o
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#11772 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:24

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 19:43

Rossz hir accord fronton. A pecsi accord lefujva...  :( Fater megjegyezte, hogy hu de milyen csilivili minden a motorterben, es a muanyag kallantyuk is tipptopp allapotban voltak. Najah... meglett torve. Fellett hivva a tulaj, eloszor nem akarta beismerni. Sok percig azt mondta, hogy kutya baj az autonak es remek allapotban van. Miutan meglett neki jegyezve, hogy a lokharito kapasbol vatta uj plusz a motorterben az elejen a felfogato muanyagok szinten akkor mondta, hogy volt egy aprocc koccanas.

Ezek utan kicsit megingott a bizalmam a verdaban.

Egy kis töréstől nem kell berezelni. Az enyém első lököse is cserés volt, de más nem kapott, átnézettem, átnéztem.

#11773 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:29

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 15:24

Egy kis töréstől nem kell berezelni. Az enyém első lököse is cserés volt, de más nem kapott, átnézettem, átnéztem.

jah, csak amikor ilyen köcsög átb*szós eladóval van dolgod, akkor nem fogod tudni, hogy mennyire volt kicsi a törés, mennyire lett átnézve, mivel/milyen minőségben lett javítva, mindent megcsináltak-e, vagy hagytak valami rejtett/drága sz*rt a luzer vevőnek is...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11774 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 15:29

jah, csak amikor ilyen köcsög átb*szós eladóval van dolgod, akkor nem fogod tudni, hogy mennyire volt kicsi a törés, mennyire lett átnézve, mivel/milyen minőségben lett javítva, mindent megcsináltak-e, vagy hagytak valami rejtett/drága sz*rt a luzer vevőnek is...

Igen, ez igaz. Az én eladóm kérés nélkül azzal kezdte, hogy az első lökös cserés és az egyik lámpa tartófüle eltört.

#11775 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:09

Idézet: Indy - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 15:31

Igen, ez igaz. Az én eladóm kérés nélkül azzal kezdte, hogy az első lökös cserés és az egyik lámpa tartófüle eltört.

Az a baj, hogy mikor elárulnak ilyen apróbb hibákat, az sokszor arra megy ki, hogy onnantól megbízz az eladóban. Én is azt gondoltam, hogy "nézd már milyen rendes eladó, nem akar átbaszni, korrekten elmondta mik voltak a hibák". Csak aztán kiderül, hogy amit elmondott az csak töredéke a valóságnak. Boba accordjánál maradva, ha tényleg csak a lökhárító volt megzúzva, akkor ezt miért kell eltitkolni, pláne ha szépen kijavították? Meg amit én írtam a másik accordnál, ki az aki pár karcolás miatt újrafényezi a kocsit? Mert nekem is ezt mondták (2 ajtó le lett fényezve, mert meghúzták kulccsal), aztán második körben már az autó 70%-áról beszéltek, motorház, stb. Szerintem a legszimpatikusabb, legőszintébbnek tűnő kereskedőnek sem szabad elhinni a felét se annak, amit mond.

Szerkesztette: zZsOlTi 2009. 02. 15. 17:10 -kor

-ZsOlTi-

#11776 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:20

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 17:09

Az a baj, hogy mikor elárulnak ilyen apróbb hibákat, az sokszor arra megy ki, hogy onnantól megbízz az eladóban. Én is azt gondoltam, hogy "nézd már milyen rendes eladó, nem akar átbaszni, korrekten elmondta mik voltak a hibák". Csak aztán kiderül, hogy amit elmondott az csak töredéke a valóságnak. Boba accordjánál maradva, ha tényleg csak a lökhárító volt megzúzva, akkor ezt miért kell eltitkolni, pláne ha szépen kijavították? Meg amit én írtam a másik accordnál, ki az aki pár karcolás miatt újrafényezi a kocsit? Mert nekem is ezt mondták (2 ajtó le lett fényezve, mert meghúzták kulccsal), aztán második körben már az autó 70%-áról beszéltek, motorház, stb. Szerintem a legszimpatikusabb, legőszintébbnek tűnő kereskedőnek sem szabad elhinni a felét se annak, amit mond.

Vinni kell embert, aki ért hozzá, másképp nem megy. Olyat, akinek van szeme hozzá, vagy szakmája, vinni rétegvizsgálót meg kompressziómérőt, meg úgy alaplépésben, érteni a géphez. Onnantól kezdve lehet venni bármit.
De amugy, sehogy se jó ez: ha bevallod hogy javitva volt, azt hiszik azért mert TKs volt, vagy te voltál egy agyament boyracer, stb. Ha nem volt javitva, az gyanús mert biztos kűffődrő' rángatták be, meg stb, meg biztos tatter hajtotta, olajat meg sose cserélt, meg a satöbbi. Az az igazság, hogy a használtautót kurvára ki kell fogni, másképp nem megy.

#11777 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:31

Ez a törés, nem törés dolog elég realtív.

Lehet sérülésmentes autót keresni (bizonyos tipusból akár évekig :D )
Vagy lehet venni tényleg olyat mi csak a szokásos Bpi utak, meg a vezetni nem tudás (parkolós koccok stb) lett sérült.
Lehet venni full törött autót, de csak törötten. (ekkor tudod hogy mit csináltak meg, nem ér meglepetés.) Nyilván nem a minden oldala törött + tetőn volt kategória, de azért elég sok mindent meg lehet korrektül csinálni.

Nekem van rétegvastagságmérőm, de egy elemcserés kocsinál a hajamra kenhetem. Aki a Leont fényezte, simán felfújta gyári értékre az új elemet.

A Leonon is volt egyszer fújva a bal eslő sárvédő az első tulajnál (kár is lett volna tagadni, mert ritka szarul volt megcsinálva). Mire eladtam addigra első lökös, géptető, bal sárvédő és a hátsó lökös is fújva volt, viszont 80k km után is mintha most hoztad volna a szalonból a kocsit.
Le lett fotózva minden állapot, odaadtam a rétegvastagságmérőt a vevőnek, végigmérték amit kell, megnézték a képeket majd fizettek és vitték a kocsit.

Sokan vannak akik az apró karcokat inkább nem csináltatják meg, én nem ilyen vagyok. Ha van rajta egy nagyobb karc, már idegesít, azon gondolkodom hogy lehetne eltüntetni.. :)
100%

#11778 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:33

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 17:20

Vinni kell embert, aki ért hozzá, másképp nem megy. Olyat, akinek van szeme hozzá, vagy szakmája, vinni rétegvizsgálót meg kompressziómérőt, meg úgy alaplépésben, érteni a géphez. Onnantól kezdve lehet venni bármit.
De amugy, sehogy se jó ez: ha bevallod hogy javitva volt, azt hiszik azért mert TKs volt, vagy te voltál egy agyament boyracer, stb. Ha nem volt javitva, az gyanús mert biztos kűffődrő' rángatták be, meg stb, meg biztos tatter hajtotta, olajat meg sose cserélt, meg a satöbbi. Az az igazság, hogy a használtautót kurvára ki kell fogni, másképp nem megy.

A másik oldalról meg: ha vmi zúzás van akkor le kell fényképezni és megmutatni az esetleges vevőnek és akkor látja, hogy mi az ábra. Egyik haversrác mazda3-asát körbehúzták kulccsal, csinált 10-15fényképet, amin látszik a rendszám is meg a kulcsnyom is aztán úgy fényeztette újra. Persze ezzel is vissza lehet élni,de talán nem. Én pl irom egy szép kis füzetbe, hogy mikor mit cseréltem ki, mi a katalógus száma az alkatrésznek, vagy melyik bontóból van és mennyibe került. Olajcserék + ami még kellett eddig + számlák,ha van. Sztem igy korrekt, hátha valaki értékeli majd.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#11779 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 17:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 17:20

En azt birom amkor az ijen sportosabb menetteljesitmenyu autokbol akar vki 8-10 eves koraban karcmentest venni. Azt addigra mindet megtorik :p
Kép
Ezt par napja kb 5 hongdas probalta megmagyarazni, hogy de gyarilag is all igy a loko-gepteto illesztes, mert kitamasztja vmi gumibigyo. Ja de. Eleg hiheto... eleve mar a szine is mas, de nem baj. Biztos gyarilag ojan.

hobizoli